icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

mirien22
8. máj 2018

@drakvak mam iba 30, preto sa pýtam. Neviem, či nebude lepšie urobiť ešte dve školenia, alebo to predatestacne vzdelávanie. Býva to nejako cez víkend?

drakvak
8. máj 2018

@mirien22 My sme mali 4 stretnutia, 2x piatok, 2x sobota, keď odrátam 39€ poplatok za vykonanie atestačnej skúšky, ktorý platí každý, aj kto nechodí na vzdelávanie, tak to stojí 90€ a ušetríte 30 kreditov (dokopy poplatok za vzdelávanie je 129€, platí sa hneď pri posielaní prihlášky,je v tom už aj poplatok za vykonanie skúšky).

drakvak
8. máj 2018

@mirien22 A z tých 4 stretnutí môžete mať 2 absencie 😉

mirien22
8. máj 2018

@drakvak tak to nie je take hrozne 🙂 Takze keby som chcela ísť na to predatestacne vzdelávanie na jeseň, môžem už teraz niekedy poslať prihlášku? Lebo nenašla som nejaký dedline na posielanie prihlášok

drakvak
8. máj 2018

@mirien22 Minulého roku bol deadline 29.9.2017, ja som o tom nevedela, poslala som až začiatkom októbra a preto som čakala na vzdelávanie 6 mesiacov... Ak pošlete teraz, budú ju evidovať do septembra, takže kľudne pošlite, zaradia Vás medzi uchádzačov

lexl
8. máj 2018

@mirien22 ja som tam nedávno volala, a pani kyselova mi povedala, že do 30.6 mám poslať prihlášku na atestacne vzdelávanie, lebo že už teraz toho mali veľmi veľa.

enat
Autor odpoveď zmazal
enat
Autor odpoveď zmazal
mirien22
8. máj 2018

@lexl super, tak poslem do júna 🙂 Ďakujem!

mipod
10. máj 2018

Dobrý deň!Je tu nejaká pani učiteľka MŠ,ktorá bola v týchto dňoch v RK na 1.atestačnej skúške a bola by mi ochotná poslať vypracované otázky?Mám obhajobu 1.6,niečo mám,ale neviem či je to postačujúce.Ďakujem .emilia.podolonovicova1@gmail.com

fifina461
10. máj 2018

@mipod odpovede nájdete na zborovni alebo na bazos.sk...

redudas
10. máj 2018

Baby aké odbornosť metodické problémy sa riešia, záujem a aktivita viem, ďalej? Vdaka

midlo
12. máj 2018

Ahojte. Ma riaditel kompetenciu nepodpisat prihlasku na atestaciu?
Mozu sa pri atestacii pouzit lubovolne kredity? Trebarz aj novonadobudnute a stare ponechane v priplatku v skole?

enat
12. máj 2018

@midlo Ak nepodpíše, Ružomberok akceptuje aj to, treba overť na matrike diplom.... mala som tiež ten problém

midlo
13. máj 2018

@enat Dakujem. Teda je to podobne ako pri kreditoch - mal by podpisom len potvrdzovat spravnost udajov.

enat
13. máj 2018

@midlo áno, zrejme sa bude ohradzovať ze si nebola v plane kontinualneho vzdelavania

midlo
13. máj 2018

@enat ano presne to bol dovod aj pri kreditoch.. -ja som chlapec 🙂

mipod
13. máj 2018

Ahojte.Mohol by mi niekto poradit ohladom prezentácie k 1.atestačke?Pri aktivitách mám uviesť iba ciel,úlohu,pomôcky,metódy,alebo aj kompetencie,VO,VŠ?OŠ?

mirien22
15. máj 2018

Ahojte, viete mi povedať, že aký rozsah mala vaša 1.atestačná práca? O čom ste písali? Mali ste v tej praktickej časti len nejaké metódy, návrhy, ktoré by mali zefektívniť vyučovanie? Či tam musia byť dotazníky a podobné veci, ktoré sa % vyhodnocujú?

miselkat
15. máj 2018

@mirien22 To aj mňa zaujíma 😉

miracko
Autor odpoveď zmazal
saskijka
17. máj 2018

@miracko ahoj, prosím Ťa a kedy si posielala pracu? ;) dik

tina_po
17. máj 2018

Dnes som mala 1.AT.... zacali sme o 9.00, PPT sme predtym nahrali do notebooku. Bolo nas 8+12 /2.AT/....islo sa podla ABC.... najprv bez titulu, Bc.Mgr a RNDr...az tak iniciali . 4 isli prednostne s vaznym dovodom... Boli sme tam mix.... HUV2x, Sj 2x, 1-4r 3x...., ja CHEM..... Komisia Kamoda+3 mlade kocky / ziaden pritomni oponent/. Islo sa dnu po 8. Najprv sa tahala otazka , cas na pripravu....ak niekto chcel bez pripravy, isiel 1., potom ABC..... Pytali sa hl.ciele, ciastkove ciele....vystupy..../len Dr. Kamoda/....Teoriu sme zacali rozpravat, prerusil nas a chcel vdiet veci z praxe.Isla som 12.ta , oponentske 97 a 93%, aj tak rypal..... vraj ako odporucanie pre 2.AT.... vsetci sme urobili....koncili sme okolo 12.00 /a skladali sme sa tam po 2€ na obcerstvenie....chlebicky, mineralka,....., jeden z doprovodu to isiel kupit- zvysne sme nechali v kaplnke/....

vcielka199
Autor odpoveď zmazal
vcielka199
18. máj 2018

ahojte, máte niekto vypracované okruhy k 1. atestácii? a chcem sa spýtat, otázka sa ťahá zo všetkych okruhov, ktoré sú zverejnené na internete? Ďakujem

reajan
18. máj 2018

Ste tu niekto, kto posielal prácu 30.12.2017 a stále čaká na odpoveď? Kolegyne, čo posielali v rovnakom termíne už majú atestáciu urobenú. Jedna kolegyňa dostala pozvánku na obhajobu dnes s termínom obhajoby 20.6. - tak to je dostatočný predstih!
Ďakujem 🙂

drakvak
18. máj 2018

@reajan Minulého roku bola moj kolegyňa 12.júla na obhajobe...

cathka
18. máj 2018

@reajan Ja som posielala a este stale cakam na pozvanie

miracko
19. máj 2018

@saskijka v decembri

danielita912012
20. máj 2018

Ahojte ;), mám otázku určenie a vyber vedeckých metód a nástrojov zisťovania údajov - čo s tým? Je potrebné to uvádzať pri písaní prvej AP alebo len ako podmienka ukončenia predatestacneho vzdelávania??? Podľa čoho to mám vybrať a do akej miery rozpracovať???dakujem za pomoc