1400 nesplnených priani
Ahojte zeny,
tento rok ostalo este 1400 seniorov bez vysnivaneho vianocneho darceka. Ak mate moznost, splnit niekomu prianie, smelo do toho, ak nie, aspon prezdielajte info dalej 😊 Priania su na: https://www.vianocnyzazrak.sk/
@nekonecna_katastrofa áno tak, presne. A ja osobne aj odporúčam keď ma kontaktuje darca kvôli celému menu keďže v zázraku nie je kompletne, aby poslal bud vianočné prianie, pohľadnicu prip nejaké drobnosti aby klient vedel že bol obdarovaný predplatným, ktoré mu vlastne pride až v januari prvé číslo. Postupovala si úplne ukážkovo a isto sa obdarovana pani potešila darčeku.
@aurelia2000 to, že vo vašom meste take nie je, neznamená že neexistuje. Nie sú to zariadenia pre seniorov, ale rôzne zariadenie opatrovateľskej služby, domov sociálnych služieb a pod. Soc zariadení je veľa. A verejne isto to nie sú luxusne zariadenia. Pokial je klient/jeho rodina solventna, je v neverejnom zariadení, a nie je odkázaný na “vianocny zazrak”. O tom sa ani nebavíme.
Len nerozumiem prečo ta iritujú tieto veci. Ako je vyššie spomenuté, ak sa chces zapojiť, pomôž - ak nie, načo riešiš a súdiš. A ti čo su ozaj nezištne ochotní pomôcť, nepotrebujú sa svojim skutkom zviditeľňovať, nie to ešte rozoberať.
Prajem pokojne sviatky.
@aurelia2000 a uz len podotknem na vysvetlenie že my sme verejne zariadenie, a klienti /okrem spoločenskej miestnosti/ môžu mat každý kto chce na izbe vlastný TV, NB, minichladnicku, rádio - a to nie sme žiadne luxusne zariadenie.
Rada by som pomohla, ale dala som moje mesto a vybehli mi opakovane dary ako 10ks bavlnených plachiet, servírovacie zdravotnícke stolíky v hodnote, 6ks záclon do jedálne, rehabilitačné pomôcky ... Nehovoriac o tom, že sú to výrazne finančne nákladné veci, nemalo by takéto niečo zabezpečovať zariadenie, v ktorom sú klienti umiestnení? Nemala by takáto akcia byť o osobných darčekoch, ušitých na mieru pre jednotlivých klientov? Sama som pracovala v rôznych sociálnych zariadeniach, v prevádzke, aj riadení, preto ma zaujíma, prečo je to postavené takto a budem rada, ak mi to niekto vysvetlí.
@belasy_motylik áno, vianocny zazrak je o osobných prianiach jednotlivcov, prip spoločná rehab či iná pomôcka ktorú si zariadenie dovoliť nemôže nakoľko ma limitovaný rozpočet. Nepozerala som všetky tie priania, každopádne veci čo píšeš by mali patriť k výbave zariadenia. Vianocny zazrak odporúča dodržiavať ich inštrukcie, no želania neupravuje, ale uverejňuje ich v znení, v akom odoslali zo zariadenia. Takze toto bude najskôr otázka na soc prac v danom zariadení…
@pomoni takže takto.... z tých,,nenarocnych" darčekov ako tablet, TV, mobil, nová posteľ....som si tiež vybrala predplatné, keďže som si myslela, že to bude niečo cenovo ok. Keď na mňa vyskočilo 208e ročné predplatné za nový čas, tak akože. . . . Bohužiaľ, ani náhodou! Vidím, že som nebola jediná, ktorá ostala v šoku ... Podla mna veľmi zle vymyslený projekt. Nedomyslene.
Šťastné a veselé.....
@fadama pri denníkoch asi bolo treba uviesť že od januára 23 lebo už aj u nás sa tak stalo, že tlač prišla odo dňa predplatenia a o rok skončilo predplatné. Ale pruser to nie je, určite darček dotyčnú osobu prekvapil, potešil, a či už odoberá teraz, alebo od januára, je jedno - účel splnil❤️
@simona20201309 prečítaj si prosím všetky moje príspevky kde som všetko vysvetlila…. Áno, denna tlac vyjde viac ako mesačne periodikum. Ale možnosti bolo na začiatku veľmi veľmi veľa. Opäť opakujem je to dobrovoľný projekt, nikto do ničoho nenúti takto pomáhať. Ale ak ozaj chces niekomu urobiť radost, a nevyhovuje tato forma, urob “krabičku lásky” , zanes do zariadenia vo vašom meste, a dohodni sa so soc pracovníčkou nech dajú klientovi ktorý je osamelý a nemá žiadnych príbuzných. Ci už anonymne z tvojej strany, alebo nie a mozere sa stretnúť osobne. Veď potešiť sa dá kedykoľvek, nie len na Vianoce.
Ale nehaň projekt, ktory pomáha a robí radost osamelým seniorom len preto, lebo sa už nedá vybrat dar ktory by si bola ochotná venovať.
@pomoni so všetkým súhlasím , ale tá posledná veta o neochote je veľmi neúctivá .
To , že na to naozaj niekto nemá a teda nedá,neznamená , že je neochotný 🤷
Ja ti na jednej strane rozumiem , ale na druhej myslím , že ty nerozumieš ostatným čo ti chcú povedať .
Jednoducho tie darčeky by mali byť také , že pár dní pred si schopná vybrať bez toho aby si mala o 100ky eur na účte menej . Zároveň by bolo fajn uvedomiť si , akā je ekonomická situācia mnohých ľudí . Keď nekúpim dôchodcovi v DSS TV s uhlopriečkou 108cm , tak to zo mňa neochotnú mrchu nerobí .
@pomoni
Čítala som všetky tvoje príspevky a chuť pomáhať cez tento projekt ma už nadobro presla
@bimbambom tu boli iné neúctivé vyjadrenia nie moje, a z nikoho mrchu nerobím…..Ako som písala, bolo veľa želaní takze sa dalo vybrat ale pochopiteľne tie fin prijetelnejsie sa vychytali. A neviem prečo ma niekto pocit že “musi” týmto spôsobom pomôcť. Je xy iných možnosti. Ale žiaľ niekto hľadá spôsob ako to ide, niekto dovod ako to nejde. Napísala som len možnosti ktoré sú /a akože keď niekto ozaj chce, stále sa tam dá vybrat hoci len časť želania, napr pánovi kryt na mobil, či žiletky či ladvinku. To sú veci ozaj za prij. ceny/ ale na rozdiel od iných neodsudzujem ani projekt, ani nesúdim ľudí ktorý si zazelali drahšiu vec. Ako som písala po minule roky bol stav iný a zapájalo sa viac ľudí či firiem. Vždy je to o tom, že sa dá pomáhať ale pochopiteľne do výšky svojich možnosti. Ja tiež nemám na to aby som niekomu zabezbezpecila. Ale kvoli tomu nebudem súdiť či spochybňovať.
@pomoni a vieš to máš tak, deti v škole krabičky lásky, vianočný bazár škola jedna, druhá, niekomu je sympatickejsie za 20e nakúpiť drogériu a podporiť viac rodín (delilo sa do balickov)ako kúpiť jeden darček za 20, 30 pre jedného seniora.
Mne v tomto projekte veľmi chybalata možnosť vybrať jednu z vecí.
Takto jednoducho miesto aspoň maličkosti ostalo 1400 ľudí bez darčeka.
Tohto roku jednoducho ľudia podporili možno viac projektov v menších sumách. Nejde teda o neochotu podporiť len iné prerozdelenie.
@paradajkova tiez sa mi nozik vo vacku pri niektorych zelaniach otvara… inak ako drzost nemozem nazvat, ked si niekto napise 108 cm uhloprieckovy televizor:..
@paradajkova alebo imobilny si zela na izbu chladnicku???? fakt skusaju, ci sa najde niekto tak blby/naivny…? ved ked je v zariadeni leziaci, snad sa o neho s jedlom postaraju
Pri drahsich darcekoch je stale moznost spojit sa s rodinou, kamaratmi a na darcek sa vyzbierat. Mozno staci vcitit sa do koze cloveka, ktory po takomto darceku tuzi, a vsetko pojde lahsie.
@pallacinka29 to ma mrzi. Ja sa na to tak nepozeram. Nepozname osud toho cloveka, mozno je cely den na izbe priputany k lozku, bude tak este 10 rokov lezat, nevidi dobre, chcel by si nejak vyplnit cas, tak toto je jeho tuzba. Ak sa mu splni bude stastny, ak nie, nevadi, bude 10 rokov kukat do stropu az kym umrie. Ak to ty citis ako drzost, tak to respektujem, nikto ta nenuti sa zapajat. Ja nikoho nenutim, ani nechcem poburit. Mne sa ten projekt zda uplne nadherny a dakujem organizatorom, ze sa mozem kazdorocne do neho zapojit.
@aurelia2000 ja súhlasím príde mi to choré. Ako keby niekto zariadzoval vlastne bývanie. Uhlopriečka 108 cm, tiež mam rovnaký názor. Ak túžim po teleke darovanej posledná vec je riešiť uhlopriečku. Hlavne keď ma nikto postih.
@paradajkova mi nechces povedat, ze 92 rocna pani, ktora nevnima svet, si zazela “farebnu plachtu”??? isto by sa hodila nejakemu zamestncovi…
alebo, a to mi skoro zabehlo, aby 82 r. chlap, krory ma isto problem udrzat moc, si zelal “eroticky casopis”????
a na margo elektroniky… vo vsetkych verejnych budovach treba setrit a je zakaz pouzivat vlastne chladnicky…
@pallacinka29 Ak sa ti ten projekt nepaci, kludne prispej inde. Da sa prispiet na utulky, na ludi bez domova, na chore deticky, komu len chces. Kludne mozete aj zdielat inspiracie kam ste radsej pomohli, mozno sa inspirujem. Mne sa ten projekt pacil, este kym bol len v cesku a som rada, ze sa ujal aj na Slovensku. Podla mna je to krasna myslienka, ak sa Vam nepaci, nemusite sa zapajat. Ludi, ktorym treba pomoct/alebo si zasluzia na Vianoce potesit je statisice, mozno niekto byva aj priamo pri Vas.
@pallacinka29 Veď toto aj mňa zaujalo, že v robote nesmieš mať ani vlastnú rýchlovarnu kanvicu - všetky spotrebiče kontroluje technik BOZP. No a potom ta spotreba: ak bude mať každý klient verejného DSS vlastný TV a chladničku s mrazničkou na izbe, ako zvládnu uhradiť náklady za energie? Čo sa týka parametrov: prečo tam nie je uvedené akýkoľvek tv, akýkoľvek počítač a podobne formulácie. Prečo to musí byť notebook, prečo musí byť uhlopriečka 108 CM? Celé čudné. Ale namiesto vysvetlenia su tu len osobne útoky.
@paradajkova Áno, pôvodne to BOLA krásna myšlienka.
@aurelia2000 presne… vies co, mne je to jedno… nech si tu autorka prska, je tak akurat na smiech.
My sme dali do “krabicky lasky” zmysluplne veci, a nie ako tu vybavu do domacnosti zamestnancom…
@pallacinka29 akoze prepac, ale co konkretne je z mojej strany "prskanie" ?
@pallacinka29 poznam aj ten projekt, nemyslim si, ze jeden je horsi alebo lepsi. Aj pri "kolko stastia sa zmesti do krabicky od topanok" poznam osobne seniorku, ktora dostala od svojich deti aj vnucat kopec darcekov, cela rodina bola u nej na sviatky a prisla jej aj krabicka od topanok. Ale potestila ju, cize za mna je to okej, rovnako su podla mna okej tie darceky v tomto druhom projekte. Nerozumiem, preco mas potrebu sa do mna navazat.

@bilberryday Určite nesirim zlo. To máš pomýlené.