icon

1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives

mariuskaa
21. sep 2013

1 velka rodina, 1 manzel a viac manzeliek
Vychovavaju vsetky deti spolocne. Nazory?
Kazdu noc manzel rotuje medzi manzelkami.
Mna vzdy zaujimalo nieco ine, zvlastne, je to urcite zaujimave , a pozriem si to, ake nazory na zivot maju, resp. ako im to funguje, ako ziarlia. Aj ako si rozdeluju ulohy a spolocne sa staraju o deti. Nie vsetkym to vyde, a nie vsetci su stastni, aj ked niektori ano. Vacsina z nich tak vyrastala aj v rodinach, viacero generacii.

Jedna sa o tieto reality shows;
1. Sister wives (sestry manzelky- oni nie su naozaj sestry ale kedze su 4 manzelky tak sa tak nazyvaju medzi sebou)
http://www.kodybrownfamily.com/

2. My five wives (nova show, 1 manzel 5 manzeliek)
http://www.tlc.com/tv-shows/my-five-wives
3. Tento manzel ma 3 zeny, z toho dve su dvojicky.. 😎

Jedna sa o Mormonsku fundamental cirkev (sektu) rozsirenu po svete aj v USA.
Kto to este pozera (channel TLC - USA),
alebo aj ked nie Ake mate nazory? Ja osobne ich neodsudzujem (pokial im to vyhovuje), aj ked ja by som tak nezila. Kazdopadne zaujimave.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mormon_fundamentalism -nieco o tom viac z wikipedii
Odkaz pre adminov, mozno toto nepatri do volnych diskusii ale do spolocne nazory a zaujmy? Po pripade premiestnite ak sa to tyka. Dakujem

1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives 1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives 1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives 1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives
erjona
24. sep 2013

@tatko_bebe Ale nevadi, mariuskaa napisala, ze ju to zaujima, tak sa otvorila nova tema. My tu nechceme ziadne nabozenstvo odzudzovat, aby si to nechapal zle 😉

mariuskaa
autor
24. sep 2013

@tatko_bebe
Nie mne to vôbec nevadí. Práve naopak. Pozerám tie shows. Mna bavia nezvyčajne veci.
A takisto si potrebujem nejaky názor o Tom spraviť. Od malička som pritahovana všetkým co je
"Tabu". ;)

@erjona
Oni nejdú podľa Smitha ale toto je odnož ktorá nechce mat s ním nic spoločne.
On mal veľkú kritiku a tuším do väzania išiel.

erjona
24. sep 2013

@mariuskaa Jaaaj, ja som sa o odnoze nezaujimala, len o Mormonov, o nich neviem nic 😀

erjona
24. sep 2013

@mariuskaa Ano do väzenia a tam ho nejaka banda odstrelila, co prepadla toto väzenie 😖

tenerifka
24. sep 2013

@tatko_bebe Nie vsetci dokazeme vstrebat ako rodinu dve osoby rovnakeho pohlavia

mariuskaa
autor
24. sep 2013

@tenerifka pokým sa zo netýka našich deti alebo blízkej rodiny. Vtedy vnímame veci inak a prijmeme to lebo nic iné nám neostáva ak chceme byt šťastní. ;)

sissmiss
24. sep 2013

@tenerifka "Vo svete sa rodi o nieco viac muzov ako zien, preto by taky model rodiny nemal buducnost........ "
Ak by ale aj nemali ti muzi vyssiu umrtnost ako zeny, tak by taky model mal buducnost- len cista logika, ziadne moralizovanie.

erjona
24. sep 2013

@tenerifka To sa tazko vstrebava, pretoze sme boli vychovavane v uplne inej kulture 🙂

tenerifka
24. sep 2013

@sissmiss Myslela som to tak, ze na jedneho chlapa pripada zhruba jedna zena(priroda je mocna), porodnost chlapcov je mierne vyssia(ale aj umrtnost v neskorsom veku), takze vahy sa okolo tych 45-50 rokov vyrovnaju( a po tej 50-ke uz to je aj tak jedno 😀 ).......preto by tieto extremy mohli fungovat len v pripade, ze by bolo akceptovane tak mnohozenstvo ako aj opacne, inak by to do buducna mohlo znamenat zanik populacie.
Mne pridu smiesne aj vsetky tie vyskumy ohladne toho, ze preco su muzi viacej neverni......no ono je to tak, spytaju sa 100 muzov, ci boli neverni, 70 odpovie ze ano, lenze v skutocnosti ich bolo len 50 a tych 20 si to domyslelo. Spytaju sa 100 zien, ci boli neverne, 30 odpovie ze ano, lenze v skutocnosti ich bolo 50 a tych 20 to zamlcalo.....statistika nepusti, inak by ti chlapi museli byt neverni ked tak s inymi chlapmi

sissmiss
24. sep 2013

@tenerifka takze si to myslela uplne naopak ako si to napisala 😀 Ok 😉

sissmiss
24. sep 2013

@tenerifka jedna neverna zena moze mat aj viacerych nevernych muzov

erjona
24. sep 2013

@sissmiss Ja som myslela, ze zien 🙂

sissmiss
24. sep 2013

@erjona co si myslela ze zien? Ze sa rodi viac zien?

erjona
24. sep 2013

@sissmiss Ano 😀

sissmiss
24. sep 2013

@erjona 🙂 Aha. Muzov sa viac rodi ale su menej zivotaschopni, takze stale je viac zien, je to zvlastne

tenerifka
24. sep 2013

Citala som o tom par clankov, tu su udaje z Wiki:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Poměr_pohlaví

tenerifka
24. sep 2013

Presne, rodi sa viacej muzov, ale po tych 65-ich rokov ich uz je len 50% oproti zenam, ale uz su aj tak nepouzitelni, tak je to fuk..........

erjona
24. sep 2013

@sissmiss Tak my zeny sme silnejsie osobnosti, co uz s nami 🙂

sissmiss
24. sep 2013

@tenerifka uz od 15-65 r sa ten pomer zmeni, po 65r este viac

tatko_bebe
25. sep 2013

@tenerifka pockat ja to za rodinu nepovazujem ani s tym nesuhlasim. Mal som tu cest pracovat s jednym lezbickym parom a doteraz mi je z toho zle 😅

mariuskaa
autor
25. sep 2013

@tatko_bebe no ale mozeme byt trosku tolerantnejsi k všetkému co neni "norm"
Môj syn chodi do škôlky s dievčaťkom co ma 2 mamy. Veľmi pekne ženy mimochodom 🙂 (aj ked o to nejde)
Dievčatko vypada super, nic mu nechýba. Nijako rozdielnosť necíti lebo na žiadnu rozdielnosť ho nikto neupozornuje.
Možno neskôr bude mat otázky ale vyrastá ze je to normálne a je to v pohode.

erjona
25. sep 2013

Inak mna by zaujimalo, co tieto zeny citia, ked vedia, ze ona je o 4 dni na rade a dnes spi s inou, to je tak, ze kazdy den zije v inej domactnosti - musia sa citit, akoby im muz chodil na tyzdnovky 😀 Mna by naozaj ich pocity zaujimali, ich sposob rozmyslania, lebo ja som velmi lakoma a delit sa o muza, no tak to v ziadnom pripade u mna nehrozi, lebo to by bola pre mna ako nevera😀 😀 😀 😀

mariuskaa
autor
25. sep 2013

Ja to pozerám lebo ma to zaujíma.
Žiarila veľmi. http://www.tlc.com/tv-shows/my-five-wives/video...
Pozri sa na toto. Jedna zo žien ma narodeniny 40 rokov a maju zvyk ze jej da 40 bozkov a vasetky ostatne ženy kukaju na to. Akože ked neuvidím neuverim!!!! Neuveriteľne.
Samozrejme ze to ťažšie znášajú.
Je to na striedačku každú noc je s inou.
Pozri si video. Najskôr mas 30 sek reklamu

mariuskaa
autor
25. sep 2013

@erjona zabudla som ta označiť vyššie v tomto navrchu prispevku

mariuskaa
autor
25. sep 2013

@erjona vo videu rosemary ta jediná silnejšia manželka hovorí.
Žiarlivosť je ako divé zviera. Musíš dávať pozor aby ostalo v klietke.
Ona ma hlavne aj iny problem lebo ako jediná z 5 manželiek je silnejšia ako ostatne. Ma aj zdravotne problémy. A ako sa vyjadrila ostatne manželky vypadaju ako Barbies (barbiny?) v porovnani s ňou.

mariuskaa
autor
25. sep 2013

@erjona oni to tak ako neveru nepokladajú.
Lebo nic ine nepoznajú.
A aj ked žiarila. Neni to nevera.

tatko_bebe
25. sep 2013

@mariuskaa a aky bude mat muzsky vzor? stareho otca, suseda? alebo nejakeho spriazneneho muza buzeeranta? Nemam rad krestanskych politikov ale v tomto s nimi suhlasim, zdrava rodina je muz zena a ich deti.
Co myslis aky vplyv to bude mat z dlhodobeho hladiska na jej vyvin ked bude v puberte? Podla mna sa to pausalizovat neda, ale nesuhlasim s touto zvratenou akceptaciou zvratenych veci. Kam az zajde nasa trafena tolerantnost? Budeme tu mat islam? (nie som proti ziadnemu vierovyznaniu ale v tomto smere sa najlepsie vyjadril nedavno Putin..

„V Rusku žijú Rusi. Ktokoľvek menšinový, odkiaľkoľvek, ak chce žiť v Rusku, pracovať a jesť v Rusku, mal by hovoriť po Rusky a mal by rešpektovať ruské zákony. Pokiaľ uprednostňujú zákon Shari´ya, tak doporučujeme, aby šli do krajiny, v ktorej je to právom. Rusko nepotrebuje menšiny. Menšiny potrebujú Rusko a my im nebudeme poskytovať zvláštne výsady, alebo sa snažiť zmeniť naše zákony, aby vyhoveli ich túžbam, bez ohľadu na to, ako hlasno sa kričí “diskriminácia”. Mali by sme sa poučiť od samovrážd Ameriky, Anglicka, Holandska a Francúzska, pokiaľ máme prežiť ako národ. Ruské tradície a zvyky nie sú zlúčiteľné s nedostatkom kultúry alebo primitívnymi spôsobmi väčšiny menšín. Keď tento čestný zákonodarný orgán myslí na tvorbu nových zákonov, mal by mať najprv na pamäti národné záujmy, s ohľadom na to, že Rusi nie sú menšinou“.

Ale to uz je OT, mne nevadia nebudem ich upalovat ako bosorky ale nech sa orientuju sami na seba a hlavne nech sa nepokusaju nahradzat realne normalne rodiny.
Nech sa homosexualita nestava modnym hitom a tito v podstate ochudobneni jedinci vzorom.

Kam sa dostala nasa spolocnost ked zivime prizivnikov, sme hyper tolerantny k vs blbostiam a akceptujeme akekolvek nabozenstvo. Nasi predkovia sa otacaju v hroboch

mariuskaa
autor
25. sep 2013

@tatko_bebe
Ok. Ako budes reagovať ak tvoje dieta bude inej sex. orientacii. Takéto dieta - neskor dospelý ak chce mat rodinu v budúcnosti, bude tvoj názor rovnaký ako teraz? Vcítiť sa trochu. A co tak všetky ženy a muži co su jediným rodičom a maju dieta. Su nato sami. Takisto im chyba ten druhého pohlavia vzor.
Tieto mamičky lesbivky aspoň nie su samé a dajú viac tomu dieťaťu ako slobodná matka ktorá je na výchovu sama

sisaka
25. sep 2013

@mariuskaa toleranciu na slovensku necakaj .... Moj syn tiez chodil minuly rok do triedy s dievcatkom, ktore malo dve mamy, najprv som si myslela, ze sa nejak poplietol, tak som si to viac vsimala a naozaj, malo dve mamy... tak som mu to vysvetlila a bolo, ani okom nemrkol .... A co? Mne osobne je mi uplne jedno, kto ma aku orientaciu a s kym si zaklada rodinu. Obavy z toho, ze dieta to nejak negativne poznaci nie su opravnene, prave naopak, myslim si, ze sa z neho stane tolerantnejsi clovek.
Tiez nechapem, co je nechutne na tom, ked niekto pracuje s lesbami, ja mam kolegov gayov a ziaden rozdiel som si nevsimla, zeby sa nejak nevhodne spravali a pod. No a pred nedavnom som sa dozvedela,ze mame gaya v rodine, ani ma to pri nom nikdy nenapadlo a trvalo mu dost dlho, kym bol schopny to oznamit. Samozrejme zije mimo Slovenska, ma uz dlhorocneho priatela a dufam, ze raz aj svadba bude 😉
BTW videla si documentary film Two: The Story of Roman & Nyro (2013) to chcem vidiet, videla som preview, vyzera to super film

sisaka
25. sep 2013

@mariuskaa az teraz som si vsimla, ze release day je az v oktobri, uz sa tesim 🙂