2,5 ročný chlapček sa správa ako dievča
Moj 2,5r chlapec je vnimavy a citlivy, ma skor dievcensku ako chlapcensku energiu. Co si pamatam, tak inklinoval k dievcenskym hrackam a hram. Najradsej sa hral v detskej kuchynke, doteraz mi rad pomaha pri vareni a peceni, hra sa s dievcenskymi hrackami atd. Doteraz som tomu neprikladala ziadnu dolezitost, ma predsa starsiu sestru a prislo mi, ze po nej vsetko opakuje, navyse vsetci nasi detski kamosi, su na 95% dievcata. Zaslo to este dalej a syn sa zacal prezliekat do siat svojej sestry, vtedy je uplne najspokojnejsi. Ked nema po ruke saty, tak si saty robi z hociakeho kusku latky, uteraku atd. Casto hovori o sebe, ze je princezna atd. a niekedy povie, ze je dievca, pricom sa mi zda, ze to mysli v niektorych momentoch uplne vazne a nereaguje, tak na nejaku hru atd. Rada by som verila, ze je to len obdobie atd. ale tieto prejavy a v takejto miere, som nasla len v pripadoch transgender, kedy sa dieta priblizne v tomto veku, stotozni s jednym s rodov. Rada by som pocula, ze to mal niekto rovnaky "problem" a nakoniec sa to nepotvrdilo, ale rovnako rada sa spojim s mamickami, ktorym sa to potvrdilo, pretoze som zatial take diskusie nenasla na Slovensku. Dodam, ze svoje dieta milujem, je absolutne uzasne a nebudem ho milovat o nic menej, nech bude akykolvek..ale prave preto, ze ho milujem, chcem vediet co preziva a pomahat mu. Ma niekto skusenost prosim?
@damianadam dakujem ❤
ahojko nie som studovany psycholog ale ne nejake seminare mam za sebou a pokial si dobre pamatam tak dieta v tomto veku sa orientuje tak ako vidi, aky ma vzor, bud voci otcovi, matke, surodencovi - mozno od veci ale nieco podobne ako oidipov/elektrin komplex... fakt pritiahnute za vlasy ale prave v tomto obdobi sa dieta neviem ako to povedat "uvedomuje" kto vlastne je?! ..... ako hovorim nie som psycholog neviem povedat - len tym chcem povedat ze je to OK!!
a k tym hrackam je to normalne, ma surodenca s ktorym sa hra s jej hrackami a je normalne ze sa nimi hra. preco ked sa dievca hra s autickami tak sa z toho veda nerobi, ale ak sa chlapec zacne hrat s kocikom ci kuchynkou tak sa vsetci toho desia. nechces so svojho syna vychovat osobnost, ktory v ospelosti bude rodicom otcom a bude schopny postarat sa o svoje dieta?! tak mu to dovol hrat sa tak uz teraz... a samostatnosti v kuchyni? dovolmu hrat sa v kuchynke varit da mu to do zivota vela. moj syn ma 15 a dokaze spravit nedelny obed, dokaze sa odhrat s rocnym dietatom, obliect ho a postrazit a nemam pocit ze by z neho mal byt inak orientovany clovek 🙂 vychovala som ho tak, aby raz ked sa osamostatni jeho manzelka mi mohla (dufam) podakovat ze som jej ho dobre vychovala 😀
Mahalo, 2,5 ročné dieťa môže ešte robiť čo chce. Nechaj ho hrať sa.
Keď bude chodiť do škôlky, poradia ti aj pani učiteľky.
je to uplne normalne a vobec to nemusi znamenat ze je gay alebo transgender, je to uplne normalne spravanie pre deti do cca 4-5 rokov. Ak vies anglicky je kopec articlov na tuto temu. Na popsugar.com alebo mommypoppins su clanky na tuto tematiku. Moja mala ma 5 rokov a tiez sa hra s autickami a prezlieka za spidermana.
@mahalo nevybavujem si, ci si moje deti privlastnovali rod, ale syn, ked sa ucil rozpravat, tiez hovoril najprv v zenskom rode, vacsinu casu travil so mnou, deti sa ucia pocuvanim a opakovanim. dcera zas podla neho v muzskom... ale synovec ma 2 starsie sestry, ked sa mu spustili viac usta, okolo 2,5r., tiez si hovoril, ze je dievca. svagor to velmi zle znasal. 🙂 teraz ako 3,5-rocny vie, ze je chlapcek, a uz neriesi... myslim, ze je to len cas objavovania, faza ucenia sa.
A co si o tom mysli jeho otec? Majstruju nieco spolu? Hraju sa s loptou, s autickami, vlacikmi? Spominas len dceru(sestru) a seba. Aky ma muzsky vzor? Keby mal 10-15 rokov, tak nehovorim, ale teraz sa este zbytocne trapis.
@mahalo tvoj syn ma 2,5 roka okolo seba same zenske vzory od spravania, cinnosti, rozpravania atd. V tomto veku nerozlisuje veci tak, ako to vnimame my dospeli, ak chces aby mal muzske vzory musis ich zabezpecit..napr. nakontaktuj sa mozno aj tu na mk v skupine svojho mesta na mamicky, co maju chlapcov a chodte von...co jeho otec ci nejaky stary otec? Nie su ? Nevenuju sa?
@mahalo ahoj...ja mam syna 2r10m... s babikami sa sice nehraval, aj ked veru fazou kocik sme si presli (babiku mal k nemu tiez, ale je jedinacik, takze nemal po kom opakovat), ale mal dlho obdobie, ze hovoril len v zenskom rode a ked sme mu vysvetlovali, ze sa nevravi, ze som "cikala, kakala, bola, soferovala a pod", tak vzdy zahlasil,ze on nie je chlapec, ale dievca... aj ked podla mna to hovoril naschval a ten zensky rod - ked sme si to prestali vsimat, presiel ani neviem ako...
Kazdopasne drzim palce a hudem rada, led aem niekedy neskor nakuknes a napises ako to dopadlo... som zvedava
Nerob z komára somára.
Tvoj 2,5 ročný synček je úplne v poriadku. Dávaj mu priestor aby sa veľa hral s deťmi a s hračkami. A nech veľa rozpráva a komunikuje.
Zanedlho, keď bude v kolektíve svojich rovesníkov zistí, že existujú aj chlapci ako je on, ktorí sa hrajú s autíčkami, vláčikmi a vojačikmi.
Dieťatko je formované prostredím, v ktorom žije.
Dobrý deň maminky rada by som sa vás opýtala na vás názor môj malý ma 5 rokov chodí do škôlky a hráva sa väčšinou s dievcatami aj s dievčenský mi hračkami je mi to čudné

@puklica13 Toto nie je o skusani, ale o preferencii. Robili to, ze hovorili ze su dievcata?