icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

sona463
26. sep 2016

@salome51 bolo to v pohode. Najprv sa odprezentovala práca, opýtala si k nej niečo a potom sa odpovedalo na otázku, čo sa vytiahla. Samozrejme, že vyžadovala poznatky, ale nešlo im o naučené poučky, ale o aplikáciu teórie do praxe.

maajka83
26. sep 2016

Babule, mne este nic neprisli.pracu som poslala zaciatkom juna. Dnes som tam volala ale neuspesne

sona463
26. sep 2016

@maajka83 kolegyňa poslala ešte v máji a tiež jej neprišlo. Postupne pozývajú, určite Vás pozvú...🙂

maajka83
26. sep 2016

Dakujem za info.
@sona463 😄

maajka83
26. sep 2016

@martulka1990 ahojky.ja som na teba zabudla.prepac. poslem ked budem doma na pc.

maajka83
26. sep 2016

Dievcata nemate nahodou vypracovane otazky?
@sona463 dufam ze mi to pride cim skor. Planujem odist zo skolky, ale chcem si urobit tu atestacku. Ak by som.sa rozhodla v buducnosti vratit do skolstva

sona463
26. sep 2016

@maajka83 myslíš na 1.atestačku?

casarka
26. sep 2016

@13katherine13 eDakujem pekne za odpoved

casarka
26. sep 2016

@13katherine13 a este sa chcem spytat koncilo sa to nejakou skuskou ci vystupom?alebo len za ucast bolo pridelene to vzdelavanie?

tenty
26. sep 2016

naozaj mi nikto nevie pomoct s tymi citaciami z internetu? ☹

maajka83
27. sep 2016

@sona463 ano

sona463
27. sep 2016

@maajka83 pozriem sa, či ich ešte mám v emailoch, lebo mi ich tiež poslala jedna kolegyňka..

maajka83
27. sep 2016

@sona463 ďakujem 😘

sona463
27. sep 2016

@maajka83 poprosím email, kde to mám poslať..🙂

maajka83
27. sep 2016

@sona463 maria.janikova83@gmail.com. dakujem.si zlata 😉

alami
28. sep 2016

@sona463
@13katherine13
@sorciera24
a ostatné kolegynky, ktoré ste robili atestáciu v RK. Chcem si urobiť 1.atestáciu. Idem aj s kolegyňou, ja mám 60 kreditov, ona nemá. Pôjdeme teda spolu na predatestačné, nech aj vieme čo máme robiť 😀 Chcem sa opýtať, či sa mi to oplatí odsedieť, alebo či by ste išli, ak máte dosť kreditov, radšej rovno na atestáciu? Ako je to s prihláškou? Ak ideme na predatestačné, tak si teraz podáme žiadosť iba na to predatestačné? Čo presne k tomu treba? Tento šk. rok teda budem robiť len to predatestačné a k samotnej atestácii sa dostanem až ďalší rok? Či ako to prebieha?
Ak by bol niekto taký milý a podal mi bližšie info, budem vďačná 🙂

sona463
28. sep 2016

@alami ahoj...ja som mala kredity, takže som nebola na predatestačnom, podala som si rovno prihlášku na atestáciu.Podľa mňa je lepšie ísť rovno na atestáciu, ale to záleží na tebe, ako sa rozhodneš.

sorciera24
28. sep 2016

@alami ja som sla bez predatestacneho...mala som 60kraditov....co vraveli ini, vraj to bolo o nicom....sli, len preto, ze nemali kredity......a este ak si ams za to zapaltit...ptoom musis cakat, kym ta zaradia na vzdelavanie a to moze teda dlho trvat....to byt tebou rovno odovzdam pracu....aj som ju napsiala za 3 mesiace a do polroka som mala skusku....ziaden problem

alami
28. sep 2016

@sorciera24
@sona463 teda bez predatestačného by to bolo rovno odovzdať prácu a ísť na obhajobu práce + sa naučiť tých pár otázok? nič viac?
a platí sa len za predatestačné? viete mi niekto povedať koľko?

baby a ako ste vedeli čo sa po vás chce, čo sa práce týka, keď ste neboli na tom vzdelávaní?

kika1441
28. sep 2016

pozvanka na skusky, napr. k decembru Vam pride az na dalsi rok, v tom tyzdni,v ktorom budu skusky. pozvankapride v pondelok a vo stvrtok idete ;) uz som bola, preto viem.

13katherine13
28. sep 2016

@casarka Končilo sa odprezentovaním. Pripravili sme si prezentáciu, kde sme si už konkrétne vybrali tému prácu a určili hlavný cieľ práce, taktiež čiastkové ciele. Ale je to taká formalitka, žiadny stres, skôr mi to pomohlo.

13katherine13
28. sep 2016

@alami Kredity by si si mohla ušetriť na 2.atestačku napríklad. Ale rozhodnutie je na tebe. Ja som absolovovala predatestačné v novembri, prácu odovzdala v júni a teraz čakám kedy mi prídu papiere domov. Kolegom už chodia vo veľkom, niektorí to už majú úspešne za sebou (zvyčajne sa obhajovali práce až okolo novembra/decembra, teraz je to však hodne posunuté na skoršie termíny, ale neviem prečo). Ešte k tomu predatestačnému - mnohí to robili tak, že sa len prišli zapísať na prezenčku a šli preč). Čo sa prihlášky týka, najskôr som posielala prihlášku na predatestačné a po jeho absolvovaní prihlášku na atestačku.

sona463
28. sep 2016

@alamikeď ideš rovno na 1.atestáciu bez predatestačného, tak platíš 39 €, ale majú presné informácie na svojej stránke.
Ak ideš bez preatestačného, dokladuješ, že máš vyše 60 kreditov, priložíš to k žiadosti s potvrdením o zaplatení spomínaného poplatku, požiadaš študijné oddelenie o pridelenie konzultanta, píšeš prácu, ktorú s ním konzultuješ a po odovzdaní a predvolaní ideš na obhajobu a ústnu skúšku.

sorciera24
28. sep 2016

@alami za predatestacne sa palti tusim okolo 120E, za skusku len 39E....a ano, staci napsiat pracu , odovzdat ju a uz len sa pruipravit na obhajobu +otazky......pracu treba odovzdat vzdy k 30.6. alebo 31.12. a do polroka ta pozvu....nemusia ta hned v tom tyzdni...ja som robila teraz v maji13teho a pozvanka mi prisla 3 tyzdne predtym...este v aprili ...
a mala som konzultantku, kt. mi vsetko povedala ...fakt vsetko k praci, co treba (co vraj ani na vzdelavani nepovedia....).....uplne psotacovali konzultacie

tenty
28. sep 2016

baby, prosim vas, skusim svoju otazku do tretice,,, viete mi niekto prosim poradit ako uvadzat v texte odkaz na citaciu z internetu,,, ked citujem z dokumentu, ktory je online? konzultantka mi pisala, mam do textu prace uviest cely link- adresu odkial je citat prebrany... ale ja som sa s tymto nikdy nikde nestretla,,,, ako ste to robili, prosim, prosim

janasu
28. sep 2016

@tenty ahoj- ja som uvadzala takto 1. Digitálne technológie menia vzdelávací proces, dostupné na https://sopusik.wordpress.com/2011/05/23/20-dig... (15.06.2016)

tenty
28. sep 2016

@janasu dakujem za reakciu, ale to si mi napisala ako to uviest v zozname elektronickych odkazov, nie? ja myslim odkaz praimo v texte prace

dadka1005
28. sep 2016

Ahoj, skús to pozrieť v Katuščákovi - Ako písať diplomové práce, tam je všetko aj s ukážkou v praxi.

janasu
28. sep 2016

@tenty ano- uz v zdrojoch literatury

janasu
28. sep 2016

@tenty ale myslim si, ze v texte normalne prekopiruj cely link- celu adresu... tymto sa netrap, jednoducho iba prekopiruj cele to http.... podla mna