icon

Mám 18 rokov a bojím sa v noci

didlinka194
18. feb 2014

Mám 18 rokov, spím sama v izbe vždy keď zaspávam spím na boku-takže na jednom uchu a druhé si zakryjem perinou. Kôli tomu aby som nič nepočula. Keď sa v noci zobudím a je mi strašne teplo bojím sa dať nohu von z pod periny stále mám pocit že nie som v izbe sama. Mamine sa to zdá smiešne že som už veľká a podobne no ja sa proste bojím v noci. Paradox je že keď idem domov z nieakej disko v prejsť v dvoj poschodovom dome celkom hore bez svetla sa nebojím . Prosím poraďte mi kde sa mám obrátiť. ďakujem

maartinkaa
18. feb 2014

@maribell ved o tomto som presne pisala 😀 strcit ruku do tmavej miestnosti k vypinacu 😝

drmouse
18. feb 2014

@didlinka194 Prosím všetkých, aby ma neodsúdili na základe toho, čo napíšem, nakoľko sa to bude zdať niekomu možno aj divné 😖 Jednoducho ten pocit poznám, keď je tma a človek má pocit, že v miestnosti nie je sám. Som dospelá a nikdy som sa nebála. Dokonca ani po hororoch som nikdy nemala problém v kľude zaspať 😀 Ale, prišiel jeden deň pred vyše rokom, kedy som sa dozvedela, že zomrel kamarát. Nejako som sa s tým snažila zmieriť, ale na pohreb som nešla, nakoľko by som to nezvládla ☹ V ten večer som sa po prvýkrát v živote bála tmy. Mala som pocit, že na mňa niekto pozerá, že je niekto v izbe. Napriek tomu, že bolo neskutočné teplo (august) mne bola taká zima, že som drkotala zubami. Celú noc som nemohla spať, triasla som sa strachom a aj keď som zažala svetlo, mala som nepríjemný pocit. Na internete som hľadala nejakú pomoc, no nikde som nič nenašla. Sama som si nadávala, že zbytočne si niečo namýšľam, že kto by tu mal byť... no pre istotu som si zobrala do postele plyšáka a celú noc som ho pevne stískala v ruke. Ráno som to hovorila mame, ktorá povedala, že ak budem mať niekedy ešte taký pocit, mám sa pomodliť a poprosiť všetkých, ktorí sú v miestnosti, aby ju opustili a nechali ma na pokoji. Prišla noc a zase ten istý pocit. Plyšák nepomáhal, tak som vyskúšala maminu radu. Možno to bolo psychické, ale uľavilo sa mi. Odvtedy spím s plyšákom v posteli, aj keď sa tmy už nebojím, ale ak mám niekedy hororový sen, tak si zoberiem plyšáka a hneď som kľudná 😉 A ešte jedna rada, posteľ je lepšie mať otočenú tak, aby jedna strana bola pri stene a keď človek zaspáva, otočí sa chrbátom k stene, tzn. má "prehľad" čo sa deje v miestnosti. 🙂

maribell
18. feb 2014

@izabelkas tak to ja zase nemozem.. ja sa praveze bojim otvorit oci aby som cosi nevidela..radsej mam zavrete oci a iba pocuvam.. 😀 ... takisto ked je manzel somnou v posteli tak sa nebojim ..ale ked odide rano o 5tej do prace,.. to je este tma brr .. 😀

cinkatko
18. feb 2014

Ja se divam na horor a manzel na mne - proc se divas, kdyz z toho stejne nemas nic, kdyz si zakryvas oci!! 😀 😀 😀

maartinkaa
18. feb 2014

@drmouse kto by ta odsudzoval, ved vidis, ze sme tu vsetky tak trochu svihnute 😅

bejbinka
18. feb 2014

@maribell ja nocnu "turu" na WCko riesim tak, ze zapnem na mobile baterku a svietim si, ale nazad uz upalujem, lebo mam divny pocit za chrbtom 😀

maribell
18. feb 2014

@maartinkaa ale vy ma nechapete... my mame na zachod a do kupelky vypinac z vonku a dvere sa tak isto otvaraju von cize ku mne a ked su pootvorene dvere akurat tak 15cm tak sa bojim zaznut si (nije stkat ruku do dveri) ale vypinac je vedla dveri tak sa bojim ze nieco proste z tych pootvorenych dveri vyjde... to ocom hovoris ty sa nebojim neviem preco 😀

cinkatko
18. feb 2014

@drmouse Ja to moc dobre znam - moje maminka s tim ma bohate zkusenosti... Vubec se nemas za co stydet... Jenom porad ver v Boha a v to, ze on ti pomuze. Pomodli se a spi dal. I mne to hodne pomahalo, kdyz jsem se pomodlila, hned jsem pocitila klid a bezpeci 😉

maartinkaa
18. feb 2014

@maribell som ta zle pochopila, ale je to nieco podobne,,

bejbinka
18. feb 2014

@cinkatko ano aj ja odporucam...kto je veriaci, pomoze sa prezehnat a povedat si: "dobre ku mne a zle prec"...ja to tak vzdy robim 🙂

katy1979
18. feb 2014

Ja som tiez strachopud ale ja musim mat akurat nohy a ruky pod paplonom, nemoze mi nic trcat z postele, dvere a skrine musia byt zatvorene. V noci radsej na zachod nechodim a vydrzim do rana.

maribell
18. feb 2014

@bejbinka tak sa ja zase bojim chodit ..to uz radsej po tme lebo baterka ma iba isty luc svetla a ked sa mi zda ze nieco zahliadnem tak potom svietim kade take dokola ako splasena lebo vsade nieco vidim 😀
@cinkatko mno to aj ja robim ze kukam spomedzi prstov 😀 a ked sa mi zda ze by tam mohlo byt nieco strasidelne tak sa skovam za ruky..nechapem aky to ma vyznam ked tak isto mozem predsa zavret oci ..ale aj tak stale kukam spomedzi prtov 😀

maartinkaa
18. feb 2014

no zeny s pokrocilou hodinou a zvecerievanim sa koncim, lebo noc bude zla-nedobra, rano si precitam co ste popisali 😀 😀 😀 😀

maribell
18. feb 2014

@katy1979 aj ja by som vydrzala ale v tehotenstve to nieje moc realne vydrzat do rana 😀

izabelkas
18. feb 2014

@drmouse Ja sa tiez bojim omnoho viac odkedy mi umrel tatko. Nerozpravala som sa s nim asi od mojich 6-7 rokov. Ale byval s nami. Pred rokom umrel a odvtedy sa bojim strasne, hlavne v tom byte ked dojdem na navstevu za mamou. Tam sa vzdy bojim, v noci sama ist po byte. Musim si zaznut v kuchyni, na chodbe, na zachode, v obyvacke a aj v spalni. 😀 Idu takto po sebe tie miestnosti. Takze ak idem zo spalne do kuchyne vsade si rozsvietim, ale predstavte si teraz ked mi treba ist naspat a musim zhasinat za sebou... 😀 To len utekam a mam pocit ze z tej tmy na mna nieco vyskoci. Je tazsie ist spat ako tam... A minule si len tak sedim na wc, dvere zatvorene a oproti je jeho izba... Zrazu sa otvorili tie dvere na jeho izbe! Skoro som tam zinfarktovala. Som sedela na to zachode este pekne dlho kym som sa odhodlala otvorit dvere do tmy... a vidiet priamo do tej izby jeho a este aj cez okno von... Tie dvere strasne vrzgaju ked sa otvaraju. Ale nikdy sa neotvarali sami, ale teraz uz nie, len ked umrel kratko potom sa to stalo mne aj mame v tej jeden a isty den! Tak isto ona sa zlakla... Ale ja mavam sem tam aj nocne mory. Minule som sa zobudila na to ako ma drzal za hlavu a videla som jeho nazurenu tvar, ze som sa na to zobudila hned. Ale tak to sa mi mohlo aj len snivat... Ale toto je naozaj s tymi dverami. Tak isto sa sem tam stava, on vela fajcil, ze citime taky smrad nafajceny ako keby presiel okolo... brrr... pritom vsetko pozatvarane, ze nema to odkial prist. Sakris teraz sa bojim aj v robote uz, ked to tu pisem. 😀

katy1979
18. feb 2014

@drmouse to s tou zimou a pocitom chladu mam aj ja a k tomu pocit ze je niekto v izbe. Mne radili opytat sa co chcu a poslat ich prec. Mne by veru plysak nepomohol ;)

didlinka194
autor
18. feb 2014

@drmouse ďakujem vyskúšam plyšáka a aj sa pomodliť vari mi to pomôže 🙂

drmouse
18. feb 2014

Niekedy mám pocit, že je to aj o našej predstavivosti a hlavne, keď človek pozerá filmy a dokumenty o paranormálnych javoch. Len by ma zaujímalo, či aj muži priznajú, že sa boja tmy 😀 Napríklad mi hovorila jedna známa, že keď jej zomrela kolegyňa v práci, tak sa po jej smrti predával nábytok z jej kancelárie za pár korún. Ona si kúpila kreslo celá šťastná, že ako výhodne kúpila. Večer, všade ticho, už zaspávala a zrazu počula kroky, popritom bola sama doma, takže tam nemal kto kráčať. Ešte si myslela, že jej hrabe, ale keď počula, ako vrzlo to kreslo, ktoré kúpila, nebolo jej všetko jedno.

katy1979
18. feb 2014

@maribell mas pravdu nie je 🙂 to potom boli fukoty. Vyplestene oci nastrazene usi a rychlo tam a naspat. ;) ale som rada ze nie som jedina stara tapa co sa boji

bejbinka
18. feb 2014

Ja uz tiez radsej nejdem citat viacej, lebo este nieco coho som sa doteraz nebala, od Vas pochytim vsugerujem si a bude este horsie ako doteraz...ale som rada, ze nie som sama...mala som pocit, ze mi uz načisto švitorí sa takto bat v mojom veku 😀 😀 😀

maribell
18. feb 2014

@drmouse brrrr az ma striasa ... 😕 ..ale moj manzel sa tmy naozaj neboji ..on sa zase panicky boji hadov.. ani okolo zrazeneho na ceste neprejde 😕

@katy1979 tak kazdy ma nieco coho sa boji..moj mazel sa napriklad boji hadov a ked sme na prechadzke a na ceste je mrtvy zrazeny had tak on nemoze ist dalej okolo neho ..musime sa vratit ..co zase ja nechapem .. 😀

izabelkas
18. feb 2014

@maribell A ako casto stretavate mrtveho hada? 😀D Tma je kazdy den... 😀

drmouse
18. feb 2014

@izabelkas Možno to bude znieť divne, ale treba povedať nahlas, že všetko čo bolo zlé mu odpúšťaš a nech odpočíva v pokoji, nech mu je zem ľahká. Pre niekoho prázdne slová a frázy našich starých mám, ale už viackrát som sa presvedčila, že naše staré mamy asi vedeli, zač je toho lakeť 🙂

maribell
18. feb 2014

@izabelkas tak my mame kusok od domu taku polnu cesticku okolo lesika.. tam ich byva docela dost.. ale mas pravdu 😀 ja sa bojim castejsie.. hlavne je ze mam super manzela ktory vzdy v noci vstane a ide mi zaznut 😀

izabelkas
18. feb 2014

@drmouse No vsak to je to najtazsie, ze ja mu asi nikdy neodpustim. Resp. mohla by som, ale preco by som mala, ked on nic dobre neurobil, iba umrel... ja som mu ani na pohreb nechcela ist. Cely tyzden ma mama s babkou presviedcali... A stale si myslim, ze som tam asi nemala ist. Pretoze cely zivot som si hovorila, ze ked umrie mu na pohreb nepojdem... Divne to znie, ale bol to alkoholik a ked robil bordel som si iba zelala jeho smrt. Alebo svoju, ale hlavne pokoj a co najdalej od neho.

izabelkas
18. feb 2014

@maribell Ale ozaj divne, ze mrtveho sa boji. Zivych sa neboji?

lucka011
18. feb 2014

@didlinka194 Jéj, a ja som to nikdy nehovorila, lebo som si myslela, že ma aj k cvokárovi pošlú. Takže ako vidím, je to bežné 😝 Ja som tiež toto mala, kým sme boli s manželom ešte sami. Bývali sme v podnájme a mala som tam v noci strašne zlý pocit. Keď mal nočné, tak by som sa najradšej v r... videla 🙂 Bála som sa aj v posteli pohnúť. Preto sme si radšej kúpili psa. Teraz keď už máme deti, tak to zmizlo, teraz sú iné starosti, aj keď niekedy tá trčiaca noha ma máta doteraz....
Ale ten psík pomáha. Máme doteraz 🙂

drmouse
18. feb 2014

Ako to tak vidím, mali by sme ísť spať so sliepkami, keď je ešte svetlo, aby sme sa nebáli 😀

zibi
18. feb 2014

super tema 😀
@cinkatko tvoj prispevok nema chybu 😀 😀 ze zlakla aj sama seba som sa strasne nasmiala

@maartinkaa aj ja sa snazim skor zaspat lebo muz chrape a potom uz neveim zaspat

inak ja tiez mam take nevysvetlitelne strachy..napr. od mala nerada spat otocena chrbtom k dveram 😝
tiez neznasam, ked mam vystrcenu nohu z perinym stale si prekladam perinu takm aby mi netrcali z nej nohy.... ked som pozerala film V zajati demonov 😀 od vtedy mam blby pocit ze ked budem spat ma daco potaizne za nohu 😀 😀
ale inak sa nebojim , pozriem si kludne horor a zboznujem paranormal witness 😀 a muz chodi po tyzdnovkach a ja som sama doma tak asi som sa oducila bat sa 🙂 ale iste fobie a strachy mam aj ja

biibiana
18. feb 2014

Netreba na to mysliet lebo si to len sama na seba pritahujes..Je to sice fakt, ze nepokojne duse su medzi nami, ale chcu ist prec. Treba si dat fararom vysvatit domacnost..a ak nemas v rodine nepokoj tak sa nemas coho bat. Je to len paranoja 🙂 ( Som frajerka ked to pisem, ale ked mam spat sama bez muza..tak ani nespim a kukam TV az pokial nepride ) 😀