Oplatí sa študovať strednú zdravotnícku školu po tridsiatke?
Ahojte, veľmi silno uvažujem podať si prihlášku na strednú zdravotnícku školu, externé, dva roky. Mám už po tridsiatke. Našli ste uplatnenie s touto školou? Oplatí sa to študovať? Nechcem sa zbytočne dva roky trápiť na škole, ak by som sa nakoniec ani nezamestnaná... Ak ste študovali, kde ste si našli prácu? Dakujem
Kamoška študovala po 40. Teraz robí sestričku u zubarky
studovat a vzdelavat sa oplati kazdy jeden den, cely zivot 🙂
jasne, ze oplati. kamaratkina mama takto studovala, ked mala okolo 40. teraz je konecne spokojna s tym, co robit 🙂
Sesternica študovala po 30, spravila si potom aj vysokú a robí sestričku na ARE. Je to ťažká robota, ale ak máš k tomu vzťah, určite to nie je krok vedľa. Prácu si vždy nájdeš a aj peniažky nie sú najhoršie. 🙂 Držím palce.
ak chceš pracovať v zdravotníctve tak neváhaj
mat tak po tridsiatke....juchuuuu...a trapit sa len 2 r. -juchuuu....nevahaj a bez...
3 kamošky študovali okolo 40tky, uplatnili sa ihned
Žienky ďakujem za povzbudenie. A neviete ako to skĺbili s prácou? Myslím školu a prax, asi nie každý zamestnávateľ vyjde v ústrety, dovolenky toľko nie je... Áno chcela by som robiť v zdravotníctve...
@ana_s myslíš, že naozaj človek si nájde prácu? Viem, že všade vravia, že je sestričiek malo, ale ja keď idem to nemocnice, ani sa mi to nezdá ..
@cafelatte a kde robia?
Zdať sa ti to nemusí, ale je to tak, že zdravotníctvo je naozaj poddimenzované, najmä čo sa týka sestier a ošetrovateľov. Plus si treba zobrať aj ľudský faktor : niektorá ide na materskú, niekto do dôchodku, na dlhodobú PN ... Po skončení školy sa naozaj o prácu báť nemusíš. 🙂
@ana_s bývam v okrese Ružomberok, takže ju to aj nemocnica v RK. Tak snáď nás pravdu
Tri zeny po 40 , nasli pracu hned, spokojne
Dovtedy robili uctovnictvo ( zienka uz v tom vyhorela musela zmenit pracu), dalsia robila predavacku v potravinach, dalsia predavala farmasi kozmetiku po internete ( nevynasalo jej to takmer nic , bola velmi nespokojna hoci sa snazila)
Teraz vysmiate vsetky tri
@taktotedanie a kde robia? V nemocnici?
Dve v mensej regionalnej nemocnici, spokojne
Dalsia sestricku na zubnej klinike vo vacsom meste, spokojna
Mohli si este vyberat, dokonca tie dve co su v nemocnici tak sa pytali, ze teda na ake oddelenia beru a odpoved vedenia ze nech si vyberu oddelenie aku chcu s ake sa im paci, jedna ostala hned na chirurgii to sa jej pacilo, dalsia skusila interne ale nakoniec sa rozhodla pre detske, spokojna, s preradenim do ineho oddelenia nebol absolutne ziadny problem
@taktotedanie ďakujem a prosím ťa, to do len tak dali žiadosť? Lebo ja aní na nete nejako ponuky nevidím a to tu máme uvn...m
Ano zaslali ziadost na vedenie
@taktotedanie dakujem
Určite choď do toho, neváhaj. Kamarátka tiež po 30 išla na zdravotnú na 2 roky a je spokojná
V nemocnici, pľúcne, onkológia a ta tretia neviem, ale tiež v nemocnici.
Ak ta to bude bavit tak samozrejme sa ti to oplati v nemocnici ta urcite zamestnaju. Sestier je naozaj malo este si aj vyberat budes. Aj na profesii su ponuky stale
Len treba podotknúť, že po dvoch rokoch na tej škole nebudeš sestra , len asistent. Sama tu školu mám, pracujem v zdravotníctve, ale určite nie som plnohodnotná sestra 😉
@lucila83 áno, to viem. A ty kde pracuješ? Si spokojná? Kde si študovala?
Áno, som spokojná, pracujem v ambulancii na súkromnej klinike. Študovala som na SZŠ v KE.
@lucila83 prosím ťa, síce ja chcem ísť to RK, ale ako ste mali školu a prax? Večer či poobede? Pracovala si popri štúdiu?
Pracovala som na polovičný úväzok popri štúdiu, dva dni v týždni bolo vyučovanie a prax.
@lucila83 a o koľkej hodine ste to mávali? Aspoň po 14tej? Či aj skôr?
Som z okolia RK, čerstvo po rodičku v robote od nového roku. Mám kolegyňu ktorá študovala v IT sektore, na materskej rodičku začala uvažovať že ide skúsiť na SŠ zdravotnícku, skúsila urobila. Rodina ju povzbudzovala keď už začala aj na VŠs skúsila urobila. Je z nej sestrička instrumentarka, minulý rok skončená po 30tke. Vravela že má veľa spolužiačok z VS v nemocnici. Robota sa vždy nájde. Práveže je podstav personálu. Ono sa to nezdá, ale roboty je aj pre ďalšie ruky ktoré nie sú.
Nie len poobede. My sme piatok mali od 10:00 do cca 16:00 školu a utorok bola hneď od rána prax a odtiaľ sme šli do školy, kde sme mali vyučovanie ešte asi do 18ej.

máš 30 a rozmýšľaš? známa študovala tesne pred 50tkou...