icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

yeliel
16. feb 2011

@ivica7793 hmm este nerozmyslam nad testikom..prv musim vydrzat na moje zlaticka ako zabojuju 🙂
netusim ci budem testovat,,uvidim ako zapracuju nervicky.. 😉

yeliel
16. feb 2011

@ivica7793 to Vam tak pekne vysvetlili v GF? 😀 😀 😀 lebo ja som to teraz pocula prvi krat..tak som bola ako neveriaci tomas 😀

ivica7793
16. feb 2011

@yeliel áno v GF...embryologička čo tam je, je veľmi milá..vysvetlila to ona, doktorka povedala pri OPU len toľko, že sa mám šetriť, bola si istá, že všetko ostatné povedala embryologička...na ET mi doktorka nič moc nepovedala, ukázala mi len, kde to vkladala a to bolo všetko...mám ďalej užívať utrogestan a 10.deň prísť na krv ...

yeliel
16. feb 2011

@ivica7793 cudujem sa preto lebo ja som chodila do GF a mne sa nikdy nepodarilo rozpravat s embryologom 😉
Ja mam namiesto utrosu taky gel vklada sa len raz denne 🙂 Na ktory den cyku si mala ET?

gabinkaa
16. feb 2011

@yeliel tak ako čítam už máš po stimulke a máš za sebou aj OPU s vynikajúcim výsledkom, nakoniec to všetko dobre dopadlo, krásna úrodička, na obzore ďaľšia tehulka 😵 😵 😵

yeliel
16. feb 2011

@gabinkaa dakujem 😵 hlavne nech moje slniecka zabojuju a nech su uz aj v brusku 🙂
Som cela stastne,ze OPU prbehlo bez komplikacii lebo naposledy som si uzila svoje 😝

ivica7793
16. feb 2011

@yeliel to vážne? na OPU sme boli dve...asi tak po 45 min. po OPU prišla embryologička s takým zošitkom a hovorila nám každej, koľko sme mali vajíčok a aké sú možnosti oplodnenia...mne povedala, že vzhľadom na mm spg mám na výber - prirodzene aj ISCI. Pri prirodzenom povedala, že je to veľká výhoda, lebo ak sa to podarí, tzn. do budúcna, že môžem otehotnieť prirodzene ...a potom sa ma opýtala, či som už bola niekedy tehotná (nebola som), tak mi odporučila dať niektoré aj napichnúť ...tak sme to tak aj urobili, dúfam, že sme sa správne rozhodli. Inak mala som potom pochybnosti, či sme nemali dať všetky prirodzene, ale už je to jedno. Tá druhá baba, čo tam bola so mnou mala tuším 13 vajíčok, ale mm má zlý spg., takže u nej pripadalo do úvahy len ISCI...

ivica7793
16. feb 2011

@yeliel a ET som mala na druhý, ak nepočítam deň OPU, OPU bolo v sobotu, ET v pondelok.

gabinkaa
16. feb 2011

@yeliel to je dobre, že OPU prebehlo bez kompokácii, treba veriť, že slniečka zabojujú a budem sa im u Teba páčiť celých 9 mesiacov a potom sa budete spolu vytešovať, kedy ideš na ET?

yeliel
16. feb 2011

@ivica7793 jo jo takisto to bolo aj ked som bola ja v GF..ale nic blizise sa nevysvetlovalo tak som to myslela..tiez podali zakladne info..
Ja zas spekulujem ci som nemala dat napichnut viac 😅
Mala si zu 4bunkaciky? pri ET?
Den den cyklu som myslela´,ze krory den od poslednej mrchy ja budem v piatok 19Dc 🙂

yeliel
16. feb 2011

@gabinkaa ET mam planovany na piatok..
Je to tam ine ako v GF..zase treba papucky a pyzamko ..lebo po zakroku ta presupnu na postel a odvezu odpocivat 🙂
Aj dnes pri OPU som sa zabudila uz na izbe,,nie ako v GF ,ze sa musis posadit na vozicek a potom zase z neho na postel .

ivica7793
16. feb 2011

@yeliel jáj 😀 tak OPU som mala 20DC a ET 22DC. V deň ET bolo už jedno 4-bunkové.

gabinkaa
16. feb 2011

@yeliel teraz môžeš porovnávať dve centrá, takže iný prístup ako v GF, ja som tam tiež nebola príliš spokoná a preto hneď radšej preč, má to teda inú úroveň, vznikla ďaľšia konkurencia, tak sa musia snažiť aby mali viac pacientov, takže nebudeš mať PK, embryologička sa k nej vyjadrovala alebo nie, čo Ti doporučovali?

yeliel
16. feb 2011

@gabinkaa to mas tak vsade je pre aj proti 😝
Pk som rozoberala aj s doktorom aj embryologickov a zhodli sme sa ze ich dame cim skor do bruska,,ze tam je to najprirodzenejsie. 🙂 Oni mi povedali svoj nazor a nechali rozhodnutie na mna..tentokrat som si nechala poradit 😅

sunday1
16. feb 2011

@yeliel Tak som sa vrátila na chvíľku k notebooku, keď už je dnes taký veľký deň 😉 Som zvedavá, čo Ti zajtra povedia, keď sa to podarí aj prirodzene, Tvoj drahý bude taký namyslený, že s ním ani reč nebude, však? 😀 😀 😀

gabinkaa
16. feb 2011

@yeliel dôležité je aj poradenie, predsa sú odborníci a vedia čo je najlepšie a pozitívny výsledok je radosť aj pre nás ale určite aj pre nich, tak držím palce

zlatanka30
16. feb 2011

@yeliel zlatko strasne prestrasne ti drzim palce nech to klapne.Inak s tou PK sa mi to paci,ze nebude.Ani ja ju nedam uz za... 🙂 Ale este si musim pockat tak daleko sme neni.Mame uz vysledky z genetiky su ok.

annamary27
16. feb 2011

@yeliel gratulujem k úrode,ak som ešte tak neurobila a držím palčoky nadalej 😀 😀 😀 😀

janemari
17. feb 2011

Ahojte kocky virusiky TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
a pekne papat 🙂

nechsazadari
17. feb 2011

@wera - brala som calibrum. Najskôr baby plan- z tých mi zle nebolo, brala som ich aj chvíľu pred tehu. Mne bývalo po čase zle tak samostatne až cca do 12- 13 týždňa. Postupne to prechádzalo, ale potom som začala brať calibrum mami a z toho mi bolo zle tak nejako inak. Teraz je to o.k. 🙂 Inak ja som žalúdkár, tak možno preto... Ale si ma potešila s tými pohybmi, hoci to naše maličké samučičké v brušku by sa muselo asi veľmi snažiť, aby to tatino tak skoro zbadal. Sa uvidí 😵 Inak pozdravujem deťušky do bruška 😎
@yeliel - tak si mala pravdu ty aj drahý - mali ste 3 vajká plus 4 vajká 😀 Mne síce v GF hovorili o dozrievaní vajíčok tiež, ale jednoducho asi si treba nechať poradiť (nech je to hocikde- ak poradia 😅 )a potom s napätím čakať. V posteli som sa budila po narkóze na izbe, ale bola som absolútna výnimka. Asi mi vždy dali trošinku viac narkózy a odmietala som sa zobudiť, tak nemali inú možnosť než ma preniesť 😀 😀 😀 😀 😀 Super, že nemusíš toľko čakať a babuľky budeš mať už zajtra v brušku. Nech sa krásne pritúlia, prikryjú sa perinkou a rastúúúú 😵 😵 😵 😵 😵

wera
17. feb 2011

ahojte babuľky 🙂

@nechsazadari tak to mohlo byť spôsobené aj Tvojim žalúdkom, Ti niečo v tých vitamínikoch asi dráždilo bruško...
a teraz berieš nejaké vitamíniky? práveže pri jednom babatenku sú väčšinou pohyby cítiť skôr ako pri dvoch, ale veď uvidíte... 😉 taký prístrojček na počúvanie srdiečka doma nemáte? je to super vecička, my sme počúvali vždy raz za týždeň aby sme boli na kľude 😉

sunday1
17. feb 2011

@wera Ahoj 😉

janemari
17. feb 2011

@wera krasne ti ubiehaju tt je to az neuveritelne ze si uz v 25tt nedobiehas ma nejako? 😀

wera
17. feb 2011

@janemari no dobieham, dobieham pomalinky, ale Ty mi vždy utekáš o 6tt 😀

janemari
17. feb 2011

@wera ale ked sa to tak vezme tak rodit budeme skoro naraz 😉

sunday1
17. feb 2011

@janemari Tak to by @wera rodila moc skoro 😉 😀 😀 Len nech pekne vydrží a aj Ty máš ešte kopec času 😉

wera
17. feb 2011

@janemari to máš pravdu... ak vydržíme do 36tt tak budeme rodiť vtedy... ale to sa všetko ešte uvidí, ale čím dlhšie vydržíme tým lepšie 🙂 chcela by som aby babatenka mali nad 2 kg aby nemuseli do inkubátora... 🙂

wera
17. feb 2011

@sunday1 neboj ja som babatkam povedala že do 34tt ich von ani náhodou nepustím 😀

sunday1
17. feb 2011

@wera Tak to dúfam 🙂 Ja som to asi zle pochopila, myslela som, že by ste mali rodiť v rovnakom termíne 😕 😀 😀 😀

annamary27
17. feb 2011

takže hemato dopadlo o.k 😀 😀 😀 ,všetko je v norme. 😀 😀 😀 😀 Primárka mi povedala,aby som nadalej brala Femibion a keby sa vôbec nič nenašlo čo je príčinou toho,že sa mi nedarí,tak mi ešte môže urobiť nejaké genetické testy.