2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
@shandy no ešte neviem presne čo budem ako brať... v piatok si idem ešte do centra pre timulačný protokol... s mojou doki sme sa dohodli že budeme trošičku viac riskovať ako pri prvom IVFku kedy mi dávali snáď tie najnižšie dávky... doki sa bála kvôli mojim PCO vaječníkom a aj ohss... ale tak treba trošičku riskovať 😀 ...a hlavne budem chodievať každé dva dni na kontrolu tak keby niečo tak upravíme stimulku 🙂 som fakt strašne moc zvedavá ako mi to doki nadávkuje.... 🙂
@mimimikk no, ja som dostala krámy ešte pred odberom krvi - došla jak hodinky 28 DC 😝 takže keď som išla na odber už mi bolo jasné, že nič tak som revala hneď kejď som začala špiniť. Nemohla som sa ísť ani vyčúrať aby som sa na to nemusela pozerať...... no, ale to už prešlo.......
Ja som mala tiež ten gonal v pere a cetrotide..... a budem ich mať aj teraz ale menopur nie .... dúfam, že je to v pohode.
@monicka7299 a ako si znášala gonal? v pohodičke? ...no mne dala doki menopur asi aj preto lebo som minule nemala žiadne oocyty tak to chce asi poistiť 🙂 .... inak moja doki je teraz na dovolenke tak chodím k dr.petrovej tak dúfam, že si naštuduje môj chorobopis aby vedela aké dávky mi naplánovať...
@wera no jasne, ja zostavam na povodnej davke uplne nizuckej. chcem este raz skusit takto a ak sa nepodari, tak potom skusime riadne IVF buduci rok 🙂. veru, veru dufam, ze v tom budeme potom spolu vsetky a to doslovne 😀 😀
no okrem menopuru ten orgalutran a potom pregnyl, no a ja este kvoli trombofilii aj fraxiparine...takze mam toho celkom dost 😀
@monicka7299 moni je to ok, ja zas nemam gonal. kazda sme individi...ak ti gonal dobre zabral, tak preco nie 🙂
@wera gonal v pohode - je to v pere a brala som tuším 150 ml a potom mi zvýšili dávku na cca 187 lebo som mala malé folikuly a málo ich aj bolo... pichal mi to moj priateľ aj to cetrotide..... a pýtali sa či to dobre picháme, lebo sa im zdalo, že málo reagujem.... tak neviem ... Gonal išiel kolmo do brucha a Cetrotide v 45stupňovom uhle (uhlomerom sme to nemerali ale myslím, že sme robili ako kázali) Prvú injekciu sme vždy v care dali pichnúť aby sme vedeli ako. Nemám totiž možnosť chodiť tam každý deň aj keď je to v BA ale pracujem od 7.30 a vysvetľovať to každý deň 😕
Ale o druhom pokuse som šéfovi už nepovedala tak to budem musieť nejako uhrať a dovolenku si zoberiem od OPU...
@monicka7299 ... 27.7. som mala odber krvi, kde zistili ze je neuspesne 1 IVF a už na obed som si nedala tabletky, takže som prvý deň co ich neberiem, ale za to som začala mať také bolesti v podbrušku, že až neviem dýchať 😒
@monicka7299 moni a kolko si mala vajok s takou davkou? Inak to si mala tiez celkom normalnu davku, ziadnu mega. ked ja tiez picham 150-tku...ja som ju mala ale pocas celej stimulky, mne nezvysovali... inak podla mna na tom az tak nezalezi, ci to pichnes kolmo alebo v 45 stupnovom uhle. Ja si to vsetko picham sama, nechce sa mi nikde chodit, je to takto pohodlnejsie. + to mas este vyhodu, ze gonal je v pere. menopur treba zmiesavat, tak je to trosku narocnejsie na pripravu...ale nic zlozite, len kym clovek ziska zrucnost 😀 😀
@mimimikk podla mna uz coskoro pride mrcha 🙂
@shandy
@monicka7299 no to sa teším že gonal je tiež systém "pero" predtým som mala puregon a ten sa pichal úplne super 🙂 ... hmmm moni to je divné že Ti hovorili že či si si pichala injekcijky správne...veď ako oni ukázali tak sa pichá... aj mne ukázali cetrotide ako pichať a potom som ho pichala sama...
shandy a k menopuru boli aj ihly, alebo tie si musím kúpiť zvlášť?
@wera ja som tiez chcela pero ale doki, ze neeeeeeee, to je o dost a zbytecne drazsi, to zvladnete 😀 tak bolo po pere 😀 . ale ja myslim, ze aj keby si si ich teoreticky pichala zle (ze v inom uhle), tak myslim, ze by to stimulku nemalo nejako velmi ovplyvnit...moj laicky nazor teda. weri mne dali v centre ihly, ale ak ti nedali, tak asi si budes musiet dokupit. pripadne sa opytaj teraz ked pojdes do centra, lebo tam treba dva druhy - jedna na zmiesavanie a druha na pichanie. v tej krabici co mas je len roztok a prasok v ampuliach.
@shandy aha ďakujem za info, tak si v centre vypýtam ihly alebo si ich kúpim v lekárni... aj ten cetrotide čo som už pichala a ešte budem tak je tiež na zmiešavanie, ale tam sú aj obidva druhy ihiel a aj striekačka... hmmm teda keď prídem do lekárne že chcem 10 injkecií a 20 ihiel tak sa na mňa teda budú pozerať 😀
@wera jaaaaj tak uz si natrenovana trosku 😀 . hej, budu na teba pozerat ako na narkomana, co? 😀 😀 😀
mne dala pri minulej stimulke sestricka dake ine ihly a ja ze co ma to tak viac boli ako predtym a ona ti mi dala omylom dake vacsie 😀 , som mala aj riadne modriny z nich...potom druha sestricka ked som bola na kontrole a sla mi pichnut, tak mi vravi, ze a vy co mate take velke ihly? ze mame aj mensie...tak som to hned vymenila 🙂
ahojte dievčata, ja idem makať aby som si na tej dovče fakt oddýchla a aby ma ešte na nej nenaháali telefonicky, ze treba toto a toto doriešit, drzím vsetkým palceky 😉
@shandy jeeej no tak to by som sa teda tej prvej sestričke poďakovala...😲
jojo už som natrénová, veď všetko musíme zvládnuť aby sme dospeli k úspešnému koncu 🙂 ...teda ale neviem si predstaviť môjho mužíka že by si mal každý deň pichať dve alebo tri injekcie...to by chudáčik asi každý deň pritom omdlel 😎
@mimimikk tak si pekne oddychni na dovci, nech si dobre naladena na KET 🙂
@wera no ja som si to vobec nevsimla, len mi bolo divne, ze pri prvej stimulke ma to vobec nebolelo 🙂 . tak to moj s tym nema vobec problem. ale minule ma nastval, lebo chcel ist na chatu a ja som stimulkovala. a na chate len kadibudka a ziadna sprcha, noclah, ze vsetci spolu a spacaky, tak sa ho pytam, ze kde a za akych podmienok si to mam akoze pichnut. a on, ze na karimatke v lese 😀 . este ani chladnicka tam nebola...tak som mu povedala, ze nabuduce si to pekne moze vyskusat sam to pichanie 😀 😀
@monicka7299 hmm, tak to nie je vela teda. ale zas ja viem a urcite aj wera, ze potesia aj dve 🙂 , my co sme najprv nemali ani jedno....moni uvidis, tentokrat to bude hadam lepsie. ja som mala na druhy krat 7 vajok, dokonca 4 vydrzali az na PK, co som nechapala...moni a ktory DC ti robili OPU?
@monicka7299 hmmm no to nie je veľa, ale super že boli aspoň dve 🙂 ... a doki Ti nepovedala že by ste to nabudúce skúsili nejako inak?
@wera no ved prave a on sa este tvaril, akoze s cim mam vlastne problem 😀 , ze on by s tym ziadny problem nemal 😝 . tak som mu povedala, ze nabuduce bude miesat a pichat on, nech vidi 😠 . a ked som plakala po neuspesnom IVF tak sa ma pytal, ze a to vsetky to tak prezivaju? 🙄 , hovorim nie, vsetky ostatne sa z toho tesia a idu s kamoskami na pivo 😀
babule ono je to fakt len o skusani a o trpezlivosti. kazdej sadne nieco ine. potom zas aj cykly sa lisia. v kazdom cykle aj s rovnakou davkou moze byt iny vysledok...treba sa len nevzdavat a bojovat, aj ked je to tazke... 😵 . vysledok stoji za to nie? 😅
@shandy hmmm no tak ten môj je tiež trošičku taký menej citlivý...teda počas stimulky bol taký nemastný-neslaný...až keď som bola zničená po neúspechu tak bol zlatý a pozorný... hmm tak každý je iný, ale tiež by ma potešilo keby to viac prežíval so mnou, chlapy to majú fakt jednoduchšie...iba raz prídu a odovzdajú svoj "materiál" a majú to vybavené...
a jasné ja sa nevzdám až pokým nebudem mať bábo, ak to nevýjde tak kľudne si to zopaknem aj 20-krát 😵
@shandy -na OPU som bola tuším 12 DC a na 16 DC mi ich aj vložili . robili ICSI a nemali sme ani PK vraj by to bolo zbytočné. Vkladali mi dvoj-bunkové ...mne sa to zdalo prirýchle a aj som vedela v podvedomí, že to nevíde pretože jednej holke čo bola so mnou vybrali 3 vajíčka 2 zostali na druhý deň a vložili jej obe 4bunkové ...a pritom sme mali všetko narovnako... ani neviem ako dopadla.... ale kázali jej po ET piť 6 ltr tekutín lebo mala nábeh na ten hyperstimulák..... kto vie či jej to vyšlo.... Dúfam, že áno... 😉
@monicka7299 tak vidím že aj Tebe robili odber už na 12 dc....mne to príde byť strašne skoro...ja by som najradšej ak by to bolo na ten 14-15 DC aby boli vajkulky dozreté... a prečo Vám hovorili že by PK bolo zbytočné??? ja chcem mať určite PK...
@monicka7299 moni a neskusis ich ukecat nech ti posunu OPU aspon o 1 den neskor? no aj ja som ten prvy krat tiez mala neblahy tusak, ze to nevyjde, ze to je rychlo...hmm, ja myslim, ze sa mozme aj na hlavu postavit, aj tak je to len na tom tam hore, ze kedy je ten spravny cas 🙂 . je jedno, ci lezite, nelezite, stresujete sa, nestresujete a pod....

@wera no este cakam na tu stitnu tak to beriem zatial s rezervou 🙂 , ta je tiez dolezita. zaciatok stimulky mi vychadza tak cca okolo 10. augusta, ak sa nic teda nepototo...uffff 🙂