icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

yeliel
12. okt 2010

@dejka12 mne v nasom Car v GF neukazali bublinky ani po zakroku ☹ vobec mi potom nespravili ultrazvuk ☹

evasbk
12. okt 2010

@dejka12 ano mala som na 5 den, tak super a ja rozmýšlam či sa už uhniezduje a ono už sa tam pekne vyvíja 🙂 🙂 Inač neviem prečo píšem len o jednom, ved ja tam má 2 bobulky 🙂

evasbk
12. okt 2010

@yeliel nedali ti ani fotečku???

dejka12
12. okt 2010

Expandovana blastocysta je uz pripravena na uhniezdenie v maternici. Jej bunky sa daju do dvoch polov - jeden je embryoblast - z neho bude babatko a druhy je trofoblast - z neho sa vytvori placenta. Uz len praskne obal a bublinka je zahryznuta 😀 😀

dejka12
12. okt 2010

@yeliel
no teda!
ja sa tu doma vytesujem z ultrazvuku aj z fotokopii embryjok.
Ale neboj , ty sa budes vytesovat o dva tyzdne z malych drobcekov 🙂

yeliel
12. okt 2010

@evasbk
@dejka12 nie nedali...ako mi mohli dat fotecku ked mi nespravili ani ultrazvuk ☹ a ked som sa pytala tej Dr..ci ma neskontroluje ultrazvukom tak mi povedala,ze taky ultrazvuk este nevymysleli a ze aj tak tam nebude nic vidiet ☹ ale po IVF ked mi to robil iny Dr.tak mi ukazal bublinky..

dejka12
12. okt 2010

@yeliel
to je pravda, na ultrazvuku naozaj este nic nevidiet, oni tam davaju do pipetky vzduchovu bublinku len pre kontrolu, aby videli, kde do ktorej casti v maternici vlozili embryjko.

yeliel
12. okt 2010

@dejka12 no a ked ma neskontroloali tak odkial vedia ci su embryjka tam kde maju? ☹

evasbk
12. okt 2010

@yeliel No ved ked mi robil transfer, tak som to pekne videla na ultrazvuku ako tam ide a aj ako to tam ostalo. Doktor sa podla ultrazv. riadil. sestrička mi s tím behala po bruchu a dr zavadzal. tebe to potom ako robili ten transfer?? Asi v každom car to robia inak, nevadí tak fotečku dostaneš neskôr 😉

evasbk
12. okt 2010

@dejka12 aj mne povedal že to čo zasvietilo na obrazovke, tak je to bublina v ktorej sa nachadza embryo, že volným oko a ani na ultrazv. to nie je možne vidiet, len pod mikroskopom 😉

dejka12
12. okt 2010

@yeliel
neboj urcite su spravne, ved nemaju ani kde inde byt ... je tam len jeden otvor 😀 😀 😀 tak sa o ne neboj

yeliel
12. okt 2010

@dejka12
@evasbk no baby tak ja uz som teraz uplne vyplasena ☹ mne to vobec nerobili pod ultrazvukom..ja som bola v takej miestnosti kde ultrazvuk ani nieje..prv mi spravili ultrazvuk a potom som sla do takej inaj miestnosti a tam spravili transver.

dejka12
12. okt 2010

@yeliel
vobec nebud vyplasena, bud kludna a nelakaj drobcov.... neboj su tam kde maju byt a urcite sa im u teba paci

evasbk
12. okt 2010

@yeliel prečo vyplašená, ved vedia čo robia. Mne napr. pred transferom nič nerobili, priamo až pri nom robili ultrazvuk, tak je to asi jedno, no nie?? Presne ako hovorí Dejka, hlavne že su drobci su tam kde majú byť

dejka12
12. okt 2010

@evasbk
evi, teba som sa este chcela spytat, beries aj fraxiparine? lebo mne ho preventivne dali

wera
12. okt 2010

@zlatanka30 havkiho mám maltezáka, taký posteľový macko 🙂

wera
12. okt 2010

@yeliel tak tak nelakaj sa moja, oni vedia čo robia 🙂 🙂 🙂 hlavne kľud a ležkať 😉

yeliel
12. okt 2010

@dejka12 ja si picham fraxiparine..ale ja mam vrodenu trombofiliu ..tebe ho dali na zaklade nakeho vysetrenia?

@wera
@dejka12
@evasbk tak ja sa teda dam do klidku 🙂

evasbk
12. okt 2010

@dejka12 beriem len utrogestan a teraz mi dali aj Estrimax, lebo pri transfere bola sliznica len 8 mm a to je tak na hranici. Fraxiparine sa načo užíva??

evasbk
12. okt 2010

@yeliel ok 🙂 aj mne bolo rano čudne, uzkost ma prepadla, ale už ma to prešlo a zas pozitívne myslím 😉

dejka12
12. okt 2010

@evasbk
Mne sa ho rozhodol dat doktor len tak spontanne hned po transfere, cisto preventivne, vysledky mam ok.
Fraxiparine je nizkomolekulovy heparin a dava sa ako prevencia alebo liecba krvnych zrazenin.
Zvykne sa davat aj preventivne ak je problem s otehotnenim respektive s udrzanim tehotenstva a prepoklada sa ze pricina skorych potratov moze byt v tvorbe mikrotrombov - mikrozrazenin.

dejka12
12. okt 2010

@yeliel
moje chudatko, tak ty uz musis byt z neho poriadne dopichana

evasbk
12. okt 2010

@dejka12 aha, no mne dr len povedal, že potom ked budem tehu, tak ma ešte nadopuje liekmi, ked som mala už tie 2 potraty. vyšetrenie na zrážanlivost krvy mám ok, myslíš že aj tak by to mohla byť príčiny mojich neuspechov?? Ale ved to by dr asi vedel a dal by to aj mne preventívne, či??

dejka12
12. okt 2010

@evasbk
ja mam tiez zrazanlivost ok a cudovala som ked mi ho predpisal, zvykne sa davat tak ako pises az po potvrdeni tehotenstva preventivne.

evasbk
12. okt 2010

@dejka12 Tak ak budem mat potvrdené tehu, tak mi ho asi predpíše.

dejka12
12. okt 2010

@evasbk
tehu budes to je jasne , vsak na to cakam, aby som potom mohla byt aj ja 😉 😉
a potom uvidime, co vsetko nam este naordinuju... ale ved co by sme pre tie nase deticky neurobili

evasbk
12. okt 2010

@dejka12 no ved prave, pre tie naše deturence všetko na svete 🙂

annamary27
12. okt 2010

@kefalinek ahoj,my ideme zajtra na konzultáciu ohladom 2.ivf,tak ti dám vedieť či sme odišli rovno s protokolom a receptíkmi alebo či ešte potrebujeme nejaké vyšetrenia 😎

wera
12. okt 2010

@annamary27 držím palčeky na zajtra 🙂 som zvedavá aké včeličky dostaneš 🙂

wera
12. okt 2010

@dejka12 aj mne dala doki preventívne na zrážanlivosť anopyrin, beriem ho od transferu... a dala mi aj prednison... tiež preventívne, tak verím že zabrali 😉