1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Babule, mne este nic neprisli.pracu som poslala zaciatkom juna. Dnes som tam volala ale neuspesne
@martulka1990 ahojky.ja som na teba zabudla.prepac. poslem ked budem doma na pc.
@13katherine13 eDakujem pekne za odpoved
@13katherine13 a este sa chcem spytat koncilo sa to nejakou skuskou ci vystupom?alebo len za ucast bolo pridelene to vzdelavanie?
naozaj mi nikto nevie pomoct s tymi citaciami z internetu? ☹
@sona463 maria.janikova83@gmail.com. dakujem.si zlata 😉
@sona463
@13katherine13
@sorciera24
a ostatné kolegynky, ktoré ste robili atestáciu v RK. Chcem si urobiť 1.atestáciu. Idem aj s kolegyňou, ja mám 60 kreditov, ona nemá. Pôjdeme teda spolu na predatestačné, nech aj vieme čo máme robiť 😀 Chcem sa opýtať, či sa mi to oplatí odsedieť, alebo či by ste išli, ak máte dosť kreditov, radšej rovno na atestáciu? Ako je to s prihláškou? Ak ideme na predatestačné, tak si teraz podáme žiadosť iba na to predatestačné? Čo presne k tomu treba? Tento šk. rok teda budem robiť len to predatestačné a k samotnej atestácii sa dostanem až ďalší rok? Či ako to prebieha?
Ak by bol niekto taký milý a podal mi bližšie info, budem vďačná 🙂
@alami ja som sla bez predatestacneho...mala som 60kraditov....co vraveli ini, vraj to bolo o nicom....sli, len preto, ze nemali kredity......a este ak si ams za to zapaltit...ptoom musis cakat, kym ta zaradia na vzdelavanie a to moze teda dlho trvat....to byt tebou rovno odovzdam pracu....aj som ju napsiala za 3 mesiace a do polroka som mala skusku....ziaden problem
@sorciera24
@sona463 teda bez predatestačného by to bolo rovno odovzdať prácu a ísť na obhajobu práce + sa naučiť tých pár otázok? nič viac?
a platí sa len za predatestačné? viete mi niekto povedať koľko?
baby a ako ste vedeli čo sa po vás chce, čo sa práce týka, keď ste neboli na tom vzdelávaní?
pozvanka na skusky, napr. k decembru Vam pride az na dalsi rok, v tom tyzdni,v ktorom budu skusky. pozvankapride v pondelok a vo stvrtok idete ;) uz som bola, preto viem.
@casarka Končilo sa odprezentovaním. Pripravili sme si prezentáciu, kde sme si už konkrétne vybrali tému prácu a určili hlavný cieľ práce, taktiež čiastkové ciele. Ale je to taká formalitka, žiadny stres, skôr mi to pomohlo.
@alami Kredity by si si mohla ušetriť na 2.atestačku napríklad. Ale rozhodnutie je na tebe. Ja som absolovovala predatestačné v novembri, prácu odovzdala v júni a teraz čakám kedy mi prídu papiere domov. Kolegom už chodia vo veľkom, niektorí to už majú úspešne za sebou (zvyčajne sa obhajovali práce až okolo novembra/decembra, teraz je to však hodne posunuté na skoršie termíny, ale neviem prečo). Ešte k tomu predatestačnému - mnohí to robili tak, že sa len prišli zapísať na prezenčku a šli preč). Čo sa prihlášky týka, najskôr som posielala prihlášku na predatestačné a po jeho absolvovaní prihlášku na atestačku.
@alamikeď ideš rovno na 1.atestáciu bez predatestačného, tak platíš 39 €, ale majú presné informácie na svojej stránke.
Ak ideš bez preatestačného, dokladuješ, že máš vyše 60 kreditov, priložíš to k žiadosti s potvrdením o zaplatení spomínaného poplatku, požiadaš študijné oddelenie o pridelenie konzultanta, píšeš prácu, ktorú s ním konzultuješ a po odovzdaní a predvolaní ideš na obhajobu a ústnu skúšku.
@alami za predatestacne sa palti tusim okolo 120E, za skusku len 39E....a ano, staci napsiat pracu , odovzdat ju a uz len sa pruipravit na obhajobu +otazky......pracu treba odovzdat vzdy k 30.6. alebo 31.12. a do polroka ta pozvu....nemusia ta hned v tom tyzdni...ja som robila teraz v maji13teho a pozvanka mi prisla 3 tyzdne predtym...este v aprili ...
a mala som konzultantku, kt. mi vsetko povedala ...fakt vsetko k praci, co treba (co vraj ani na vzdelavani nepovedia....).....uplne psotacovali konzultacie
baby, prosim vas, skusim svoju otazku do tretice,,, viete mi niekto prosim poradit ako uvadzat v texte odkaz na citaciu z internetu,,, ked citujem z dokumentu, ktory je online? konzultantka mi pisala, mam do textu prace uviest cely link- adresu odkial je citat prebrany... ale ja som sa s tymto nikdy nikde nestretla,,,, ako ste to robili, prosim, prosim
@tenty ahoj- ja som uvadzala takto 1. Digitálne technológie menia vzdelávací proces, dostupné na https://sopusik.wordpress.com/2011/05/23/20-dig... (15.06.2016)
Ahoj, skús to pozrieť v Katuščákovi - Ako písať diplomové práce, tam je všetko aj s ukážkou v praxi.

@salome51 bolo to v pohode. Najprv sa odprezentovala práca, opýtala si k nej niečo a potom sa odpovedalo na otázku, čo sa vytiahla. Samozrejme, že vyžadovala poznatky, ale nešlo im o naučené poučky, ale o aplikáciu teórie do praxe.