icon

Ukončenie štúdia

livka20016
5. jún 2022

Ahojte, chcem sa spýtať ľudí, ktorí majú skúsenosť s týmto... Nastúpila som do prvého ročníka na učiteľstvo, avšak nechodím na hodiny, skúšky, zápočty, atď... Chcem sa nechať vyhodiť, užívam študentské výhody, kým sa dá. Idem na prijímačky na inú školu. Preto by som sa chcela opýtať na to, dokedy som vedená ako študentka pokiaľ viem, že dostanem vyhadzov z aktuálnej VŠ? A ak ma v júni príjmu na tu inú školu, som študentkou až dňom zapisu?
Ide o to, že dostávam príjem od štátu... Sirotský príspevok . Tak by som chcela vedieť, či na naň budem mat nárok počas prázdnin, takisto brigádu...?
Vďaka

alenah31
5. jún 2022

@livka20016 po ukonceni skuskoveho ti z terajsej VS pride list, ze ta vyraduju ako studenta pre nesplnenie podmienok. Dnom prevzatia prestavas byt studentom....zvycajne niekedy v juli. Urady - SP, ZP, UPSVaR budu informovane, pozastavia vyplacanie pridavkov a davok s tym spojene - aj sirotske, pozor - dalsim dnom sa musis evidovat na UP - stat za teba pozastavi platenie zdr. poistenia. Ak sa neevidujes na UP musis si ho platit sama. Vyhody ISIC ti zostanu do 31.8. Zaroven uz nemozes pracovat na Dohodu o brig. praci studenta. Na novej VS ak ta prijmu - ziskas statut studenta od 1.9. - na zapis sa sice chodi neskor - no to nevadi. Musis nanovo vybavit sirotske, do ZP zaniest potvrdenie o navsteve skoly - aby ta zasa viedli ako poistenca statu. A samozrejme odhlasit sa z UP.