icon

Je kariéra v psychiatrii správnou voľbou?

5. apr 2025

Ahojte, bola by som rada, ak by sa vyjadrili len kompetentní a tí, ktorí sa rozumejú 🙂
Mám trošku dilemu..som v piatom ročníku na LF a asi úplne najviac ma nadchla psychiatria ako ďalší smer - možno nejaká detska, adiktologia, sexuologicka ambulancia…je to ešte vo hviezdach. No stretávam sa s názorom, že to nie je dobrý nápad, čo sa týka potom otvorenia si ambulancie a počet pacientov - že ich asi nebude veľa, lebo ľudia sa “hanbia” rozprávať, čo si myslíte o tom Vy?

Strana
z2
thereisabear
5. apr 2025

Pedopsychiatrov je ozaj nedostatok, tak smelo do toho.

zmrzlinka8
5. apr 2025

pacientov bude dosť.

labocca
5. apr 2025

presne ako pisu aj vyssie, aj pedopsychiatria aj ostatne je dobra volba. Zial , stale pribuda nielen deti ale aj dospelych ,ktori potrebuju pomoc - ak sa samozrejme bavime o danej oblasti.

lasona
5. apr 2025

Nemyslím si. Práve naopak. Psychiatrov je nedostatok, dlhe čakacie doby. Mala som akútny problém, po vyšetrení mi navrhovali ústavnú liečbu, a prvý krát keď som prišla s tým ze mam problém, ma chcela doktorka vziat až o mesiac. Nakoniec sa zľutovala a vzala ma. Chvalabohu. O mesiac mohlo byt "neskoro"

celka12
5. apr 2025

Pedopsychiatria výborné rozhodnutie, je ich žalostne málo, pracujem s deťmi, ktoré potrebujú pedopsychiatra a tie cakacie lehoty dostupnosť je hrôza, smelo do toho.

dori2
5. apr 2025

ja pracujem na psychiatrii ako klinicky psycholog a psychiatrov v ambulantnej sfere je vsade na sr akutny nedostatok. cakanie na termin je nekonecne

betulinka1
5. apr 2025

Nebude vela 🤣🤣🤣 kamoska je psychiatricka a jej diár by si nechcela vidiet. Zapisany je menami na pol roka dopredu. A to je v nasom meste vacsi pocet psychiatrov. A ako tu uz padlo, ak by si isla na pedopsychiatriu, tak este ani neotvoris ambulanciu a uz ti budu stat v rade.

evickuska
5. apr 2025

@autorka podla mna hlupost, dnes uz je uplne ina doba, dnes si cool ked navstevujes psychiatria, putace depka nie je hanba a podobne, zaujimava volba, drzim palce 🙏

autor
5. apr 2025

@dori2 dakujem 🥹🙏🏼❤️

autor
5. apr 2025

@betulinka1 toto som potrebovala čítať! Ďakujem! 😅🥰

autor
5. apr 2025

@celka12 ďakujem za podporu, pôjdem do toho 🙏🏼🥰

oranzovyvevericnik
5. apr 2025

Určite skvelá voľba. Psychiatrov je nedostatok. Ako vyššie písali, už to dávno nie je o hanbe...to možno starší ľudia tak berú.

koniarova
5. apr 2025

Je to výborná voľba. Určite choď do toho. Že málo? Pobavilo.

autor
5. apr 2025

@koniarova žiaľ..to mi povedala známa, ktorá je tiež Dr 😅…myslim si o tom tiež svoje..ale potrebovala som povzbudenie! 😂

ysseba
5. apr 2025

O pacientov určite nebudeš mať núdzu. Inač minule som tak rozmýšľala. Som tehotná a oproti ambulancie mojej gynekologičky je psychiatrička. Minule ako som bola 2 hodiny v čakárni (glukózový test), tak som to tak pozorovala. Chodili jej tam pacient za pacientom, nemala žiadne hluché obdobie. A vlastne vždy keď idem ku gynekologičke, tak vždy tam pred psychiatričkou niekto čaká alebo vychádza/prichádza. Inak podotýkam, že chodím k mojej gynekologičke už tretie tehotenstvo a predtým som tam u psychiatričky nikdy nikoho nevidela. Ale veď to je aj známe, že psychiatrickí pacienti pribúdajú a psychiatrov je nedostatok. A úplne najkritickejšie je to vraj s detskými psychiatrami. Ja ti veľmi fandím, choď do toho. I keď lepšie by bolo keby ľudia psychiatrov nepotrebovali ☹

autor
5. apr 2025

@ysseba ďakujem veľmi pekne za koment a podporu! 🙏🏼 veľa zdravia Vam aj bábätku! ❤️

kiki68
5. apr 2025

Hej a preto maju vsetci plno, terminy pod 3 mes pre deti ani nedostanes, co viem, tak v zahranici je situacia podobne zlozita. Kamoska ma psychiatriu/ sexuologiu, vzdy to chcela robit a bola presvedcena a je velmi spokojna. Cize za mna dobry smer v ramci mediciny. Dalsia kamoska pracuje asi 25 rokov na psych ako sestra a je velmi spokojna s lekarmi tam, ze je tam dobre, skusila aj geriatriu a traumatologiu a vratila sa za rok naspat.

hrabovo
5. apr 2025

Pacientov budeš mat neúrekom

leonakr
5. apr 2025

Určite chod do toho✊. Budeš veľkým prínosom pre spoločnosť.Takých ako ty 💜 tu potrebujeme.

palicka
5. apr 2025

Neviem, či existuje medicínsky odbor s tak malým prílevom absolventov do praxe, s tak obrovskými spádových oblasťami a žiaľ, s tak rapídne pribúdajúcim počtom pacientov. Smelo do toho!!!

autor
5. apr 2025

@leonakr ďakujem za podporu! veľmi! ❤️

taktotedanie
5. apr 2025

Do toho a smelo! Nielen pedopsychiatria ale aj klasicka psychiatria, toto co ti hovoria je blbost, evidentne zakomplexovani ludia ale ver, ze to tak nie je a najst dobrehompsychiatra s terminom je v niektorych mestach umenie az doslova nemozne
Prajem ti vela zdaru a stastia
Ja som si vybrala oftalmologiu ked som skoncila skolu a nelutujem 🍀

autor
5. apr 2025

@taktotedanie ďakujem za mile slova! ❤️🥰 aj ja tebe prajem veľa šťastia ☺️….PS: takúto “krasnu podporu” o ktorej som pisala mi dala známa, tiež oftalmologička v procese 😅 haha

balerina2025
5. apr 2025

psychiatrov je malo a chorych ludi je vela

taktotedanie
5. apr 2025

Tak ja som ti to vyvratila 🙂
Pocuvaj seba nie druhych
Niet nad ten pocit, ked si vyberies odbor, ktory ta bavi 🙂

1andrea111
5. apr 2025

Určite je psychiatrov treba, treba však aj zvážiť že je to veľmi náročný odbor na psychiku, že je ťažké ustáť psychické zdravie pre lekára pri tom množstve psychiatrických pacientov a aj pri náročnosti liečby, a tiež že sa to istým spôsobom prenáša na lekára, čo u iných odborov nie je.

aandrea9
5. apr 2025

Ja si myslím pravý opak. Psychiatrov žalostne málo, čakacie doby neskutocne dlhé. A ze ich bude treba viac a viac je isté.

taktotedanie
5. apr 2025

Ale daj si priestor a cas na oddych
Mam velmi dobreho znameho psychiatra, pravidelne po 2 tyzdnoch odchadza na chatu kde siroko daleko nic ale ze absolutne nic nieje a na vikend vypina mobil, relaxuje a ventiluje

lija22
5. apr 2025

pedopsychiatrov je tak malo, ze ja som ochotna si ta predplatit uz teraz! nasa psychiatricka v mt je vybookovana na pol roka do predu

hankab
5. apr 2025

V NR som po znamosti cakala na prvy termin 2 mesiace, nasledne kazdy mesiac kontrola, vzdy plna cakaren. V TN kde chodim je vstupny poplatok za prve vysetrenie 100€ a napriek tomu to tak praska vo svikoch, prvy termin 2-3 mesiace.
O pacientov by si ako psychiatricka naozaj nudzu nemala, prave naopak.

Strana
z2