icon

Ako riešiť starostlivosť o psa počas PN?

14. júl 2026

Dobry den,

vcera psovi pravdepodobne vyskocila platnicka, nevie chodit, boli sme u vet, nasledne v noci na pohotovosti. Dnes na kontrole, a musime chodit na infuzie aby sa pozbieral.
Lenze ja som dnes bola sama so sebou u lekara mam hnisavu anginu a dal mi pn a vychadzky ziadne.
Potrebujem s tym psom chodit na tie infuzie aj ho nejak vencit aby sa dal dokopy.

Co v pripade, ze mi pride kontrola? Je to ospravedlnitelny dovod?
Nepiste mi, ze som si mala zobrat dovolenku miesto pn.

Dakujem

Strana
z4
anonym_61cbac
15. júl 2026
@anonym_973ab9

Ale prosím ťa. Nikto ti na kontrolu v prvé dni nepríde. To len tu ťa budú stresovať..

@anonym_973ab9 mne prisli na kontrolu na druhy den zo socialky.. a nie, neposlal ich zamestnavatel. Bola to moja druha PN v zivote (prva bola rizikove tehotenstvo)

anonym_61cbac
15. júl 2026
@lenka.25

Prvých 10 dni , ti plati zamestnávateľ , takze nejaká soc.poistovna sa na teba môže akurát tak vies čo . Pokial máš nadštandardne vzťahy so zamestnávateľom , nemáš sa čoho báť . Nepoznám nikoho komu prišla kontrola prvých desať dni , pokial ju neposlal zamestnávateľ , u nás dokonca chodila osobne personalistika .

@lenka.25 mne prisla kontrola zo socialky na druhy den. To co pises, nie je aktualne odkedy je e-PN a socialka vie hned o tom, ze si na PN (po starom sa to dozvedela az ked prestal platit zamestnavatel)

mondolina
15. júl 2026
@anonym_autor

Zeny viem si ukoncit pn v piatok?
Mne nic nie je. Ani hrdlo ma uz neboli.
Vcera vecer som mala horucku a zvracala som, dnes som ok.
Doteraz som ziadne lieky nebrala.
Podla mna dr zle stanovila dg. Ziadala som aj o crp tak ze to nie je potrebne.

@anonym_autor
psíkovi prajem skoré uzdravenie! a tie komentáre, že hlúpy pes si nevšímaj, tie ženy nemajú ♥️ a nevedia čo je to člen rodiny.
bude ako bude. držím palce.

muchotrafka298
15. júl 2026

Je na zvazeni kazdeho, ze ci bude doma na PN alebo nebude a tym padom pocita s tym, ze v pripade kontroly mu to nezaplatia. Ked Ti nic nie je, tak si ukonci zajtra PN a mozes ist do prace, resp. si zobrat dovolenku, neplatene volno, home office podla toho, co tvoj zamestnavatel umoznuje a venuj sa psovi a jeho liecbe. Nijaka ina moznost nie je, ak to musis absolvovat cele sama.

autor
15. júl 2026
@muchotrafka298

Je na zvazeni kazdeho, ze ci bude doma na PN alebo nebude a tym padom pocita s tym, ze v pripade kontroly mu to nezaplatia. Ked Ti nic nie je, tak si ukonci zajtra PN a mozes ist do prace, resp. si zobrat dovolenku, neplatene volno, home office podla toho, co tvoj zamestnavatel umoznuje a venuj sa psovi a jeho liecbe. Nijaka ina moznost nie je, ak to musis absolvovat cele sama.

@muchotrafka298 a lekarka mi ukonci pn na vlastnu ziadost??

muchotrafka298
15. júl 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 a lekarka mi ukonci pn na vlastnu ziadost??

@anonym_autor pojdes tam a povies, ze sa uz citis dobre,ze nemas bolesti a ona nema preco Ti to neukoncit. Jasne, ze to nie je standardne, ale ty najlepsie vies, ako sa citis. A podla toho, co si tu pisala, tak si na tom dobre.

anonym_355aff
15. júl 2026

Ja hlavne nerozumiem, preco pacient, ktory ide k doktorovi, citi sa nanic, ma brat lieky, a napriek tomu ze sa stale citi nanic v ten den a aj dalsi, on tie lieky ani brat nezacne. To nie je, ze uz sa zazracne ozdravel ako vysiel z ordinacie. Mne to hlava neberie, naco chodit k doktorovi, ked vlastne sa nim neriadim 😃 ale u psa preco potom clovek tiez necakal, ze ved to prejde same o dva dni, naco mu davat lieky, ktore veterinar odporucil...? Ze mu ich aj dali? Ci? Ja proste nerozumiem tu logiku. Ale kedze to absolutne nie je podstatou temy, pokladam to za recnicku otazku.

anonym_a834dd
15. júl 2026
@wolf_

😂😂 v tomto ma MK baví ako diskusie končia hádkami, urážkami, domýšľaním a riešením niečoho čo sa autorka ani nepýtala 🤦‍♀️😂

@wolf_ a mňa baví ako sa autorka na niečo síce pýta, ale pritom sleduje uplne iný cieľ.

anonym_a834dd
15. júl 2026
@simca06022011

@anonym_autor vidis si do hrdla, a vlastne co tu teraz riesis? tak na co si utekala k lekarovi den po tom co ta hrdlo zacalo boliet, ked ti nic nebolo? lekarka ti hrdlo pozrela, povedala ze je to angina, tak asi to bude angina... samozrejme, ze angina moze prejst, aj covid moze prejst aj ina viroza aj zo dna na den po teplote. Neviem ci je to vobec podsatne v tejto teme, je?

@simca06022011 lebo chcela PNku kvôli psovi, aby sa o neho mohla starať. Prislo jej to ako vhodný nápad zabiť 2 muchy jednou ranou. Len nerátala s tým, ze PNka nie je dovolenka a ona si nemôže behať kam len chce a kedy chce.

autor
15. júl 2026
@anonym_a834dd

@simca06022011 lebo chcela PNku kvôli psovi, aby sa o neho mohla starať. Prislo jej to ako vhodný nápad zabiť 2 muchy jednou ranou. Len nerátala s tým, ze PNka nie je dovolenka a ona si nemôže behať kam len chce a kedy chce.

@anonym_a834dd absolutne som nechcela PN kvoli psovi, mne v tej ordinacii ani nedoplo, ze pes je chory.
Mne fakt bolo vcera debilne, ale ja som sa zrejme vypotila vecer a zobudila som sa uplne zdrava.
Tak sa pytam ako mozem mat hnisavu anginu, ktora mi presla za 24hodin bez akychkolvek liekov?

autor
15. júl 2026
@anonym_a834dd

@anonym_a834dd predstav si , ze si beham kde chcem aj kedy chcem.
Dnes 3x v obchode, 2 hodiny so psom na klinike a vecer prechadzka

autor
15. júl 2026
@anonym_355aff

Ja hlavne nerozumiem, preco pacient, ktory ide k doktorovi, citi sa nanic, ma brat lieky, a napriek tomu ze sa stale citi nanic v ten den a aj dalsi, on tie lieky ani brat nezacne. To nie je, ze uz sa zazracne ozdravel ako vysiel z ordinacie. Mne to hlava neberie, naco chodit k doktorovi, ked vlastne sa nim neriadim 😃 ale u psa preco potom clovek tiez necakal, ze ved to prejde same o dva dni, naco mu davat lieky, ktore veterinar odporucil...? Ze mu ich aj dali? Ci? Ja proste nerozumiem tu logiku. Ale kedze to absolutne nie je podstatou temy, pokladam to za recnicku otazku.

@anonym_355aff mala som do seba pchat atb ked mi nic nie je?

anonym_355aff
15. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_355aff mala som do seba pchat atb ked mi nic nie je?

@anonym_autor ale ved Ty si bola chora a nevladna v tom case ked si mala zacat brat lieky, ved vtedy Ti nebolo "to nic". Takze bola si chora, nevladna, u doktorky, dostala si lieky, a nevzala sj si ani prve proste. Uz vtedy, vedome. Jedine zeby si mala vestecku gulu ze o dva dni Ti bude lepsie 😁 Ale to je jedno. Je to Tvoja vec.

oskvarka
16. júl 2026
@anonym_bcc6c9

@anonym_autor v takomto pripade musis zdovodnit a dolozit , kde si sa nachadzala... pokial to nebolo odborne vysetrenie suvisiace s diagnozou- co nebude... PN stopnu a peniaze nedostanes

@anonym_bcc6c9 prečo súvisiace s diagnózou? Chapem že nepôjde k zubarovi s anginov ale ak má sama nejaké plánované vyšetrenie na ktoré sa dlho čaká ...tam jej potvrdenie dajú... Ale nemá... Ak býva sama a nemá jej kto nakúpiť alebo tak ja keď som bola slobodná vždy som mala strach si ísť nakúpiť počas PN ale čo budeš hladovať. Bývalá som ďaleko od rodičov a súrodencov ...

anonym_bcc6c9
16. júl 2026
@oskvarka

@anonym_bcc6c9 prečo súvisiace s diagnózou? Chapem že nepôjde k zubarovi s anginov ale ak má sama nejaké plánované vyšetrenie na ktoré sa dlho čaká ...tam jej potvrdenie dajú... Ale nemá... Ak býva sama a nemá jej kto nakúpiť alebo tak ja keď som bola slobodná vždy som mala strach si ísť nakúpiť počas PN ale čo budeš hladovať. Bývalá som ďaleko od rodičov a súrodencov ...

@oskvarka tak mi to bolo povedane... ak ma anginu ona konkretne, nema chodit nikam ani na ziadne ine vysetrenie, v pripade matky samozivotelky, moze s dietatom na vysetrenie ist... co sa tyka nakupu takisto nie a pokial nebyvas na samote u lesa, musi ti nakupit zabezpecit niekto z rodiny, susedov, pripadne online nakup...

anonym_7ac86f
16. júl 2026

@anonym_autor https://www.hlidacky.sk/strazenie-psov-a-zviera... Obvolaj týchto ľudí, možno sa niekto ochotný nájde, kto bude chodiť so psom k veterinárovi.

Strana
z4