1 muž - 2 a viac manželiek, reality show Sister wives
1 velka rodina, 1 manzel a viac manzeliek
Vychovavaju vsetky deti spolocne. Nazory?
Kazdu noc manzel rotuje medzi manzelkami.
Mna vzdy zaujimalo nieco ine, zvlastne, je to urcite zaujimave , a pozriem si to, ake nazory na zivot maju, resp. ako im to funguje, ako ziarlia. Aj ako si rozdeluju ulohy a spolocne sa staraju o deti. Nie vsetkym to vyde, a nie vsetci su stastni, aj ked niektori ano. Vacsina z nich tak vyrastala aj v rodinach, viacero generacii.
Jedna sa o tieto reality shows;
1. Sister wives (sestry manzelky- oni nie su naozaj sestry ale kedze su 4 manzelky tak sa tak nazyvaju medzi sebou)
http://www.kodybrownfamily.com/
2. My five wives (nova show, 1 manzel 5 manzeliek)
http://www.tlc.com/tv-shows/my-five-wives
3. Tento manzel ma 3 zeny, z toho dve su dvojicky.. 😎
Jedna sa o Mormonsku fundamental cirkev (sektu) rozsirenu po svete aj v USA.
Kto to este pozera (channel TLC - USA),
alebo aj ked nie Ake mate nazory? Ja osobne ich neodsudzujem (pokial im to vyhovuje), aj ked ja by som tak nezila. Kazdopadne zaujimave.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mormon_fundamentalism -nieco o tom viac z wikipedii
Odkaz pre adminov, mozno toto nepatri do volnych diskusii ale do spolocne nazory a zaujmy? Po pripade premiestnite ak sa to tyka. Dakujem

@monika15 pozeras? nova seria Sister wives
Super..
vyroky z dnesnej part:
Kissing leads to ... broken heart.
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-26...
@mariuskaa Ahoj 🙂 Nemysli si prosím o mne nič zlé, ale presne po tejto problematike som pátral na slovenskom webe. Nečakal som článok o polygamii od ženy, waw 🙂 Vidím, že fundamentálnych mormónov máš naštudovaných ;D Kvôli Tebe som sa zaregistroval aj na Koníkovi :D V blízkej dobe si idem pozrieť všetky tieto seriály, tak ak chceš, môžeme o nich pokecať. Neviem ako na tomto portáli funguje komunikácia, ale please, pokús sa ma nejak kontaktovať. Ako sa máš? 🙂 Inak stavebný pozemok v Utahu stojí len cca 10.000 €
@vlado777
Ahoj. Ja som nikde nepísala ze sa s tým stotožňujem. Je to len určite zvlastnost a zaujímavosť - neštandard!!!
Zaujíma ma ako to manželky prežívajú ako na oko je vsetko ok ale každá zije v emotivnom, finančnom (ked maju reality show su na tom uz dobre) nedostatku!!!
@monika15
Počula si co sa deje s tou prvou ženou Mary?
Naletela "catfish" a cez internet sa zaplietla s muzom co vobec muž ani nebol. Tak mi je jej ľúto.
Zamilovana. Chcela sa odpútať konečne od manžela a od tohto divadla a zase sa nemôže.
@mariuskaa teraz zase to začali davat na TLC..nove diely nie?
Inak ta Mary...nikde nepracuje len ma furt požaidavky ako maju domy vyzerať a čo a ako.....a doma sedi na riti. Rada to pozerám.... 🙂
@sardinka335 tu kauzu si čítala??
O tej Mery ako Naletela niekomu online.
Uplne zamilovana do fiktívnej osobky Sam!!!
Pozri si fotky mu posielala.
Poškriabala si Sam meno na ruku a odfotila. Odkazy voicemails vsetko.
Aspon je jasne ze takto to funguje naozaj málokedy. Velmi mi je jej ľúto.
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-32...
@sardinka335
Meri hlavne chcela aby jej dom bol rovnako velky ako ostatných lebo an ked ma len jedno dieta ze aby to bolo spravodlivé.
Co z jednej stany je a z druhej nie je.
@mariuskaa no mrknem to...
J viem ze ona chcela rovnaky dom ako maju ostatne - aj to ze RObin jej ponukala ze jej dieťa vynosi a ze uvazovali o umelom oplodneni..kazdopadne je rozdiel mať 1 dieťa, ktoru uz ide aj tak preč na školu podla poslednej časti čo som videla na TLC...a ona tam bude hliveť sama? Cristina a Janelle maju deti vela tak tam chapem ze potrebuju aj viac miesta .Mary si myslí ze bude žiť z internetoveho predaja tričiek a čačiek...aspon tam som v pozerani ja...tuším to pojde zajtra..ešte som nepozerala program.
@sardinka335 si pozadu 2 sezóny možno aj 3.
@mariuskaa ja to pozerm len na tlc ked vidim ze to davaju...cielene to nevyhladavam, teraz tam tie domy stavaju....ja to ,,dobehnem,, raz... 😎
Akoze, mam plne zuby reality shows, lahkej zabavy a neviem akych hluposti v telke, ze naozaj posledne co chcem pozerat (ked vobec telku este niekedy planujem pozerat) je dalsia reality show,
@mariuskaa Buď v pohode, ja len teoretizujem, keďže na Slovensku je také spolužitie nerealizovateľné. Mimo to pochybujem, že nejaké mainstreamové seriály kdesi na LGBT TLC by mohli byť ohľadne ich skutočného života aj reprezentatívne, relevantné. Bežná poly rodina má však určite viac financií jak teoreticky ja a ty dokopy :D, logicky je 3>2 a aj napr. celú komunitu v Hildale vlastní polygamistický trust UEP s majetkom v hodnote niekoľko sto miliónov $ a tam sú tie prostriedky a pracovná sila do určitej miery aj zdielané. Na YT je napr. ich vlastné zrýchlené video, ako dav tých FLDS psychopatov okolo Jeffsa a mechanizmov postavil od nuly nepretržitou prácou plnohodnotný veľký poschodový dom za 24 hodín, príp. menej. Tá emocionálna stránka môže byť podla mňa individuálna od rodiny k rodine, záleží to od toho muža. Oni tak žijú dlhé generácie, pre nich je to normálne. Tieto reality show boli pre niektoré poly rodiny skôr kontraproduktívne, keďže sa po ich odvysielaní museli akurát tak odsťahovať do iného US štátu. No a ja sa už idem zaoberať nejakou inou témou. Ahoj.
@vlado777
No toto je ich reálny život. (Len pre TV robía aby to bolo zaujímavé. Nejaké výlety, dovolenky,) ale je to reálna rodina, reálne deti ....
Týchto seriálov je tu viac a skrývať sa uz nemusia.
Samozrejme na SK publicly tu nic take nie je ale existuju partneri ktorí maju ine nie common zoskupenie aj na SK kde ich je 3 a viac spolu.
@vlado777
Co sa tyka emotívnej stránky.
Neviem ci chápeš tito konkrétne oni ziju oddelene. Ženy su oddelene (inou izbou/alebo domom) a manzel sa strieda každú Noc je niekde inde. Takze ta emotívna stránka a trávenie času, pozornosti.... Je velmi pridelená a žena nikdy nedostane tolko (všetkého) ako ked sa nemusí deliť!
Deti takisto!
@macamac ja by som chcela vediet ako zivia tych rodinnych prislusnikov
@katkaluky89 pred nedávnom na TLC v Sister wifes mali debatu o rodinnom rozpočte. Všetky peniaze (je jedno ktorá manželka to zarobí) ostávajú v rozpočte pre celú rodinu. Jedna z manželiek chcela kúpiť dom, potrebovala nejakú sumu na zálohu s tým, že to do rodiny vráti. Neprešlo jej to. Muž povedal: tie peniaze potrebujeme v rozpočte....ja mám malé deti(s inou manželkou) ktoré treba zabezpečiť....
vV inej TV show Seeking sister wife, zas jedna rodina by mala fungovať tak že 1, žena si bude točiť svoj biznis a 2, žena bude sedieť doma a starať sa o deti prvej ženy

@mariuskaa no ako 🙂 zajtra c.2 🙂))) hihi a finale toho druheho 🙂