icon

Kde umiestniť mačku na zotavenie?

veroniq1
13. apr 2026

Dobrý deň, naša mačka je po operácii, museli jej vybrať hnisajúcu maternicu. Snažili sme sa ju udržať v kľude, aby neskákala, no napriek našej snahe má pruh. Sme nevyspatý, unavený, aj tak to bolo na nič. Pôjde na reoperáciu a moja otázka znie, či je možnosť niekde mačičku umiestniť kým sa zotaví(Trnava, okolie). Niečo ako "mačacia nemocnica", kde nebude mocť skákať a bude pod dohľadom, kým sa jej rana zahojí. Ak to niekto riešil, budem vďačná za radu. Ďakujem.

janulik2008
13. apr 2026

Kúpte klietku. Nás kocúr mal zlomenú labku a tiež nesmel skákať tak musel byť v klietke. Mal tam aj misky s vodou a granulami a záchod. My sme kúpili v superzoo tuším L veľkosť a stačila mu. Mám niekde aj fotku určite. Na začiatku sa mu tam nepáčilo a prvýkrát bola v klietke pohroma a ale zvykol si ;) bol tak tuším 2 mesiace 🫣

janulik2008
13. apr 2026

Na prvej fotke trucuje 😀 tak to dopadlo ked sme ho tam dali po operacii a ptm uz to bolo lepsie. Vzdy po poobednej som ho trochu pustila von a hladkala ho a dala mu dole golier a dala kapsicku😀 ked sme cisrili zachod tak neskor ho musel niekto strazit lebo zacal vymyslat a presne rano o osmej mnaukal ze treba mu zachod upratat 🤣

veroniq1
autor
13. apr 2026
@janulik2008

Na prvej fotke trucuje 😀 tak to dopadlo ked sme ho tam dali po operacii a ptm uz to bolo lepsie. Vzdy po poobednej som ho trochu pustila von a hladkala ho a dala mu dole golier a dala kapsicku😀 ked sme cisrili zachod tak neskor ho musel niekto strazit lebo zacal vymyslat a presne rano o osmej mnaukal ze treba mu zachod upratat 🤣

@janulik2008 dobry vecer, dakujem za Vasu reakciu. Práveže klietku máme a asi aj taku istú pozerám. Strašne v nej vyvádza, háďže sa ako uveznený Kinkong, vreští, vešia sa. Tak ju máme stále pri sebe, len už je to moc,stále jej byť v pätách, spíme na striedačku. Aj dovolenku sme si pomíňali úplne zbytočne. Po reoperácii budu treba znovu opatrenia a už to fakt nedávame. Miestnosť bez nábytku nemáme,aby neskákala. Preto zvažujeme, že by zostala na veterine hospitalizovana a chodili sme za ňou, ale čiastka tam kam chodíme je riadna pálka, tak sķúšam zistovať aj ine možnosti. Každopádne ďakujem.

janulik2008
Včera o 00:10
@veroniq1

@janulik2008 dobry vecer, dakujem za Vasu reakciu. Práveže klietku máme a asi aj taku istú pozerám. Strašne v nej vyvádza, háďže sa ako uveznený Kinkong, vreští, vešia sa. Tak ju máme stále pri sebe, len už je to moc,stále jej byť v pätách, spíme na striedačku. Aj dovolenku sme si pomíňali úplne zbytočne. Po reoperácii budu treba znovu opatrenia a už to fakt nedávame. Miestnosť bez nábytku nemáme,aby neskákala. Preto zvažujeme, že by zostala na veterine hospitalizovana a chodili sme za ňou, ale čiastka tam kam chodíme je riadna pálka, tak sķúšam zistovať aj ine možnosti. Každopádne ďakujem.

@veroniq1 musí si zvyknúť len. Je to pre ne strašne lebo odrazu nemôžu skákať a nám ho bolo ľúto tiež ale inak sa nedá.

colsami
Včera o 04:31

Ahoj, idealna je prepravka ale nie s takym vysokym stropom ako klietka na tychto obrazkoch. Jasne vidiet, ze tam ma macka priestor skakat atd. Miestnost bez nabytku nepotrebujes, pretoze takato macka (podla Tvojho popisu) naozaj nema co byt navolno. Pyometra je dost vazna dg na chirurgiu aj bez toho, aby uz mala macka za sebou jednu reoperaciu. Kazdym dalsim takymto zakrokom sa len predlzuje a zhorsuje nasledne hojenie. Jednoducho macku treba obmedzit na pohybe, nic ine nespravis ani Ty a ani oni, ak ju nechas aj hospitalizovat...
Drzim palce.

anonym_d25b38
Včera o 06:33

Na cintorín spoločenských zvierat...

veroniq1
autor
Včera o 06:59
@colsami

Ahoj, idealna je prepravka ale nie s takym vysokym stropom ako klietka na tychto obrazkoch. Jasne vidiet, ze tam ma macka priestor skakat atd. Miestnost bez nabytku nepotrebujes, pretoze takato macka (podla Tvojho popisu) naozaj nema co byt navolno. Pyometra je dost vazna dg na chirurgiu aj bez toho, aby uz mala macka za sebou jednu reoperaciu. Kazdym dalsim takymto zakrokom sa len predlzuje a zhorsuje nasledne hojenie. Jednoducho macku treba obmedzit na pohybe, nic ine nespravis ani Ty a ani oni, ak ju nechas aj hospitalizovat...
Drzim palce.

@colsami Ďakujem.

kiki68
Včera o 08:34

@veroniq1 ziadajte veta o sedativa, toto robia aj na vet, proste tie zvierata musia byt sedovane, aby tam nerobili bordel a neposkodili si zdrav stav. Ja som sa na to pytala, nakolko tam vacsina zvierat sedela ako 5 penazi. A ano, vacsie kliniky maju moznost hospitu. Je to platene. Teraz neviem kolko sme platili, ale na Jaggy Brno to bolo za tyzden okolo 500eur plus cena vykonu k tomu. Napr ked zviera nie je ok ist domov, je to pre majitela nemozne zvladnut tie ukony, tak je na klinike. Zalezi ake mate kliniky okolo. Nie kazde zviera je taketo, ale macky vedia byt problem. To nie je tak naucene ako pes. Aj ked vsetkym zvieratam ked je lepsie, tak sa chcu volne hybat a mat normal rezim. Zial toto je priroda v tom celom.

anonym_dc00e3
Včera o 19:26
@veroniq1

@colsami Ďakujem.

@veroniq1 nedávaj ju na hospitalizáciu, keď to nie je nevyhnutné, nevieš, kto tam bude. Kúp klietku, tam vydrží toľko a bude pri vás.