Výber vysokej školy pre introverta
Ahojte , potrebujem poradit s Vysokou Školou.. prave som v maturitnom ročníku v odbore hotelova akademia..Tento odbor ma teda vôbec nebaví, ale už ho musím dokončiť.
No vec sa má v tom, že sa mi velmi tazko hlada vysoka škola...
Máte niekto skusenosti s vysokou skolou komenskeho odbor filozofia?
Rozmyslala som aj nad spanielsky jazyk a prekladatelstvo ,ale neviem, či toto nie je az prilis narocne..
Taktiez mi napadla aj marketingova komunikacia, ale nie som si tým istá...
Som brutalny introvert a nezvladala by som obrovsku socializaciu a velke skupinove projekty.
Ďakujem
Naco ti bude filozofia? Ako sa s nou chceš uplatnit? Co chceš dalej robit?
Nikto ti nezaruci, ze na akejkolvek VŠ nikdy nebudeš robit skupinový projekt či prezentaciu.
Mimochodom, aj o tom je studium na VŠ. Vyjst z komfortnej zóny, naučit sa komunikovat, argumentovat, pracovat s ludmi. Nemozes sa celý život skrývat za to, že si introvert. Treba na sebe pracovat.
A potrebujes vobec VŠ? Si studijny typ? Či len pre titul?
@juanetta Moja sestra je introvert, ma.hotelovu akademiu a vystudovala na UK kulturologiu. Bola spokojna. Uplatnenie v obore sice ziadne, robi dnes v IT, ale aj s tym.je spokojna. Vyber skoly nelutuje, ma prehlad, vie dobre pisat aj rozmyslat.
Na každej VŠ budeš musieť niekedy prezentovať pred ľuďmi. Nemusíš si to užívať, ale mala by si to vedieť zvládnuť.
Daj si u psychologa urobit rozsirene testy,pomóze ti to sa rozhodnuť.
Tu bude problem asi nieco ine ako introvercia. U psychológa si uz bola?
Ak si introvert tak prekladateľstvo mi príde ideálne, teda skôr texty a literatúru ni tlmočníctvo na zivo
Filozofia je narocny odbor s nulovym uplatnenenim. V matike ta bavi dokazovanie pravdivosti teorem? Lebo je to dost o logike, co viem z pocutia.
Baby ale filozofická fakulta neznamená študovať filozofiu. Moja dcéra študuje na filozofickej fakulte angličtinu a dejiny ako učiteľský odbor pre vyšší stupeň.
Ak si introvert tak prekladateľstvo mi príde ideálne, teda skôr texty a literatúru ni tlmočníctvo na zivo
@kvietok173 len ci toto o chvilu nenahradi umela inteligencia. Hlavne preklady z bezneho zivota, odborne texty asi nie tak rychlo...
Baby ale filozofická fakulta neznamená študovať filozofiu. Moja dcéra študuje na filozofickej fakulte angličtinu a dejiny ako učiteľský odbor pre vyšší stupeň.
@negymama ona pise o odbore filozofia.
Introvert neznamená, že máš problém s prácou s ľuďmi ale to, že máš svoju bublinu najbližších nie s veľkým počtom ľudí a nerada ju rozširuješ. Zbytočne veľké skupinové projekty a socializáciu budeš zvaľovať na introverciu. Introvet ≠ asociál alebo iné poruchy spojené so socializáciou. Ako introvert môžeš študovať a byť úspešná v čomkoľvek, nikde ťa samotná introvercia nebude obmedzovať.
Pre introvertov sú dobré aj vedecké odbory. Príklad chemické biologické. Ak ta bavia tieto odbory. Následne práca v labolatoriu
@juanetta ako introvert môžeš ist na akúkoľvek vš 🙂 ja mám vyštudovaný cr a za 5 rokov som sa nebavila reálne s nikým
@juanetta nezvazovala si studovat ekonomiu/financie? mala som spoluziakov na vs v tomto odbore aj z hotelovky. extroverti medzi financnymi analytikmi sa naozaj vynimocnym ukazom.
@kvietok173 lenze na skole si tym tlmocnictvom musi prejst a je to dost narocne.
@kvietok173 len ci toto o chvilu nenahradi umela inteligencia. Hlavne preklady z bezneho zivota, odborne texty asi nie tak rychlo...
@simsalabim prave naopak, AI vie dobre prekladat odborne texty, ale beletriu nie. zatial.
autorka, skus sa zamysliet nad tym, co chces robit, a podla toho vyberaj skolu.
@simsalabim prave naopak, AI vie dobre prekladat odborne texty, ale beletriu nie. zatial.
@deedol nemyslela som beletriu, ale veci ako popis tovaru, obchodne listy a podobne. S beletriou mas pravdu, rovnako sj vysokoodborne texty.

@juanetta skus si odpovedat, co od VS ocakavas, preco tam chces ist. Aka praca by ti davala zmysel ? Pomoze ti k tomu VS ? Mate na skole niekoho, kto by ti vedel s vyberom pomoct ? Karierovy / vychovny poradca, psycholog ?