icon

2. IVF na jeseň 2010. Pridajte sa

chicca555
16. júl 2010

kočky - šup sem 🙂

sunday1
24. mar 2011

Krásne ránko 🙂
@janemari Obdivujem Ťa, ako to všetko sama zvládaš 😉 Veľa času na oddych už nemáš, tak si to uži 😉
@wera @evasbk Vy ale máte krásne brušká 🙂

janemari
24. mar 2011

@sunday1 dakujem 😔 Ale na druhej strane som rada,ze mam stale co robit,aspon nerozmyslam nad hlupostami 😉 Na to mam mm ktory zase nieco riesi a neda pokoj ani pred porodom 😠

sunday1
24. mar 2011

@janemari Pokús sa ho ignorovať a oddychuj. Jeho to bude oveľa viac štvať, keď naňho nebudeš reagovať. 😉

janemari
24. mar 2011

@sunday1 ved to aj robi ja na neho vobec nereagujem,ale on chodi po uradoch a kade tade a len aby riesil a ked ma oni predvolaju tak budem musiet ist.Neviem co si tym chce dokazat,uz nevie ako ma donutit vratit sa aby mal pri sebe zase sluzku a komfort ktory mal predtym.Zrazu chce dieta,zrazu je jeho 😠

sunday1
24. mar 2011

@janemari To som nevedela, že zrazu takto radikálne zmenil postoj 😕 A čo sa mu prihodilo? Po akých úradoch chodí?

janemari
24. mar 2011

@sunday1 no moja zevraj nejake danove bonusy moze na dieta ziskat tak to chce vyuzit aby mu kvapli peniazky,preco by mal zaujem o dieta 😠

sunday1
24. mar 2011

@janemari A ja naivná som si myslela, že mu to konečne došlo a chce Vás späť ☹

janemari
24. mar 2011

@sunday1 spat mozno,ale nie z nezistnych dovoodou,to nieje typ cloveka ktory potrebuje inych kvoli citom.

evasbk
24. mar 2011

@janemari Ako čítam teraz tvoje príspevky, tak mi je z toho chlapa zle 😠 Všetky bonusy patria malej a nie jemu . To by som chcela vediet ako sa taký chlap postaví k dietatu, ked bude musiet mesačne prispievať. Mna vedia takí ludia velmi naštvat. 😠

mabumi
24. mar 2011

@janemari teda šikovný je ten tm. keby si tak už aspoň mala od neho pokoj. keď nepomôže, tak nech aspoň neotravuje 😠 😠 😠
zorganizujeme sa a spolu mu "napravíme" myšlienky 😠 😀

noe
24. mar 2011

@yeliel daj aj mne adresu ked zistis na toho certa 😀 pojdeme spolu 😉 😉 😉

@sunday1 to je skvela predpoved a zmienil sa, ze aj kedy? 🙂

@kefalinek jej aka si kocka 😵 hneda ti pristane. Sarinka spoznala maminku? Nepytala sa ta 'a ty si kto?' 😀

@franina ahojky no zatial zvladam jedenie lentiliek 🙂 od nedele pridu prve vcely, potom ti poviem 😀 Uz teraz si kazde rano obzeram brucho a premyslam, ze ktore boli tie miesta, kde to najmenej stipalo 😀 😀 😀 Ale uz to musi pozitivne dopadnut. Chodim cvicit 2 - 3x do tyzdna, na jazykovku, svokra ma bankuje co ma vraj ocistujuce ucinky, bola som na detoxikacnom kupeli, snazim sa pozitivne myslie a samozrejme moj kocur - endorfin je so mnou 😵 😵 😵 tak snad motyka vystreli.... uvidime v maji 😉

@janemari dievcata mam z vas radost. Obrovsku 🙂 Babika nasla klucik a zamkla sa u teba v brusku a mozno sa jej nakoniec nebude ani chciet von 😉 Ja som za Danielku 😵 😵 😵 Mame rodinnych priatelov a najstarsia dnes uz 14 rocna slecna sa mala volat Laura ale nakoniec je Veronika a vzdy ked tam pridem, tak sa smeje, ze je rada, ze nieje Laura lebo jej kamaratku volaju LARVA a to by sa jej nepacilo. No deti su zakerne a prekrutia co sa da. 😠 Ale asi neexistuje meno, ktore by sa nedalo nejako skomolit, hm???

@wera
@evasbk tehulky ake krasne bruskate foto 😉 velmi vam to pristane 🙂 Evik, tak to sa mm musi velmi tesit hned na 3 poklady. A ostane tu az do porodu?

@evi1 ahoj to mas asi kratky protokol, ked cakas na cervenu a potom vcelicky? Ja mam dlhy a od 16dc uz papam PROVERU/ lentilky a od nedele pridam DECAPEPTYL a po cervenej zaciatkom aprila aj MENPUR. Tak mozno nam to vyjde, ze budeme spolu vcelickovat 😉 A tiez je to nase druhe 😉

sunday1
24. mar 2011

@noe Ahoj 🙂 Kedy nepovedal, ale ja dúfam, že veeeeeeeeeeeeeeeeeľmi skoro 😀 😀 😀

noe
24. mar 2011

@sunday1 veru dnes je krasne 😵 😵 😵 priam nadherne 😵 😵 😵

@janemari ujujuj ten tvoj chlap, na zadok by som mu nalozila...
@mabumi aj mna to napadlo, ze mu poslem nejake uradne predvolanie so mnou na kavu a od srdca sa s nim porozpravam 😀 Lebo to je ako zly sen. Janemari bojuje za kazdy den, aby bola babika v brusku a on sa sprava ako maly rozmaznany spratek, ktoremu zobrali formicky na piesok. 😠 😠 😠

noe
24. mar 2011

@sunday1 tak to potom bude maj.... ako stvoreny pre novy zivot 😵 😵 😵 Moze byt? ci april sa ti viac pozdava 😀

mabumi
24. mar 2011

@noe ja si myslím, že jemu sa to vráti aj s úrokmi. skôr či neskôr 😀 . janemari to už bude mať vysporiadané, teraz si to všetko od....., ale už bude len lepšie 😉 . ale jeho to ťažké ešte len počká 😉 . dobre si on uvedomí, čo urobil a prebudenie bude trpké, ale už na to zostane len sám. teda so svojimi rodičmi, ktorí mu dopomohli 😀 😝 . "Vôbec mu to neprajeme", však ? 😀 😀 😀

a apríl je super, ale u mňa to bude dúfam ten máj na nový začiatok 😀

janemari
24. mar 2011

@evasbk no ako sa postavi k plateniu 😀 asi si to budes vediet zivo predstavit,ked ti poviem ze jeho prijem je min 600€ mesacne ja som zila s PN a z toho setrila a nakupovala vybavicku pre malu a on sa na sude vyjadril,ze mi nemoze dat viac ako 50€ mesacne lebo aj on potrebuje zit na nejakej urovni 😠 A to doteraz nedal ani cent pre dieta,nic nekupil.Tak ak mu vyrataju aspon 200€ budem rada,lebo ked som mu povedala,ze RP prispevok je 190€ a z toho budem zit ja a dieta tak ani nechci pocut co povedal,zevraj ludia ziju aj z menej penazi.A to on nevychadza zo svojho platu 😠

janemari
24. mar 2011

Inak kocky bola som teraz v obchode a mala som stastie skoro ma zrazilo auto 😅 Sofer /ka sa nedivala na cestu,ale do zadu v aute a videla som ako ide krizom na chodnik,tak som pridala do kroku a v tom rana vyletela autom na chodnik a ked som sa otocila tak som videla,ze je ma zadne dvere otvorene a tam place dieta.Nechapem takychto vodicov.Tak ked sa aj dietatu nieco stane,tak zastanem s autom a riesim to a nie zrazim niekoho a neriesim to 😖

mabumi
24. mar 2011

@janemari 😠 😠 to je sila, až teraz zistíš na 100%, s kým si toľko rokov žila. aj keď si to tušila dávno 😠 . vytáča ma ten človek, a to s ním nemusím ani komunikovať. aj celý ten náš slovenský systém ma vytáča, hlavne že nariekajú ako klesá pôrodnosť, ale žeby pomohli, to radšej budú strkať peniaze tam, kde to nemá žiadny zmysel a budúcnosť 😠

janemari
24. mar 2011

@mabumi ved zatial je tehuliek dost aj u nas su min 4 co maju termin kedy aj ja.Ale mozu si byt isty ze toto su posledne tehule zase na dobre dlhy cas.Lebo z coho budu zit? A to nehovorim o nas ktore sme podstupili IVF kolko penazi nas to stalo.A kolke by aj babo chceli a nemaju na to aby si ho mohli dovolit.Mne to uz priprada v tomto state ze dieta je prepych 😠 KEd si chcela mat dieta tak sa staraj mi nie sme povinny ti ho zivit. A to ked mas aj dieta nikde ta do roboty nezoberu lebo co ak budes vela chybat,bude ss dietatom doma a podobne
😒

sunday1
24. mar 2011

@noe No najlepšie by bolo hneď 😀 😀 😀

mabumi
24. mar 2011

@janemari veru, je to fakt des 😝 . koľko ľudí si aj pôžičky zoberie, aby mohli ísť na IVF, a to ani úspech nie je zaručený. a potom ak sa podarí, zas budú živoriť, aby prežili. nie som rasistka, ale hnevá ma tá neskutočná diskriminácia. keď si rómska rodina vlastnou vinou zničí bývanie (ktoré sme im zaplatili my), tak dostanú hneď nové byty. a my... o všetko tvrdo bojujeme ale keď sa nám niečo stane, nikto nám nič nedá. postaraj sa sám. a také ženy ako ty - keby si nemala rodičov, čo by s tebou bolo? a sú aj také, nemajú nikoho.
ale dosť negatív. hlavne že sa ti splnil najväčší sen 😀 . a už len bojovať, aby sa ti podarilo úplne odútať aj od toho barbara nepodareného 😠 . a už bude sveta žiť 😅 . joj, veľmi ti fandím. VIEM, že už bude dobre 😉

janemari
24. mar 2011

@mabumi mna vytocila ked nejaka zenska povedala,ze zeny ktore idu na IVF by nemali mat narok na matersku a RP pretoze si najprv buduju karieu a potom zrazu zistia,ze chcu dieta a preco by sa mal stat podielat na plateni pre nich. KEd mi toto bolo povedane tak som myslela,ze ma porazi.Asi vie velke gulove o tom ze kolko 20 rocnych bab ma problemy aby otehotnelo a to neriesili ziadnu karieru,ked im povedia bud budete mat dietata teraz,alebo uz nikdy lebo mate taku a taku diagnozu.Co ma ta zena robit? Ked chce dieta musi ist na IVF,zohnat peniaze a vysledok ako hovoris neisty.A nejaka tava povie,ale ked mas dieta cez IVF nemala by si mat narok na prispevok od statu 😠

mabumi
24. mar 2011

@janemari no, ťava 😠 . veď keby si to ona mala všetko platiť. a nielen o to platenie ide, ale aj o to trápenie. a keby jej potom niekto nedal príspevky, či by bola rada.
strašne veľa ľudí ani netuší, čo sú to problémy. mňa často naštartuje aj to, keď mi toľko ľudí hovorí, ako mi závidia... a zvlášť keď mi povedia, "joj, tebe je dobre, ty nemáš žiadne starosti, nemáš deti...." oni mali deti ani nevedeli ako k nim prišli, majú mamu, ktorá sa im o ne stará, a budú sa sťažovať každý deň aké to len majú ťažké, lebo musia nachystať jednu desiatu do školy... poviem si len toľko, že asi by so mnou nemenili. aj keď niekedy by som im dopriala aspoň jeden môj deň 😒 . ale už som sa naučila práve pri týchto rečiach, že nikomu nič nezávidím. každý má niečo svoje 😒

janemari
24. mar 2011

@mabumi ano kazdy ma nieco svoje,ale nebudem predsa odsudzovat niekoho za IVF. Mnohe si ani neuvedomia ako rania,ked povedia coze tebe je nemas deti.Je rozdiel ked niekto deti nechce mat a ked ich nemoze mat. ale nie darmo sa hovori,ked niekto k niecomu lahko pride nikdy si to nebude vediet vazit.

mabumi
24. mar 2011

@janemari presne tak.
no čo už, toľko obmedzených ľudí a názorov ešte budeme vidieť a počuť... človeka to naštve a niekedy sa to aj dotkne. väčšinou tí "najmúdrejší", čo všetko odsudzujú, vôbec nevedia, o čom to je. veď keď nepoznám súvislosti, tak sa radšej nevyjadrujem, no nie? to by ich muselo niečo zabolieť, aby pochopili, že majú dávať pozor na jazyk.

janemari
24. mar 2011

@mabumi su ludia prostoreky u ktorych sa to da prehliadnut,lebo su jednoducho taky co na srdci to na jazyku.Ale boli to od ludi,ktory ti to povedia zamerne aby ta ranili a pritom sa tvaria,ze nevedia o co ide.Ja ked som sa vratila do prace po neuspesnom IVF tak ma dost zabolelo ked mi hned druhy den jedna kolegyna povedala,na co cakam preco nejdem na matersku,nemusim sa trapit v praci a druhy by mali robotu 😖 Som nevedela co jej mam povedat 🤐

mabumi
24. mar 2011

@janemari hm, to sú hlášky čo šokujú 😒 , asi sa ani nedá na to reagovať. na to si asi nezvykneme nikdy...

janemari
24. mar 2011

@mabumi asi nie.Ale obdivujem takych pohotovych ludi ,ktori vedia takychto odbit jednym slovom,alebo vetou. 😉

mabumi
24. mar 2011

@janemari to hej, aj ja si koľkokrát potom poviem, že čo som im na to mala povedať, ale keď ma znovu niekto takto zaskočí, tak väčšinou zas stratím reč.

janemari
24. mar 2011

@mabumi musis si len dopredu nachystat nejake odpovede,co sa tyka dietata,alebo inych situacii a ked pride nejaka blba otazka tak reagovat.Inak to nejde,aj ked obcas ta napadne hned nejaka odpoved,ale to byva malokedy.