Aj vy máte pocit, že Slováci sa vždy na niečo sťažujú?
Ahojte, na úvod, áno píšem anonymne mám nato niekoľko osobných dôvod ak niekomu to vadí nemusí sa zapojiť do diskusie.
Taktiež chcem upozorniť, že toto je môj všeobecný názor na väčšinu ľudí, ktorých poznám tak isto tieto poznatky mám z TV správ alebo rôznych médií, samozrejme nechcem všetkých hádzať do jedného vreca a viem, že sú aj výnimky.
Ja nie som Slovenka ale žijem na Slovensku a odkedy som tu vnímam, že skoro nikdy som nepočula Slovákov niečo pochváliť resp. veľmi dlho by som musela rozmýšľať aby som prišla nato, čo tak väčšinovo pochválili v zmysle, nadávajú na školstvo, zdravotníctvo, vládu, zákony, súdnictvo, cesty, drahé potraviny, lockdown, testovania na Covid, zamestnanie, nízke platy, očkovanie atď.. Najviac si všímam, že môže byť naozaj čokoľvek tak stále budú len nadávať najprv nie sú vakcíny keď teraz sú vakcíny nedajú zaočkovať a chcú iné, boli drahé respirátory na základe vládneho uznesenia boli za pár centov a aj tak ich väčšina nenosí, nebol lockdown hovorili, že to preto je veľa prípadov - je lockdown a všetci chcú slobodu. Majú nízke platy - zvýšia platy povedzme o 10% tak je to málo. Pri bývalej vláde hovorili to je jedno kto ju nahradí a len čo vyšli výsledky 3/4 z nich začali hovoriť, že "zlí" vyhrali voľby, chceli aby predseda vlády odstúpil - keď to urobil zas je zle, chceli aby otvorili školy - keď teraz otvorili pre maturantov tak je zle lebo otvorili len pre maturantov aj kde je jasné, že zo dňa na deň sa neotvoria pre všetkých ale postupne a už aspoň ten 1.krok k otvoreniu škôl urobili, chceli byť viac s rodinou, teraz keď za posledný rok môžu tak je zle, ešte po tých prvých októbrovo/novembrových 2.týždňoch testovania na covid hovorili, keby neboli dlhé rady by som sa išiel testovať, keby sa dalo objednať načas, keby som nemusel 15min. čakať na výsledok - všetko sa teraz dá a je opäť zle (nechcem začať diskusiu o tom, či má zmysel testovanie alebo nie ale ide o vyššie uvedený princíp).... a tých príkladov by som mohla písať donekonečna ale chcela som vystihnúť najmä aktuálne.
Mne osobne sa na Slovensku žije dobre, samozrejme nič ani tu nie je dokonalé ale niekedy naozaj kde prídem tam počujem ako len ľudia nadávajú ma unavuje pretože sú aj oveľa horšie krajiny na tom, čo sa týka životnej úrovne.
A zaujímalo by ma, či aj vy to vidíte tak ako ja alebo máte nato iný názor. Alebo, čo vy vidíte ako pozitívum na Slovensku mne ako som písala v úvode sa žije dobre nemôžem sa sťažovať ani na VŠ školstvo ani na zdravotníctvo, ceny potravín tiež nie sú príliš dá sa aj nakúpiť za lacno a kvalitne, bývanie tiež sa dá v pohode mesačne splatiť, veľmi rýchlo v otázke max. hodiny sa dá dostať z jednej strany mesta na druhú, do 6-7hod. ste z jednej strany Slovenska na druhej, ani cesty nie sú až v takom hroznom stave, tak isto Slovensko má veľa úspešných ľudí a úspechov v športe, vede o ktorých sa bohužiaľ nehovorí alebo sa hovorí veľmi zriedka lebo všade sa propagujú najmä negatíva...
@acer11 nesťažujem píšem ako to vidím a chcem vedieť, či aj niekto iný má nato podobný názor alebo úplne iný... ak to celé prečítaš s porozumením, zistíš, že ja Slovensko chválim, čo sa týka životných podmienok 😉
My sme sa o tom tiež minule s mužom rozprávali, že večne sa ľudia len sťažujú a čím viac majú, tým viac potrebujú. Neviem, čo by malo byť iné, aby sa nám žilo výrazne lepšie. Treba žiť slušne a skromne a človeku nič nechýba.
Pojdem z kazdeho rozka troska... mam znamych co sa vzdy stazovali na nizke platy a teraz vyklopili ze maju dochodok takmer 900E... cize kto sa stazuje, treba mu este ubrat... zaroven mam znamu ktora sice vystudovala vysoku skolu ale este v obore nepracovala, ziju v dome kratko, z manzelovej vyplaty ktora zrejme nie je ziadny extrem (povolanie nebudem pisat, ale nie je to mega platene) a maju 4 deti. Verim tomu ze ledva vyziju ale teda tych som este stazovat sa nevidela/nepocula. Ono ako si clovek zabezpeci, tak ma, nie?
mohla si aspoň napísať odkiaľ že to si...😉 keď nás vidíš tak nepríjemne...
Mne zas pripadá že sme ustráchaní... pozri si napr. Francúzsko - tak tam štrajkuje hoc kto, hoc kedy, na rozdiel od nás tu na sk....
Kto sa nesťažuje, však to ani Slovák nie je 🤣🤣🤣
Ja s tebou uplne suhlasim. Slovaci sa iba vecne stazuju, zavidia a ako som aj nedavno citala, najviac zo vsetkych europskych krajin veria konspiraciam.
Som Slovenka, ale zijem v zahranici. A ano Slovaci sa stale ne nieco stazuju, ale dakedy je to tak aj v inych krajinach...ak je nieco zle, tak je normalne, ze sa ludia stazuju a to hocikde na svete. Ak nieco funguje, tak sa nestazuju. Zijem v krajine, kde sa skoro nikto nikdy nestazuju, deti su tu happy a dospeli tiez. Aj ked teraz v korone sa aj tu postazuju, ale to asi vsade, uz to ide kazdemu na nervy, lockdowny, obmedzenia.....ale aj v tomto case sa da najst nieco pekne, co sa da robit. Prave vcera sa s nasom okoli konala akcia amaterskych umelcov. Vystavili do okien pri ulici svoje dielka, ci uz obrazy, sosky, sperky a ludia co sa prechadzali, si to mohli pozriet, vosli do predzahradky a popozerali, co je v oknach. Bolo to mile spestrenie tohto casu, ked je vsetko pozatvarane a clovek moze ist ozaj len na prechadzku, Tym len chcem povedat, ze ak sa chce, da sa spestrit si zivot aj teraz....
@katkaseiner TEN DôCHODOK MAJú SPOLU 900 eur ALEBO KAžDý Má OKOLO 900 eur
Co si ja vsimam, tak vela ludi sa stazuje, nadava, kritizuje - ale ked treba nieco urobit pre to, aby sa tie veci zmenili, tak to uz nie, na to su prilis pohodlni.
Budu nadavat na vladu, na starostov, na primatorov, ale ked su volby, kaslu na ne, lebo aj tak nie je koho volit a co tam po mojom hlase a pod.
Budu nadavat na to, ze zamestnavatel s nimi vybabral, ze su chudatka, ale v pohode pristupi na to, ze minimalka na paske a zvysok na ruku, nepostavi sa za seba, necha so sebou zametat a potom bude plakat, ze ake je to zle.
Budu sa stazovat, ze nemaju z coho vyzit a bude za to moct samozrejme mizerna materska a "almuzna" menom rodicovsky prispevok, ale cigariet ani 99tej gycovej somarine z Pepca sa nevzda, na to proste minat bude.
Tiez budu plakat, ze neda sa najst praca, ale ked sa treba naucit jazyk, zvysit si kvalifikaciu, alebo obetovat pracovny cas, alebo nieco, tak to uz nie, lepsie je vyplakavat.
Starym systemom boli ludia nauceni, ze stat sa postara, stat da, stat zabezpeci. Ludia nemuseli prevziat zodpovednost za seba, za svoju rodinu a buducnost. Stat zabezpecil mladym byt, stat zabezpecil mladomanzelsku pozicku, stat zabezpecil kazdemu absolventovi pracu, stat zabezpecil jasle... teraz si ludia sposobia problemy a stat staraj sa, pomoz, ja preto neurobim nic, len si ponadavam.
Hej vidím to tiež tak na Slovensku, že sa tu každý alebo väčšina ľudí len sťažuje. Stále sa im niečo nepáči. Žila som aj v iných krajinách a precestovala toho dosť .. a popravde vo väčšine štátov nikto nič nerieši.. to len tu na Slovensku sa každý do všetkého stará, ohovára, nepraje, nadáva.. hlavne tu u nás na východe. Ľudia nechcú pohnúť zadkom a niečo robiť so svojím životom, aby sa mali lepšie. Pre nich je jednoduchšie večer pri pivku nadávať na všetko a všetkých. To je to čo mne osobne tu na Slovensku veľmi vadí a zvažujem aj odchod preč.
Ano aj ja mam dojem ze sa stazuje takmer cely národ.
Nielen konstatovanie že "zase prší" ale v štýle " stále prší a prší" akoby nikdy slnko nezasvietilo.
A je to tak vo vsetkych sférach.
K tomu za posledný rok, ja viem ze je mimoriadny, vyskočilo na povrch neskutočné množstvo multivzdelanych ľudí, ľudí s minimálne 5 rôznymi VŠ na osobu. Ekonomika, hygiena, politika, pedagogika, zdravotnictvo = 5v1.
V kombinácii s manažmentom, psychologiou, meteorológiou, stavebné a právne doktoraty, epidemiológia, vakcinacia su povinné.
Všetko všetko a 5x všetko je zlé, hnusne, blbe, ale malokto navrhne lepsie a vhodnejšie riešenie. Sediet anonymne niekde pri svite PC a ťukať do klávesnice hlbokozmyselné dristy to ide jedna radosť. Ale niekoho pochváliť , povzbudit, poradiť to už nie.
Netvrdim ze vsetko je super, nádherné, blažené a vsetci ľudia sú nádherné bytosti plné dobra a lásky, ale ani nezijem cely deň/tyzden/mesiac/rok v štýle krimi.
Svet a život je pestrý, nielen čierny a šedivý.
@mijo53 práveže má každý takmer 900€... Veď kopec ľudí toľko ani nezarába, čiže zarábali oveľa viac. Ja im to nezávidím, verím že každý má možnosť učiť sa a pracovať a zarobiť dosť, len tým že sa vždy sťažovali na platy a teraz toto v pohode prezradili, mi príde divne
Uprimne malokto povie, ze je spokojny a stastny... Vidim to aj tu na konovi, ked niekto da spokojne a stastne fotky, tak sa mu "neveri" a "internet znesie vsetko" a "urcite to doma take ruzove nie je", ked niekto nema aspon nejaky "problem" tak urcite klame a zatajuje, aspon to moja rekapitulacia po desat rokoch kona. Byt stastny a spokojny s tym co mam sa proste nenosi... Co je smutne velmi. Lebo tu vnutornu spokojnost vie najst len kazdy v sam sebe.
To bude mentalitou a výchovou. Väčšinou nás rodičia kritizovali, malo chválili, vtlkali nám do hláv limitujuce presvedčenia a v konečnom dôsledku je to tak, že ľudia sú nespokojní preto, čo nemajú a nie sú spokojni a vďační za to, čo majú. Ja som nespokojná najmä vtedy, keď mi niekto zasahuje do mojich práv. Napr má mimoriadne rozčuľujú cykloteroristi s Vallom, ktorí má chcú posadiť do MHD, keď ja chcem chodit autom. Potom má hnevajú ľudia, ktorí moje deti ohrozujú napr nenosenim rusok. Mám v dome cukráreň, aj 30 ľudí mi tu teraz pred bránou družne debatuje bez rusok a ja s maličkými detmi, musím chodit okolo nich, lebo sa inak z domu nedostanem a kocikom okolo nich preletieť neviem. Tiež si hovorím, že sa musím ukľudniť a kašlať na nich, ale nedá mi to😀
Nežijem naSvk ale v inej krajine a hoci sú opatrenia v porovnaní do Slovenskom minimálne tiež sa ľudia furt sťažujú...
A keď niekto povie ze je spokojný tak mu ľudia bud neveria, ale o závidia...
Ja vyslovene neznasam jednu vec, a to, ze vela Slovakov (dovolim si povedat vacsina) sa stazuje na ekonomicku situaciu u nas a zaroven nakupuju ako blazni, lebo potrebuju mat vsetkeho vela, ale vyhladavaju lacne prevazne cinske produkty. Posielat svoje peniaze dobrovolne do Ciny (a inych krajin) a cakat, ze sa tu niekedy budeme mat dobre, je fakt ironia... cize tymto chcem odkazat vsetkym stazujucim sa Slovakom: NAKUPUJTE SLOVENSKE PRODUKTY VZDY, KED JE TO MOZNE A BUDE NAM TU CASOM VSETKYM LEPSIE, MYSLITE NA NASE DETI. Dakujem za pozornost 😁
@deti95060810 nevidím všetkých nepríjemne, tiež mám veľa Slovákov ktorých mám rada a nesťažujú sa na každom kroku ale napríklad aj keď na FB prečítam zo sponzorovaných stránok komentáre ku článkom tak 90% sú tam nadávky ako tu nič nefunguje a ako je všetko zlé, pritom ja nemám taký pocit, žeby tu bol až tak zlý život, to isté aj články sú vo väčšine prípadov písané negatívne...
@lubina @lenuska9999 no, protesty sú podľa mňa normálne ak podľa obyvateľov niečo v štáte nie je v poriadku... Aj posťažovať sa na niečo je v poriadku ale na druhej strane by mala byť snaha aj tú vec na ktorú sa sťažujem zmeniť. Minule som čítala v jednom článku, že 82% ľudí chce predčasné voľby a nemám pocit, žeby urobili nejaký razantný krok preto aby dosiahli svoj cieľ len sa sťažujú.
@anjelicek26 ja som bola presne naopak vychovávaná, že sa nenosí na verejnosti si riešiť osobné problémy no, tu som veľmi rýchlo prišla nato, že ak budem šťastná tak budem falošná alebo divná a ak niečo budem riešiť osobne a neskryjem sa za druhého človeka s ktorým budem len ohovárať za chrbtom tak budem drzá a nevychovaná
@tramtada31 to je ďalšia vec, ktorú som si všimla sa sťažujú, že musia nosiť respirátory ako musia dodržiavať 2m odstupy, nemôžu sa stretávať, musia byť doma a keď idem do prírody, potravín, na poštu alebo mesta niečo vybaviť niekedy nemám pocit, žeby nejaké opatrenia tu boli takže sa sťažujú na niečo, čo aj tak nedodržiavajú a tým to ich ani nijak neobmedzuje 😂 ale tak sú aj výnimky, ktoré to všetko dodržiavajú...
@patricia2288 vidis a u nasich na dedine chlapi zobrali nastroje a cestu opravili sami na celej ulici, proste sa na cely system vyprdli a zachranili si auta... Trvalo im to dva dni a pomohli vsetci...este je obcas svetlo na konci tunela, len treba chciet a nielen o tom hovorit.
@patricia2288 sama jama domy fuc, je prve co mi napadlo.
Ja mam este rada a vzdy sa zabavam na tom ako kazdy frfle ze sa nam zle zije, ake mame male platy, ze to nie je normalne aby sme takto zivorili, musime vyjst do ulic a strajkovat len tak sa nieco zmeni.
No a akonahle niekto strajkuje za vyssie platy ci uz ucitelia, zdravotnici, autobusari atd.. ti isti ludia obratia a zacnu nadavat na strajkujucich naco to robia, ved nikto nema take platy ako maju v zahranici tak nech idu do r*ti so svojimi strajkami. Akoze miesto toho aby sme sa navzajom podrzali, podporili sa vieme navzajom podkopat pod ciernu zem, a taki sme vo vsetkom. 😅
@rooberta mne sa najviac pacil dnesny strajk v Kosiciac, Presove a Bratislave od 8-9 s tym, ze ludom do nemocnic dali autobusy, taktiez linky ktore boli na ceste pokracovali t.j. ak linka vysla o 7:55 z konecnej na druhu konecnu sa dostala az o 8:40 tak strajkovala len 20min 😂 v Kosiciach aj linky do U.S.Steel a skolske autobusy nechali 🙈 dovolim si povedat, ze v inych statoch by "zatvorili" prepravu aj na cely den ak nie dni a bolo by im jedno ako sa kde ludia dostanu a isli by si jasne za tym co chcu a takto je to len na smiech
Treba to vidiet v trosku sirsich suvislostiach. Myslis, ze ludia na SK nadavaju neopravnene? Naozaj? Ze nadavaju na platy, na zivotnu uroven - a nie pravom? Jasne, ze ked sa porovnavame so subsaharskou Afrikou sa mame vynikajuco, ale je normalne, ze sa porovnavame s prostredim, ktoreho sme geopolitickou, kulturnou, mentalnou sucastou, teda so statmi EU. A tam teda, zial, je ta kritika namieste, lebo neviem, kto je na tom horsie ako my - chcela som napisat Rumunsko, ale nie som si ista, ci uz nie sme v mnohych ukazovateloch horsi ako oni... Nedajte sa pomylit tymi financne negramotnymi jedincami, co idu stavat domy, ked ledva vyjdu s platom, utracaju za znackove handry a poziciavaju si na dovolenky, len aby mohli peknymi zabermi ohurit par ludi na socialnej sieti, lebo je to teraz in - vsak ich zivot nauci... Su aj rodiny, kde obaja tvrdo pracuju, ale staci, ze maju tri deti, nedajboze ma niekto zdravotny problem, byvaju dajme tomu v drahej BA a uz si vyskakovat povacsine nemozu. Alebo si mozu nabrat po tri zamestnania, aby sa mali lepsie, iste, len to je vzdy na ukor niecoho - zdravia, casu s rodinou atd. Isteze je ich volba, kolko budu mat deti a kde budu byvat, ale nevzbudi to v tebe logicky opravneny hnev, ked vidis, ako tu ziju poctivo pracujuci ludia, trapia sa, a ako ziju politici, celebritky, rozna haved zlodejska, ktora nebude nikdy potrestana? A nam tu pada v nemocniciach plesen na hlavu, skoly nemaju na ucebnice atd.? A okrem toho - aj smetiarov, predavacky, ucitelov a ine profesie spolocnost potrebuje - nemozu byt vsetci manazeri, influenceri, poslanci... A to nespominam chudakov dochodcov... A co sa tyka politiky - tiez si myslis, ze nie je namieste sa stazovat? Meciar, Fico, Matovic... Je tu nieco na chvalu? A ze po tolkych sklamaniach uz ludia rezignuju a ani nevolia, nadavaju...? Ja chodim vzdy volit, naposledy mimoparlamentnu stranu - tak myslim, ze osobne mam "pravo" sa stazovat, aj ked uz kaslem na to, ked pride na to rec , poviem si nazor, vsak pokial je to v medziach slusnosti, nic na tom nie je. Ano, treba mysliet pozitivne, tesit sa z toho, co mame, ale necudujem sa, ze korona tento pocit nespokojnosti este znasobila, ved ide o najvacsi zasah do ludskych prav aky nasa generacia zazila, je to pochopitelne. A iste sa niekomu, komu pandemia nic nevzala bude inak vyjadrovat, ako ten, komu vzala mnohe, nech sa aspon postazuju, ked sa im ulavi... Mna skor hneva, ze to frflanie je iba spoza klavesnice, inde su strajky, protesty, demonstracie ako na beziacom pase, len tu ludia neprotestuju, preto to aj politici zneuzivaju a doslova uz casto rubu drevo na tych ludoch... Ale bodaj by nie, ked ti, co aj takto - demonstrovanim - vyjadria svoj postoj su dehonestovani a to dokonca statnymj predstavitelmi... Ale to je uz ina tema...
Mňa najviac rozčuľujú ľudia, ktorí nadávajú na niečo , ale sami by to nespravili . A tiež ma rozčuľuje , ak sa mlada mamička na Svk sťažuje, že ako ona nič nestíha pri dvoch deťoch, pričom jedných starých rodičov ma v dedine a druhých v dedine vedľa. Čo mam potom povedať ja, matka s dvomi deťmi a dvomi prácami žijúca v zahraniči bez akejkoľvek pomocí od rodiny ?? Ja si nesťažujem . Sama som sa tak rozhodla, sama som odišla do zahraničia a sama to aj všetko zvládnem ...
Ale zase, čo ine by potom títo ludia robili, keby sa nesťažovali ? 😀
Súhlasím s väčšinou z vás. Je to národným športom. Keď si všimnete, aj tu na modrom koníku najväčší mudrlanti a najväčšie kritičky- je ich asi osem báb stále dokola tie isté čo sa furt sťažujú, na vládu, na kovid, na ekonomiku, na všetko... Pozrite si nicky-stále 8 až 10 dookola tie isté. Píšu o niečom, čomu sa rozumejú ako hus pivu. Ja som sice tiež ufrflana, ale snažím sa aspoň nájsť niečo pekné aj v tom zlom.
@anjelicek26 problem je, ze kedze cesta nepatri "chlapom z dediny" tak ti horzi, ze ta stat este zazaluje, zu neopravene zasahujes do cudzieho majetku. Nedajboze sa na tej ceste nieco stane, nebola opravena "certifikovane" a si jednou nohou v base. A toto je u nas problem, ze "Za dobortu ides zvycajne na zobrotu". Otras...

A ty sa prečo sťažuješ?😂