icon

Ako vybrať meno pre chlapčeka?

Včera o 12:56

Ahojte baby ako sa volajú vaši chlapci?
Alebo nad akými menami ste uvažovali pre chlapca?
Pripadne poraďte aké sa vám páčia

Pretože ja mám pocit že chlapčenských mien je strašne málo a stále tie iste dookola pri čom pri dievčenských ich je mnoho a krásnych

anonym_082a7b
Včera o 12:58

@anonym_autor ja som vybrala pre syna meno Denis (termín mám 24.6.)

anonym_47957e
Včera o 12:59

Vincent

anonym_b95535
Včera o 13:00

Jedna dcéra mala byť Lukáš, druhá Alexander.
Pekné sú aj Daniel, Kamil, Amro.

marhulka13
Včera o 13:03

Ja mám Juraja a Mateja

Len si nenapísala, či sa ti páčia tradičné, moderné, slovenske alebo zahraničné

anonym_d73478
Včera o 13:04

Bratia: Lukáš, Matúš, Tomáš,
Synovia: Richard, Michal
Muž: Tomáš

biba_18
Včera o 13:06

môj syn je Boris

aperolcek
Včera o 13:07

Eduard

kiki68
Včera o 13:08

Nas je Alexander Martin. Tiez pekne mena du Jakub, Leon, Leonard, Richard, David, Daniel, Michael.

tulipanik12
Včera o 13:16
@kiki68

Nas je Alexander Martin. Tiez pekne mena du Jakub, Leon, Leonard, Richard, David, Daniel, Michael.

@kiki68 Róbert, Slavomír

7miriam77
Včera o 13:30

Mne sa páči Viliam, Oliver, Marek

anonym_24707f
Včera o 13:30

Najdi si kalendar a hladaj mena alebo pokial mas este papierovy tak to bude jednoduchsie. Mne sa praveze viac paci chlapcenske - Oliver, Tobias, Matus, Leonard, Damian, Matteo, Maxim, Simon, Adrian, Michael, Nikolas, Michal, Marko, Martin, Jakub, Richard, Samuel, Adam...

anonym_bd7ab0
Včera o 13:31

Dárius

anonym_ad6494
Včera o 14:08

Oliver, Jonáš, Daniel, Juraj, Tobiáš, Artur, Noel, Benjamín, Damián.

anonym_0b3ea2
Včera o 14:10

Páčia sa mi napr. Šimon, Viliam, Jonáš, Jonatán, Eduard, Noel.

anonym_b5e608
Včera o 14:12

@anonym_autor ah ja sa len toho bojim, ze nebudem mat dost deti na tolko krasnych mien🙂 Tobiáš, Tadeáš, Jonáš, Jonatán, Daniel, Cyprián, Johan, Matej
...

doriiis
Včera o 14:23

Máme Davida a druhý by bol Dárius.

anonym_8165a4
Včera o 14:28

@anonym_autor mne sa páčia mená s géčkom Jerguš, Gabriel, Gregor, Goran...

lucia147852
Včera o 14:36

Mne sa páči Tadeáš, ale to u muža neprešlo. Tak keď sme čakali prvú dcéru bola by Samuel. Keď sme čakali druhu, tak v prípade chlapca by bol Tomáš.

markaterka
Včera o 14:41

Ja som to mala zasa opačne, chlapčenských plno a dievčenské som nevedela nič vybrať. Horko ťažko sme sa dohodli na jednom.
Chlapčenské: Filip, Šimon, Matúš, Matej, Lukáš, Gregor, Boris a mnoho mnoho iných.

anonym_efde56
Včera o 14:43

Daniel, Dárius, Daren

riskoh
Včera o 14:43

Mam Richarda a Viktora, brat ma Patrika a Daniela

rachel36a
Včera o 14:45

Ja mam Tomáša a Olivera. Veľmi som chcela Daniela, ale muzovi sa nepáčilo.

anonym_863ac8
Včera o 15:46

Máme Andreja a Branka. Vyberala som ja.

didush27
Včera o 15:58

Ja mám Peťa a Matúša
Rozmýšľali sme nad Markom a Adrianom

ivicatolic
Včera o 20:12

@anonym_autor hlavne aby sa to hodilo k priezvisku 😊

panonia
Včera o 20:37

Damián

windblue
Dnes o 07:14

Pracujem s mladým kolektívom a mam pocit, že naše slovenské varianty mien sa akosi vytrácajú, namiesto Matúša mame Mathiasa, Lukáš je Lukas a podobne. Takže kľudne za mňa keď dáš nejake ,,tradicne" slovenské meno, tak to bude pomaly rarita. Napríklad ja som mladého Štefana, Adama, Mareka nestretla ani nepamätám kedy, skôr mi príde ze je okolo veľa Jakubov, Alexandrov, Samuelov a pod. Aj otec keď spomína žiakov zo školy kde uci, tak sa stále tie isté krstne mena opakuju. Inak kamarátka vyberala pre syna tak,že vzala do ruky kalendár a sla meno po mene a keď sa pri nejakom mene pristavila, tak si predstavila ze by sa by sa tak mal volať, ona ho tak celý život bude oslovovať a ci by bol spokojný on sám so svojím menom. Vybrala nakoniec Lukáša, druhá varianta bol Denis, ale to sa k nemu po narodení nehodilo

anonym_01aa83
Dnes o 07:36

@anonym_autor Jonáš

anonym_960b0b
Dnes o 10:57

Aj ja som to mala opačne, chlapčenských mien bolo veľa pekných a pre dievča som nevedela dlho nič si vybrať.
Prvú mám dcéru a druhý sa narodil syn.
Tiež sme išli podľa kalendára a čítali každé meno, ktoré sa nám páčilo s manželom sme napísali na papier cca 10 mien a z toho ubúdalo podľa toho či sa to hodí k priezvisku, ako mu budeme hovoriť keď bude malý veľký a tak.
Nakoniec máme Adamka a na vyberali sme ešte z týchto mien
Patrik, Adrián, Roland, Erik, Filip, Florián, Alex, Richard, Marek, Tomáš,

tomcimka
Dnes o 14:14

ja som chcela dať meno Ferdinand,alebo Ivan no neprešlo to doma. Lebo ja som vybrala meno dcére, tak môj muž, že on chce vybrať meno pre syna.