Neúčasť na promóciách - preberanie diplomu individuálne
Ahojte, mám takú dilemu. Mám promócie budúci týždeň a musím do zajtra potvrdiť účasť. Ide o to že moji rodičia ísť nechcú a je mi blbe tam ísť sama. Urobil to niekto tak že ste si proste len prebrali diplom na študijnom? Nemrzelo vás to potom že ste neboli? Ďakujem
Nie, promócie sú vyslovene ceremoniál pre rodinu. Čiže ak ti tam nemá kto ísť, tak v pohode sa odhlás a nemusíš tam v nacvakanej vydýchanej sále celé to teátro absolvovať. A ak teda sa nechceš ešte raz stretnúť so spolužiakmi slávnostne vyobliekaná, a ktorými sa aj tak neporozprávaš, lebo sa budú venovať svojim rodinám 🤷. Až teda na ten ceremoniál, kedy zas budú ticho, lebo vtedy sa zas nehodí vykecávať.
My sme mali opacnu situaciu. Dieta nechcelo, ale nakoniec kvoli nam islo. Velmi sme to ocenili.
Ak ti nevadi, napises, preco rodicia nechcu ist? Ja ti pokojne pridem a velmi rada, ak si v Ba😊
Čo ti ja viem? Išla by som. Zobrala diplom a išla na kávu. 😂
My sme mali opacnu situaciu. Dieta nechcelo, ale nakoniec kvoli nam islo. Velmi sme to ocenili.
Ak ti nevadi, napises, preco rodicia nechcu ist? Ja ti pokojne pridem a velmi rada, ak si v Ba😊
@guudy no tak to je strašne zlate, až ma to dojalo 😁 momentálne som skončila v Prahe ale chcem pokračovať v BA, čiže ak to dotiahnem na Ing., si môj hosť 😂. A rodičia nechcú ísť kvôli takému prozaického dôvodu ktorý sa nazýva peniaze. Keďže musíme ísť až do Prahy ako som napísala vyššie.
To ma naozaj mrzi, ze sa neda kvoli financnej situacii. Pokial ta rodicia inak podporuju, sla by som na tvojom mieste, pozvala kamosa/kamosku, ktory by pofotil, nafilmoval a potom si spolu pozriete foto/video aspon tak sprostredkovane s rodicmi 🙂
Budem sa tesit na tvoje Ing. promocie😊
A aby som nezabudla, gratulujem k uspesnemu zvladnutiu Bc.😊
To ma naozaj mrzi, ze sa neda kvoli financnej situacii. Pokial ta rodicia inak podporuju, sla by som na tvojom mieste, pozvala kamosa/kamosku, ktory by pofotil, nafilmoval a potom si spolu pozriete foto/video aspon tak sprostredkovane s rodicmi 🙂
@guudy vieš čo mňa to celkom mrzí lebo nie je to tým že by sme na to nemali, ale lakomosťou...ale aspoň viem, na čom som 😊
Bože to je čo za rodič že jeho dieťa skončí výšku a on nechce byť pri Tom ako si šťastné prevezme diplom že niečo v živote dosiahlo.. zasnem.. za posledné peniaze by som šla keby moje dieťa toto dosiahlo..
@guudy a vďaka za gratuláciu 🥰
Bože to je čo za rodič že jeho dieťa skončí výšku a on nechce byť pri Tom ako si šťastné prevezme diplom že niečo v živote dosiahlo.. zasnem.. za posledné peniaze by som šla keby moje dieťa toto dosiahlo..
@hylary vieš čo už s tým narobím. Ja sa naozaj nikomu prosiť nebudem. Ja som na seba hrdá že som to zvládla a to je pre mňa najviac. Postoj rodiny ma mrzí samozrejme, ale žiaľ asi s tým musím proste žiť.
Aha tak, tak to je naozaj mrzute a smutne :(
Ale vieme, ze rodinu si nevyberame…
V tejto situacii by som sla uz len kvoli sebe. Preco si neuzit slavnostnu chvilu… 🙂
Ja som typ antipromocie 😅 skončila som, objednala som si pizzu, otvorila pri bazéne pivko a kopkala nohami 😂 potom som len na študijné vybehla po diplom.
Moji rodičia chceli, nech idem, ale do ničoho ma netlačili. Urob ako sa ty cítiš. Alebo zavolaj nejakú kamošku a urobte si pekný deň 🙂
Mne môj Bc diplom prevzal spolužiak na študijnom keďže som bola tehotná a v nemocnici. A gratulujem. Možno keď skončíš ing rodičia prídu.
A nemáš kamošku alebo niekoho iného z rodiny, kto by šiel?
A nemáš kamošku alebo niekoho iného z rodiny, kto by šiel?
@thereisabear akurat to riešim, ale popravde po tej hádke doma už sama neviem či vôbec mám chuť tam chodiť
Ja som na svojich nebola a neľutujem.
Ved tak ci tak po diplom si musis este do tej Prahy, tak chod na tie promocie, hoc aj sama. Fotky sa zvyknu robit spolocne, to si len nahlasis, nech ti ich domov poslu, vzdy sa da dohodnut. Ja si pamatam moje promocie - tiez nasi nemali vela peniazkov, ale prisli. Este som si vtedy aj sama saty sila. Niktori tam mali viac rodiny, ja len nasich. Neboli sme v restike ako ostatni, sli sme domov, oslavu sme mali potom spojenu s otcovimi narodkami u nas, kde prisla aj ostatna rodina, co sa netrepala do BA. Vaz si samu seba, podarilo sa ti skoncit skolu a toto je taka posledna uzatvarajuca chvilka za urcitym zivotnym obdobim. Aj ked formalna.
Hehe, ja som vyhral aj cenu rektora, ktorú mi tam chceli dať (vsetci ma tam vraj zhanali), ale keďže som už pracoval v zahraničí, tak sa mi tam nechcelo. Teraz, s odstupom času, by som povedal, že som mal ísť… ale zas až tak veľmi mi to nechýba. Rozhodni sa podľa svojho pocitu… ale koniec koncov, veľmi ti to chýbať nebude. Možno by radi prišli starí rodičia alebo iná časť rodiny… ak to viazne len v tom, skús ich zajtra zavolať. 😉
Nebola som ani na jednych, vobec ma to nemrzi. Prevzala som diplom na studijnom. U mna to bola kombinacia osobnych a tiez rodinnych dovodov, ale netrapila ma vobec neucast na tejto ceremonii. Som asi skor introvert a vobec nemam rada akcie s vela ludmi a hlavne kde sa kameruje, fotí😃
Chod tam kvoli sebe. Ty si predsa nieco dokazala. Nedokazem pochopit tvojich rodicov, ale ked nechcu, neries ich. Ale ty si to za tu drinu zasluzis, zober nejaku kamosku alebo prinajhorsom tam budu spoluziaci, nebudes tam sama. Ja by som si radost pokazit nenechala teda.
Aha tak, tak to je naozaj mrzute a smutne :(
Ale vieme, ze rodinu si nevyberame…
velka gratulacia k ukonceniu studia - mna to dufam caka o rok. Chod tam kvoli sebe - uzi si tu chvilu, rodinu si clovek nevybera, a teda toto chapem ze mrzi... Avsak studovala si pre seba, skus zavolat kamosku ak rodicia teda maju zial takyto postoj... ved naozaj nemusite mat restiku a neviem co, da sa uzit si den aj bez toho 🙂 ak by to bolo blizsie, pridala by som sa tiez ako @guudy a vytiahla ta potom na kafe, ale teda praha je od ruky celkom dost..
Po diplom si pôjdeš tak či tak. Je len na tebe či aj s promóciami alebo bez.
Nie je to ceremonial pre rodinu
Tak pozvi niekoho kto ti je blizky, hoc aj kamosov
Ja som to nebrala ako ceremonial pre rodinu, zakoncenie jednej ery, pred 6 rokmi som v aule sedela a pisala skuskovy test, po 6 rokoch som tam stala a preberala diplom
Zazitok, na ktory nezabudnem
Bola som hrda sama na seba ako tam stojim
Chapem tvojich rodicov, ak ziju mimo, lebo cesta+hotel+utrata tam, plus musia mat volno v praci.... my ideme teraz takto dcere na promocie a viem, co to obnasa, k tomu vyssie spomenutemu este letenky (od nas z ostrova sa inak neda). A nie kazdy to az tak preziva. Tu ide o teba, ako to ty citis, ja by som na tvojom mieste isla s nejakou kamaratkou, promocie su len raz za zivot a mozno ti bude neskor luto, ze si nebola
Chapem tvojich rodicov, ak ziju mimo, lebo cesta+hotel+utrata tam, plus musia mat volno v praci.... my ideme teraz takto dcere na promocie a viem, co to obnasa, k tomu vyssie spomenutemu este letenky (od nas z ostrova sa inak neda). A nie kazdy to az tak preziva. Tu ide o teba, ako to ty citis, ja by som na tvojom mieste isla s nejakou kamaratkou, promocie su len raz za zivot a mozno ti bude neskor luto, ze si nebola
@tenerifka tak ja to teda zrovna nechápem keďže ako píšeš je to raz za život...na inžinierske ich už totiž nepozvem. A navyše moji rodičia nikam nechodia ako je rok dlhy.
Chapem, ze ti to je luto. Ich asi ale uz nezmenis, ak maju svoju zauzivanu rutinu. To neznamena, ze im na tebe nezalezi, asi vacsiu dolezitost prikladaju inym veciam.
My sme zasa uplny opak, hocikedy sadneme na lietdalo a niekam ideme, teraz si urobime zaroveñ aj 3-dñovy vylet do Madridu. To ale neznamena, ze sme lepsi alebo horsi rodicia a naopak. Len kazdy ma ine moznosti a priority
Chapem, ze ti to je luto. Ich asi ale uz nezmenis, ak maju svoju zauzivanu rutinu. To neznamena, ze im na tebe nezalezi, asi vacsiu dolezitost prikladaju inym veciam.
My sme zasa uplny opak, hocikedy sadneme na lietdalo a niekam ideme, teraz si urobime zaroveñ aj 3-dñovy vylet do Madridu. To ale neznamena, ze sme lepsi alebo horsi rodicia a naopak. Len kazdy ma ine moznosti a priority
@tenerifka ja mám iný názor, ale beriem aj ten tvoj
Ja to mozem napisat len z pohladu ineho rodica, ale ty si poznas tych svojich najlepsie.

Nemám síce VŠ, ale podobné blbosti sme mali aj na maturite. Ja proste nie som typ, ktorý si potrpí na nejaké tieto ceremónie, nemám to rád... takže som sa tváril, že som "chorý" a po maturitné vysvedčenie som si prišiel pondelok ku riaditeľovi. A nemrzelo ma to vôbec...
Divné je, že rodičia nechcú prísť, čo ste sa rozkmotrili?