Aj vy ste večné začiatočníčky v angline?
Ahojte, aj vy mate pocit, ze sa vecne snazite ovladat anglinu a nic. Stale tapate v zaciatkoch. Kazdy rok slub, ze tento rok to uz naozaj nakopnem, najdem si cas sa poctivo pripravovat (vecne mi to vydrzi zopar dni) a potom zase pridu ine povinnosti, vecer po celodennom zhone som prilis unavena na to, aby som zvladla ine ako pasivne sa zvalit pred telku?
Zalozme klub, kde sa budeme podporovat ako napr. Klub chudnucich....
Co vy na to?
@pisatelka akoby si mi hovorila z duše 🙂 stále len "chcem" , chcem veľmi, dokonca, keď som maturovala, som vedela povedať , čo som chcela, ale skoro všetko som zabudla 😒 ale tááááák veľmi si želám vedieť konečne normálne hovoriť po anglicky, vždy ma to nakopne na dovolenke...a po pár dnoch dovi - dopo 😅
@najlepsiucitel Your suggestion to help us is wery kindly. Thnaks for your invitation to this group. It is pleasure for me. It can be wery usefull for my progerss in Englisch. I need check my PC if I'm able download the SW what you recomend to use.
@pisatelka jéj, veľmi rada sa pridám, len sa musím ospravedlniť že nepíšem po anglicky, ale ja som s anglinou na tom tak, že docela rozumiem písanému textu, ale rozprávať a písať po anglicky mi moc nejde, ale budem sa poctivo učiť, čo tu odporučíte a snáď časom aj ja začnem písať po anglicky. 🙂
@buffinko ďakujem ti pekne za rady. Ja som sa tú anglinu učila nesprávne, stále len dookola tie klasické lekcie-slovíčka +gramatika-a po čase som to aj tak vždy zabudla. Teraz som dostala znova nádej, že sa to predsalen dá doma naučiť, ale už sa to budem učiť tak ako tu mnohé radíte a to čítaním a počúvaním. Vďaka ešte raz. Inak ja zase ovládam nemčinu dosť dobre a chcela by som aj anglicky vedieť. Nemčina je dosť ťažká, učím sa ju už dlhé roky a stále nemôžem povedať, že ju ovládam perfektne a preto sa stále aj tej venujem a to hlavne pozeraním nemeckých programov. Chcela by som sa raz dopracovať k tomu, že by som rozumela aj anglickým programom, čo teda momentálne nemám najmenšiu šancu.
Hello, girls 🙂 my English is very very poor ;( but i will try to write in English here ;) I am glad that such group was created here...
As I've already mentioned I'm not perfect at English and I do make mistakes, but I hope I know a lot about grammar, so if you want, I will correct one of your mistake from your answer and explain, why I THINK it should be different.
For instance:
"lot of" is always with an indefinite article "a" even when you carry on with an uncountable noun: "a lot of money"
But "such group" is followed by an article "a/an" only before a countable noun. "such a group" , "such weather"
@zita19
Thanks, you are welcome.
In case two verbs together in a sentence - e.g. "able download" the second verb is used in the infinitive -"able to download"
There is a few exceptions for some verbs (enjoy, love,...) which are followed by the second verb ending with -ing (enjoy playing, love going,...)
@mia.k
Thanks, I hope, you will try it.
@pisatelka
I don't understand why you have any problem with speaking, your English it's good. You don't do a lot of mistake.
If you don't like my feedback, please let me know.
@najlepsiucitel I'm very busy today. I was visit my doughter and my four days old grandson in hospiptal. I hpoe that they will be at home tomorrow.It depends on his waight. Mum has not enough milk. ☹
@najlepsiucitel I will be very glad when you will correct my mistakes. Thank you. 😉
@zita19
Congratulation to your newborn grandson. Don't wory with milk. On the first week I didn't have milk either. But I used a Breast Pump and it help.
@najlepsiucitel
I can write, becouse when I write I can use dictionary and have time to think.
@zita19 A new baby boy! How wonderful for you and whole your family.
@zita19 Back to your English. It's good, but don't forget you form the simple past of a verb by adding -ed onto the end of a regular verb. Nothing more or less. Your sentence should be- I visited my daughter.
@mia.k Bravo, mia, you are brave. There is an exception, but: After IF and WHEN we never use future tense.
I will be very glad when you correct my mistakes
@pisatelka
Don't worry ABOUT milk or talking or anything else. 🙂
hi girls, group for you in english 🙂
let´s speak english 🙂
Ahojte, rada by som napísala tento môj preslov v Angličtine, ale nebol by to dobrý nápad :D Angličtinu milujem, denne pozerám niekoľko seriálov v angličtine s anglickými titulkami, pozerám videá na youtube s lekciami angličtiny, čítam knihy.. ale aj tak je moja komunikácia na bode mrazu. Ja rozumiem čo chce niekto iný povedať, ale neviem sformulovať niečo zmysluplné :( Momentálne som v maturitnom ročníku na strednej, v škole mám jednotky, dvojky z angliny, ale viete ako to je so školskou angličtinou.
V praxi to vyzerá tak, že na mňa prehovorí cudzinec a ja čumím a pozerám a neviem čo povedať.. prípadne poviem jedno slovo bez nejakej gramatiky alebo súvetia.. Je mi to strašne ľúto a neviem čo robím zle, naozaj sa snažím vzdelávať ako to len ide, ale furt mám s niečim problémy.. závidím vám všetkým, čo ste sa s tým dokázali popasovať a speakujete ako diví 🙂
@najlepsiucitel what do you think about mima invitation? I think it's great idea to move there.
How about you @mia.k @zita19 @naja94 ?
@arthemiis problem je v tom,ze mas okolo seba samych takych co nie su native English speaker a tym padom sa ti nemoze dostat do ucha ziadny originalny anglicky,americky,australsky,irsky prizvuk.Ja som si na skole uzivala anglictinu a hltala som maturitne otazky a vedela som vsetky z hlavy ako otcenas,ale ked som dosla do Irska,tak som ostala v nemom uzase a pripadala som si ako posledna chudera....take speakovanie som este nezazila...taky sleng a rychlost,ze mi bolo do placu.Az vtedy som si uvedomila,ze 8 rokov studia na Slovensku sa nemoze vyrovnat prvym mesiacom v zahranici,ked ta '' hodia medzi zralokov '' a ty musis plavat.Uz tu zijem skoro 10 rokov a verim tomu,ze by moja anglictinarka,ktoru som mala na SK by si tu tiez prvy mesiac poplakala 😅 .
@pisatelka I do not care, when you move, let me know.
@najlepsiucitel what is the next step by our lessons?
@zita19 I
I can imagine how busy you are. Although nowadays is “these days” or “during this time" , it usually suggests a period of months or years, rather than days, and it is normally used to talk about things that happen again and again, such as habits or routines.
@najlepsiucitel I know the first lesson, I'll try to write it: How do you like your coffee? Have you got any decaf? Yes I have. Milk? Just a splash. And two sugars, please.
I hope it is right, I swear I wrote it without peek, from memory. 🙂
@mia.k You are a hero!
this week's lesson :
Do you fancy going to hear some music sometime?
Yes, that would be really nice.
Are you into jazz?
I don't know really, but I'll give it a try.

I will be 1. member, thanks. It's quite easy, but maybe for start it's better to have something easy. And probably you want to say "Girls, who wants to be a member in this club" or you want to check on us?
@naja94 @bublinka711 @elfi1 @mia.k @misinka26 @medveckaeva @julls148
Would you like to be members? 😉