icon

Musia profesori akceptovať akademický titul?

1. mar 2025

Dievčence ak mám titul PhDr. a študujem na univerzite mali by profesori akceptovať titul? Je bežné aby Vás oslovovali menom a keď si napíšete dopredu aj titul škrtajú Vám ho?

Strana
z5
zmrzlinka8
2. mar 2025

@andreakotesova vnímam PhDr. ako také prehĺbenie štúdia II. stupňa VŠ, samozrejme nie je to ešte PhD., ale nie je to ani Mgr. ! je to medzi tým.
Spochybňuješ týmito svojimi vyjadreniami rigoróznu skúšku aj obhajobu rigoróznej práce, spochybňuješ nielen PhDr., ale aj JUDr., MUDr., RNDr. ..., ktoré sú tiež na tejto úrovni.

andreakotesova
2. mar 2025

@zmrzlinka8 MUDr.? To vážne si medzi rigorozky vložila titul MUDr.???? A osoba s titulom Ing. prečo nemôže prehlbovať svoje studium/vzdelanie? Dobrý právnik môže celý život pracovať s titulom Mgr. Nepotrebuje titul JUDr. Akurát s týmto titulom pred menom vyzerá "dôležitejšie".

zmrzlinka8
2. mar 2025

@andreakotesova áno vložila, čo sa ti na tom nezdá???
nikto nehovorí, že právnik nemôže pracovať s titulom Mgr., ale neviem na základe čoho ty neuznávaš vzdelanie ľudí, ktorí si po Mgr. prehĺbili vzdelanie rigoróznym pokračovaním. žeby závisť? treba si to dorobiť a budeš rozprávať inak.

andreakotesova
2. mar 2025

@zmrzlinka8 titul MUDr. neziskas po rigoroznom konaní, ale po 6-tich rokoch poctivého a náročného štúdia na medicíne. Titul MUDr. nemôže mať každý, kdezto titul po rigoroznom konaní môže mať každá osoba s titulom Mgr.

zmrzlinka8
2. mar 2025

@andreakotesova úplne od veci píšeš. viem, ako sa robí MUDr. a aj ako PhDr. , ale ty tomu odmietaš rozumieť. a áno, akademicky je to rovnaká úroveň titulu.

eleanor2510
2. mar 2025

@lienka.7 no ved to, akoze skrtanie titulu je naozaj cez čiaru, bez ohladu na to, odkial a ako ho clovek ziska, ale aby mi vadilo, ze ma oslovuju krstnym menom, a nie pani doktorka, to je moc. Mozno ma autorka nejake postavenie vo firme, aspon sa tak prezentuje v prispevkoch, ale na univerzite je predsa rovna ostatnym studentom. Vyvysovanie sa nicomu nepomaha

gelifil
2. mar 2025

@krasneleto ty tie tituly ani spravne napisat nevies....RNDr.

krasneleto
3. mar 2025

@gelifil ale prosim ta... pisem bez diaktritiky, naozaj si myslis, ze v tejto teme je podstatne ci som rndr napisala takto alebo RNDr. takto?

gelifil
3. mar 2025

@krasneleto ze diakritika😉....ty mas riadne medzery

Strana
z5