icon

Najľahší cudzí jazyk. Resp. čo pridať k angličtine?

anh85
17. mar 2023

Baby poraďte z vlastnej skúsenosti do akého jazyka sa pustiť po naučení angličtiny? Taky jazyk ktorý sa učí ľahko a pomerne rýchlo no zároveň ma to môže niekam posunúť trebárs v profesii Nemčinu však nie k tej mám averziu, nepáči sa mi. Ďakujem za pomoc ❤️❤️❤️

limoncino
17. mar 2023

@kvetinka75 ja nemecky viem, nie výborne ale dohovorim sa slušne, ale ja ju tak neznášam, že nie som schopná v nej komunikovat 😄

kvetinka75
17. mar 2023

@limoncino mne sa v nej zase komunikuje lepšie ako v angličtine. Neviem prečo. Ako jazyk sa mi nepáči, veľmi tvrdý ale učila sa mi lepšie ako angličtina a aj sa mi lepšie používa.
Keď som sa ju začala učiť, tak som to len chcela skúsiť a že potom si vyberiem iný jazyk. Zostala som prekvapená ako mi to išlo. Tak som pri nej potom už zostala. Neviem si to vysvetliť, lebo tiež sa mi vôbec nepáči.

limoncino
17. mar 2023

@kvetinka75 tak to nechapem ani ja 😄😄

anh85
autor
17. mar 2023

Trochu mám obavy či sa nedopletiem keď si pridám ďalšiu reč. Či sa potom moja angličtina neoslabí.

marcellka32
17. mar 2023

Viem nemčinu a angličtinu, za mňa tieto 2 jazyky budú stále aktuálne....plus ak iný tak španielčina, taliančina sú ľahké na učenie....kvôli nemčine a angličtine je najlepšie vycestovať aspoň na rok

kvetinka75
17. mar 2023

@anh85 každý jazyk treba pravidelne používať, inak sa oslabí, bez ohľadu na to, či sa učíš ďalší alebo nie. Vyskúšaj a uvidíš. Potom sa rozhodneš ako ďalej, či ti to pôjde alebo nie. Dopredu nikdy nevieš

lucik194
17. mar 2023

vsetci si myslia ze jaska, viem po anglicky tak spanielcina pojde lahko, ano pojde zo zaciatku, lebo vela sloviciek je rovnakych len jedno dve pismenka su ine ...... no ono to tak nie je uplne..... nakolko spanielcina ma tiez vela casov a na rozdiel od anglictiny ich aj pouzivate....... resp. musite pouzit.....
a to mam spanielcinu oficialne B2 so skuskou

limoncino
17. mar 2023

@lucik194 presne aj taliančina tak. Veľa spoločných slov, ale keď sa použije iný čas, veta dáva iný význam. A o predlozkach pomlcim
@anh85 neoslabi ak ju budeš používať. Nie vždy je ľahké sa prepínať, ja napríklad v praci používam anglictinu a poľštinu takmer celý deň. A keď mam hneď potom taliančinu, tak mi chvíľu trvá sa do nej prepnúť a vyzerám ako tupelko, lektorka to našťastie chape, lebo sama vyučuje aj AJ

kvetinka75
17. mar 2023

@lucik194 koľko časov má španielčina? Istý čas som sa chcela začať učiť španielsky ale myslím, že zostanem pri tých jazykoch ktoré viem a používam a tie bude stále opakovať dokola. Už sa mi nejako nechce púšťať do ďalšieho alebo možno len tak na úrovni turistu by mi stačilo. Španielčina je pekný jazyk ale nikdy som nešla do hlbky čo sa týka gramatiky, čo všetko to vlastne obnáša.

guiseppinka
17. mar 2023

@limoncino presne alebo zacnu po vychodnarsky a myslia si, ze si fajne pokecaju🙄 s pisanim problem nemam, ja to pocujem. Inak sa vyslovuju makke - vsetky dlznove a inac tvrde, vsetky co z. Ked som bola v krakowe na erazme, tak baby mi diktovali, co mam pisat a boli normalne fascinovane, ze ako mi to ide😂 ale ten jazyk naozaj milujem, tak ako milujem celu krajinu❤️❤️❤️ to bola laska na prvy pobyt🥰

guiseppinka
17. mar 2023

@anh85 hod si do googlu lydku machovu alebo inych polyglotov a uvidis, ze ak mas jazyk dobre fixnuty, tak problem nie je... Mozno trochu pri rozpravanim, ze ti bude treba polhodku, kym sa do toho dostanes, ale inak pohoda..

limoncino
17. mar 2023

@guiseppinka ako áno ale keď som mala prvýkrát napisat účtovné oddelenie...
Hlavne moji Poliaci sú vďační, že nemusia po anglicky 😁 takže nejakú tú granaticku chybu neriesia

guiseppinka
17. mar 2023

@limoncino raz som dostala na pohovore preklad ekonomickeho textu do polstiny... Dakovala som bohu, ze rok pred tym som bola na jazykovom pobyte a denne 3x som prechadzala okolo banky a jej bilbordoch... Lebo inak by som to neprelozila😂😂😂

zorkahorka
17. mar 2023

Spolubyvajuca na vs studovala anglinu a popri tom sa ucila sukromne španielčinu. Ale to ti uz poradili aj ine

anh85
autor
17. mar 2023

Ešte by som rada dodala že jediná možnosť pre mňa je učiť sa to ako samouk. Teraz keď vás tak čítam, vidim že to není také easy ako som si predstavovala. 🤣 V angličtine som sa dokázala vypracovať ako samouk lebo ma sprevádzala od základnej školy.

ibrunova
17. mar 2023

@anjelicek26 mne sa zdá nemčina ťažšia ako francúzština 🙂 Takže to dáš 👍

anh85
autor
17. mar 2023

@ibrunova - No tak teraz už naozaj neviem 🤷

limoncino
17. mar 2023

@anh85 ja som bola dlhe roky samouk v taliančine, získala som slušne základy, ale kurz ma posunul úplne inam,lebo ma lektorka aj opraví vo výslovnosti, aj to vie vysvetliť atď.

anjelicek26
17. mar 2023

@ibrunova muz sa uci, tomu to fakt ide, normalne sa uz vykecava zo svagrom, len ja som si na to este nenasla nejako cas, mozno o pol roka bude lepsie. Este jeden meeting dnes o pol piatej a potom konecne vikend

kofa77
17. mar 2023

Mne sa nemcina velmi paci🙂, pozeram, ze som vynimka. Asi ludom evokuje tie povely nacistov, alebo preco je ludom taka nesympaticka? Este sa mi paci portugalcina, som pozerala uplne trapny serial len koli tomu jazyku 🤦‍♀️😄 Syn sa uci anglinu a spanielcinu a spj teda lahky jazyk vibec nie je, hovori. Chce este francuzsky, aj ked ho nahovaram na nemcinu. Chvilu skusal japoncinu.

ivangeline
17. mar 2023

Z amna hocktory slovansky jazyk...a potom taliansky.. xD

lucik194
17. mar 2023

@kvetinka75
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Španielska_gram...

hlavne co sa pouziva bezne v hovorovej reci - subjuntivo, to vela ludi ani nepozna, proste sa v tej gramatike k nemu nedostane.....

rosavia
17. mar 2023

@limoncino Haha, ja som na tom podobne so spanielcinou. Nieco jednoduche povedat sa da, ale tie ich casy, na cele so subjunctivo su uz o inom.

rosavia
17. mar 2023

@anh85 Ja by som povedala, ze uc sa rec, ktora Ta bavi. Potom sa do toho nebudes nutit, ale budes sa na to tesit.

kvetinka75
18. mar 2023

@lucik194 no stacilo mi pozriet si tie casy. Uz viem ze tadeto cesta nevedie 😆

kvetinka75
18. mar 2023

@anh85 ak zacinas s novym jazykom tak ako samouk by som do toho nesla. Je lepsie ked ti zaklady vysvetli lektor + opravi chyby ktore robis. Neviem preco mozes studovat iba ako samouk lebo su aj rozne online kurzy a nemusis nikam chodit

ibrunova
18. mar 2023

@anh85 ja som bola dlho PN, chodila som cez vychádzky von a púšťala som si podcast Španielčina jednoducho a celkom fajn to bolo. https://podmaz.sk/podcast/spanielcina-jednoducho

anh85
autor
18. mar 2023

@kvetinka75 - z finančných dôvodov

kvetinka75
20. mar 2023

@anh85 ja by som si radšej na tie začiatky našetrila. Lebo niektoré chyby, ktoré človek spraví na začiatku, ťažko sa odstraňujú.

anega79
24. mar 2023

Taliancina nie je lahky jazyk, zijem tu 12 rokov, a oproti anglictine je to hroza. Casy, predlozky, prizvuk... Asi by som sla do nemciny alebo spanielciny