icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

renicka21
7. feb 2020

@bohjelaska ja som tiež odovzdávala až koncom augusta...my si ešte počkáme 😀

vikuss07
7. feb 2020

@jov ja čakám tiež. Posielala som z Dej 27.6. a stále nič. Písala som do Ružomberka, nejaké info. Odpísali mi, že mám byť trpezlivá, nakoľko dostali tisícky prác. Že atestácie budú prebiehať veeeeľmi dlho.

jov
7. feb 2020

Tak budem čakat.len s tou trpezlivostou je to horsie.😂 mam z toho trocha nervy. Ale snad...

jov
7. feb 2020

@vikuss07 tak ja budem čakať.len s tou trpezlivostou je to horsie.mam z toho trocha nervy. Ale snad...

honey12
9. feb 2020

Vcera som bola na prednaske o novych postupoch pisania portfolia. Pan sa vyjadril, ze prac prislo 4000, takze treba cakat na pozvanie. Ja som cakala 8 mesiacov.

veronika1198
9. feb 2020

Ahojte, kto už obhajoval môže popísať postup, myslím tým ťahanie otázky ci je čas sa na to pripraviť ako pri iných skúškach napr. Body na papier ci prebieha individuálne odpoveď alebo pred celou skupinou a ako prebieha vyhodnotenie cca koľko času treba počítať. Idem s deťmi a budú ma tam čakať ďakujem

natali.83
9. feb 2020

@honey12 Môžte mi prosím napísať, čo ste sa na prednáške dozvedeli? Teda, aký bude nový postup písania portfólia? Ďakujem.

honey12
9. feb 2020

@natali.83 info bude coskoro uverejnene na stranke. Bude prebiehat aj predatestacne tak ako doteraz. Portfolio bude mat tri casti, rozsah nie je urceny. V podstate odpada teoria, miesto kreditov musi ucitel dokladovat vzdelavanie.

natali.83
9. feb 2020

@honey12 Ďakujem. Nedávno som bola v RK na univerzite na pracovnom stretnutí a tiež nič konkrétne nepovedali. Vie sa vôbec, čo má byť obsahom portfólia? Tiež by ma zaujímalo, ako to bude s odbornými zamestnancami, tí si čo budú dokladovať? Samozrejme, nemusíte odpovedať, to ja sa len tak zamýšľam. 🙂 Počkám na info na stránke.

honey12
9. feb 2020

@natali.83 na prednaske bolo presne odprezentovane co ma byt v portfoliu krok po kroku aj pre odbornych zamestnancov. Bolo to vcelku zrozumitelne. Aj co maju dokladovat ako vzdelavanie.

natali.83
9. feb 2020

@honey12 Aha, mne to z Vašej odpovede prišlo nejednoznačné presne ako keď som bola osobne. Ale vtedy spomínali, že 8.2. budú mať k tomu poradu, tak možno ešte nechceli hovoriť dopredu. A napíšete mi teda konkrétne čo má byť v portfóliu odborných zamestnancov? A čo treba dokladovať? (Ja viem len, že treba mať 5 rokov odbornú prax a absolvované adaptačné vzdelávanie. Na druhú potom opäť 5 rokov odbornej praxe po 1. atestácii.) Kľudne aj do súkromnej správy. Veľmi by ma to zaujímalo.

honey12
10. feb 2020

@natali.83 vsetko bude na stranke, ja som si robila poznamky len k svojej oblasti.

natali.83
10. feb 2020

@honey12 V poriadku, ďakujem.

kissiska
11. feb 2020

Ženy, ktoré ste boli teraz na obhajobe dajte aktuálne info, ako to prebieha? Kolko chcú z tej teorie? Nejde mi to do hlavy vôbec ☹ aj potrápili, či škôr pomôžu? Kolko je členov v komisii a a neviete ako sa volajú? Dajte dáke nove info 🙂

zuju2
11. feb 2020

@kissiska Ja som bola pred rokom, v komisii boli dvaja, teória bola v pohode, stačilo stručne, hlavne chceli prepojenie na prax a vlastne skúsenosti

kissiska
11. feb 2020

@petikmir ahoj ako si dopadla? Môžeš niečo k tomu napísať? Dakujem

kissiska
11. feb 2020

@zuju2 lebo akurat pozeram do otázky Klasifikacia metod založena na teoriach učenia a nejde mi to do hlavy a už vôbec neviem že ako to prepojím 😀 keby to vytiahnem 😀

zuzanka98
11. feb 2020

Ahojte, prosim vas je niekto koho ani nepripustili k obhajobe.Mne dnes prislo ,ze 49% a druha tiež posúdila 49%, taká neskutočná náhoda až sa mi to veriť nechce.Som veľmi sklamaná, asi sa s tým už nič nedá robiť???Vdaka za každý názor😉

kissiska
12. feb 2020

@zuzanka98 Tak to mi je ľúto, skús napísať p. Ďurajdovej, kontakt je na stránke, či by ti nevedela poradiť, čo s tým...nebola si predtým na predatestačnom vzdelávaní ?

zuzanka98
12. feb 2020

Ahoj, praveze som chodila poctivo aj na predatestacne vzdelavanie , a tie percenta su fakt divne.A ta p. Durajdova mysliš , že by vedela s tým ešte niečo poradiť.Keby ma aspoň zavolali si to obhajit ,lebo napísali také nedostatky,že metódy ,ktoré som použila v aktivitách sú není vhodné pre predprimárne vzdelávanie a pritom mám niekoľko vzdelávaní akreditovaných presne na tieto metódy .

kissiska
12. feb 2020

@zuzanka98 ona je zlatá, podľa mňa ti bude vedieť poradiť, čo ďalej... napíš jej... nerozumiem prečo ti dali len tak málo percent....

zuzanka98
12. feb 2020

Diky , vyskusam napisat p.Ddurajdovej,...

eala
12. feb 2020

@zuzanka98 ak sa môžem spýtať, kto Vám robil posudky? Mne prišlo tiež málo, 54 a 57 percent a v pohode som obhájila.

veronika1198
13. feb 2020

@zuzanka98 a napísali ze neodporúčajú k obhajobe?

kika1441
13. feb 2020

@bohjelaska každopádne nejaká odpoveď prísť musí. 🙂
ja som odovzdala k 30. 6 - a prislo mi dnes, a idem 25. 2.. 2. AP

zuzanka98
13. feb 2020

@veronika1198 ano , ze neodporucaju...len sa mi to zda velká nahoda , že obidva posudky su na 49%..

bohjelaska
13. feb 2020

@kika1441 Tak sa hádam dočkám aj ja. Budem držať palce 🙂

martina1851
15. feb 2020

Dobrý deň. Prosím Vás má niekto vypracovanú 9 otázku a to didaktické prostriedky? Mohla by som Vás poprosiť o zaslanie na môj email: martinahanesova185@gmail.com.
Ďakujeeem 🙂

milus66
15. feb 2020

@martina1851 pošlem

milus66
15. feb 2020

@kissiska Boli štyria a pri skúšaní už len dvaja. Bili v pohode, chceli hlavne dobre uvedené ciele a čiastkové ciele. Potom už len čo sa zistili tou prácou. Čo si dosiahla, zistila. A z otázky dve vety. Z praxe.