1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@petrapechacova Stále nič! Všetky kolegyne už majú urobenú aj atestačnú skúšku. Písala som z biológie, tak neviem, čo to toľko trvá.
@reajan urcite maju toho vela, zalezi aj od recenzenta, ktory dostal vasu pracu, niektorym to naozaj trva dlho kym to spracuju,len vydrzat 😉
17.5. som mala AT... este mi neprisiel papier o spraveni skusky... Na metod.centre zvyknu davat este v den skusky. V RK si davaju riadne nad cas... Kolko ste cakali vy za osvedcenim?
Baby, na kolko stran ste mali prvu atestacku? A ako to bolo v pomere teoreticka a prakticka cast? Dakujem.
@lentilka46 záleží od vzdelania. Ja mám ukončené VŠ 2.stupna, takze práca by mala mat 25-35 strán. Akurát neviem, či to berú komplexne, alebo len čistý text od úvodu po záver...
@mirien22 ja mam tiez vs 2.stupen a presne preto sa pytam,lebo na tuto otazku tiez nepoznam odpoved..komplexne sa mi to zda malo,no zas nechcem velmi prekrocit,aby mi aj to nevytkli
Poprosím radu ohľadom PREZENTÁCIE na ukončenie predatestačného vzdelávania pred 1. AP - má tam byť aj bod - "urči vedecké metódy a nástroje zisťovania údajov" - neviete, čo zhruba tam má byť, ak nerobím v 1. AP žiadny výskum, dotazník a pod.? Veľmi by mi to pomohlo... Díky.🙂
@nikol11 veľmi dobrá otázka ;) mna by to tiež zaujimalo a veľmi by mi to pomohlo, keďže súhlasím s Vami, že výskum v 1. AP nemáme, poradí niekto???
@nikol11 podľa mna treba aj nástroje spomínať a čo dávate medzi nástroje???
Ja som to tiež dnes riešila, metódy som ešte ako také našla napr. analýzy a syntezy, indukcie dedukcie ...ale tie nástroje tiež netuším
Mám otázku pre tých, ktorí už majú za sebou obhajobu 2 .atestácie - stačí zvládnuť otázky, ktoré sú vypracované a voľne dostupné napr. na zborovni ?
@anny29 hej, tiež niečo take som našla a koľko ich dávate do prezentácie??? A rozpisujete ich nejako veľmi??? Či len v odrazkach??? Ďakujem za odpoved.
@danielita912012 mam nadpis na slajde metody a nastroje a nemam to nejako dalej uz rozdelene

@pimpa dufam no... rada by som pomohla