icon

2,5 ročný chlapček sa správa ako dievča

mahalo
5. aug 2017

Moj 2,5r chlapec je vnimavy a citlivy, ma skor dievcensku ako chlapcensku energiu. Co si pamatam, tak inklinoval k dievcenskym hrackam a hram. Najradsej sa hral v detskej kuchynke, doteraz mi rad pomaha pri vareni a peceni, hra sa s dievcenskymi hrackami atd. Doteraz som tomu neprikladala ziadnu dolezitost, ma predsa starsiu sestru a prislo mi, ze po nej vsetko opakuje, navyse vsetci nasi detski kamosi, su na 95% dievcata. Zaslo to este dalej a syn sa zacal prezliekat do siat svojej sestry, vtedy je uplne najspokojnejsi. Ked nema po ruke saty, tak si saty robi z hociakeho kusku latky, uteraku atd. Casto hovori o sebe, ze je princezna atd. a niekedy povie, ze je dievca, pricom sa mi zda, ze to mysli v niektorych momentoch uplne vazne a nereaguje, tak na nejaku hru atd. Rada by som verila, ze je to len obdobie atd. ale tieto prejavy a v takejto miere, som nasla len v pripadoch transgender, kedy sa dieta priblizne v tomto veku, stotozni s jednym s rodov. Rada by som pocula, ze to mal niekto rovnaky "problem" a nakoniec sa to nepotvrdilo, ale rovnako rada sa spojim s mamickami, ktorym sa to potvrdilo, pretoze som zatial take diskusie nenasla na Slovensku. Dodam, ze svoje dieta milujem, je absolutne uzasne a nebudem ho milovat o nic menej, nech bude akykolvek..ale prave preto, ze ho milujem, chcem vediet co preziva a pomahat mu. Ma niekto skusenost prosim?

Strana
z2
mahalo
autor
5. aug 2017

@puklica13 Toto nie je o skusani, ale o preferencii. Robili to, ze hovorili ze su dievcata?

mahalo
autor
5. aug 2017

@damianadam dakujem ❤

mahalo
autor
5. aug 2017

@sheina1 ano aj ja mam kamarata gaya a tiez sa ako maly, hral len s babami a teda aj dievcenskymi hrackami, ale nikdy sa necitil a nehovoril o sebe, ze je zena. To je ten rozdiel. Byt gayom na SVK je tazke, no byt transgander je este horsie.

puklica13
5. aug 2017

@mahalo najstarší áno..mal obdobie..suvis netuším...prečo..v škôlke ho to prešlo úplne

kacena4
5. aug 2017

ahojko nie som studovany psycholog ale ne nejake seminare mam za sebou a pokial si dobre pamatam tak dieta v tomto veku sa orientuje tak ako vidi, aky ma vzor, bud voci otcovi, matke, surodencovi - mozno od veci ale nieco podobne ako oidipov/elektrin komplex... fakt pritiahnute za vlasy ale prave v tomto obdobi sa dieta neviem ako to povedat "uvedomuje" kto vlastne je?! ..... ako hovorim nie som psycholog neviem povedat - len tym chcem povedat ze je to OK!!
a k tym hrackam je to normalne, ma surodenca s ktorym sa hra s jej hrackami a je normalne ze sa nimi hra. preco ked sa dievca hra s autickami tak sa z toho veda nerobi, ale ak sa chlapec zacne hrat s kocikom ci kuchynkou tak sa vsetci toho desia. nechces so svojho syna vychovat osobnost, ktory v ospelosti bude rodicom otcom a bude schopny postarat sa o svoje dieta?! tak mu to dovol hrat sa tak uz teraz... a samostatnosti v kuchyni? dovolmu hrat sa v kuchynke varit da mu to do zivota vela. moj syn ma 15 a dokaze spravit nedelny obed, dokaze sa odhrat s rocnym dietatom, obliect ho a postrazit a nemam pocit ze by z neho mal byt inak orientovany clovek 🙂 vychovala som ho tak, aby raz ked sa osamostatni jeho manzelka mi mohla (dufam) podakovat ze som jej ho dobre vychovala 😀

evakalna
5. aug 2017

Mahalo, 2,5 ročné dieťa môže ešte robiť čo chce. Nechaj ho hrať sa.
Keď bude chodiť do škôlky, poradia ti aj pani učiteľky.

kattrin5
5. aug 2017

je to uplne normalne a vobec to nemusi znamenat ze je gay alebo transgender, je to uplne normalne spravanie pre deti do cca 4-5 rokov. Ak vies anglicky je kopec articlov na tuto temu. Na popsugar.com alebo mommypoppins su clanky na tuto tematiku. Moja mala ma 5 rokov a tiez sa hra s autickami a prezlieka za spidermana.

lilke
5. aug 2017

@mahalo nevybavujem si, ci si moje deti privlastnovali rod, ale syn, ked sa ucil rozpravat, tiez hovoril najprv v zenskom rode, vacsinu casu travil so mnou, deti sa ucia pocuvanim a opakovanim. dcera zas podla neho v muzskom... ale synovec ma 2 starsie sestry, ked sa mu spustili viac usta, okolo 2,5r., tiez si hovoril, ze je dievca. svagor to velmi zle znasal. 🙂 teraz ako 3,5-rocny vie, ze je chlapcek, a uz neriesi... myslim, ze je to len cas objavovania, faza ucenia sa.

loliki
5. aug 2017

A co si o tom mysli jeho otec? Majstruju nieco spolu? Hraju sa s loptou, s autickami, vlacikmi? Spominas len dceru(sestru) a seba. Aky ma muzsky vzor? Keby mal 10-15 rokov, tak nehovorim, ale teraz sa este zbytocne trapis.

jeennyv
6. aug 2017

@mahalo tvoj syn ma 2,5 roka okolo seba same zenske vzory od spravania, cinnosti, rozpravania atd. V tomto veku nerozlisuje veci tak, ako to vnimame my dospeli, ak chces aby mal muzske vzory musis ich zabezpecit..napr. nakontaktuj sa mozno aj tu na mk v skupine svojho mesta na mamicky, co maju chlapcov a chodte von...co jeho otec ci nejaky stary otec? Nie su ? Nevenuju sa?

katka253111
6. aug 2017

@mahalo ahoj...ja mam syna 2r10m... s babikami sa sice nehraval, aj ked veru fazou kocik sme si presli (babiku mal k nemu tiez, ale je jedinacik, takze nemal po kom opakovat), ale mal dlho obdobie, ze hovoril len v zenskom rode a ked sme mu vysvetlovali, ze sa nevravi, ze som "cikala, kakala, bola, soferovala a pod", tak vzdy zahlasil,ze on nie je chlapec, ale dievca... aj ked podla mna to hovoril naschval a ten zensky rod - ked sme si to prestali vsimat, presiel ani neviem ako...

Kazdopasne drzim palce a hudem rada, led aem niekedy neskor nakuknes a napises ako to dopadlo... som zvedava

mahalo
autor
Autor odpoveď zmazal
evakalna
6. aug 2017

Nerob z komára somára.
Tvoj 2,5 ročný synček je úplne v poriadku. Dávaj mu priestor aby sa veľa hral s deťmi a s hračkami. A nech veľa rozpráva a komunikuje.
Zanedlho, keď bude v kolektíve svojich rovesníkov zistí, že existujú aj chlapci ako je on, ktorí sa hrajú s autíčkami, vláčikmi a vojačikmi.
Dieťatko je formované prostredím, v ktorom žije.

rainee
4. júl 2021

@mahalo ako to u vás po pár rokoch dopadlo? Ja co mam skúsenosť z okolia, chlapček co sa hrával s bábikami je v dospelosti gay, detto moja chalanska spolužiačka ma priateľku....

jankaconkova
24. sep 2021

Dobrý deň maminky rada by som sa vás opýtala na vás názor môj malý ma 5 rokov chodí do škôlky a hráva sa väčšinou s dievcatami aj s dievčenský mi hračkami je mi to čudné

Strana
z2