Ach, to naše Slovensko
Tak ja už neviem?
Do teraz som žila v presvedčení, ze sa tu da slušne žiť. Viac mojich kamošiek odišlo do zahraničia a nechápali, ako tu môžem zostat žiť a založiť si tu rodinu, postaviť dom.....
No čo sa deje v poslednej dobe už aj na mňa je veľa. Však tu sú normálni slušní ľudia už úplne utlačení k múru.....🙏🙊🤦♀️🤷♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A prizeráme sa tomu, co sa deje vo vláde....co sa deje v zdravotníctve......🤔🤦♀️???
Veľké peniaze tečú na nezmysly......na to sa vždy nájdu, ale tam, kde ich je treba tak dostanú ešte s prepáčením po hlave??
❗Áno, štvú ma dôchodcovia, ktorí sa nie a nie očkovať, sú ich plné nemocnice...a biela medicína je zastavená....
❗Áno, štvú ma, že keď protestovali antivax....polícia nič neurobila a keď pokojne stáli na protest záchranári v rozostupoch, už ich riešila polícia....
❗Áno, štve ma, že sa maju zaočkovať už 5 ročné deti....aby vlastne chránili nezaočko seniorov 55+??
❗Áno, štve ma, že aj napriek vážnej situácii je tu ten "lockdown" iba na papieri a jedine tak zlikviduje malých podnikateľov...
❗Áno, štve ma, že neočko dôchodcovia sa tlačia v kauflande a dnešné deti trčia doma na dištančnom vzdelavaní....a ich matky na home officoch ich doučujú....
❗Áno, štve ma, že slušní zaočkovaní, zodpovední ľudia nad 60 rokov žiadnu odmenu za očkovanie nedostanú.....zato dostanú tí, ktorí si do teraz evidentne sedeli na vedení.....
❗Áno štve ma, že na všetky tieto lotérie a bonusy sa zbierajú pracujúci.....
❗Áno, štve ma to, že na miesto platenia za zaočkovanie mali radšej zaviesť tak, ako v Grécku, za každý mesiac pokuta 100eur. Nech si dopredu platia budúcu hospitalizáciu.....
.....
Tolko v skratke, čo ma iba napadlo. Do kedy toto bude??
Bohužiaľ, neni nás počuť.
Bohužiaľ si napísala veci, ktoré nezmení nikto z nás. Ešte Ta tu za Tvoj názor a obavy ukamenuju tí, ktorí su úplne proti očkovaniu. Myslím, že to musíme len pretrpieť, nakoľko tí, ktorí o tom rozhodujú, majú ťažko v paži ľudí a skutočne problémy... A áno, na Slovensku je to proste tak.
A nieco ta aj v tvojom zivote tesi, alebo ta len vsetko stve? Neries druhych, nezavid im 300€ za ockovanie, nenut ockovanie druhym, ries si svoj zivot. Nijak ku krajsej buducnosti totiz tymto frflanim neprispievas. Len sa staras do toho co ma niekto druhy urobit.....
Aj mna stve to co si vymenovala. Akoze este nie som zaockovana, lebo som tehotna, ale ako preco dochodci maju dostat peniaze za to ze sa daju ockovat ? Vsak ich problem. Mali taku istu moznost v ockovacej loterii a ak sa vtedy nedali kaslat na nich, dat povinne ockovanie a ak nie, mech si platia pokuty. (a ani s ockovacou loteriou som.nesuhlasila). A presne, dochodcovia sa tisnu po obchodoch, nakupuju jak besny a pritom vsetko pozatvarane, kvoli kovidu a eate sa budu stazovat ze kostoly su zavrte, ze nemozu sa modlit... ( apritom kostoly by mohli byt zavrete, tam nik nekrachne, akurat farari by mali menej zo zvonceka...) ako po tychto lockdownoch mam zmeneny obraz o svete a vidim zmyslanie ludi, ci uz antivaxerov, krestanov, dochodcov a nemam uz dobru mienku o ludoch a o tom kam tento svet speje
nesuhlasim alebo nerozumiem tymto tvojim bodom. v tom prvom ide o kolektivnu imunitu. v druhom nerozumiem, ktori nebudu odmeneni, ked je to pre vsetkych...
❗Áno, štve ma, že sa maju zaočkovať už 5 ročné deti....aby vlastne chránili nezaočko seniorov 55+??
❗Áno, štve ma, že slušní zaočkovaní, zodpovední ľudia nad 60 rokov žiadnu odmenu za očkovanie nedostanú.....zato dostanú tí, ktorí si do teraz evidentne sedeli na vedení.....
Neviem si predstaviť,že by ma na gynekológii hospitalizovali na vlastné náklady len preto, že by som nebola očkovana proti HPV (očkovana som).
No vážne si to neviem predstaviť, nakoľko odvadzam odvody do zdravotnej poisťovne.
Tak isto si neviem predstaviť,že by ma hospitalizovali na vlastné naklady len preto,že by som nebola očkovana proti covidu.
Dosť čo vidím,že si onko pacienti platia plno veci, zdravotka im to nepreplatí.
Peniaze sa mali investovať do zdravotníctva, a nie do nezmyselnej lotérie alebo na bonusy tymz ktori sa očkovali.
Ja som všetky očkovania absolvovala skrz zdravie, nie pre peniaze. Pevne preto verím,že aj vy.
...mňa štve,že očkovaní nadľudia majú mylnú predstavu o Tom,že všetci neočkovaní sú primitívy zalezení kdesi v dierach
@zooeynka myslim ze im nezavidi 300 eur, len to ze sa na to poskladaju pracujuci ludia z dani....a zial myslim si ze dochodcovia neprisli o avoj prijem, im dochodok chodi stale (a aj tak sa stazuju furt) ale xy podnikatelov prisli o prijmi a prezivaju zo dna na den...alebo saim.hadzu polena pod nohy aby to mali tazke, a dochodcom sa ide rozdavat
Som očkovaná,aj dcéra,zať,susedia široká rodina,nehanbíme sa za to.Len dodatok:nielen dôchodcovia sa nedali nedajú zaočkovať.Otvor oči,uši a počúvaj ľudí okolo seba.60 roční majú zachrániť mladých,aby mohli chodiť do kín,dovolenky,fitness?Nežijem v bubline,mladí starších nemajú v láske,ale prečo všetko hádžu na nich?
@miskakyska ...a este sem aj zaockovani doniesli omikron. Ale o tom psssst, to je ok....nejak sa vina ajtak zvali na zdravych neockovanych....
súhlasím s tebou.....mňa to štvalo tiež, už to selektujem. aj toto raz prejde.
Mňa tiez štve všeličo napr prečo ne idú do ulíc všade vo svete keď ich niečo štve tak idú štrajkovať a starký tí sú už podľa mňa dávno skoro všetci očkovaní ešte aj takí čo von nechodia.. Môj nazor
Len doplním k poslednemu bodu, nech si teda na buducu hospitalizaciu takto sporia napr. aj obézni, aj fajčiari a v podstate vsetci, ktorí budú s vysokou pravdepodobnosťou zaťažovať spoločný zdravotný system. Či? Stale budu trnom v pate len neočkovaní? Len tí stoja štát velke peniaze? Vsetko mimo temu covid je asi v pohode, vsak? 🤦♀️
....dosť smutné,keď si niekto berie do huby dôchodcov,ktorí dreli celý život jak mulice a závidí im jeden sprostý príspevok...ale že matere sedeli na pandemických rodičákoch dva roky to záhadne nešve nikdy nikoho..
@fineta treba pridat fetakov....a napr.vaznov,kt su v drvivej vacsine sedia spravodlivo a ich niekolkorocne pobyty stoji stat nemale peniaze...
Kiež by všetci naraz skapli na koronu všetci ktorých to čaká napr v budúcnosti a nemuseli sme tu na to vyčakávať postupne a naťahovať to. No čo už , takto na to doplatia aj tí čo by nemuseli.
@jarmila2010 presne tak. Ked ma platit zakon pre vsetkych rovnako, nech platí. Tak ako sa nemieni niekto 'skladať" na liecbu neockovaneho, tak zase ten nemusi byt ochotny podporovat liecbu fajciara vo Vyšných Hágoch.
Sme to dopracovali. Len same obvinovanie, trestanie, skupinkovanie. Ryba smrdí od hlavy. Čo k tomu dodat.
@fineta ono sa to da aj otocit....ak si ockovany opakovanou vakcinou(nedajboh!!!)znici imunitny system a bude potrebovat hospitalizaciu tak si ju tiez moze hradit z vlastneho vrecka. Ockoval sa dobrovolne, o neziaducich ucinkoch vedel, podpisal suhlas....ale nepocut ze by sa neockovani s tymto vyhrazali, to len zaockovani maju potrebu skakat do neockovanych nech si pripadnu hospitalizaciu hradia sami.
Ty sa vieš aj niečo iné ako sťažovať? Lebo len Slovensko je krajina k hovnu a všetky ostatné si to užívajú, že? 🤦♀️
Starych ludi na dochodku sa potrebuju zbavit.Tie neziaduce ucinky + zdravotne problemy starsich ludi🤔Oni takto vlastne citovo vydieraju dochodcov s nizkymi dochodkami ktori pocuvaju radio/televiziu a nevedia o zdravotnych problemoch po "vakcine" lebo maloktori maju pc😎
ty mas ale problemy.. chod, ak sa ti tu nepaci, ale kydaj akurat tak na tu v zrladkle.
Tak kazdeho nieco stve.
❗Mna stvu pokazene ludske vztahy, kvoli tomu, ze niekto nedokaze respektovat slobodnu volu a vysostne osobne pravo cloveka rozhodovat o svojom tele.
❗Stve ma, ze nik naozaj vyznamny z politikov nesedi za mrezami za miliardy rozkradnutych penazi od roku 1989. ❗Stve ma, ze im neboli zbahane majetky a vratene ludom.
❗Stve ma, ze nie je na inovativne lieky pre onkopacientov napriklad - ale je na liecenie alkoholikov, fajciarov, fetakov a morbidne obeznych - a to nema nic spolocne s covidom, to tak bolo aj predtym.
❗Stve ma, ze zdravotnictvo, skolstvo na kolenach a kupuje sa tejto situacii draha vojenska technika.
❗Stve ma, ze jedna dialnica/nemocnica sa tu stavia 30 rokov a stale nedokoncene.
❗Stve ma, ze si politici si ulievaju statisice/miliony a my - co by sme mali drzat spolu si zavidime tych par drobnych, rozne smiesne prispevky 300, pandemicke atd. - a hlavne je smutne, ked dakto zavidi dochodcom, ktori sa v tomto state maju fakt biedne. A to "motanie sa po obchodoch" je casto ich jedina radost a "spolocenske vyzitie", ked na nich rodina kasle, ci uz z nevdacnosti, alebo ich tak vraj "chrani"...
❗Stve ma, ze dreme ako kone a zarabame takmer najmenej z EU, pricom ceny su castokrat este vyssie ako na zapade.
❗Stve ma, ze ak chce clovek slusne zit, musi mat nezriedka dve roboty a nevidi si poriadne deti vyrastat
❗ Stve ma, kolko penazi ide na neprisposobych obcanov - ale o tom sa nehovori - hlavne, ze ma kazdy v hube pandemicke davky... Nuz tie skoncili ci raz skoncia, ale spominanym ludom budeme platit staaale a coraz viac to bude ukrajovat z kolaca penazi, ktore treba surne inde...
Inak, este asi milion inych veci ma stve a vacsina z nich tu bola davno pred covidom. Ale zrazu nic ine ako covid neexistuje, sa divim, ze sa Zem este toci okolo Slnka, mali by to teleso, okolo ktoreho obiehame premenovat na velucenstvo Covid - stred covidovej sustavy... Akoze fajn si vyliat srdce, ulavit si, co nas hneva, ale ako bolo uz spominane - my s tym absolutne nic nespravime. Jedine mozne vybrdnut z toho zla tym, ze pozitivne ovplyvnime to, na co mame priamy dosah. Naco je dobra ta nenavist?
uprimne? Cudujem sa, ze ako vsetky reagujete.... ale nevadi. Cakala som aj negativne komentare....ale toto?
Evidentne kazdemu vyhovuje to, ako to je teraz....ok. Tak som vadna asi iba ja....ze sa nad tym zamyslam.
A nie, nezavidim tych 300eur. Podporujem to....ale moji svokrovci a rodicia 60+ za to, ze sa nechali zaockovat uz 3 davkou nic nedostanu. Ked som citala podmienky....
Beriem
A ak chcete pocut viesttu, oznacim ju....
@viestta

A kedy ťa to všetko zvykne napadnúť? V spánku, na ceste do práce!p! A ako ťa zvyčajne napadnú? Vidlami? Len tak rukami? Či verbálne?