Dieťa s ekzémom a potravinovými alergiami

katka3466
12. júl 2021

Dieťa ma ekzém a zistili jej viaceré potravinové alergie, napríklad vajce, zemiak, sóju, orechy, lepok, niektoré hodnoty sú nižšie, ale skúšame eliminačnú diétu. Od narodenia má ekzém, nikdy som ale nespozorovala reakciu na nejakú potravinu. Problém je, že v škôlke sa alergiám jedáleň nevie prispôsobiť, preto potrebujem variť aj do škôlky. Sú tu mamičky v Petržalke, ktoré varia takto deťom, s ktorými by sa dalo dohodnúť na varení? Poznáte dodávateľa stravy, ktorý vy vedel dodávať jedlo na rôzne alergie?

stormie
12. júl 2021

Ja skolku este neriesim tak ti neporadim len ti chcem povedat ze reakciu na potravinu si videla vpodobe ekzemu. A preco skusas elimitacnu dietu ked uz mate vysledky a potvrdene alergeny?

katka3466
autor
12. júl 2021

@stormie pediatrička tak povedala, nakoľko alergiologička to až tak nevidela, totižto nie sú to vysoké hodnoty, najvyššie má vajce, sóju, orechy, ostatné ako mlieko, lepok, zemiak má nízke hodnoty veľmi, tak skúšame diétu. Pred 2 rokmi som skúsila vysadiť vajce (a sóju, ale tú nejedla), lenže ona neje kvôli ekzému veľa ďalších potravín ako mak, jahody, paradajky, ako silné alergény a pomohlo to na chvíľku, asi 2 týždne a s nástupom jesene sa ekzém zhoršil, po 2-3 mesiacoch lekárka diétu zrušila. Nakoľko jej teraz zistili aj tie pele, roztoče, psa....tak to nemusia byť len tie potraviny.

katka3466
autor
12. júl 2021

@stormie chcem tým povedať, za tie 3-4 roky som nevidela súvislosť so žiadnou potravinou, možno jahody, inak nič, ekzém má stále, niekedy viac, niekedy menej.

stormie
12. júl 2021

@katka3466 a na ako dlho si vysadila komplet vsetko? prave tym prechadzam a tiez som skusala elimitacnu a tiez sa mi nezdalo ze na nieco reaguje. Po pediatricke a dermatologicke som sa nakoniec dostala k alergologicke ktora mi kazala vysadit vsetko co vyslo pozitivne na 8 tyzdnov a az potom postupne pridavat po jednom napr taky lepok sa z tela dostava aj 2 mesiace a az ked je telo ciste od alergenov a koza vporiadku (u nas po cca 5 tyzdnoch) budes vidiet reakcie

zuzka10175
12. júl 2021

Lieky a diéty neriešia príčinu problémov, ale len ich tlmia. Moja kamarátk sa dostala z ekzému a ja z alergie kombináciou bylín. U každého môže byť príčina iná, ale je potrebné ju nájsť a odstrániť a vtedy zmizne aj choroba. Ak máš záujem, môžem ti pomôcť.

katka3466
autor
12. júl 2021

@stormie V júni som vysadila, ale v škôlke som to neustriehla, tak teraz od júla som vysadila mlieko, sóju, orechy, vajce, ale orechy a sóju som jej nedávala ani predtým, chcela by som ešte lepok skúsiť vysadiť v lete, len musím nakúpiť potraviny a skúsiť recepty. Nejaké zlepšenie bolo, ale ekzém stále má, pri ceste, bazéne sa teraz veľmi škriabala. Potrebovala by som vedieť čo presne môže a čo nie, podľa mňa jej testovali len niečo a aj to vyšlo pozitívne. Stravu mala teraz veľmi obmedzenú - ryžu, mäso, ovsené vločky, ovocie a zelenia, ale z ovocia a zeleniny len niečo.

katka3466
autor
12. júl 2021

@stormie Problém je, že úplne čistá nie je nikdy.

stormie
12. júl 2021

@katka3466 bude ak vysadis vsetko co jej vyslo pozitivne - ja som tiez neverila ale presvedcila som sa a to este dojcim takze ja riesim este aj svoju stravu, uz to bude 8 mesiacov co som zacala skusat vysadit kadeco a az posledne 2 vidim vysledok ked som vysadila vsetko, jedalnicek mam velmi obmedzeny lebo tych alergenov vyslo vela ale da sa to

stormie
12. júl 2021

@zuzka10175 ked mas alergiu na nieco a prejavuje sa napr v podobe ekzemu tak jedine co zaberie na ukludnenie stavu koze je vyasadit danu vec z jedalnicka a az potom riesit liecbu. Nemozes do seba pchat nieco co ti robi zle a snazit sa vyliecit. Tiez skusam prirodnu cestu, vies mi k tomu napisat viac do ip? Dakujem

katka3466
autor
12. júl 2021

@stormie jej vyšlo, čo som písala, len je v škôlke a do škôlky budem musieť variť. Tiež je problém nájsť potraviny, keďže nemali by byť ani stopy a na väčšine aj bezvaječných produktov sú stopy vajec, ešte skúsim ten lepok vysadiť. Chcela som poradiť aj ohľadne receptov a tiež, či nemá niekto takýto problém a nedalo sa by variť s niekým spoločne, je to naozaj záťaž popri práci.

zuzka10175
12. júl 2021

@stormie to je pravda, je potrebné eliminovať alergén, to nepopieram... skôr zameriavam pozornosť na to vyhľadanie príčiny, lebo to málokto rieši. Ja som si takto - odstránením príčiny - vyriešila alergiu na roztoče, prach, a chlad a kamarátka ekzém... píšem ti do IP...

stormie
12. júl 2021

@katka3466 ja pouzivam ryzove cestoviny a tie su ok, pripadne su aj kukuricne, sosovicove atd

katka3466
autor
12. júl 2021

@stormie ja som našla aj cícerové a ešte nejaké, ktoré boli bez stôp všetkého, trošku bojujem s omáčkou, keďže paradajky by nemala, skúšala som už vegánsku smotanu, ale nebolo to úplne ono.

hanah3007
24. aug 2021
Používateľ hanah3007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

@katka3466 moj syn ma atopicky ekzem a potvrdenu ABKM a na vaječný bielok. Okrem toho som mala podozrenie na lepok, ktorý sa ale na testoch z krvi neprejavil. Stav mu zhoršovalo dokonca aj ovocie. Odkedy pije každé ráno Enermed Mucosa (prečítaj si všetko na www.enermed-mucosa.sk) tak sa mu stav rapídne zlepšil. Jeho ekzémy prestali byť agresívne, zmizli z celého tela a keď aj zje niečo, čo mu uškodí tak nepretrvavaju tak dlho ako kedysi a nie su také agresívne. 3 roky som nevedela, čo s ním. Behali sme od lekára k lekárovi. Mala som obdobie, že som do škôlky varila a stav sa nezlepšoval. Už som bola zúfalá z toho, pretože som mala pocit, že aom vyskúšala už všetko.. a tento Enermed už bola moja posledná nádej, ktorá konečne priniesla vysledok a dlhotrvajúci 🙏 Dnes je jeho stav taký, že už môže jesť v školke s ostatnými detičkami to, čo oni a dovolím mu aj to, čo bolo ešte nedávno tabu. Takže ja jednoznačne odporúčam riešiť vnútornú očistu tela. Pridávam ti sem aj foto. Rozdiel sú 4 mesiace.