icon

Prestup na farmáciu z Brna do Bratislavy

adokado
25. nov 2025

Ahojtee, som študentka 1. ročníka farmácie v Brne. S odborom, ktorý som si vybrala som spokojná baví ma to a darí sa mi, ale neviem či som si vybrala správne školu. Brno ako mesto je za mňa fajn takisto aj školu, profesorov, prostredie hodnotím super, ale na druhú stranu mám pocit, že pri výbere školy som sa dostatočne nezamyslela. V prvom rade určite peniaze, za úplne malinký intrák tu platím cez 200e a k tomu ešte dochádzanie, plus od septembra mám aj zdravotné problémy čiže sa mi to všetko trochu skomplikovalo. Tiež mi niekedy trochu vadí že tu na intrakoch (aspoň na tých, ktorých som ja ) nie je žiaden taký študentský život proste všetci sú len na izbách a tiež som si moc kamarátov nenašla, (čo môže byť aj moja vina) proste moc som si tu s ľudmi nesadla a to naozaj introvert nie som, celkovo tu nie som úplne spokojná a mám pocit že som sa tu proste nenašla. Tak som začala premýšlať či by mi trochu nezjednodušil život prestup do BA, len sa bojím že by som spravila veľkú chybu hlavne kvôli škole, tak by som sa len chcela spýtať, že či tu niekto nemá s týmto nejakú skúsenosť
Ďakujem❤️

barka1
25. nov 2025

Ak si spokojna, baví ta to a dari sa ti, tak nechápem, ze vahas nad vyberom školy.
Brno a BA je sto a jedno. Brno je vyslovene studentske mesto, vsade je blízko, MHD dostupnost skvelá. Neviem, kde presne bývaš, ani co si predstavuješ pod studentským zivotom, ale nemyslím, že je oproti BA rozdiel v moznostiach. A ani v cenách. Navyše máš velku šancu privyrobit si popri škole, nemusíš každý víkend jazdit domov. Áno, je možné, že si si este nenašla svoj okruh ludi, ale veď su to len 2 mesiace.
Aby si sa v BA nedostala z dazda pod odkvap.

Ja budem vždy kopat za Brno ❤️

anonym_1ffb8d
26. nov 2025

@adokado absolätne súhlasím s tým, čo napísala @barka1, tiež budem vždy za Brno, študuje nám tam už 6 člen rodiny, všetci maximálne spokojní, dvaja z nich môžu porovnať aj s BA, oni to riešili opačne, preto som prekvapená, čo píšeš