Štúdium Zdravotná sestra
Baby, mamičky, ženy, prosím vas!
Mam 28 a chcela by som si vystudovat zdravotnú sestru.
Mam vyštudovanu strednú školu s maturitou , odbor technicko-ekonomicky Pracovník. Písala som si s riaditeľkou zdravotnej školy v ZA a môžem ísť hneď študovať nemusím mať asistenta môžem hneď zdravotnú sestru škola je zadarmo neplatí sa nič.
Prosím vás študovala ste niektorá zdravotnú sestru popri materskej ? Pretože neverím ze by som to dala popri práci keďže posledný rok teda 5 a 6 semester sa študuje 5hodin denne 5dni v týždni.
Ja si plánujem podať prihlášku v apríli alebo máji kedy vyhlásia, aktívne sa už dlhšie snažíme o bábätko dúfam ze mi to vide ako snívam ;)
Každopádne mate s tým skúsenosti , študovali ste takto niektora?
@marca12 teraz sa študuje odbor praktická sestra - na strednej. Odbor všeobecná sestra sa študuje na vysokej. So strednou nemôžeš robiť všetky práce sestry, skôr len asistujes - ale poznám aj prípady, kedy aj so strednou robíš vsetko v praxi. Uplatnenie určite je aj bude, sestrier aj zdravotníckych pracovníkov je stále nedostatok. Ja som teraz na materskej 7 mesiacov a už mi volali z pôvodnej práce a z dvoch nových, či nechcem ísť do práce.
@inulienka29 ono môže sa to robiť externe v kratšej dobe ale musíš byť zamestnaná v zdravotníctve. Ja tiež chcem dorobiŤ bc a mgr za 5 rokov. Je to možné len musím pracovať v zdravotníctve a jedine stoto školou sa viem zamestnať,lebo mám gympel. Ja si denne štúdium nemôžem dovoliť pracujem,účty si musím platiť. Ja som si musela finančne sama zabezpečiť na štúdium. Mám 27 a myslím,že ročne som natom pohode. Poznám mnoho žien,ktorý si popri materskej robili vysokú a pohode to vzladli. 🙂
@lulula1990 zdravím chcem sa opýtať v Nitre ste externé študovali na na SZŠ? Pýtam sa lebo rozmýšľam nad štúdiom praktickej sestry a hľadám si ohľadom toho informácie
@bombina123 áno, bola som v NR na SZŠ
@sosnicka moja kamaratka koncila minuly rok. Ze dalo sa. Len trebavela volna z prace. Ja som si tento rok podala prihlasku. Teraz stacilo dolozit overene maturitne vysvedcko. A dala som sa zaockovat proti zltacke B. To bola podmienka. Teraz je to stopnute kvoli korone , netreba dokladovat ockovainie azdr. Preukaz. Ale casom asi bude. Ked toto prejde
@sosnicka blizsie info na ich stranke prip si tam zavolaj
@shilou a to.kde toto bolotreba? VNRurcite nie. A ci s tym ma sobasny list😆
@shilou a tak zase nie je toho az tak vela.
@shilou a.nemas niecov elektronickej forme?
@kvetinka75 kamoska nedokladovala?
@shilou nic take nespominala. Ja som tiez neposielala. Iba prihlasku, vysvedcko aneskor bude tteba dolozit lekarske potvrdenie a kopiu zdravotneho preukazu
@kvetinka75 no...to som dokladovala az ked som nastupila
@shilou naco by im bol sobasny list?
@shilou ved uvidim ci bude treba. Do septembra daleko
@kvetinka75 som tam vypisovala aj ci vydata..ci rozvedena...a dokonca aj kde robim...
@kvetinka75 plus zoznam co na co kolko e
@shilou a kde si studovala?
@kvetinka75 michalovce
@shilou toto bolo na prihlaske, ale iba zamestnavatel.
@shilou a kolko si platila? Co bolo treba? Lebo.je pisane ze studium bezplatne. V NR
Nie je tu niekto kto si podava prihlasku tento rok? Do Nitry, prakticka sestra?

@fugynka zo skoly bez praxe? To akoze co znamena? Teraz som nastupila od septembra a uz prax v nemocnici mame. A plus dalsia prax nam zacne od novembra