Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?
Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?
@irris Pfú... Tak to už je naozaj sila... Bože, pomóc, nechcem sa tohto u nás dožiť... ☹
Ja sa pridam do diskusie, lebo tiez som mala mierne problemy s tymto "stylom zivota". ZO Slovenska som odchadzala bezdetna a preto ma to nikdy ani nenapadlo -tento problem.
Ale ked som prvy krat prisla domov s detmi, tak sa mi mierne otvorili "oci" a vsimla som si aka je nasa kultura.
Na rozdiel od Slovenska, tu su vyhradene parky pre psov a deti. Proste uz to by ma urazilo, ze psov a deti davame do rovnakej kategorie.
Parky pre deti nie su pre psov. Ak si niekto privedie psa do parku (treabars matka s detmi), tak pes je uviazany, ziadne behanie nepripada do uvahy a ak by nahodou vykonal potrebu, tak kazdy ma pri sebe igelitove vrecko, ktorym tie hovienka pozbieraju a hodia do kosa.
Na vyblaznenie psov su tu "psie" parky... Bezne parky s lavickami, kde mozu ist aj psy aj ludia aj deti maju zabudovane take stlpiky s igelitovymi vrecuskami, ktore maju ludia k dispozicii v tomto pripade.
Proste ludia tu chapu fakt, ze "park je pre vsetkych a jedneho dna si clovek moze stupit do toho vlastneho neuprataneho hovna!" 😀
vykaly,sklo a spina 😠 -to bol dovod preco sme sa z mesta stahovali na dedinu 😉
@kiwi82 psiky za tie hovienka nemozu, ale nezodpovedni a hlavne lenivi majitelia, ktorych otravuje exkrement zobrat a hodit do kosa. Ja mam psika, ktory tiez robi svoju potrebu, ale stale to pekne zoberiem do sacku a vyhodim. zaberie to tak pol minutky takze v tom nevidim problem... a co sa jedna o detske ihriska, sama nechapem, preco majitelia pustia svojich milacikov prave tam??? ved je kopu inych miest! psovi nemozes zakazat cikat a kakat, ale vies obmedzit priestor kde sa to robi, len urciti majitelia, tychto stvornohych obcanov mesta, by sa mali nad sebou zamysliet a hlavne vzdy upratat!!! ale asi ich to otravuje... preto som za to aby mestsky policajti tychto psickarov riesili pokutami, za ktore sa potom da prostredie vycistit!!! aj ked som na SVK este nikdy nevidela, zeby mesto dalo parky vycistit /aj napriek vysokym daniam za psa/ a radsej nechava ludi pohorsovat sa na nemilych znackach!!! ☹
@danusskaaa Skutocne neviem aj ja, o co sa tie mesta staraju.... je to chaos...
Ja sa priznam, tolko krat som videla pracovnikov mesta zametat, kosit, vynasat kose.... tu sa to robi stale, stale, stale....kazdy zachod v parku je rano cisty a naplneny s kotucmi toaletneho papiera.
Neviem... 😖 😒 ☹
U nas v parku je to same hovno. Najhorsie je to na jesen, ked ich v listi nie je vidno. Vtedy kazdy den odstranujem z topanok a z kocika.
Patrim medzi tych "debilov" co upozornuju psickarov, ze si zabudli nieco zobrat so sebou. Jedno dievca po mojom upozorneni zacalo utekat prec a jedna pani sa so mnou dokonca zacala hadat, ze ona hovno zdvihla, len som bola zaujata svojou dcerou, tak som si to nevsimla. 😠
Ked uz sa bavite o striekackach, kolegov syn na plazi v Makarskej nasiel striekacku a hral sa s detmi na doktora.
tiež si myslím, že je to o kultúre ľudí - je jedno či je to psíčkar alebo nepsíčkar, fajčiar či nefajčiar, matka na MDE či bezdomovec - niektorí ľudia sú proste "prasatá" a niektorí nie. Niektorí dbajú len o poriadok u seba doma a to čo je vonku ich nezaujíma, niekto má bordel všade atď.
inak este milujem (skoro ako psacie hovna) zuvacky! ked s ami tak dobre nalepi na botu tak by som niekoho zbila...
u nas moze pes curat hocikde, ale za dieta cikajuce do travy mozte dostat pokutu az 60 eur 😀 😝
a "parky" pre psov su u nas tiez, ale hovien v trave mimo nich sa tiez najde pozehnane, napriek tomu, ze sacky visia na kazdom rohu a pokuta za neupratanie je tiez okolo 60 eur 😒
inak uz sa to tu neraz rozoberalo...
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/vadia-vam-psickari/
@irriss Tak Slovensko je mlada krajina...ta sa z komunizmu este dlho bude dostavat....
Ale (teraz sa neuraz), ked sme si s manzelom porovnavali Taliansko a napr. take Rakusko, tak to mi pripadalo, ako keby som z "chlievika" dosla do "zasnenej krajiny".
Podla mna Taliansko je dost spinave. Rim bol pre nas velke prekvapenie.... Nemci a Rakusania su v tomto uplne "ina rasa" 😉
Ale aby som len na vas nekydala....aj tu su stvrte (mohla by som pofotit), kde clovek nemoze ani dychat, nie to este chodit...ale to je fakt najnizsia vrstva a bohuzial je to hlavne v ciernych stvrtiach....tam nepomoze ani mesto...
Ale zacinaju sa u nas akcie typu, ze mesto kupuje stare chajdy, bura ich a zostava iba hola zem-travicka...
@digysa
Ja se hned tak neurazim 😉 a zvlast ne kvuli pravde...a viditelne!
Kdybys rekla, ze za ten jejich bordel muzu "ja" - cizinka , to by ses mne dotkla..
Protoze cistotu tu udrzuji hlavne "cizi rasy" 😉
Deti italskeho puvodu nejsou k poradku nauceny, ani vychovany...delaji jednoduse to, co jejich rodice...
ale myslim si,ze kolektivni bordel = nikoho,- bordel konci... 😉
@kiwi82 u nas je to presne to iste.. deti v ohradenych ihriskach ako opicky a zvysok raj pre psickarov.. 😠 ja mam tiez psa.. ale chodim s nim na psi kutik.. kde sa vybeha, vyspini.. a ked nemam tu moznost.. tak si bobky po nom zbieram.. no urcite s nim neleziem pred panelaky a uz vobec nie pred ihriska..
tiez mam nervy na psickarov v nasom okoli.. uz ma poznaju a na kilometre obchadzaju.. lebo som s nimi take vresky narobila ako so soplavymi deckami.. isiel ma totiz slak trafit ked som sla s kocikom, psom a nakupom.. a okolo mna sa obsmietal pes ktory nebol na voditku, otravoval toho mojho, jeho panicka si vykracuje oproti mne.. priblblo sa usmieva.. ze sak psiky sa zoznamuju.. nevadi jej ze neviem co skor.. ci drzat psa.. ci kocik.. ci nakup jej plesknut o hlavu 😠 😠 a to je bohuzial pravda.. ze vela psickarov je uz tak degenerovanych, ze pes je viac ako clovek.. a to je jedno ci ide o dieta alebo o dospeleho..
neviem ako u vas.. no u nas to nieje len problematika psov.. my tu mame tak premnozene macky.. ze aj keby zrovna vsetcia psickari dostali rozum.. tak to tu stihaju obstrat a obstat macky.. 😠
@kohutovci mačky som nejako nezearegistrovala ale u nas sa nejako premnožili bezdomovci, aj takých tých neprispôsobivých romskych občanov je tu oveľa viacej ako za posledné roky, nie som rasista ( som sociálna pracovníčka 🙂 ale aj oni veľa špiny urobia. minule cigánske deti rozbíjali sklenené fľašky na ihrisku. Bezdomovcov máme v lete takmer na každej lavičke. aj ked tam nie sú momentálne, tak sa tam človek štíti sadnúť si, lebo šak vieme, že sú aj okakaní aj ocikaní aj inak špinaví. je mi ich ľúto ale nič s tým nevieme nejako spraviť. opať môžem povedať, že za čias minulých nejako nepamatám, že ako dieťa by som tu vidiela nejakého bezdomovca alebo takých tých klasických špinavých romov čo chodia po bedniach.... naša spoločnosť speje .... neviem kam...... proste za komoušou si na nič také nespomínam. ale to možno preto, že som bola ešte malá 😕
Podla zucastnenych nickov vidim, ze je to celosvetovy problem 😕 😀 Ja si roky lamem hlavu, ako odplasit psickarov od nasho plota a branky, nakolko byvame v ich prechadzkovej zone. Nasadila som okolo plota pichlave mahonie, nestihli sa ujat, uschli 😖 Asi tam nasejem zihlavu, behat s lopatkou a upratovat po cudzich megapsoch uz nezvladam.
Teraz mi ešte tak napadlo...
Nie je to len problém pred vchodom do paneláku, či pri detskom dokonca na detskom ihrisku..
V našom vchode býva jedna pani, ktorá mala postaršieho psa (už umrel) a ten často ku koncu života trpel hnačkami a zlým zadržiavaním...
Niekoľkokrát sa vyšpinil aj dole vo "vstupnej hale" - v spoločných priestoroch.. A tá pani nemala ani toľko chochmesu, aby to "aspoň" tu poutierala.. Takže doslova sme sa kĺzali po hovnách.
aj u nas v ba je to tak.tu kde byvame je pieskovisko plne skla, chodniky same sklo,trava same hovno,,,,hnus....
@kohutovci toto ani ja nemusím, keď psy tam, kde nemajú behajú navoľno a hlavne neposlúchajú majiteľa.... ja keď na svoju fenu zavolám ku mne! dobehne, aj keby čo bolo...
ale máme susedu, má tiež dcéru vo veku našej, majú nezvládnuteľného kríženca, ktorého nechávajú behať aj kilometer od seba a on ich zavše absolútne neposlúcha, ohrozuje okolie svojím správaním, pretože nemá problém behať si cez frekventovanú 4prúdovú cestua kalamita na svete a iné lahôdky stvára... x-krát sme jej dohovorili... sem tam ju s vodítkom už stretnem, ale poväčšinr nie...
najhoršie je, keď naša hára a on dobiedza a majiteľa nikde a nie a nie sa ho striasť 🙄
a k tomu zoznamovaniu psov... som za, ale presne v prípade, ak nemám v jednej ruke psa, v druhej nákup, v tretej.... a evidentne sa neponáhľam a dotyčný sa ešte urazí, že som netýkavka a týram svojho psa lebo... 😝 vtedy pením a vybuchujem ako etna 🙄 🙄 😀 😀 😀
@mummy01 ja sa na toto taaak teším, o pár mesiacov sa sťahujeme, konečne.... 😅
@digysa plne súhlasím s tebou, istý čas som žila v Bologni a tam to teda bola katastrofa...nič výnimočné, ak človek došiel domov z každodennej cesty po chodníku s "voňavými a farebnými" botami, tam som nevidela ani jedného majiteľa "miláčika", že má so sebou vrecko resp., že by odstraňoval exkrementy, no hotový hnus. Tu v BA pri štrkoveckom jazere je to podobné, mám totálne nervy, lebo skoro pravidelne čistím malej boty od hovien, hlavne že je tam zákaz vstupu so psom. To nehovorím už o tom, že nemajú náhubky a nezabudnuteľný "zážitok" ako mladý holohlavý hajz..l mal 2 pitbulov bez náhubku a bez vôdzky a obidvaja začali skákať na malú z čoho som chytila hysák, lebo v tom šoku som nevedela čo mám skôr robiť, neprajem zažiť nikomu. Vytvorili sa spomienky a ukážky z TV koľkokrát napadli tieto plemená deti a je dobre známe ako to skončilo. Ešte teraz mi je z toho zima....
my byvame na sidlisku a maly chodi za rucky, a stale do travy ho taha,,, ale ved tam ho pusti nemozem, same vykaly a spaky... nastastie sa stahujeme do rodinneho domu 😅

@irriss vyhadzovat lieky len tak ledabolo ...nevies,kto to kedy zas najde, radsej odnesiem do lekarne aj s nasimi po exp. istota.