icon

Výber vysokej školy pre introverta

juanetta
Dnes o 04:46

Ahojte , potrebujem poradit s Vysokou Školou.. prave som v maturitnom ročníku v odbore hotelova akademia..Tento odbor ma teda vôbec nebaví, ale už ho musím dokončiť.
No vec sa má v tom, že sa mi velmi tazko hlada vysoka škola...
Máte niekto skusenosti s vysokou skolou komenskeho odbor filozofia?
Rozmyslala som aj nad spanielsky jazyk a prekladatelstvo ,ale neviem, či toto nie je az prilis narocne..
Taktiez mi napadla aj marketingova komunikacia, ale nie som si tým istá...
Som brutalny introvert a nezvladala by som obrovsku socializaciu a velke skupinove projekty.
Ďakujem

anonym_5b0e96
Dnes o 05:52

@juanetta skus si odpovedat, co od VS ocakavas, preco tam chces ist. Aka praca by ti davala zmysel ? Pomoze ti k tomu VS ? Mate na skole niekoho, kto by ti vedel s vyberom pomoct ? Karierovy / vychovny poradca, psycholog ?

barka1
Dnes o 05:57

Naco ti bude filozofia? Ako sa s nou chceš uplatnit? Co chceš dalej robit?
Nikto ti nezaruci, ze na akejkolvek VŠ nikdy nebudeš robit skupinový projekt či prezentaciu.
Mimochodom, aj o tom je studium na VŠ. Vyjst z komfortnej zóny, naučit sa komunikovat, argumentovat, pracovat s ludmi. Nemozes sa celý život skrývat za to, že si introvert. Treba na sebe pracovat.

A potrebujes vobec VŠ? Si studijny typ? Či len pre titul?

marianarem
Dnes o 06:40

@juanetta Moja sestra je introvert, ma.hotelovu akademiu a vystudovala na UK kulturologiu. Bola spokojna. Uplatnenie v obore sice ziadne, robi dnes v IT, ale aj s tym.je spokojna. Vyber skoly nelutuje, ma prehlad, vie dobre pisat aj rozmyslat.

thereisabear
Dnes o 06:42

Na každej VŠ budeš musieť niekedy prezentovať pred ľuďmi. Nemusíš si to užívať, ale mala by si to vedieť zvládnuť.

janinah
Dnes o 06:49

Daj si u psychologa urobit rozsirene testy,pomóze ti to sa rozhodnuť.

ankare
Dnes o 06:51

@juanetta Filozofia je podľa mňa nevyuzitelny odbor v 99% prípadoch.

0silvia0
Dnes o 07:33

@juanetta nechces ekonomicku? Poznam mladeho muza, ktory tiez ako introvert isiel na ekonomicku, vyhovuje mu to.

anonym_bbed81
Dnes o 07:52

Tu bude problem asi nieco ine ako introvercia. U psychológa si uz bola?

kvietok173
Dnes o 07:54

Ak si introvert tak prekladateľstvo mi príde ideálne, teda skôr texty a literatúru ni tlmočníctvo na zivo

simsalabim
Dnes o 07:55

Filozofia je narocny odbor s nulovym uplatnenenim. V matike ta bavi dokazovanie pravdivosti teorem? Lebo je to dost o logike, co viem z pocutia.

negymama

Baby ale filozofická fakulta neznamená študovať filozofiu. Moja dcéra študuje na filozofickej fakulte angličtinu a dejiny ako učiteľský odbor pre vyšší stupeň.

simsalabim
@kvietok173

Ak si introvert tak prekladateľstvo mi príde ideálne, teda skôr texty a literatúru ni tlmočníctvo na zivo

@kvietok173 len ci toto o chvilu nenahradi umela inteligencia. Hlavne preklady z bezneho zivota, odborne texty asi nie tak rychlo...

simsalabim
Dnes o 07:56
@negymama

Baby ale filozofická fakulta neznamená študovať filozofiu. Moja dcéra študuje na filozofickej fakulte angličtinu a dejiny ako učiteľský odbor pre vyšší stupeň.

@negymama ona pise o odbore filozofia.

anonym_2d5e33
Dnes o 07:57

Introvert neznamená, že máš problém s prácou s ľuďmi ale to, že máš svoju bublinu najbližších nie s veľkým počtom ľudí a nerada ju rozširuješ. Zbytočne veľké skupinové projekty a socializáciu budeš zvaľovať na introverciu. Introvet ≠ asociál alebo iné poruchy spojené so socializáciou. Ako introvert môžeš študovať a byť úspešná v čomkoľvek, nikde ťa samotná introvercia nebude obmedzovať.

negymama
Dnes o 07:58

Pre introvertov sú dobré aj vedecké odbory. Príklad chemické biologické. Ak ta bavia tieto odbory. Následne práca v labolatoriu

anonym_da5989
Dnes o 08:01

@juanetta ako introvert môžeš ist na akúkoľvek vš 🙂 ja mám vyštudovaný cr a za 5 rokov som sa nebavila reálne s nikým

anonym_da683a
Dnes o 08:17

@juanetta nezvazovala si studovat ekonomiu/financie? mala som spoluziakov na vs v tomto odbore aj z hotelovky. extroverti medzi financnymi analytikmi sa naozaj vynimocnym ukazom.

deedol
Dnes o 08:47
@kvietok173

@kvietok173 lenze na skole si tym tlmocnictvom musi prejst a je to dost narocne.

deedol
Dnes o 08:48
@simsalabim

@kvietok173 len ci toto o chvilu nenahradi umela inteligencia. Hlavne preklady z bezneho zivota, odborne texty asi nie tak rychlo...

@simsalabim prave naopak, AI vie dobre prekladat odborne texty, ale beletriu nie. zatial.

deedol
Dnes o 08:54

autorka, skus sa zamysliet nad tym, co chces robit, a podla toho vyberaj skolu.

simsalabim
Dnes o 08:56
@deedol

@simsalabim prave naopak, AI vie dobre prekladat odborne texty, ale beletriu nie. zatial.

@deedol nemyslela som beletriu, ale veci ako popis tovaru, obchodne listy a podobne. S beletriou mas pravdu, rovnako sj vysokoodborne texty.