icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

matulienka10
28. máj 2018

@pimpa dufam no... rada by som pomohla

gagus
29. máj 2018

Mám otázku, vzniká pred obhajobou atestácie nárok na študijné voľno ?

lentilkapb
29. máj 2018

@gagus áno, paragraf 54 1b http://www.epi.sk/zz/2009-317

petrapechacova
30. máj 2018

@reajan dobry den, uz vam prisli tie posudky?

gagus
30. máj 2018

@lentilkapb Vdaka za odpoved.

reajan
31. máj 2018

@petrapechacova Stále nič! Všetky kolegyne už majú urobenú aj atestačnú skúšku. Písala som z biológie, tak neviem, čo to toľko trvá.

matulienka10
31. máj 2018

@reajan urcite maju toho vela, zalezi aj od recenzenta, ktory dostal vasu pracu, niektorym to naozaj trva dlho kym to spracuju,len vydrzat 😉

petrapechacova
31. máj 2018

@matulienka10 ani ja este nic nemam, uz som nervozna

tina_po
31. máj 2018

17.5. som mala AT... este mi neprisiel papier o spraveni skusky... Na metod.centre zvyknu davat este v den skusky. V RK si davaju riadne nad cas... Kolko ste cakali vy za osvedcenim?

drakvak
31. máj 2018

@tina_po Ale do vyššej platovej triedy idete hneď od nasledujúceho dňa, nemusíte čakať na osvedčenie, nie? U nás to je tak, osvedčenie sa potom doloží... Nemám osobnú skúsenosť, ale viem, že kolegyne dodatočne dávali to osvedčenie, pričom plat im išiel po novom hneď.

lentilka46
31. máj 2018

Baby, na kolko stran ste mali prvu atestacku? A ako to bolo v pomere teoreticka a prakticka cast? Dakujem.

tina_po
1. jún 2018

@drakvak ved asi aj doplatia neskor (v 2. mesiaci), len preco to tak dlho administrativne trva neviem..... /p. Kamoda na obhajobe povedal, ze osvedcenie pride ovela skor ako posudok prace od recenzenta.../ Tak schvalne cakam... /urcite do fora napisem, kedy to pride.../

mirien22
1. jún 2018

@lentilka46 záleží od vzdelania. Ja mám ukončené VŠ 2.stupna, takze práca by mala mat 25-35 strán. Akurát neviem, či to berú komplexne, alebo len čistý text od úvodu po záver...

lentilka46
1. jún 2018

@mirien22 ja mam tiez vs 2.stupen a presne preto sa pytam,lebo na tuto otazku tiez nepoznam odpoved..komplexne sa mi to zda malo,no zas nechcem velmi prekrocit,aby mi aj to nevytkli

mirien22
1. jún 2018

@lentilka46 mne sa hlavne nechce písať veľa, takze by ma to zaujimalo 😂

lentilka46
1. jún 2018

@mirien22 haha, to tiez 😂 ty si odborny ci pedagogicky?

mirien22
1. jún 2018

@lentilka46 pedagogický

mima177
1. jún 2018

@tina_po Mne prisiel po troch tyzdnoch 🙂 Prijemne cakanie prajem :D

nikol11
1. jún 2018

Poprosím radu ohľadom PREZENTÁCIE na ukončenie predatestačného vzdelávania pred 1. AP - má tam byť aj bod - "urči vedecké metódy a nástroje zisťovania údajov" - neviete, čo zhruba tam má byť, ak nerobím v 1. AP žiadny výskum, dotazník a pod.? Veľmi by mi to pomohlo... Díky.🙂

danielita912012
3. jún 2018

@nikol11 veľmi dobrá otázka ;) mna by to tiež zaujimalo a veľmi by mi to pomohlo, keďže súhlasím s Vami, že výskum v 1. AP nemáme, poradí niekto???

pimpa
3. jún 2018

@nikol11 pogoogli trochu tie metody, ja som nasla take tie: pozorovanie, deskriptivna metoda, metoda syntezy a zhrnutia a pod.

danielita912012
3. jún 2018

@pimpa a nástroje budú čo potom???

nikol11
3. jún 2018

@pimpa Niečo také som pozerala, a neviete, ci to treba aj nejako opísať, alebo stačí len cez odrážky vymenovať? A tie nástroje spomínať nebudete? Ďakujem!!

danielita912012
3. jún 2018

@nikol11 podľa mna treba aj nástroje spomínať a čo dávate medzi nástroje???

anny29
3. jún 2018

Ja som to tiež dnes riešila, metódy som ešte ako také našla napr. analýzy a syntezy, indukcie dedukcie ...ale tie nástroje tiež netuším

gagus
3. jún 2018

Mám otázku pre tých, ktorí už majú za sebou obhajobu 2 .atestácie - stačí zvládnuť otázky, ktoré sú vypracované a voľne dostupné napr. na zborovni ?

danielita912012
4. jún 2018

@anny29 hej, tiež niečo take som našla a koľko ich dávate do prezentácie??? A rozpisujete ich nejako veľmi??? Či len v odrazkach??? Ďakujem za odpoved.

pimpa
4. jún 2018

@danielita912012 mam nadpis na slajde metody a nastroje a nemam to nejako dalej uz rozdelene

pimpa
4. jún 2018

@nikol11 ano, len cez odrazky a prezentaciu mam aj vytvacenu.tam mam este ku kazdemu vetu, ak by sa pytali, tak poviem.inak to chcem skor prebehnut vymenovanim

anny29
4. jún 2018

Tiež mám len v odrazkach ale prezentáciu som ani netlačila je to potrebné ?