Ako zvládnuť následky na intoleranciu laktózy?
Ahojte mam zistenu intoleranciu laktozy no zhresila som dosť vo štvrtok som zjedla min týždeň zapekane cestoviny kde som zistila až neskôr nakoľko som bola na návšteve ze bolo tam mlieko,smotana kyslá na šľahanie a syr no tazkosti mam dodnes nechuti mi veľmi jest citim plnosť co by ste mi odporučili
@maialeo prosim
@martaamirko daj si laktazan
Za tyzden nie je mozne, zeby ti bolo este tazko z tej laktozy. Ta uz je davno z tela prec. nechcem to povedat blbo ale uz davno by si sa z toho posr… a ak mas intoleranciu, tak urcite mas pre taketo pripady aj tabletky. Myslim ze sa prilis sledujes
@maialeo povedali mi ze sú tam veci bezlaktozove no nie všetko iba mlieko tam bolo bezlaktozove ze vraj
@janickacrazy mam laktolerazu
@martaamirko
@martaamirko tie sa majú brat spravne s mliečnych výrobkami ci aj neskor mozem lebo ze vraj v tých cestovinach bolo iba mlieko bezlaktozove a nič iné ochh
@martaamirko však ale minulý týždeň. Teraz hľadaj príčinu plynatosti z inej potraviny zjedenej tieto dni,nie z pred týždňa
Ja by som vyskusala probiotika.
@butterflyeffect mňa neprehana s prepáčením. Ale mam ťažkosti zo žalúdkom atd
Ale to nemôže byť z jedla spred týždňa. Daj si ľahšiu diétu kým sa žalúdok upokojí.
@martaamirko Ale tyzden to urcite nebude z toho laktozoveho mlieka…
po tyzdni uz to telo spracovalo, max Ti pri intolerancii je zle dva dni...
je Ti zle z niecoho ineho
Aká je to 'kyslá smotana na šľahanie'?
Urobila si diétnu chybu, zadiétuj, jedz iba ľahké potraviny ako pri hnačkách. Daj si čierne uhlie.
@martaamirko ak sa ti nieco taketo stalo hoci mas diagnozu a pytas sa, co s tym po tyzdni robit... aku odpoved si cakala?
Ked si to zjedla, bolo ti nieco? Ak mas problemy doteraz, moze to byt kludne zlcnik, pankreas... skratka hocico.
@martaamirko nič ti nebude...
@martaamirko ja keď zjem niečo čo nemôžem, tak si rozbijem trávenie kľudne aj na týždeň. Takže áno,.môže ti byť ťažko aj po týždni. Každý reaguje inak. Teraz už nič, len ľahšia dietka a vyvarovať sa jedlu, ktorého pôvod nepoznáš.
@martaamirko tak hybaj k lekarovi, doma nic nevyriesis. Zjavne to spravilo vacsi bordel ako sa zdalo. Ja som dnes bola na sono traviaceho traktu, som tehu a mam velmi zhorsene intolerancie a teda mne zial vysiel zapal. Poznam ludi, co maju po stopach lepku/ laktozy velke nasledky
@martaamirko co viem, tak pri niektorych potr. intoleranciach to telu trva cca mesiac, kym sa zotavi...davaj si pozor a jedz jedla, pri ktorych vies, ze ta nezatazuju, nech sa telo z toho spamata a obnovi si floru...do buducna bud opatrna, inak bude telo bojovat so zapalmi z jedal, ktore ti nerobia dobre
@martaamirko tak si daj dietu len pi vodu a jeden den nejedz max cola po lyzickach. Mne to vzdy pomoze ked ma boli zaludok. A potom pomaly na druhy den sucha strava a tak.
Nie som odborník a možno sa mýlim, ale myslím si že intolerancia sa neprejavuje len tým že sa človek po*ere, môže sa podráždiť aj žalúdok a ten môže byt podráždený aj týždeň. Skus piť fatru alebo vincentku možno pomôže

@martaamirko psychiatra