icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

linda144
3. dec 2018

@enat prvá

casarka
3. dec 2018

@mirien22 ale ak je vyskum musia byt aj hypotezy aj vysk.otazky? Ci stacia len vysk.otazky?

enat
3. dec 2018

@casarka ak je výskum, tak je potrebné všetko...aj problematiku, aj vzsk.otazky, aj hypotezy...... ale najmä to, že výskum je založený na skúmaní niečoho cca 2-3 roky .... tak nám to prezentovali na predatestačnom.

enat
3. dec 2018

@linda144 možno myslíš námety na činnosť, na hry.... alebo máš na mysli celé VH ?

linda144
3. dec 2018

@enat pisala som to ako cele hodiny, ale ked tak teraz nad tym rozmyslam, tak su to vlastne len námety, činnosti...už som z toho celá dopletená ☹

enat
3. dec 2018

@linda144 ja som do 1 ap dávala 3 Vh , od motivácie cez aktivity, popis cinnosti, príklady , reflexiu a záver...klasicky EUR ..... potom robila Analýzu Vh a zhodnotenie VH ..... takto som toho mala tak akurat....

enat
3. dec 2018

@enat možno ty máš zbierku aktivít, uplatnujes tam metodu nejaku ...

linda144
3. dec 2018

@enat a možem mať len aktivity, úlohy? ze by som tam vôbec nedávala hodiny? len to prepíšem, že nie hodina ale aktivita

enat
3. dec 2018

@linda144 áno, vytvor zbierku aktivít, kde zahrnieš tú metodu, na ktorú chceš poukázať

enat
3. dec 2018

@linda144 ale musíš aj zhodnotit, ako efektívna bola táto aktivita na VH

mirien22
4. dec 2018

@casarka áno, ak je výskum, tak treba všetko 🙂

lucialen
4. dec 2018

Vraj osvedčenia o ukončení predatestačného budú posielať až v januári a práce nemôžme odovzdať tento rok ☹

mirien22
4. dec 2018

@lucialen kto to povedal, prosím? som presne vedela, že to takto dopadne 😡

lucialen
4. dec 2018

@mirien22 včera bola kolegyňa na ukončení predatestacnej a tam im to oznámili

mirien22
4. dec 2018

@lucialen super. Ja idem zajtra, tak sa teším... No nič, tak keď pošlú v januári osvedčenie a ja poslem prácu v januári, tak majú 6 mesiacov na to, aby ma zavolali na atestacnu skúšku? Či budú mat čas potom až do konca roka 2019? V kútiku duše som dúfala, že od septembra by som už bola v 11.platovej triede 🙈 Úprimne, za ten plat teraz je to strašná bieda. To v Lidli dostanem viac 🤷🏻‍♀️

akab
4. dec 2018

Ahojte. Prácu mám napísanú, aké miesto treba uviesť v čestnom prehlásení?
Niektorí píšu Ružomberok ale mám dve práce, kde baby uviedli svoje bydlisko. Vďaka.

lucialen
4. dec 2018

@mirien22 ja som dúfala, že na jar pôjdem na skúšky. Tak budeme posielať do 30.6., a v septembri sa možno rozbehnú a začnú čítať. V podstate pôjdeme obhajovať po roku od napísania. O ničom. Teraz to mám všetko naštudované, o rok začnem znova.

enat
4. dec 2018

@lucialen ...a bude nás dvojnásobok

lucialen
4. dec 2018

@enat no, presne. Hlavne, že rozprával na prvej prednáške, ako to stihnú

mirien22
4. dec 2018

@lucialen smutne... no čo už 🤷🏻‍♀️ Tak budeme veriť, že to aspoň budú čítať priebežne a nezavolajú nás všetkých až v decembri 2019 😄

anny29
4. dec 2018

@akab ja som dala RK

enat
4. dec 2018

2 ap.... stačí ako nástroj analýzy pozorovanie alebo potrebujem ešte napr. interview ?

lucialen
5. dec 2018

@mirien22 ako to dopadlo?

mirien22
5. dec 2018

@lucialen v pohodicke to bolo 🙂 pán Kamoďa nám povedal, že môžeme prácu poslať aj v januári a oni sa jej musia zo zakona do pol roka venovať. Takze ja budem posielať v januári, keď budem mať osvedčenie 😊

lucialen
6. dec 2018

@mirien22 vďaka 😉 no som každopádne zvedavá ako to dopadne

enat
7. dec 2018

2AP - v prieskume robíme 2 overovania našej metody - teda napr. pozorovanie a interview ..alebo sa zamerať iba na jedno overovanie ?

bubinocka
7. dec 2018

Prosim je tu niekto,kto odovzdal 1AP k 30.6 a este stale mu neprisli posudky? Vdaka

lendu
7. dec 2018

@bubinocka ahoj, ja som odovzdala k junu a stale nic.... ale kolegynka moja tiez odovzdavala ale rok predo mnou a posudok jej prisiel az niekedy v marci, takze predpokladam ze aj mne tak pride

zuju2
8. dec 2018

@bubinocka ja som odovzdala a stále nič.

alena0305
8. dec 2018

@lucialen Ja som písala návrhy hodín do aplikačnej časti po slovensky všetko a do príloh išli vytvorené prezentácie a pracovné listy v angličtine. Druhá AP