Ako vybrať meno pre chlapčeka?
Ahojte baby ako sa volajú vaši chlapci?
Alebo nad akými menami ste uvažovali pre chlapca?
Pripadne poraďte aké sa vám páčia
Pretože ja mám pocit že chlapčenských mien je strašne málo a stále tie iste dookola pri čom pri dievčenských ich je mnoho a krásnych
Vincent
Jedna dcéra mala byť Lukáš, druhá Alexander.
Pekné sú aj Daniel, Kamil, Amro.
Ja mám Juraja a Mateja
Len si nenapísala, či sa ti páčia tradičné, moderné, slovenske alebo zahraničné
Bratia: Lukáš, Matúš, Tomáš,
Synovia: Richard, Michal
Muž: Tomáš
Nas je Alexander Martin. Tiez pekne mena du Jakub, Leon, Leonard, Richard, David, Daniel, Michael.
Nas je Alexander Martin. Tiez pekne mena du Jakub, Leon, Leonard, Richard, David, Daniel, Michael.
@kiki68 Róbert, Slavomír
Najdi si kalendar a hladaj mena alebo pokial mas este papierovy tak to bude jednoduchsie. Mne sa praveze viac paci chlapcenske - Oliver, Tobias, Matus, Leonard, Damian, Matteo, Maxim, Simon, Adrian, Michael, Nikolas, Michal, Marko, Martin, Jakub, Richard, Samuel, Adam...
Dárius
Oliver, Jonáš, Daniel, Juraj, Tobiáš, Artur, Noel, Benjamín, Damián.
Páčia sa mi napr. Šimon, Viliam, Jonáš, Jonatán, Eduard, Noel.
@anonym_autor ah ja sa len toho bojim, ze nebudem mat dost deti na tolko krasnych mien🙂 Tobiáš, Tadeáš, Jonáš, Jonatán, Daniel, Cyprián, Johan, Matej
...
@anonym_autor mne sa páčia mená s géčkom Jerguš, Gabriel, Gregor, Goran...
Mne sa páči Tadeáš, ale to u muža neprešlo. Tak keď sme čakali prvú dcéru bola by Samuel. Keď sme čakali druhu, tak v prípade chlapca by bol Tomáš.
Ja som to mala zasa opačne, chlapčenských plno a dievčenské som nevedela nič vybrať. Horko ťažko sme sa dohodli na jednom.
Chlapčenské: Filip, Šimon, Matúš, Matej, Lukáš, Gregor, Boris a mnoho mnoho iných.
Daniel, Dárius, Daren
Máme Andreja a Branka. Vyberala som ja.
Pracujem s mladým kolektívom a mam pocit, že naše slovenské varianty mien sa akosi vytrácajú, namiesto Matúša mame Mathiasa, Lukáš je Lukas a podobne. Takže kľudne za mňa keď dáš nejake ,,tradicne" slovenské meno, tak to bude pomaly rarita. Napríklad ja som mladého Štefana, Adama, Mareka nestretla ani nepamätám kedy, skôr mi príde ze je okolo veľa Jakubov, Alexandrov, Samuelov a pod. Aj otec keď spomína žiakov zo školy kde uci, tak sa stále tie isté krstne mena opakuju. Inak kamarátka vyberala pre syna tak,že vzala do ruky kalendár a sla meno po mene a keď sa pri nejakom mene pristavila, tak si predstavila ze by sa by sa tak mal volať, ona ho tak celý život bude oslovovať a ci by bol spokojný on sám so svojím menom. Vybrala nakoniec Lukáša, druhá varianta bol Denis, ale to sa k nemu po narodení nehodilo
@anonym_autor Jonáš
Aj ja som to mala opačne, chlapčenských mien bolo veľa pekných a pre dievča som nevedela dlho nič si vybrať.
Prvú mám dcéru a druhý sa narodil syn.
Tiež sme išli podľa kalendára a čítali každé meno, ktoré sa nám páčilo s manželom sme napísali na papier cca 10 mien a z toho ubúdalo podľa toho či sa to hodí k priezvisku, ako mu budeme hovoriť keď bude malý veľký a tak.
Nakoniec máme Adamka a na vyberali sme ešte z týchto mien
Patrik, Adrián, Roland, Erik, Filip, Florián, Alex, Richard, Marek, Tomáš,
ja som chcela dať meno Ferdinand,alebo Ivan no neprešlo to doma. Lebo ja som vybrala meno dcére, tak môj muž, že on chce vybrať meno pre syna.

@anonym_autor ja som vybrala pre syna meno Denis (termín mám 24.6.)