2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa
kočky - šup sem 🙂
@franina zajtra asi nie,lebo mám mať tovar v robote a nechcem v tom nechať kolegynu samú,ale ak sa jej to cez noc nezlepší beriem ju k plúcnemu lekárovi.už nevládze kašlať.
@annamary27 joj tak jasne ze ju treba zobrat k plucnemu aj ju lutujem, je to dost neprijemne...
@franina aj ja ju lutujem,ale môže si za to aj sama,ked som ju posielala na jesen na očkovanie nešla,choroba by mala aspon lahší priebeh a chorá bola od štvrtka,ale k lekárovi nešla,pritom je doma a má času habadej.
@annamary27- počúvaj, s tým upratovaním, keď si navyše v domácnosti s chorou, to nepreháňaj- aby si sama neochorela. A že som tak smelá, švagrík na ňu dať pozor nemôže? Že by skúsil byť užitočný...
Inak boli sme včera v kine na tom Turistovi a páčilo sa mi. Veľmi príjemne sa to pozeralo, nenudili sme sa (hoci mm - detektív, prišiel na rozuzlenie. Našťastie som tomu úplne neverila, takže ma to aj tak trošku prekvapkalo). Dnes sa chystám za kamarátkou, dúfam, že sa neprizabijem na tých šmykľavých chodníkoch. Ak zajtra nenapíšem... 😝
@annamary27 ja lutujem aj teba mas toho chuda dost
@nechsazadari a ty si davaj paradny pozor ja idem tiez k nasim berem si svojho herbieho prevetrat lebo chudacik nebo lna ceste ani nepamata
Aj ked mam aj chripkove virusiky posielam vam radsej tie tehulkovske TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT 🙂
@nechsazadari počúvam moja,počúvam 😀 😀 😀 😀 včera som bola preto doma so svokrou ja,lebo švagor chodí na rehabilitácie a nevedel kedy príde domov.a bol by prd platný,lebo ja mám aspon auto,tak keby dačo mohla som s nou vyraziť do nemocky.Chvalabohu v noci sa to už upokojilo a spala, iba s menšími zakašlaniami, celú noc.Ona je zavretá vo svojej izbe a často vetráme.Dnes som jej doniesla masku na tvár,keby chcela kukať s nami dole Tisíc a jednu noc,ja osobne to nekukám,takže budem asi na nete alebo si pustím v izbe nejaké dvd.
Zajtra ide mm na vyšetrenie prostaty do BA a ja sa sním zveziem a odskočím do GF po to doporučenie k hematologovi.ako vždy musí sa počasie potentovať,aby bolo veselo na ceste.včera som zažila svoj prvý šmyk,pekne som sa šmýýýýýkala na hlavnú cestu,ale chvalabohu nič nešlo.
Ja na Turistu nepôjdem ,lebo Angelinu nemusím a ani Deep ma nejak ne to,chápeš 😵 radšej kuknem tú vlažnú Zámenu s Jenifer Aniston
@kefalinek dakujem 😉 😉 😉 ešteže som sa dala na ten pilates,tam sa aspon zasmeje s ostatnými ženami a vypneme na tú hodinku 😀 😀 😀
@annamary27 no tak mala hned ist k lekarovi, neviem na co cakaju, starsi ludia uz nemaju take fit telo, tak nechapem a ked aj je doma... 😅
@franina a to sme ešteasi pred dvoma týždnami pochovali jej neter,47ročnú,ktoá umrela na komplikácie so zápalom plúc a vidíš....ale v noci a aj dnes cez den je už lepšie,do štvrtka má antibiotiká a potom v piatok ju určite vezmem k lekárovi na kontrolu aj keby som ju mala k autu priviazať. 😀 😀 😀
@annamary27 no moze byt rada, ze si taka ochotna... 😉
@franina ahoj moja, som tu, obcas nakuknem. Cez vikend ma chytila priserna depka, som si riadne poplakala, a to manzel neznasa, lebo nevie ako by mi pomohol, tak este aj s nim som sa pohadala. No dnes uz je lepsie, tak snad dokopeme do konca tyzdna 🙂
Ale som coraz viac presvedcena, ze odpoved je negativna, takze pojdeme do druheho kola. No co uz, zvladneme, musime.
A ty ako?
@noe
@franina to čo tu čítam,že plačete kočeny? 😠 😠 😠 😠 😠 žiadne také,treba sa tešiť embryjkám v brušku a lákať ich na samé dobré veci čo ich s vami čakajú.Ja som ich síce lákala na to,že im budem vyvárať nové recepty a nevyšlo to,ale vám sa to teraz určite podarí a sv.Valentína budete horieť láskou už aj k mimi v brušku 😵
@annamary27 joj ja ani neviem co mi bolo, proste som odzdobovala stromcek a zrazu som plakala pri pesnicke 😅 ani neviem co to bolo fakt.... 😅
@kefalinek dakujem ....
holky kedy mozem testovat, lebo predsa chcem sa pripravit ....
raz sa mi stalo, ked som bola u lekarky a myslela som si ze som tehotna isla som na krv a tam v laborke mi povedali, ze nie som tak som si v sebe hovorila stale, ze neplac, neplac, neplac, ani som neplakala na ceste, len ked som dosla k lekarke a ona povedala no tak nic... no a vtedy som sa rozrevala a lekarka na to no fajn jedna tu reve, druha nervozna... no ja som bola ta co revala, tak mi to zle padlo 😔
@franina no to tak nejako prislo. urcite hormony. Ja som to mala uz predty z Duphastonu, tak mi ho vysadili, no a teraz mi ho skusili nasadit znovu. A chyba mi manzelik, tak je to o to tazsie. Neviem kedy budeme testovat, povedz mi, ze kedy tam budu // a potom testnem 😀
@annamary27
@kefalinek dakujem bambulky, uz sa snazim mysliet pozitivne. Vcera som objednala bobacikom darcek, tak snad zaberie. Mozno mi to budete mat za zle, no trochu mi to pomohlo.
http://www.liliputi.sk/index.php?page=shop.prod...
http://www.liliputi.sk/index.php?page=shop.prod...
Ja som v posednej dobe zavisla od nakupovania topanok, tak nech ani moje deti nechodia bose. Sa mi velmi pacili 🙂
ahojte baby ,,chcela by som sa opytat som tu medzzi vami prvy krat,co ma ckat ak som uz objednana u lekara na ivf neviem vobec co ma caka na kolko mementalne zijem v anglicku dakujem
@noe jedžiči-jedžiči aké zlaté batinky,aj ja ked nám do roboty prídu nejaké chutnučké,sa musím držať,aby som všetko nepokupila a odkladať je to zatial zbytočné,dovtedy budu zas iné. 🙂
Ja som dnes 8 den po KET, myslite, ze mozem testovat?
@franina moja ja ta chapem, ja som sa takto polozila po negativnom IUI. Nastastie v CAR su na to zvyknuti, takze sa ma snazili povzbudit.
Ja sa chcem dohodut s doktorom, ze na sone mi nic nepovie. Lebo ja sa potrebujem odsoferovat domov. A cesta cez Donovaly, alebo Sturec je hodne narocna, este teraz, ked snezi, takze ziadne slzy nebudu moct byt. Tie si uzijem potom o tretej, ked mi zavolaju vysledok krvi 😠 😠 😠
AHOOJ no ja neviem vobec nic ja som teraz v stadiu ,ze manzelovi robili biopsiu ,s vysledkom ,ze nikdy nebudeme mat vlastne babetko ,pretoze manzel sa uz, narodil ,s tym ,ze sa mu netvoria spermie.Takze,nemame sancu na vlastne babetko.No a ten lekar tu v anglicku ,nas posiela niekde do nemocnice ,ktora sa specializuje na umele olodnenia ,takze teraz nas tam objednali ,ale neviem nic zacali mi brat krv ultrazvuky a tak .Minule ,ked mi brali krv tak som mala vsetko v poriadku ,takze neviem strasne sa bojim ze mi nevyde ani to .bojim sa a to strasne ,pretoze nas to nici aj manzela aj ked napriek tomu vsetkemu stojime este viac pri sebe.
ahojte...som tu nová...včera som začala stimulovať s diphereline (25deň MC)a aj v ten deň som dostala na obed menzes. vo štvrtok mám ísť na UTZ, kto to už absolvoval, neviete mi povedať, že kedy potom zase bude treba ísť na nejakú kontrolu? A nedajú sa tieto kontroly absolvovať u svojho gynekologa? A ešte jedna otázka, včera a dnes som pichala injekciu o 10.00 hod., ale od zajtra som si vybavila jednu sestričku, čo mi to bude pichať (samej mi to moc nejde) ale ona môže len o 8.00 hod....myslíte, že bude problém, ak teraz začnem pichať o 8.00 hod. každý deň?
@franina coze to ti kde tak povedali? co nevidela a nechapala ze ta to zlozilo? mne sa to tiez stalo, ked som prisla odovzdat svojmu veeeelmi optimistickemu gyndosovi vysledky z genetiky ze s muzom deticky vlastne nebudu ....tak som sa mu tam tiez rozplakala a tak som sa zadrziavala, no uz to potom neslo. sestricka na mna tak lutostne pozerala a len na sucho preglgala a nic ju nenapadalo co by povedala a doktor ma zacal povzbudzovat ze nebojte sa, este vy budete mat deti. no dufam ze mal aj pravdu...
@ivica7793 ahoj,to by nemalo byť problém,ked si to posunieš a budeš dalej pokračovať v novom čase.Ja som si napr.pichávala puregon do bruška ráno sama a ostatné injekcie mi pichávala mama o šiestej večer a vajok sa mi urodilo pekné množstvo.ja som bola na kontrole 3.den cyklu,potom o týžden na to a po tom o 2dva dni a o dalšie dva dni bol výber vajok,ale to je u každého individuálne.
@ annamary27: dík za odpoved....nejak to doriešim..ide o to, že som chcela nájsť nejakú osôbku, čo mi to bude pichať stále, viem, že každá zdrav.sestrička by to mala vedieť pichnúť, ale predsa jedna a tá istá osoba aj cez víkend by bola lepšia. Skúšala som si to pichnúť dnes aj sama, ale som pri tom chaosila...navrela mi hrčka...sestrička mi potom povedala, že som si to nepichla dostatočne hlboko pod kožu a preto mi to navrelo....Mám ešte otázočku...stále tu čítam, že niekomu doporučili IVF/ISCI, prípadne IVF - prirodzené oplodnenie vajíčok..už viem aký je v tom rozdiel, len neviem, aké IVF mám ja...malo by to byť na protokole?
@cvernito no neviem ako je to v UK, ale tu sa vypise ziadost v CAR na IVF. Jej schvalenie ZP trva +- 6 tyzdnov (netusim kolko preplaca poistovna v UK a ci tento krok, tam nieje iny???? )
Po schvaleni ta pozvu do CAR na pohovor, najlepsie s manzelom, kde dostanes lieky, injekcie a presny rozpis davkovania a navstev. A podla toho aky budes mat protokol, tak sa caka na menstruaciu. DLHY PROTOKOL - zaciatok od 16 dc, trva to asi mesiac po OPU. KRATKY PROTOKOL - zaciatok od 1 dc a pichas si len 2 tyzdne a OPU. OPU (odber vajicok) je v celkovej anesteze, takze pred tym sa robi este predoperacne vysetrenie. No a po odbere sa uz len caka ako sa embryjka pekne vyvijaju a na na 3 - 5 den transfer. Po ktorom si na 14 dni hodis slofika a cakas na vysledok 🙂

@annamary27 ja mam 174 a mam 78 kg ☹ tak ze je to strasne 😒 ale co uz ... na to ze som nosila 36 a teraz 42 tak je to o dost viac 😅
tak ze strazis svokru, to aj zajtra ?