icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

anny29
12. okt 2018

@activebaby no tiež by ma to zaujimalo ja som niekde čítala, že ani prace žiakov, tak asi nebudem dávať žiadne prílohy .

mirien22
12. okt 2018

Dnes inak rozprával pán prednášajúci o MK a o tom, ako sa tu hanobí KU, že u nich atestacia nie je zadarmo ako sa píše a že tam vyučuje veľa múdrych ľudí. Takže keď sa budete na niečo pýtať, odporúčam dobre si to premyslieť, lebo “veľký brat ťa stále vidí” 😁 Akože ja som tu nič take nepostrehla, ale necitala som to tu celé, tak neviem 🤷🏻‍♀️

monya13
12. okt 2018

@mirien22 uz sa to tu raz pisalo ze sa tu rizoberaju take veci ktore by nemali....a vyucujuci si to tu citaju

mirien22
13. okt 2018

@monya13 dobre vedieť 🙈

danielita912012
15. okt 2018

@enat ďakujem za odpoved, čiže stačí úrobit teoretickú časť, tak praktickú, kde rozpracujem hodiny, čo sme robili, ciele hodiny a pod. a nakoniec výstupy???

danielita912012
15. okt 2018

@evkak99 ďakujem, čiže stačia aj 3 aktivity napr. diskusia a podobne??? Rozpracujem hodiny a čo vyšlo respektíve nevyšlo???

danielita912012
15. okt 2018

@anny29 tiež si myslím a dúfam ze postrehy budú Ok 🙂

evkak99
16. okt 2018

@danielita912012 myslum ze nieco take. Musis si stanovit hlavny ciel a potom vedlajsie ciele. Vyjadrit sa treba aj ku nim,treba tiez zhodnotit prinos tych aktivit pre prax

kika1441
17. okt 2018

@ginepra nezobrali na toto co uz prebieha, nestihli by to zaregistrovat. to som si zistila len telefonicky, ale posielam na dalsie od cca januara.

monya13
17. okt 2018

@kika1441 myslite na predatestacne? Chcem pisat a ist bez predatestacneho.....pracu mi vezmu...neviete nahodou?

pimpa
19. okt 2018

@lentilka46 rozhodla som sa učiť z teorie to co sa mozu pytat ucitelov. Takze metody, zasady, principy, ciele ale nie pedagogického procesu ale odbornej činnosti, ktorú robím. neviem čo viac a čo iné

anna_slezakova
19. okt 2018

@kika1441 vezmú 🙂 ...a... neviete mi náhodou poradiť - keď som 1. atestačku robila z dejepisu, musím aj 2? Alebo tá môže byť aj z druhého predmetu (ktorý som študovala a učím samozrejme)? Má niekto skúsenosť?

anna_slezakova
Autor odpoveď zmazal
anna_slezakova
19. okt 2018

to "vezmú" malo byť pre @monya13 🙂

lentilka46
20. okt 2018

@pimpa dakujem krasne 🙂

sojka449
21. okt 2018

@ginepra
Ahoj, ja potrebujem presne odpoveď na túto otázku. Spravila som atestačku a chcela som ju poslať a tu som narazila na problém. Skoro ma porazilo, keď som zistila, že ju nemôžem odovzdať lebo nie som zamestnaná. Ale predatestačné som robila ešte v pracovnom pomere. Volala som všade a všade tá istá odpoveď, že nemôžem. Prečo niečo takéto nie je v zákone podchytené? Veď v dnešnej dobe ani trvalý pracovný pomer nie je navždy a kto ti zaručí, že v čase atestačnej skúšky budeš zamestnaná? Len aby si zaplatila za všetko peniaze. Neviem čo mám ešte robiť, kam volať aby som ju mohla poslať.......

sojka449
21. okt 2018

@uriva
...musíš byť v pracovnom pomere, ak chceš odovzdať a aj v čase obhajoby musíš byť zamestnaná, skoro ma porantalo, keď som to zistila, lebo už som chcela odovzdať a zistila som to pri vypisovaní prihlášky. Musíš tam uviesť adresu zamestnávateľa a pracovnú pozíciu....

enat
21. okt 2018

@sojka449 ...pretože to nemáš ,, na kom ,, aplikovať ..... má to byť overené zistenie

susan301
21. okt 2018

milé diskutujúce a diskutujúci, chcem sa spýtať, či už niekoho, kto odovzdal atestačku, či už prvú alebo druhú, stihli volať v priebehu septembra alebo teraz októbra na jej obhajobu. Ak ano v akom predstihu, dakujem za odpoved.

hostacka
22. okt 2018

@susan301 áno,ja som bola na obhajobe na začiatku októbra.pracu som odovzdala začiatkom mája.pozvanka mi prišla asi 10dni pred obhajobou.

susan301
22. okt 2018

@hostacka Ako to prebiehalo? zvladli ste to? pýtali sa aj na tie otázky k 1. atestačke, príp. na čo si dať pozor. Ďakujem

ginepra
22. okt 2018

@sojka449 no neviem... prepac, ale neporadim ti...

hostacka
22. okt 2018

@susan301 hlavne si dať pozor na správnu formuláciu hlavného a čiastkových cieľov.tie treba formulovat aj do prezentácie.boli tam nejaké otázky na prácu,u každého iné,hlavne prínos a výstup z praktickej časti prace. Každý si vytiahol aj teoretickú otázku,s nimi nás memoriáli,ak videli,že ste v obraze,tak nás zastavili...držím palce!

shannon25
22. okt 2018

Chcem vas poprosit, ci ma niekto z vas, kto uz obhajoval1.AP vypracovanu otazku z okruhu B: Moderne metodiky pre vyucovanie - narativna, informačná, ... alebo poradte literatúru ci web stranku, kde to nájdem. Budem velmi velmi rada za kazde info.

nikol11
22. okt 2018

@shannon25 Na stránke sú napísané Tematické okruhy pre 1. AP od 1. do 15..., neviem, ktorý okruh B máte na mysli...

susan301
22. okt 2018

@hostacka dakujem pekne za radu 🙂

sojka449
23. okt 2018

@enat
...ja som to práveže aplikovala, ešte aj na konzultáciách mi povedal, že projekt mám vypracovať s danou triedou, tak som si vybavila školu a triedu a riešila som so žiakmi projekt. To nie je problém na kom to aplikovať alebo overiť, problém je v zákone, pretože takéto situácie ako je moja, nie sú tam podchytené. Môže sa to stať ktorejkoľvek učiteľke, že začne atestačku ako zamestnaná a príde nejaký problém, prepustia ju a je jasná - nemôže odovzdať, nemôže obhájiť.....

enat
23. okt 2018

@sojka449 TAK TO JE PRAVDA

lexl
24. okt 2018

@sojka449 prečo nemôžete odovzdať pracu?

sojka449
25. okt 2018

@lexl
....lebo nie som v pracovnom pomere, nie som pedagogický zamestnanec aj keď som v čase predatestačnej prípravy bola zamestnaná, nemôžem teraz prácu odovzdať.