Je kariéra v psychiatrii správnou voľbou?
Ahojte, bola by som rada, ak by sa vyjadrili len kompetentní a tí, ktorí sa rozumejú 🙂
Mám trošku dilemu..som v piatom ročníku na LF a asi úplne najviac ma nadchla psychiatria ako ďalší smer - možno nejaká detska, adiktologia, sexuologicka ambulancia…je to ešte vo hviezdach. No stretávam sa s názorom, že to nie je dobrý nápad, čo sa týka potom otvorenia si ambulancie a počet pacientov - že ich asi nebude veľa, lebo ľudia sa “hanbia” rozprávať, čo si myslíte o tom Vy?
pacientov bude dosť.
presne ako pisu aj vyssie, aj pedopsychiatria aj ostatne je dobra volba. Zial , stale pribuda nielen deti ale aj dospelych ,ktori potrebuju pomoc - ak sa samozrejme bavime o danej oblasti.
Nemyslím si. Práve naopak. Psychiatrov je nedostatok, dlhe čakacie doby. Mala som akútny problém, po vyšetrení mi navrhovali ústavnú liečbu, a prvý krát keď som prišla s tým ze mam problém, ma chcela doktorka vziat až o mesiac. Nakoniec sa zľutovala a vzala ma. Chvalabohu. O mesiac mohlo byt "neskoro"
Pedopsychiatria výborné rozhodnutie, je ich žalostne málo, pracujem s deťmi, ktoré potrebujú pedopsychiatra a tie cakacie lehoty dostupnosť je hrôza, smelo do toho.
ja pracujem na psychiatrii ako klinicky psycholog a psychiatrov v ambulantnej sfere je vsade na sr akutny nedostatok. cakanie na termin je nekonecne
Nebude vela 🤣🤣🤣 kamoska je psychiatricka a jej diár by si nechcela vidiet. Zapisany je menami na pol roka dopredu. A to je v nasom meste vacsi pocet psychiatrov. A ako tu uz padlo, ak by si isla na pedopsychiatriu, tak este ani neotvoris ambulanciu a uz ti budu stat v rade.
@dori2 dakujem 🥹🙏🏼❤️
@betulinka1 toto som potrebovala čítať! Ďakujem! 😅🥰
@celka12 ďakujem za podporu, pôjdem do toho 🙏🏼🥰
Určite skvelá voľba. Psychiatrov je nedostatok. Ako vyššie písali, už to dávno nie je o hanbe...to možno starší ľudia tak berú.
Je to výborná voľba. Určite choď do toho. Že málo? Pobavilo.
@koniarova žiaľ..to mi povedala známa, ktorá je tiež Dr 😅…myslim si o tom tiež svoje..ale potrebovala som povzbudenie! 😂
O pacientov určite nebudeš mať núdzu. Inač minule som tak rozmýšľala. Som tehotná a oproti ambulancie mojej gynekologičky je psychiatrička. Minule ako som bola 2 hodiny v čakárni (glukózový test), tak som to tak pozorovala. Chodili jej tam pacient za pacientom, nemala žiadne hluché obdobie. A vlastne vždy keď idem ku gynekologičke, tak vždy tam pred psychiatričkou niekto čaká alebo vychádza/prichádza. Inak podotýkam, že chodím k mojej gynekologičke už tretie tehotenstvo a predtým som tam u psychiatričky nikdy nikoho nevidela. Ale veď to je aj známe, že psychiatrickí pacienti pribúdajú a psychiatrov je nedostatok. A úplne najkritickejšie je to vraj s detskými psychiatrami. Ja ti veľmi fandím, choď do toho. I keď lepšie by bolo keby ľudia psychiatrov nepotrebovali ☹
@ysseba ďakujem veľmi pekne za koment a podporu! 🙏🏼 veľa zdravia Vam aj bábätku! ❤️
Hej a preto maju vsetci plno, terminy pod 3 mes pre deti ani nedostanes, co viem, tak v zahranici je situacia podobne zlozita. Kamoska ma psychiatriu/ sexuologiu, vzdy to chcela robit a bola presvedcena a je velmi spokojna. Cize za mna dobry smer v ramci mediciny. Dalsia kamoska pracuje asi 25 rokov na psych ako sestra a je velmi spokojna s lekarmi tam, ze je tam dobre, skusila aj geriatriu a traumatologiu a vratila sa za rok naspat.
Pacientov budeš mat neúrekom
Určite chod do toho✊. Budeš veľkým prínosom pre spoločnosť.Takých ako ty 💜 tu potrebujeme.
Neviem, či existuje medicínsky odbor s tak malým prílevom absolventov do praxe, s tak obrovskými spádových oblasťami a žiaľ, s tak rapídne pribúdajúcim počtom pacientov. Smelo do toho!!!
@leonakr ďakujem za podporu! veľmi! ❤️
Do toho a smelo! Nielen pedopsychiatria ale aj klasicka psychiatria, toto co ti hovoria je blbost, evidentne zakomplexovani ludia ale ver, ze to tak nie je a najst dobrehompsychiatra s terminom je v niektorych mestach umenie az doslova nemozne
Prajem ti vela zdaru a stastia
Ja som si vybrala oftalmologiu ked som skoncila skolu a nelutujem 🍀
@taktotedanie ďakujem za mile slova! ❤️🥰 aj ja tebe prajem veľa šťastia ☺️….PS: takúto “krasnu podporu” o ktorej som pisala mi dala známa, tiež oftalmologička v procese 😅 haha
psychiatrov je malo a chorych ludi je vela
Tak ja som ti to vyvratila 🙂
Pocuvaj seba nie druhych
Niet nad ten pocit, ked si vyberies odbor, ktory ta bavi 🙂
Určite je psychiatrov treba, treba však aj zvážiť že je to veľmi náročný odbor na psychiku, že je ťažké ustáť psychické zdravie pre lekára pri tom množstve psychiatrických pacientov a aj pri náročnosti liečby, a tiež že sa to istým spôsobom prenáša na lekára, čo u iných odborov nie je.
Ja si myslím pravý opak. Psychiatrov žalostne málo, čakacie doby neskutocne dlhé. A ze ich bude treba viac a viac je isté.
Ale daj si priestor a cas na oddych
Mam velmi dobreho znameho psychiatra, pravidelne po 2 tyzdnoch odchadza na chatu kde siroko daleko nic ale ze absolutne nic nieje a na vikend vypina mobil, relaxuje a ventiluje
pedopsychiatrov je tak malo, ze ja som ochotna si ta predplatit uz teraz! nasa psychiatricka v mt je vybookovana na pol roka do predu
V NR som po znamosti cakala na prvy termin 2 mesiace, nasledne kazdy mesiac kontrola, vzdy plna cakaren. V TN kde chodim je vstupny poplatok za prve vysetrenie 100€ a napriek tomu to tak praska vo svikoch, prvy termin 2-3 mesiace.
O pacientov by si ako psychiatricka naozaj nudzu nemala, prave naopak.

Pedopsychiatrov je ozaj nedostatok, tak smelo do toho.