icon

Štúdium Zdravotná sestra

tajkazanova
21. nov 2018

Baby, mamičky, ženy, prosím vas!

Mam 28 a chcela by som si vystudovat zdravotnú sestru.
Mam vyštudovanu strednú školu s maturitou , odbor technicko-ekonomicky Pracovník. Písala som si s riaditeľkou zdravotnej školy v ZA a môžem ísť hneď študovať nemusím mať asistenta môžem hneď zdravotnú sestru škola je zadarmo neplatí sa nič.
Prosím vás študovala ste niektorá zdravotnú sestru popri materskej ? Pretože neverím ze by som to dala popri práci keďže posledný rok teda 5 a 6 semester sa študuje 5hodin denne 5dni v týždni.
Ja si plánujem podať prihlášku v apríli alebo máji kedy vyhlásia, aktívne sa už dlhšie snažíme o bábätko dúfam ze mi to vide ako snívam ;)
Každopádne mate s tým skúsenosti , študovali ste takto niektora?

shilou
26. sep 2019

@fugynka zo skoly bez praxe? To akoze co znamena? Teraz som nastupila od septembra a uz prax v nemocnici mame. A plus dalsia prax nam zacne od novembra

shilou
26. sep 2019

@terezia32 aktualne tam robia moje zname co skoncili tuto skolu ale odbor zdrav.asistent...prosim nepis bludy. Mozno vo vasej nemocnici to tak je..to neznamena ze aj inde to tak je.

terezia32
26. sep 2019

@shilou nemocnica ktorá ma nedostatok kvalifikovaného personálu je jedna vec a zákon druhá vec 😉

lulula1990
27. sep 2019

@marca12 teraz sa študuje odbor praktická sestra - na strednej. Odbor všeobecná sestra sa študuje na vysokej. So strednou nemôžeš robiť všetky práce sestry, skôr len asistujes - ale poznám aj prípady, kedy aj so strednou robíš vsetko v praxi. Uplatnenie určite je aj bude, sestrier aj zdravotníckych pracovníkov je stále nedostatok. Ja som teraz na materskej 7 mesiacov a už mi volali z pôvodnej práce a z dvoch nových, či nechcem ísť do práce.

brigib
27. sep 2019

@inulienka29 ono môže sa to robiť externe v kratšej dobe ale musíš byť zamestnaná v zdravotníctve. Ja tiež chcem dorobiŤ bc a mgr za 5 rokov. Je to možné len musím pracovať v zdravotníctve a jedine stoto školou sa viem zamestnať,lebo mám gympel. Ja si denne štúdium nemôžem dovoliť pracujem,účty si musím platiť. Ja som si musela finančne sama zabezpečiť na štúdium. Mám 27 a myslím,že ročne som natom pohode. Poznám mnoho žien,ktorý si popri materskej robili vysokú a pohode to vzladli. 🙂

sosnicka
Autor odpoveď zmazal
bombina123
16. mar 2020

@lulula1990 zdravím chcem sa opýtať v Nitre ste externé študovali na na SZŠ? Pýtam sa lebo rozmýšľam nad štúdiom praktickej sestry a hľadám si ohľadom toho informácie

lulula1990
16. mar 2020

@bombina123 áno, bola som v NR na SZŠ

sosnicka
4. máj 2020

@kurcadlo co trebalo k prihlaske dolozit? Ja sa chystam tento rok si podat prihlasku. Aka je skola? Da sa to zvladat? Dakujem

kvetinka75
5. máj 2020

@sosnicka moja kamaratka koncila minuly rok. Ze dalo sa. Len trebavela volna z prace. Ja som si tento rok podala prihlasku. Teraz stacilo dolozit overene maturitne vysvedcko. A dala som sa zaockovat proti zltacke B. To bola podmienka. Teraz je to stopnute kvoli korone , netreba dokladovat ockovainie azdr. Preukaz. Ale casom asi bude. Ked toto prejde

kvetinka75
5. máj 2020

@sosnicka blizsie info na ich stranke prip si tam zavolaj

shilou
5. máj 2020

@sosnicka kopie obcianskeho preukazu..skopirovany z oboch stran..nemusi byt overene notarom, sobasny list, mat.vysvedcenie..notarom overene..
Potvrdenie od lekara o ockovani na HBsAg- hepatitida

shilou
5. máj 2020

Kuk...eate dalsie strany mam nepotlacene..a to som len 1cka..plus zosity

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou a to.kde toto bolotreba? VNRurcite nie. A ci s tym ma sobasny list😆

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou a tak zase nie je toho az tak vela.

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou a.nemas niecov elektronickej forme?

shilou
5. máj 2020

@kvetinka75 kamoska nedokladovala?

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou nic take nespominala. Ja som tiez neposielala. Iba prihlasku, vysvedcko aneskor bude tteba dolozit lekarske potvrdenie a kopiu zdravotneho preukazu

shilou
5. máj 2020

@kvetinka75 no...to som dokladovala az ked som nastupila

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou naco by im bol sobasny list?

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou ved uvidim ci bude treba. Do septembra daleko

shilou
5. máj 2020

@kvetinka75 som tam vypisovala aj ci vydata..ci rozvedena...a dokonca aj kde robim...

shilou
5. máj 2020

@kvetinka75 plus zoznam co na co kolko e

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou a kde si studovala?

shilou
5. máj 2020

@kvetinka75 michalovce

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou toto bolo na prihlaske, ale iba zamestnavatel.

kvetinka75
5. máj 2020

@shilou a kolko si platila? Co bolo treba? Lebo.je pisane ze studium bezplatne. V NR

kvetinka75
5. máj 2020

Nie je tu niekto kto si podava prihlasku tento rok? Do Nitry, prakticka sestra?

shilou
Autor odpoveď zmazal
shilou
Autor odpoveď zmazal