Môže učiteľstvo vyštudovať každý?
Myslite si, ze ucitelstvo vie vystudovat kazdy priemerne inteligentny clovek, ked sadne na zadok a 5 rokov maka, alebo si to vyzaduje naozaj nejake specificke danosti, lepsiu pamat, atd.?
@nekonecna_katastrofa Súhlasím, je aj chyba, ako sa slovenčina učí - často je tam príliš veľa teórie, autori a diela sa učia ako telefónny zoznam, knihy v povinnom čítaní sa nerozoberajú, len nútia decká ich čítať, lebo sa to musí - pritom veľa tých diel má v sebe odkaz, ktorý je nadčasový a platí aj dnes. Je to škoda.
Mój muž má vyštudovaný technický smer na STU, číta rád, aj na kultúru so mnou chodí. Ale napr. dejepis je jeho smrť 😀
@euka210 jj, ked je spokojny, nie je o com.
Môžete sa vykašľať na celé IQ stačí aby ti hodilo otázky zamerané na matematiku v ktorej nevynikáš a menej na logiku a padneš ako hruška. Buď máš vôľu a učíš sa, alebo nemáš.
Ja sa svojim komentom nechcem dotknut nikoho, kto ucitelstvo studoval, lebo chce, ma na to a robi to srdcom. Avsak, z osobnej skusenosti musim napisat, ze to bola u mnohych tiez skola druhej/tretej volby. Bezne baby, ktore chceli ist u nas na medicinu, tak mali ako zalohu pedagogicku alebo prirodovedecku… Asi ani nepoznam cloveka, ktory studuje na pedagogickej s tym, ze chcel byt ucitel/-ka. Len proste nic ine nevyslo alebo nevedel co.
@zuzitko74 ja poznám tú rozprávku Marsupilami tie opice 🐒😂😂😂😂😂😂
@kvietocek87 Nie, nie, to nie je správna odpoveď.
@aeruginosa tak to musim vyvratit.Ja studujem pedagogicku s tym,ze aj na strednej som bola na pedagogickej.Pracovala som vzdy v kancelarii,po materskej som sa zamestnala v skolke a teraz som externe na pedag.vyske.Moja starsia sestra chcela ist z gymplu na pedag.,rodicia jej to vyhovorili,tak isla na prirodovedecku,no po roku to nechala a predsa isla na pedagogicku
@katarinka289 este raz si precitaj prvu vetu mojho prispevku.
@aeruginosa mna si sa nedotkla.Len pisem skusenost z mojho okolia.Mam vela pedagogov medzi znamymi a pre nikoho to nebola volba druhej triedy. Za ten plat sa to da naozaj robit len srdcom
@katarinka289 Oki, ved ja som svoj prispevok nemyslela tak, ze su vsetci taki, to si vobec nemyslim. Tiez som pisala len o tom, co som mala ja spomedzi spoluziakov moznost vidiet.

@scorpionflower1 ano, to viem, ze pre nadane deti treba nad 130, aj moj synovec mal a dali by ho, len pre starsieho v obycajnej triede miesto nemali, tak siel na obycajnu.