Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?
Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?
baby...len sa mi touto témou zdvihol adrenalín 😠 my bývame na dedine v bytovke, a tu je to úplne strašné...
ľudia z bytoviek čo majú psov...a nie je to málo...( 7ks) to vypustia hocikedy....proste psy tu voľne behajú a serú kade tade....je tu veľa malých detí....a je to hrozné keď sú na trávniku, na chodníku, pri lavičke samé výkaly, kde sa hrajú malé deti...alebo aj dospelý koľkokrát len počujem nadávky keď niekto šlapí do hovien 😠 😖 na porazenie....boli sme sa sťažovať aj na obecnom úrade,že tí psy tu voľne behajú a sú tu samé hovná, najprv sa na nás začudovane pozerali, čo vlastne chceme keď sme na dedine, ale môj muž im to veľmi rýchlo vysvetli a vyrátal ,že keď sa taký jeden pes vyhovní 1-2x za deň koľko je to hovien do roka, a tetušky stíchli...potom starostka vyhlásila,že každý pes ktorý bude voľne pobehovať, tak tomu majiteľovi sa dá pokuta....lenže nevidím,že by sa to nejako riešilo......psy tu chodia stále ako sa im zachce... 😝 🙄 takže najlepšie riešenie to asi lopatou pozberať a nasypať na rohožku dotyčných psíčkarov!!!
Necitala som celu diskusiu, psy mi nevadia, ak si to majitel svedomito uprace. Zial u nas mnohi v tomto nie su uvedomeli a asi sa tomu ani nenaucia, proste v mnohych inych krajinach je upratovanie po psikoch samozrejmost, u nas skor vynimka.
Psy na sidlisku mi nevadia, keby si po nich kazdy upratoval. Byvam v centre BA a musim skonstatovat, ze aj tu je tu samy vykal a ano, vadi mi to dost. Dokonca najblizsie ihrisko susedi s parkom, kde sa chodia vencit psy a vykalov je tam na mraky...
@alenockap prosím??? kde som porovnávala psa s dieťaťom??? 🙄
mozem povedat, ze minimalne 3 krát do tyzdna mi donesu na topanke "prekvapenie"...
uz riadne zurim... 😠
@rolak ja si zas myslim, že kedže je momentalne tolko psičkarov tak tych penazi sa musi vyzbierať dosť. Neverim že za tie roky sa nevyzbieralo tolko aby tu nejake tie koše postavili, LEbo fakt že s kočikom v jednej ruke voditkom v druhej ruke a ešte aj sačkom s hovnami sa mi nechodi najlepšie cez pol ulice 😖
@vejula otázne je aj to,koľko ľudí vôbec za psa daň neplatí..... veľmi pochybujem,že všetci tí psíčkari platia dane... je to zas len o tej slušnosti,komu nevadí,že mu pes vyrobí hovienko medzi ľuďmi,tomu ani nevadí,že zaňho neplatí daň.... možno z našej dane dotujeme odvoz odpadu tých,čo si neplatia ani za normálny odpad....
ja osobne by som uprednostnila novy zakon, ktory by vyslovene prikazoval mestam a obciam, aby dbali o cistotu a poriadok, ked cistota nebude, mesto-obec bude pykat. tym padom by mesta a obce boli nutene "vyclenit" na to ludi, ci uz mestskych policajtov, alebo nejakych civilov na to, aby sa prechadzali po rajone a ked nacapu, ze pes sa vyserie a majitel to neodprace, tak by naparili pokutu. a to poriadne mastnu. co som ja komu urobila, aby som sa sla pozvracat vzdy, ked umyvam svoje alebo detske topanky od psieho hovna?? pokutu by som si predstavovala vo vyske minimalne 500,- € a by ste hned videli, ze z 5% tych, co dvihaju po svojich psoch hovniska, by sa razom stalo tak 80% cistotu milujucich psickarov... ja teda tiez proti tym psom nic nemam, ale ti ludia, ktori na to nedbaju....ti ma teda riadne se.. 😠 😠 😠
@mandragora22 suhlas
V krajinach ako je napriklad Malajzia su obrovske pokuty za vyhodenie co len cigaretoveho ohorku ci dokonca zuvacky, ale maju na to cely aparat, co to sleduje....Je tam mimoriadne cisto a tie pokuty funguju perfektne. Take nieco ako psi vykal je tam uplne nepredstavitelne.
Teraz mierne odbocim, ale co ma desne este vytaca je graffiti...snad nikde som toho nevidela tolko, co u nas...na kazdej druhej budove v BA....takto si krasne vsetko nicime....Tiez nechapem, ze sa s tym neda nic robit. Raz som dokonca kvoli tomu pisala na magistrat, ale odpovede som sa nedockala
My sme dostali sáčky, ked sme psa nahlasovali, platíme 30€, aj tento rok pribudli nove koše okolo trasy, kde ludia najviac venčia...ja neviem, u nás je to hanba, ked psíčkar nepozbiera po psovi, hlavne teda okolo baráku, to aj ja zazerám, lebo potom po mne, ako po psíčkarovi, vrčia ostatní... 😠
zasa aby sme nehádzali psíčkarov do jedného vreca, kúsok za domom na lúke je cvičisko pre psy, a tie decká od nich minule vyzbierali odpadky pozdlž rieky, kde chodia hlavne psíčkari, ale aj bezdomovci a mládež...odpadu bolo zo 10vriec a neboli to hovienka, ale bordel po ludoch...plast, sklo a pod..... 🙄
U nás je v zastupitelstve aj veterinár, takže sa okolo toho robí dost, aj osveta je medzi ludmi velká 😉
@rolak - myslim, ze za 40eur rocne by na kazdeho psika sa dal kupit 1 vlastny osobny kontajner na hovienka pre kazdeho jedneho (to by mohli byt kazdych 5 metrov uplne vsade) plus tyzdenne upratovanie na vsetkych travnatych plochach... vynasob poctom platiacich psickarov - boli by sme mozno vsetky prekvapene k akej sume sa dostaneme a zacneme sa pytat nie preco si psickari neupratuju po psikoch ale preco mesto nepouziva tie prachy tak ako ma a kam dava tie zvysne vyzbierane peniazky... mozno aj na detske ihriska.. aby sme nedosli k tomu, ze my psickari dotujeme vsetkych nahnevanych spoluobcanov...
tym naozaj nechcem povedat ze si nemaju psickari zbierat hovienka...
@lubikan - velakrat sa mi stava ze idem so psom pri kraji, vediem ho naschval pri lavej nohe a tlacim sa na okraj chodnika aby opacna strana zostala pre chodcov a nemuseli vobec ist okolo psa... no 3x hadaj ako to v 99% dopadne - chodci ako blbi sa vyberu just po tej strane kde je pes.. a zazeraju ze sa ,, musia ,, okolo neho tisnut... vacsinou sa takto ,, rozhodnu ,, az na poslednu chvilu takze nemam sancu sa uz presunut so psom na druhy koniec cesty... pre mna nepochopitelne...
a este na margo vyhradenych miest pre psov a kde sa smu a nesmu vodit - v zasade smu vsade kde nie je oznacene ze nesmu... a na vodzke maju byt v meste (myslim tym mestske centra), v mhd atd.. a v lese, parkoch, prirode, na volnych priestranstvach je stanovena nejaka vzdialenost od panicka nad ktoru by nemal ist..
baby akoze fakt je to o tolerancii, zi a nechaj zit... ak mate len ten jediny problem ze zvierata kadia tak ste na tom fakt dobre 😉 lebo aj mne napriklad vadi ze sa deti vycikaju pred euroveou rovno pri kaviarni kde si davam kavicku a nejdem sa obuvat do ich matiek... ale cakam, ze sa ony nebudu obuvat do mojho psa..alebo mi vadi ze pubertaci vecer vysedavaju na lavickach s nohami vylozenymi a robia tam bordel (cigy, flase, smeti, hluk) a nezazeram po ich rodicoch.. vadia mi bezdomovci ale nejdem ich zahlusit.. atd atd je vela veci ktore neovplyvnim... ale mozno by ste sa mohli zamysliet hlavne tie ktore mate male deti, ze aky vzor im ukazujete ked ste tak vysadene na psickov a psickarov.. deti vas kopiruju a ked vidia zazerajucu nadavajucu matku ze zuri uz pri pohlade na zviera, lebo si predstavi tie hovienka natrete na topankach to dieta si to zafixuje a vychovame si tak generaciu netoleratnych a proti zvieratkam naladenych ludi... sorry ak som sa niekoho dotkla, nemyslim to zle...
u nas je to tiez tak, ja som vyrastla na dedine a velmi mi chyba len tak si lahnut do travy je to prijemny pocit.
alebo sa len tak prejst po trave. v meste je to strasne, uz som to objavila aj na chodniku. pomaly za to uz nenavidim psickarov! ja by som im davala pokuty ze by boli az zeleny. tu v pn su mnohe parky a slnava, okolo vahu je zas bordel od rybarov. donesu si vselijake jedlo a pitie a potom to odhodia hned vedla a nechaju to tak. rybari nie su blazni ale bordelari, kazdy rok sa to upratuje a fakt je tam vela bordelu. clovek si nemoze uzit ani to co tu ostalo, lebo primator cielene vyrubuje stromy, takze sa to pekne riedi. za chvilu tu bude vsade planina. zaujimave ze v grecku pobehuju volne psy, ale vykali som nikde nevidela!
@delideli ale zasa nechali sme fenku u segry, ked sme šli preč na pár dní a ona bola na nervy, že musela preskákat 10 hovien na tráve, aby zdvihla to správne 😖 😖 ...a ešte sa na nej smiali, že čo tam nacvičuje na tráve spartakiádu....
@lenka20 , nedá mi inak len súhlasiť s tebou, bordel robia aj ludia, bezdomovci, mládež, rozbité sklo, špaky, nejedna mamička nechá vyhodené papieriky z kesíkov len tak na tráve...ked už mám byť taký detailista, to hovno sa časom rozloží, plast nie 😔
Takže nedeľme sa tu na psíčkarov a nepsíčkarov, ale na ludí ohladuplných k svojmu okoliu, poriadkumilovných a potom na ignorantov..tí sa nájdu aj medzi psíčkarmi, aj medzi ostatnými... 🤐
ukana suhlas 🙂
len sa mi zda ze niektore baby tu az veeelmi dobre vedia co by mali robit psickari a ako by sa mali spravat psici (btw to by sme museli mat nejakych robotov aby sa spravali presne podla predstav - pricom kazda ma nejake ine 😝 ) tak ma to troska vytaca 😝 tak z mojho pohladu... dufam, ze ked budem mat dieta nezmenim sa na jednu z ,, mamiciek ,, co si myslia ze cely svet sa toci len okolo ich deti a topanociek a koliesok na kociku a vsetci ostatni by v case od 8.00 a 18.00 mali zaliezt aby mali dost miesta pre svoje kociky a nic ich nerusilo, potom po 20.00 by sme my psickari mohli vyliezt do ulic na 15 minut vyvencit aby sme nerobili hluk a nezobudili deticky a do rana by sme mohli zbierat hovna... pripadne aj ostatny bordel teda ked uz zbierame... aby sa mamicky rano mohli zobudit zase do krasneho a cisteho prostredia.. ako fakt sorry... 😀 😲 😀
@alenockap mohla by si vysvetliť Tvoj útok na moju osobu....
@beruska.zuzanka - alenocka si ta asi pomylila so mnou, ja som porovnala deti a psiky 😎
no,ja sem radsej uz nebudem chodit,lebo psickarovi ked nieco poviete na psa,akoby ste mu stupili na otlak...boze chran nieco na ich maznacika cosi povedat.... 😠 😠 😠 😠 .....pes je zviera a patri na vyhradene miesto...nie motat sa tam,kde je viac ludi ako zvierat !!!..bodka...a ked uz psa,tak do rodinneho domu.....ved aj ine zviera napr. hada,vtaka ...atd drzite v klietke,terarku..atd
@lenka20 ahoj, ja som tiež písala k obom témam, ale už predvčerom niekde na prvých stranách tejto diskusie...
ale ak sa pomýlila, je ľudské sa ospravedlniť, alebo si to aspoň vydiskutovať a nie zaútočiť a schovať hlavu do piesku, ako pštros....
@lubikan sorry, ale si riadne mimo... 😅
a co sa tyka tych sackov,majitel psa si to ma kupit za svoje..to uz kde sme,aby to dostavali...mne tiez nikto nekupuje sacky na smeti..dokonca odvoz si musim zaplatit a mala ciastka to neni

@kali23 ani tebe nikto nekupuje sáčky do koša,preboha!!!! je to o slušnosti! každý slušný človek by sa mal hanbiť,že mu pes sere medzi ľudí. ak to máš možnosť niekam vyhodiť,tak prečo to neurobiť..... sáčkov máme doma milión,predsa nebudem čakať,že mi bude mesto platiť sáčky na exkrementy mojho psa...... mesto má zabezpečiť tie porantané koše na miestach,kde majú psy dovolený pohyb a kde nie sú kontajnery..... a likvidáciu tohot odpadu. viac od nich nechcem.