Koľko investovať do chorého zajačika?
Ahojte, dcéra má rok zakrslého zajaca, ktorý má zdravotné problémy a potrebuje operáciu, zrejme opakovane a nebude to lacné, ani následná liečba (nechcem upresniť, pre objektívne názory).
Zaujíma ma, či máte nejaký finančný limit, ktorý by ste do zajačika investovali. Alebo by ste na peniaze nepozerali? Ďakujem za každý názor.
Napisem rovno tak ako to je, podla financnych moznosti. Stanovila by som si limit a nad to nesla. Kolko si mozete dovolit 100, 500, 1000, 5000? Konzultovala by som s veterinarom sumu a vysledok. Nehrala by som sa na spasitelku zajaca. Mozno drsne ale financne gramotne.
Nakoľko sa jedná o domáceho miláčika, dala by som i posledný cent. Tiež sme dali za operáciu psíka 2 000 éčiek. Museli sme si odoprieť iné veci, no neľutujeme. Zvieratko je živý tvor, nie plyšová hračka, potrebuje našu starostlivosť a pomoc.
Kolko by mi rozpocet dovolil...ja do zvierat investujem vela.su clenovia rodiny.jedine keby viem ze trpi a neda sa pomoct resp by operacia len predlzila o kratky cas trapenie vtedy by som zvazila eutanaziu
mozno by sa to narodene dieta malo tak zle ako ten zajac. V mnohych pripadoch je to lepsia alternativa ako zniceny, nestastny zivot.
@anonym_288500
@katkazatka jaj aha, tak utratit zajacika je bezcitnost, ale potratit dieta to je vlastne prejavena laskavost 😅
@anonym_288500 a čo ho mali zjesť ?
@parvinka0001 nie, dat utratit a nezruinovat rodinu.
Pozri som aj veterinarka aj matka, ak by som sa Ti k tomu mala uplne racionalne vyjadrit, naozaj by si mohla upresnit konkretnu diagnozu, financne mi nemusis pisat. 🙂 Zaujima ma diagnoza (kvoli prognoze a skutkovemu stavu toho zvierata).
@anonym_autor
@colsami Neviem, či to opíšem presne - prerastajúce korene stoličiek, ktoré mu spôsobujú problémy s prijímaním potravy - náš veterinár povedal, že potrebuje dve operácie a spolu to bude 800 eur.
@anonym_autor pri mojich mackach som tiez limity nemala, jedna operacia vyse 1000 eur a druha liecba bez operacie okolo 600 eur
@anonym_288500 čiže ty by si to robila ako pred 50-timi rokmi, keď nebolo bežné chodiť so zvieratami na veterinu? Chorý pes, chorá mačka sa zastrelili, sviňa, zajac, rýchlo zabiť a zjesť, chorá slepica rýchlo do polievky.
Teraz veteriny sú, lebo ľudia majú zvieratá ako domácich miláčikov, ale ty by si to strieľala a zabíjala všetko, mačka, pes, králik, to je jedno, treba to zabiť, lebo nenarodené deti, hej? Ten, čo má doma psa, mačku, tak tie peniaze, čo dá za krmivo, veterinu, očkovanie, má dávať na podporu nenarodených detí, áno?
Ja len dúfam, že doma nemáš žiadne zviera a dúfam, že mesačne podporuješ nenarodené deti a odoprieš si zbytočné výdavky ako kaderník, handry, kávička atď.
@anonym_2005cb ste extremistky a ked je moznost dat zviera bezbolestne utratit, nevidim dovod, aby liecba zvierata obrala rodinu o zivotne uspory
@anonym_autor Nam teraz nedavno ochorela macka, niekolkomesacna liecba drahsia nez tych 800, ale isli sme do toho. Mne by to nedalo, vediet, ze na to mame a nepomoct. Hoci to je vlastne len macka vonkajsia zdedena po svokrovi, nemame k nej nejako vztah od maciatka. Ine by bolo, keby sme boli na tom nejako financne zle, ale sme na tom normalne, tak sme dali. Nastastie sa pekne vyliecila, tak sme radi.
@anonym_autor Nam teraz nedavno ochorela macka, niekolkomesacna liecba drahsia nez tych 800, ale isli sme do toho. Mne by to nedalo, vediet, ze na to mame a nepomoct. Hoci to je vlastne len macka vonkajsia zdedena po svokrovi, nemame k nej nejako vztah od maciatka. Ine by bolo, keby sme boli na tom nejako financne zle, ale sme na tom normalne, tak sme dali. Nastastie sa pekne vyliecila, tak sme radi.
@marianarem Našu sme nikdy nezobrali veterintárovi. Vzadu je v záhradke
Uprimne?Do zajaca 800je privela.Keby slo o psa dam aj posledne som ochotna predat aj auto.
Uprimne?Do zajaca 800je privela.Keby slo o psa dam aj posledne som ochotna predat aj auto.
@mamaaja82 bola by si ochotná investovať len do svojho psa, určite nie do cudzieho. Tak isto je to so zajacom, pre niekoho je to domáci miláčik tak isto ako tvoj pes.
@mamaaja82 bola by si ochotná investovať len do svojho psa, určite nie do cudzieho. Tak isto je to so zajacom, pre niekoho je to domáci miláčik tak isto ako tvoj pes.
@anonym_2005cb pytala sa kolko je clovek ochotny dat do zajaca,odpovedala som na to co sa pytala.800na zajaca je sialenstvo ked novy stoji asi 30.
@anonym_2005cb pytala sa kolko je clovek ochotny dat do zajaca,odpovedala som na to co sa pytala.800na zajaca je sialenstvo ked novy stoji asi 30.
@mamaaja82 ale to nie je o cene nového zvieraťa, aj psa môžeš mať druhého zadarmo. To je o zodpovednosti za zviera. Samozrejme, že ak by sa zviera zbytočne trápilo a život by sa mu predĺžil o mesiac, tiež by som zviera netrápila. Ale ak by sa zviera uzdravilo a prežilo ďalších xy rokov pekného života, tak to nie je o tom, za koľko môžeš kúpiť nové zviera.
@mamaaja82 ale to nie je o cene nového zvieraťa, aj psa môžeš mať druhého zadarmo. To je o zodpovednosti za zviera. Samozrejme, že ak by sa zviera zbytočne trápilo a život by sa mu predĺžil o mesiac, tiež by som zviera netrápila. Ale ak by sa zviera uzdravilo a prežilo ďalších xy rokov pekného života, tak to nie je o tom, za koľko môžeš kúpiť nové zviera.
@anonym_2005cb zodpovednost a aj zdravy rozum by mal ist ruka v ruke.Zajac nech by ho deti milovali akokolvek by mi nestal za 800eurovu investiciu.Moj pes by mi stal aj za moju oblicku.Tolko k mojmu nazoru.
@anonym_2005cb zodpovednost a aj zdravy rozum by mal ist ruka v ruke.Zajac nech by ho deti milovali akokolvek by mi nestal za 800eurovu investiciu.Moj pes by mi stal aj za moju oblicku.Tolko k mojmu nazoru.
@mamaaja82 teba by som za matku nechcela mať. Za svojho psa dá obličku a zviera detí by nechala zdochnúť. Dosť smutné.
Zalezalo by od prognozy.ak by mu operacia za 100-200e pomohla a zajko by sa dozil dlheho veku bez nasledkov tak v pohode. V opacnom pripade uspavacka a pre dceru novy zajo..bohuzial rozpocet nepusti.
@anonym_2005cb moje deti nechaj na pokoji.Zrejme mas problem s citanim a skoda s tebou stracat cas.
@mamaaja82 ja problém s čítaním nemám, ale ty máš problém s empatiou a spravodlivosťou. Tvoje zviera je top, a zviera dieťaťa je nezáujem. Sa zamysli čo píšeš. A radšej svojim deťom nikdy nezaobstaraj žiadne zviera, keď máš takýto nespravodlivý postoj, z tohoto by mohli mať aj traumu.
Tiež som písala, že ak sa zviera vylieči, tak mu treba pomôcť, ak je prognóza neistá, zbytočne ho trápiť bolesťou.
Keď si zaobstaram zviera tak musím rátať s tým, že môže vzniknúť problém a bude to stáť peniaze. Takže ja nemám žiaden limit, zaplatím koľko treba. Iné je, ak by bola výrazne ovplyvnená kvalita života, zviera by malo dlhodobo bolesti a podobne, tam už by som uvažovala či stojí za to, to podstúpiť.

@anonym_ea3946 v cinskej restike by to iste povedali o tom psovi 😉
@kiki68 no to hej😃 este ze nie sme zltí