1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@mirien22 My sme mali 4 stretnutia, 2x piatok, 2x sobota, keď odrátam 39€ poplatok za vykonanie atestačnej skúšky, ktorý platí každý, aj kto nechodí na vzdelávanie, tak to stojí 90€ a ušetríte 30 kreditov (dokopy poplatok za vzdelávanie je 129€, platí sa hneď pri posielaní prihlášky,je v tom už aj poplatok za vykonanie skúšky).
Dobrý deň!Je tu nejaká pani učiteľka MŠ,ktorá bola v týchto dňoch v RK na 1.atestačnej skúške a bola by mi ochotná poslať vypracované otázky?Mám obhajobu 1.6,niečo mám,ale neviem či je to postačujúce.Ďakujem .emilia.podolonovicova1@gmail.com
Baby aké odbornosť metodické problémy sa riešia, záujem a aktivita viem, ďalej? Vdaka
Ahojte. Ma riaditel kompetenciu nepodpisat prihlasku na atestaciu?
Mozu sa pri atestacii pouzit lubovolne kredity? Trebarz aj novonadobudnute a stare ponechane v priplatku v skole?
Ahojte.Mohol by mi niekto poradit ohladom prezentácie k 1.atestačke?Pri aktivitách mám uviesť iba ciel,úlohu,pomôcky,metódy,alebo aj kompetencie,VO,VŠ?OŠ?
Ahojte, viete mi povedať, že aký rozsah mala vaša 1.atestačná práca? O čom ste písali? Mali ste v tej praktickej časti len nejaké metódy, návrhy, ktoré by mali zefektívniť vyučovanie? Či tam musia byť dotazníky a podobné veci, ktoré sa % vyhodnocujú?
Dnes som mala 1.AT.... zacali sme o 9.00, PPT sme predtym nahrali do notebooku. Bolo nas 8+12 /2.AT/....islo sa podla ABC.... najprv bez titulu, Bc.Mgr a RNDr...az tak iniciali . 4 isli prednostne s vaznym dovodom... Boli sme tam mix.... HUV2x, Sj 2x, 1-4r 3x...., ja CHEM..... Komisia Kamoda+3 mlade kocky / ziaden pritomni oponent/. Islo sa dnu po 8. Najprv sa tahala otazka , cas na pripravu....ak niekto chcel bez pripravy, isiel 1., potom ABC..... Pytali sa hl.ciele, ciastkove ciele....vystupy..../len Dr. Kamoda/....Teoriu sme zacali rozpravat, prerusil nas a chcel vdiet veci z praxe.Isla som 12.ta , oponentske 97 a 93%, aj tak rypal..... vraj ako odporucanie pre 2.AT.... vsetci sme urobili....koncili sme okolo 12.00 /a skladali sme sa tam po 2€ na obcerstvenie....chlebicky, mineralka,....., jeden z doprovodu to isiel kupit- zvysne sme nechali v kaplnke/....
ahojte, máte niekto vypracované okruhy k 1. atestácii? a chcem sa spýtat, otázka sa ťahá zo všetkych okruhov, ktoré sú zverejnené na internete? Ďakujem
Ste tu niekto, kto posielal prácu 30.12.2017 a stále čaká na odpoveď? Kolegyne, čo posielali v rovnakom termíne už majú atestáciu urobenú. Jedna kolegyňa dostala pozvánku na obhajobu dnes s termínom obhajoby 20.6. - tak to je dostatočný predstih!
Ďakujem 🙂
Ahojte ;), mám otázku určenie a vyber vedeckých metód a nástrojov zisťovania údajov - čo s tým? Je potrebné to uvádzať pri písaní prvej AP alebo len ako podmienka ukončenia predatestacneho vzdelávania??? Podľa čoho to mám vybrať a do akej miery rozpracovať???dakujem za pomoc

@drakvak mam iba 30, preto sa pýtam. Neviem, či nebude lepšie urobiť ešte dve školenia, alebo to predatestacne vzdelávanie. Býva to nejako cez víkend?