Musia profesori akceptovať akademický titul?
Dievčence ak mám titul PhDr. a študujem na univerzite mali by profesori akceptovať titul? Je bežné aby Vás oslovovali menom a keď si napíšete dopredu aj titul škrtajú Vám ho?
@zmrzlinka8 MUDr.? To vážne si medzi rigorozky vložila titul MUDr.???? A osoba s titulom Ing. prečo nemôže prehlbovať svoje studium/vzdelanie? Dobrý právnik môže celý život pracovať s titulom Mgr. Nepotrebuje titul JUDr. Akurát s týmto titulom pred menom vyzerá "dôležitejšie".
@andreakotesova áno vložila, čo sa ti na tom nezdá???
nikto nehovorí, že právnik nemôže pracovať s titulom Mgr., ale neviem na základe čoho ty neuznávaš vzdelanie ľudí, ktorí si po Mgr. prehĺbili vzdelanie rigoróznym pokračovaním. žeby závisť? treba si to dorobiť a budeš rozprávať inak.
@zmrzlinka8 titul MUDr. neziskas po rigoroznom konaní, ale po 6-tich rokoch poctivého a náročného štúdia na medicíne. Titul MUDr. nemôže mať každý, kdezto titul po rigoroznom konaní môže mať každá osoba s titulom Mgr.
@andreakotesova úplne od veci píšeš. viem, ako sa robí MUDr. a aj ako PhDr. , ale ty tomu odmietaš rozumieť. a áno, akademicky je to rovnaká úroveň titulu.
@lienka.7 no ved to, akoze skrtanie titulu je naozaj cez čiaru, bez ohladu na to, odkial a ako ho clovek ziska, ale aby mi vadilo, ze ma oslovuju krstnym menom, a nie pani doktorka, to je moc. Mozno ma autorka nejake postavenie vo firme, aspon sa tak prezentuje v prispevkoch, ale na univerzite je predsa rovna ostatnym studentom. Vyvysovanie sa nicomu nepomaha
@krasneleto ty tie tituly ani spravne napisat nevies....RNDr.
@gelifil ale prosim ta... pisem bez diaktritiky, naozaj si myslis, ze v tejto teme je podstatne ci som rndr napisala takto alebo RNDr. takto?
@krasneleto ze diakritika😉....ty mas riadne medzery

@andreakotesova vnímam PhDr. ako také prehĺbenie štúdia II. stupňa VŠ, samozrejme nie je to ešte PhD., ale nie je to ani Mgr. ! je to medzi tým.
Spochybňuješ týmito svojimi vyjadreniami rigoróznu skúšku aj obhajobu rigoróznej práce, spochybňuješ nielen PhDr., ale aj JUDr., MUDr., RNDr. ..., ktoré sú tiež na tejto úrovni.