18 mesačná dcéra odmieta mlieko

gabika99
3. nov 2012

Prosím vás o radu. Moja 18 mesačná dcérka už 3 deň úplne odmieta mlieko. Je zdravá, ostatné papá všetko. Problémy s mliečkom sme mali od narodenia, keď odmietala moje materské aj akúkoľvek náhradu, niekedy som jej dokonca musela dávať s injekčnou striekačkou. Bolo to strašné až do 4 mesiaca, kým sme začali s príkrmami. Postupne sme sa dopracovali na to, že pila aspoň skoro ráno, nakoľko stáva okolo 5,6, ale teraz už vôbec nechce. Čo s tým? Prípadne ako by mal vyzerať jedálniček 18 mesačného dieťatka?
Momentálne je náš jedálniček takýto: ráno rožok alebo chlebík s maslom, syrečkom, prípadne lekvárová alebo tvarohová buchta, okolo pol 10 ovocie-jablko, banán..., obed normálny polievka, druhé jedlo, potom spinkáme, keď sa zobudí okolo pol 3 jogurt, potom zase nejaké ovocie a okolo 6 kaša, puding.

xenicka13
3. nov 2012

to mate ukazkovy jedalnicek podla mna, mlieko jej nechyba 😀

cinamon7
3. nov 2012

ani my nepijeme ziadne mliecko po odstaveni, teda asi od 15.mes. neriesime, kedze je zdrava a vsetko ostatne papa ako tvoja a pribera, ako vidim tak aj mliecne vyrobky, no problem 😉

gabika99
autor
3. nov 2012

@xenicka13 ďakujem

gabika99
autor
3. nov 2012

@cinamon7 som rada, že ste mi napísali, aspoň vidím, že je to v poriadku. Áno, jej chutí úplne všetko, s papaním nemáme žiadny problém.

ninarigova
3. nov 2012

Mala som ten isty problem zacalo to s kojenim.Kojenie trvalo neceli 1 mesiac.Potom som sa snazila o nahradu bohuzial odmietala,priberala velmi malicko,lekar vsak tvrdil ze je to v poriadku,boli sme na cajiceku-strasne obdobie.Mliecko mi prijala az od 18m,len tak som skusila a zabralo.Coskoro bude mat 4 rocky a pyta mileko aj 4 krat zaden 😀 .Po zdravaotnej stranke ma fakt fascinuje,je zdrava ako buk,nesmierne pohybliva a mudra.Mam 2 starsie deti a tie boli na materskom mliecku aj na nahradnom, ale boli neustale chorlavy a priberali mi viac nez 1kg mesacne.Ako rocne presahovali vahu 13-15kg.Malicka bude mat 4 a ma necelich 15kg.No ako vravym som nesmierne spokojna.Teraz cakame 4 babo a veru ze rozmislam nadtim ze nebude na nahradnom mliecku. 🙂 pa a neboj pokia lje zdrava vsetko je uplne v poriadku.

alena0305
3. nov 2012

@gabika99 Ja som syna prestala kojiť v 16mesiacoch a potom nepil žiadne mlieko - 500ml denne nahradí 1 jogurt + kaša alebo puding + plátok syra ( napr. plátok syra nahradí 150ml mlieka), takže vápnik jej určite nechýba. Problém je to v tých prvých mesiacoch keď bábo veľa toho nemôže papať. Neskôr si možno zvykne na mlieko ku palacinkám, buchtičkám, podlesníkom a pod.- tak to bolo u nás.

bibistec
3. nov 2012

to nevadi, mleko nemusi, ved kolko je deti co nemozu mlieko to nahradis syrmi, jogurtmi, pudingami, krupicou a pod. napr. v maku je vela vapnika ak by o to islo...

bocjanka
3. nov 2012

My máme zase opačný problém, neje skoro nič len pije mlieko. Dnes mal 3x mlieko a polku jablka. ☹

bocjanka
3. nov 2012

@gabika99 to papá krásne, myslím si že nemáš dovod sa znepokojovať, pokiaľ prospieva. Náš zase neje skoro a žije len na mlieku.