Aj toto je na Slovensku možné - problém s dobierkou
Dobrý večer všetkým maminkám, kočkám, dievčatám. Píšem na fórum po prvý krát, no som tak vykoľajená , že to musím napísať a prečítať si aj Vaše názory. Prosím vyjadrite svoj názor: Jedna " pani, slečna" žiadala poslať značkové tepláky na dobierku, čo nerobím, no zasa som sa dala ukecať. Prešlo 18 dní a dobierka sa mi vrátila prelepená priesvitnou lepiacou páskou späť. Samozrejme hneď som napísala hodnotenie, že slečna najprv prosí o dobierku a potom nepreberie. Nato mi reagovala na moje hodnotenie, že vraj tepláky som jej poslala iné číslo, že sú jej veľké. Na to som reagovala, že ako môže vedieť, čo som jej poslala, keď dobierku neprevzala? A ona napísala, že ich videla. To znamená, že jej ich poštárka dala vyskúšať a nesadli, tak ich zabalili a vrátili späť. Prosím vyjadrite svoj názor. Ďakujem.
Akože katastrofa :( Ja momentálne tiež riešim jednu ,,chuderku,,aj ked na inom portáli . Minulú stredu som jej po naliehaní poslala na dobierku dve tričká,pričom ma prosila aby to mala do piatku,tak dobre že som si nohy nepolámala aby som jej to poslala čo najrýchlejšie. A ešte bonus som jej zľavila na poštovnom :( Samozrejme v piatok som jej napísala,či balíček prišiel,lebo sa nič neozývala,noo a odpísala až niekedy večer,že áno prišiel,ale namala čas si ho prebrať,lebo bola dlho v práci. O.K. môže sa stať,noo ak niekomu tak veľmi na niečom záleží,pokojne mohla dať peniaze kamarátke,mame,sestre a poprosiť aby balík na pošte prevzali,ved to nieje úradná zásielka do vlastných rúk. Aj som jej v tomto zmysle niečo také napísala,na čo ona drzo reagovala,že aký mám problém,o čo mi akože ide ? Tak len o to,že jej to velice súrilo,chcela mať tovar doma do piatku...!!! Noo ale velice sľúbila,aby som sa nebála ,vraj v pondelok si balíček určite vyberie,lebo vraj veci sa jej velice páčia. Ved bodaj by aj nie,2 nové netuctové tričká zo zahraničia iba za 13 eur,tak komu by sa to nepáčilo ??? Tak ale som čakala a čakala,noo ked ani včera neprišli peniaze,našla som si číslo pošty v ich dedine a pekne slušne som tam zavolala. A hádajte čo mi povedala pani na telefone.....vraj tam kupujúca bola,noo vyjadrila sa,že balíček si prevezme inokedy. Viem,viem lehota je 18 dní,noo mne sa to vôbec nepáči a myslím si že si to ani nevyzdvihne. Ked som jej to včera písala,že prečo ma oklamala,ved sme sa mohli slušne dohodnúť ak čaká na výplatu alebo tak podobne,a nie že sa takto chová. A vôbec,ale vôbec sa neozýva a ignorácia na 110%. Tak čo mám robiť....ani tričká,ktoré mohol kúpiť niekto iný,ani peniaze. Nebýva daleko,a tak by som tam mohla poslať priateľa ktorý budí rešpekt na prvý pohľad,noo ak tam má ona nejakých bláznov z vidlami tak neviem......človek potrebuje každé euro ,a neskutočne ma vytáča takéto správanie. Neporadí mi niekto ako postupovať ??? Keby som si išla pre ten balíček na poštu,vydali by mi ho ??? Nemienim čakať 18 dní,a potom ešte platiť znova poštu !!!!
No je to fakt blbé.
Ja mám s dobierkou len dobré skúsenosti, zatiaľ všetci hneď prebrali. Som zvedavá ako dlho mi to vydrží.
Mne sa toto ešte nikdy nestalo. Raz mi síce prišlo namiesto objednaného tovaru úplne iné, ale naša poštárka je taká, že keď ste už raz balík zaplatili, podpísali prevzatie a otvorili ho nezoberie ho späť (na vrátenie). Keď som zistila, že mi prišlo úplne niečo iné ako som si objednala, povedala som to síce poštárke, ktorá mi balík doručila, že či je možné ho vrátiť. Ona mi povedala, že nie je to možné, že mi ho nezoberie, pretože už je otvorený a zaplatený. Mala by z toho na pošte problém, že si to mám vybaviť s predávajúcou. Vraj je to v doručovacích podmienkach, že poštárka (poštový doručovateľ) nesmie zobrať otvorený balík od prijímateľa balíka na dobierku späť.
Predávajúca z tým nesúhlasila, povedala mi, že keď to teda nie je tá vec, že to mám predať. Takže 9 euro v háji, nakoniec sa mi danú vec podarilo predať. Teraz si už dávam pozor, prečítam si najprv hodnotenia od kupujúcich a až potom sa rozhodujem pre kúpu.
@dadli Ahoj, my mame tiez taku uzasnu postarku. Zatial mi teda ziadny papier na peniaze nestratila, akurat mi nosi papier na rodicovsky prispevok o tyzden neskor ako mi ho poslu (napr. tento mesiac mi poslali 11.04. a postarka mi papier doniesla az 19.04). To, ze posta roznasa platobne prikazy na vyplatu rodicovskeho spolu z dochodkami a inymi davkami asi nikto neriesi (rodicak sa ma vyplacat okolo 15-teho a dochodky 20-teho, no oni to roznasaju naraz).
K doporucenej poste, tiez sa mi nehorazne vela krat stalo, ze postarka ani nezvoni, neklope, nic a hodi do schranky zltu oznamenku, ze adresat nezastihnuty. Ja som tiez stale doma takze ma to vie nastvat ked sa mi take nieco stane.Parkrat som dobehla postarku ked bola vo vedlajsom vchode a opytala som sa jej, ze co to ma znamenat. Tak ja som doma, nezvoni, neklope a hodi listok do schranky. Ona mi povie, ze list pri sebe nema, ze je na poste....prosim???? Doporuceny list, malu obalku nemate? Ze ona nemala uz miesto v taske...pozriem sa na tasku a takmer cela prazdna. Proste ho nechala na poste.
Staznost na postarku na poste mi moc teda nepomohla. Hovorila som aj s veducou posty a ta ihned na mna vyblafla, ze urcite mate pokazeny zvoncek. Na vchode panelaku mame uplne nove zvonceky, ktore perfektne funguju. Aj keby zvoncek len jemne stlacila, je ho velmi dobre pocut. No ona nic. V tom case som bola este tehotna, ostavalo mi zopar tyzdnov do porodu a ja z bruchom sa ko blba trepem na postu pre tazke baliky. Vtedy som si vybavila aj preukaz na splnomocnenie kvoli vyberaniu zasielok aby mi zasielky mohol vyberat ktokolvek z rodiny.
Taktiez ked mi ma prist doporuceny list-maly balicek na dobierku taktiez mi ho neprinesie domov, nezvoni, neklope, iba hodi listok do schranky, ze zasielka mimo rozsah dorucovacej sluzby. Ked som si pre zasielku isla na postu az ma zarazilo, zasielka bola v malej bublinkovej obalke, ktora mala rozmer ako klasicka mala obalka a ona da na listok, ze mimo rozsah...
Teraz chodi nova postarka, ona ak nahodou nemala miesto na nejaku zasielku vzdy zazvoni, alebo ak je uz vo vchode tak zaklope a ospravedlni sa, ze sa jej zasielka do tasky nezmestila a da mi oznamenku do ruky. Dopurucene listy mi nosi vsetky, ak to je na dobierku tak pokial ma zasielka rozmer strednej bublinkovej obalky. Par krat ma uz prekvapila, ze doniesla zasielku v malej krabicke-poslanu ako list. Ta povodna postarka to nerobila, hodila do schranky oznamenku a bolo.
Ja som si objednala minulý týždeň vecičky od jednej pani z Košíc na dobierku a od ďaľšej mamičky z Bratislavy. V piatok minulý týždeň mi poštárka zvoní máte tu 2 dobierky, tak som vybehla dole, zaplatila obe dobierky. Zapnem pc, napísala som obom mamičkám,že to prišlo, balíčky som si prevzala, že ďakujem za vecičky. Poobede mi napíše pani z BA , že je rada že som spokojná... pani z Košíc mi neodpísala na email... tento týždeň v stredu mi nakoniec píše, že či už mám balíček doma, ja že áno, píšem jej , však som Vás hned v ten deň informovala,že balíček som si prevzala. Že ona nič nedostala,žiaden email. Beriem aj to sa môže stať, že email pošlete a dotyčnému nepríde správa. Tak som jej napísala, že balík už mám od 19.04. doma a že všetky správy dokopy som jej poslala tri, že to mám v odoslaných-vypisuje mi to úspešne odoslané.... myslíte, že sa mi na to ozvala ? NIE. Tak som jej ešte dnes poobede napísala,či jej prišla správa zo včera odo mňa , zatiaľ ani na to neodpísala... ako ja nechápem, čo tým ona sleduje ? 19.04. prevzatá zásielka od nej, ešte jej v ten deň aj napíšem informačný email, ona mi neodpíše, nakoniec mi napíše včera, kde sa pýta či mám balík už doma. Ja jej včera odpíšem a ani na to neodpíše... robí si srandu ? Správy mi fungujú, lebo čo som posielala emaily iným, tak im všetko prišlo odo mňa a ešte aj odpísali. Tak nechápem o čo jej ide !!! 🙄 😕
@zelus1 ahoj,prosim ta ako si to potom riesila? Dala si staznost na poštu? Ja mam ten isty problem čo ty,tiež dotyčna asi bud precuje na pošte alebo je poštarka,minuly tyzden som jej posielala čisto nove čižmy na dobierku,ona to otvorila jesne že bez zaplatenia,vobec nechapem ako je to mozne toto sa može urobit na pošte beztrestne??
Cižmy mi odmieta vratit,že ich chce vyhodit do koša lebo su"nepoužitelne" čo samozrejme neurobi lebo zadarmo prišla k super čižmam!! Zatial je toto moj prvy problem z dobierkou,a žasnem nad bezočivostou tejto "damy"
Ako si prosim ta postupovala?
@lanczi Ahojky, no ja som sa nakoniec na naliehanie môjho manžela na to vykašľala, a to som už mala napísané sťažnosti na viaceré miesta. No podľa toho, čo píšete, ľutujem, že som to nepodala. už len pre svoje svedomie, aby som neprispievala k tým, čo len nadávajú, ale nič neurobia. Jednoznačne by som to, ale v tomto prípade nenechala tak, pretože mne sa aspoň tovar vrátil späť. Určite podať sťažnosť-reklamáciu, veď by sa muselo dokazovať, že dobierka bola prevzatá a Vám by museli prísť predsa peniaze, či už na adresu domov alebo na účet.
@zelus1 No ja este chcem počkat do konca tohto tyždna či ju niečo neosvieti a posle mi čižmy spat,som sa jej spytala ze ako je mozne ze balik prevzala a nezaplatila,či sa neboji o svoje miesto,či miesto dotyčnej ktora jej to umožnila??
Zatial som na dobierku bez problemov posielala,ale toto bolo moje posledne určite..
A kam ste staznost chceli podat? Na vasu poštu či na postu tej dotyčnej?
@lanczi No ja som bola rozbehnutá poriadne, mňa to tak neskutočne vytočilo, keď sa mi priznala, že tovar vyskúšala, zabalila a poslala späť. Mala som napísané sťažnosti na poštu v mieste bydliska aj dotyčnej a tiež na Poštový regulačný úrad. Tu sú možnosti podania: Sťažnosť je možné podať aj:
a) ústne (sťažnosť, ktorá sa vybaví na mieste sa neregistruje),
b) písomne – listom na adresu SP,
c) e-mailom na adresu: staznosti@slposta.sk alebo zakaznickyservis@slposta.sk,
d) telefonicky na číslach: 048 433 97 29, 048 433 97 30, 048 433 97 31 alebo 0800 122 413,
e) faxom na čísle: 048 433 92 11.
Nevyzdvihnutie dobierky je celkom pravdepodobne aj z inych dovodov. napriklad taky zamestnanci slovenskej posty robia taketo kulisarne. Vy si date inzerat ,pride vam odpoved od potencialneho kupca , poslete to dobierkou na jeho adresu, ktora moze byt vymyslena ,falosna,alebo akakolvek. Cakate na svoje peniazky,a po 18 dnoch vam pride dobierka naspat akoze je neprevzata ale naklady na postovne platite vy.Jedine kto na tom zarobil je sloveska posta. Dopatrat sa spravodlivosti v tejto republike je nemozne. Alebo ze by som sa mylil?

Jedine asi sťažovať sa na pošte. Ono si viem predstaviť ako to je možné, stačí ako aj u nás malá dedina,s poštárkou je kamarátka,tak sa dohodli,že na to mrkne a keď to nebude ok,tak to vrátia späť,akože si to nezobrala...Svinstvo je to 😒