Ach, to naše Slovensko
Tak ja už neviem?
Do teraz som žila v presvedčení, ze sa tu da slušne žiť. Viac mojich kamošiek odišlo do zahraničia a nechápali, ako tu môžem zostat žiť a založiť si tu rodinu, postaviť dom.....
No čo sa deje v poslednej dobe už aj na mňa je veľa. Však tu sú normálni slušní ľudia už úplne utlačení k múru.....🙏🙊🤦♀️🤷♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A prizeráme sa tomu, co sa deje vo vláde....co sa deje v zdravotníctve......🤔🤦♀️???
Veľké peniaze tečú na nezmysly......na to sa vždy nájdu, ale tam, kde ich je treba tak dostanú ešte s prepáčením po hlave??
❗Áno, štvú ma dôchodcovia, ktorí sa nie a nie očkovať, sú ich plné nemocnice...a biela medicína je zastavená....
❗Áno, štvú ma, že keď protestovali antivax....polícia nič neurobila a keď pokojne stáli na protest záchranári v rozostupoch, už ich riešila polícia....
❗Áno, štve ma, že sa maju zaočkovať už 5 ročné deti....aby vlastne chránili nezaočko seniorov 55+??
❗Áno, štve ma, že aj napriek vážnej situácii je tu ten "lockdown" iba na papieri a jedine tak zlikviduje malých podnikateľov...
❗Áno, štve ma, že neočko dôchodcovia sa tlačia v kauflande a dnešné deti trčia doma na dištančnom vzdelavaní....a ich matky na home officoch ich doučujú....
❗Áno, štve ma, že slušní zaočkovaní, zodpovední ľudia nad 60 rokov žiadnu odmenu za očkovanie nedostanú.....zato dostanú tí, ktorí si do teraz evidentne sedeli na vedení.....
❗Áno štve ma, že na všetky tieto lotérie a bonusy sa zbierajú pracujúci.....
❗Áno, štve ma to, že na miesto platenia za zaočkovanie mali radšej zaviesť tak, ako v Grécku, za každý mesiac pokuta 100eur. Nech si dopredu platia budúcu hospitalizáciu.....
.....
Tolko v skratke, čo ma iba napadlo. Do kedy toto bude??
Bohužiaľ, neni nás počuť.
@77daniela77 hmm tiez zaujimave. V mojej rodine zomreli 4 ludia nezaockovani.....86 rocna babka, 66 rocna teta, 63 rocny ujo a vcera sme pochovali 53 rocneho stryka.
Kto v rodine mal covid a je ockovany uz zabudol, ze mal......takze u nas takato statistika. Bohuzial, niektori zomreli davnejsie a nedozili sa vakciny. Keby ju mali, asi su este tu.....
Doraz by mal byt na liecbu a nie na "vakcinu"......Pribehov je vela a roznych.....🤔
Autorka, kiez by som ja mala chut napisat co vsetko ma stve... ale k bodu zastavena biela medicina: Kto ju zastavil? Lebo napr. ja som sa pohadala so ZUBAROM pred cca 1,5t, lebo nedovysetruje ma a vlastne ani nebol ochotny mi povedat, na co ako konzilium prisli, a mam si prezit 6t (alebo aj viac!!!ze nevie) s bolestami a mam sa podakovat NEZODPOVEDNYM SPOLUOBCANOM (super vysvetlenie, hodne VS vzdelaneho cloveka...), lebo oni riesia kovid, ani neoperuju, 5x mi zopakoval ze ani len onko pacientov neoperuju... ale mna nemali ani operovat, ani nic, a zubar podla mna na intenzivke nelieta cez den. VYHOVORKY a logika nikde. A potom o tyzden som isla k zubarke o tyzden s dcerou a tam nechceli ani len test, ani ocko/neocko neriesili a fungovali normalne... presne ako to bolo v prvej vlne, kto chce robit robi, kto nechce vyhovara sa. A TO JE NAOZAJ SLOVENSKE.
Tiez budem lobovat intenzivne doma za emigrovanie mimo tuto krajinu, predpokladam ze nepochodim lahko, ale mam tu toho po krk. Podnikatelov sekyrovat, kradnut, celkova nespokojnost vsade (ano proti opatreniam a ockovaniu su ludia vsade... ale napr v HU sa nikto na ocko nepytal, ludia funguju normalne, ziadne osocovanie, ziadne cirusy v rodinach, medzi znamymi). Zdravotnictvo na figu, tym padom ked cloveku nieco je, tak bud sa doprosuje niekomu, alebo musi mat znamych, inak si to proste nejak pretrpi, urady na figu... vsade sa kradne, klame... a nie len na navyssich miestach, ani bezni obcania nevedia slusne zit vedla seba (cest výnimkám).
Preco si myslis, ze tvoji rodicia a svokrovci, uz zaockovani 3. davkou nic nedostanu?
Podmienkou je vek minimalne 60 r. do konca roka 2021, trvaly alebo prechodny pobyt v SR, absolvovane ockovanie proti covidu v SR -
1. posilňovacou dávkou očkovacej látky do 31. decembra 2021 alebo sa do tohto termínu na takéto očkovanie registrovala a ak toto očkovanie absolvuje do 15. januára 2022 ( získa príspevok vo výške 300 eur)
alebo
2. druhou dávkou očkovacej látky od 30. júna 2021 do 31. decembra 2021 alebo sa do 31. decembra 2021 na takéto očkovanie registrovala a ak toto očkovanie absolvuje do 15. januára 2022 ( získa príspevok vo výške 200 eur)
alebo
prvou dávkou očkovacej látky od 25. novembra 2021 do 31. decembra 2021 alebo sa do 31. decembra 2021 na takéto očkovanie registrovala a ak toto očkovanie absolvuje do 15. januára 2022 ( získa príspevok vo výške 200 eur)
alebo
jednodávkovou očkovacou látkou do 31. decembra 2021, ak do 1. marca 2022 absolvovala očkovanie posilňovacou dávkou očkovacej látky ( získa príspevok vo výške 200 eur).
Za očkovanie by nemal nikto dostat cokolvek. Vyhadzovat peniaze v uz zadlzenej krajine von oknom a pritom nemať na zvysenie platov zdravotnikom je uplne nepochopitelne. Asi ako loteria, dotacie kadekomu a pod.
@simca06022011 to je pravda. Ale ked chce štát platit dôchodcovi za prijatie vakciny, je to naozaj zvlastne. Neviem ci ich toto presvedčí... 🤔 Nebude to skor kontraproduktívne? Tí, ktorí veria, ze im ockovanie predĺži život, maju v tomto obdobi minimalne po druhej davke ak nie aj po tretej.. Tí, ktori majú opacny nazor, nepresvedčí ani 1000 eurova odmena. 🤷♀️ Opäť super duper nápad zo super duper hlavičky. 🙃🤦♀️

@babababka nie, dochodcovia maju zachranit seba, pretoze vacsinou v nemocniciach koncia oni... nie nas,a by sme mohli chodit do kina. Ale fakt je taky, ze tak ako minulu vlnu, ani teraz, a ani nikdy si kopa nedava pozor. Su prekvapeni, ako mozu byt pozitivni a ked teda zachranari ich riesia, pridu na to ze v pohode navstevuju, behaju kade tade... :D a neveria ze sa niekde nakazili. Samozrejme aj mladsi sa do nemocnic dostanu, ale je to o mnoho nizsie percento.