1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Mám otázku, vzniká pred obhajobou atestácie nárok na študijné voľno ?
@gagus áno, paragraf 54 1b http://www.epi.sk/zz/2009-317
@reajan dobry den, uz vam prisli tie posudky?
@lentilkapb Vdaka za odpoved.
@petrapechacova Stále nič! Všetky kolegyne už majú urobenú aj atestačnú skúšku. Písala som z biológie, tak neviem, čo to toľko trvá.
@reajan urcite maju toho vela, zalezi aj od recenzenta, ktory dostal vasu pracu, niektorym to naozaj trva dlho kym to spracuju,len vydrzat 😉
@matulienka10 ani ja este nic nemam, uz som nervozna
17.5. som mala AT... este mi neprisiel papier o spraveni skusky... Na metod.centre zvyknu davat este v den skusky. V RK si davaju riadne nad cas... Kolko ste cakali vy za osvedcenim?
Baby, na kolko stran ste mali prvu atestacku? A ako to bolo v pomere teoreticka a prakticka cast? Dakujem.
@lentilka46 záleží od vzdelania. Ja mám ukončené VŠ 2.stupna, takze práca by mala mat 25-35 strán. Akurát neviem, či to berú komplexne, alebo len čistý text od úvodu po záver...
@mirien22 ja mam tiez vs 2.stupen a presne preto sa pytam,lebo na tuto otazku tiez nepoznam odpoved..komplexne sa mi to zda malo,no zas nechcem velmi prekrocit,aby mi aj to nevytkli
@lentilka46 mne sa hlavne nechce písať veľa, takze by ma to zaujimalo 😂
@mirien22 haha, to tiez 😂 ty si odborny ci pedagogicky?
@lentilka46 pedagogický
Poprosím radu ohľadom PREZENTÁCIE na ukončenie predatestačného vzdelávania pred 1. AP - má tam byť aj bod - "urči vedecké metódy a nástroje zisťovania údajov" - neviete, čo zhruba tam má byť, ak nerobím v 1. AP žiadny výskum, dotazník a pod.? Veľmi by mi to pomohlo... Díky.🙂
@nikol11 veľmi dobrá otázka ;) mna by to tiež zaujimalo a veľmi by mi to pomohlo, keďže súhlasím s Vami, že výskum v 1. AP nemáme, poradí niekto???
@pimpa a nástroje budú čo potom???
@nikol11 podľa mna treba aj nástroje spomínať a čo dávate medzi nástroje???
Ja som to tiež dnes riešila, metódy som ešte ako také našla napr. analýzy a syntezy, indukcie dedukcie ...ale tie nástroje tiež netuším
Mám otázku pre tých, ktorí už majú za sebou obhajobu 2 .atestácie - stačí zvládnuť otázky, ktoré sú vypracované a voľne dostupné napr. na zborovni ?
@anny29 hej, tiež niečo take som našla a koľko ich dávate do prezentácie??? A rozpisujete ich nejako veľmi??? Či len v odrazkach??? Ďakujem za odpoved.
@danielita912012 mam nadpis na slajde metody a nastroje a nemam to nejako dalej uz rozdelene
Tiež mám len v odrazkach ale prezentáciu som ani netlačila je to potrebné ?

@pimpa dufam no... rada by som pomohla