Môže sa stať zo mňa chirurgička?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor. Môže sa stať zo mňa chirurgička aj keď nechodím na strednú zdravotnícku školu?
Keď som si vyberala strednú, tak som nevedela na akú ísť, tak som si dala odbornú školu, na ktorú teraz chodím. Popri študovaní som zistila, že chcem byť chirurgička. Môže sa stať zo mňa chirurgička. Mohla by som ísť na vysokú s zameraním chirurgie, aj keď na strednej nemám biológiu a chémiu zatiaľ.
Ďakujem
@martul asi taky mudry nebol, mohol skusit aj ine skoly, napr bioinformatika, farmacia, veterina. Nieco pribuzne ako zalohu. A co viem, tak je dobre si dat prihlasky na minimalne 4 skoly mediciny, nielen Slovensko. Idealne aj Cesko a Rakusko. Tym sa zvysia sance. Pokial sa chalan spoliehal iba na jednu skolu, tak ho niekto predbehol alebo dorypal nejake otazky. To sa moze stat. Kamoska davala tri mediciny a jednu na genetiku, nieco ako geneticke inzinierstvo, tak ta poistka nevysla a tie tri mediny vysli. Vybrala si Hradec. Moj muz ma medinu tiez, ten ale vystudoval vo Viedni. Dostal sa normalne z elektrotechnickej priemyslovky. Len mal doucko z Chemie a bio. Dal to v pohode.
@luliu vieš prečo, aby si tu zas niektoré zo mňa nerobili srandu a nerýpali do mňa
@autorka Nádych - výdych, vôbec sa nedaj týmito odborníčkami znechutiť. Ony sem chodia, aby mohli svoj hnev a frustráciu na niekoho položiť, v reále by si toto nikdy nedovolili, to by hneď jednu dostali po papuli.
Prajem veľa šťastia a hlavne sa nedaj nikým odradiť a choď si za svojimi snami 😊
@lavinis to je jedno, nie? Píšem rýchlo, tak možno preklep, a navyše mam tu automatickú opravu nastavenu v mobile, takže aj to mi niekedy zle napíše
@valeria_h ďakujem 🙂, asi sú na materskej a nemajú čo robiť 😂😂
Autorka
Asi tá SŠ nebude až také terno, keď sa za to hanbíš/nechceš zverejniť.
@valeria_h asi máš pravdu, zbytočne moje slová /komentáre
Pozri sa. Takto, v skratke, slusne, uprimne - z mojho pohladu. Mas viac ako 15, nevies, ze medicina sa studuje na vysokej skole, podla mna uplne ani nevies, co to ta chirurgia vlastne je. Ani nevies, co k tomu potrebujes, nevies, kde tie informacie hladat. Cize nie, lekar, pripadne teda chirurg, z teba nebude na 99%.
@sisa_s práveže ona je tu normálna, niektoré sú tu tiež ešte normálne, ale väčšina nie🙂
@queen_mary jasne však chirurgia je hnojarina, nie?? Aspoň tak som sa to učila v škole si predstav 😂😂😂
@valeria_h pytala radu v ktorej moze byt vela premennych a to na akej je strednej je dost asi smerodajne a ked nechce povedat kvoli tomu aby si z nej nerobili srandu tak asi vie preco.. chirurgia je jedna z najtazsich v celej medicine.. a sice je pekne povedat chod si za svojim snom ale treba aj realne zvazit aktualny vychodzi bod, v ktorom sa nachadza.. mna osobne jedno zle rozhodnutie stalo to ze sa mi na zdravotnu nepodarilo dostat.. tak stojme nohami na zemi a realne zvazme moznosti aby sa slecna nenamotala a potom nebola sklamana..
Krasna reakcia. Hovori za vsetko.
@valeria_h podľa slovníka ty máš tiež vyššie IQ. Nadávať tu, lebo niekto povie ako je to v realite? Sú ľudia, ktorí si proste neuvedomujú určite veci. Nie každý sa môže stať lekárom, to je nerealne, netreba lietať v oblakoch. A proste človek so SS má menšiu šancu a keď to chce dosiahnuť, musí spraviť strasne vela pre to, kvantá sa doucit. A pravda je, že s otázkami aké dáva autorka, to nevyzerá ružovo a VS nedávam veľkú šancu.
Ta matika dost pomoze, tie sa zamerane na jazyky, nech si mozes dat napr tu Vieden. Tie podmienky tam maju fantasticke, to sa neda s Bratislavou vybavenim ani porovnat. Cize skoda si nechaj ujst sancu ist pekne zadarmo studovat ako zahranicny student. Hlavne si daj potom viacero skol a tiez si poisti doucko aj po skole, ked uz na medine budes. Lebo z chemie tam byva prvy rocnik sito. To asi vsade. To aj muz mal extra doucko, lebo tie predmety boli naozaj tazke. A ci budes chirurg uvidis ked sa k tomu dostanes. Ci na to budes mat ruky, hlavu, vies ono to je dost unavne a napr muz a nielen on, ale dalsi traja ludia robia ine odbory a to chceli povodne chircu. Lenze ked museli stat na nohach od nevidim do nevidim a plne sa sustredit, lebo na medine od urciteho rocnika chodis ako pozorovatel,tak si uvedomili, ze by to asi trvalo nedavali. Ale to uvidis sama, tych moznosti v medicine je velmi vela. To uvidis az ked to pojde k praxi. Napr mojho total zaujala histopatologia a ostal vo vyskume.
Tak vies, ja som tiez lekarka a v tvojom veku som vedela, aky odbor chcem robit, kde sa to studuje, ake predmety mam drtit najviac, aby som sa dostala...a potom ty zalozis diskusiu, ze chces ist na vš so zameranim na chirurgiu, studujes skolu, kde nemas ponatia o biologii a chemii, dovolim si tvrdit, ze bez vysvetlenia ucitelom, lektorom, sa vela veci z chemie naucit neda...takze sa ani necudujem, ze ti tu neveria
@queen_mary vieš prečo som to tak napísala, to som schválne, ja viem co je chirurgia, ten koment som napísala, pretože už som dosť vytočená z vás. Bola som x krát na chirurgii ci na operáciách, nato aby som vedela co znamená pojem chirurgia 🙂
@luliu však uvidíme
Kde si bola na operaciach?
@sisa_s mne sú ich názory ukradnuté, tak nemám školu so chémiou a biológiu, vieš, existujú aj kurzy, tak si nejaký zaplatím a budem sa doučovať, to hádam môžem, dúfam, že mi to nejaká z vás nezakáže, preboha, len to nechcem
@sisa_s v v nemocnici, aj na chirurgii
@xsuzannex sklamana moze byt, aj ked to nevyskusa. Mozno si to lahko predstavuje, ale je este mlada a kde je vola, tam je aj cesta 😉
Ale je smutne, ze vzdy ked tu niekto polozi otazku, zeny sa tu pretekaju, ktora autorke viacej nalozi. Aky priklad spravania tu dostala? Od dospelych zien...
No neviem, ako by si sa ocitla na chirurgickej sale, ked nestudujes ani len zdravotnu skolu, ale dobre, ved drzim ti prsty

Pozor na pravopis, "zlí", množné číslo ;)