icon

Aká je cena potratu??

3. apr 2021
Strana
z5
elementissa
3. apr 2021

Google mas?

fineta
3. apr 2021

A aká je cena života? Je vycislitelna?

simona1998
3. apr 2021

Nejdem sa vyjadrovať :D lebo by som ťa nepekne otitulovala a kaziť si večer nejdem 😀

taga
3. apr 2021

Prilis vysoka.. najvyssia cena. ZIVOT

tenerifka
3. apr 2021

Vysoka....vycitky svedomia na cely zivot, teda ak nejake svedomie mas

petamich
3. apr 2021

zeny tak ako kazdy vecer, zasa raz niekto hodi udicku na takuto temicku, aby sme sa tu my medzi sebou "pozrali", dospela inteligentna zena, ktora zvazuje interupciu by (snad) nepolozila takuto otazku, autorke prajem pekny vecer

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
elementissa
3. apr 2021

Myslim ze pre vsetky co sa chcu navazat do autorky plati- nemudrujte, kym sa o jej dieta nebude starat vy. Nestojite v jej topankach. Za rozhodnutim ukoncit tehotenstvo je vela rozmanitych dovodov. Ano, ak zena nechce dieta, tak je lepsia adopcia. Ale to si tu potom dalsie premudrale zenske otieraju huby o taku zenu, ze dieta potrebuje mamicku. Ano, potrebuje. Ale nemusi to byt ta ista, ktora ho vytlacila z maternice. Uz tu bolo x takych tem. Ak zdravotne rizika predstavuju realnu hrozbu pre zenu a ona navyse dieta neplanovala, tak je to jej rozhodnutie. Nie kazda je martyrka a bude sa tu emocionalne pretrcat, ako radsej ona zomrie, aby jej babatko zilo. Niektore zeny nie su ochotne riskovat svoje zdravie a zivoty aby priviedli na svet dieta, ktore nechcu. A ked takuto zenu donutite svojimi recami si dieta nechat, tak vy sa budete starat? Vy jej ho budete krmit, satit, za vase peniaze bude studovat? Dufam, ze sa tu zbehnu teraz Zaborskej sektarky so svojim zarucenym receptom na zivot. Do 12.tt je embryo embryom, lekari aj filozofi sa zhodli, ze ludskou bytostou je az po 12.tt, ak niecia viera hovori inak,verte si comu chcete, ale toto su vedecke realie. Do 12.tt je embryo sucast tela matky a ona ma plne pravo sa rozhodnut, co spravi. Ziadna zena nechodi na potraty ako na manikuru, je to last resort. Nesud zbytocne, aby si sa nahodou nedostala do rovnakej situacie.

fineta
3. apr 2021

@elementissa strašne mi je Vás ľúto a ako žena matka cítim za Vas ženu neskonalú hanbu.

autor
Autor odpoveď zmazal
taga
Autor odpoveď zmazal
autor
3. apr 2021

@petamich presne. ja sa to pytam uplne zo zvedavosti, lebo ma to zaujima kolko to realne stoji, ziadny iny dovod na to nemam. A na internete pisu vseliake ceny

autor
3. apr 2021

@tenerifka pytam sa to zo zvedavosti, ak by som to zvazovala nepytam sa to ludi na internete

janai1
Odpoveď bola odstránená
autor
3. apr 2021

@leuchtturm citala som to, preto som sa aj opytala lebo mi to pride malo

petamich
3. apr 2021

@fineta a ja sa zasa uprimne tesim z jedneho racionalneho nazoru, ktory @elementissa ma a ja ho zdielam a uplne s nou suhlasim a nemyslim si, ze by sa za cokolvek mala hanbit a tiez som zena a skoro matka (k comu sme sa mimochodom dobrovolne rozhodli s manzelom a nase dieta bude vyrastat chcene a lubene a tak ako sme sa rozhodli my, snad ma pravo sa rozhodnut kazdy, tak skusme nesudit a kazdy nech si dosledky svojich rozhodnuti potom znasa sam)

danielahamar
3. apr 2021

Vysoká a na celý život.

autor
3. apr 2021

Zeny nevedela som ze to rozputa takuto debatu, chcela som len vediet ci to je fakt tolko ako pisu na internete

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
3. apr 2021

@zazvorka87
Myslím, že píšeš o dvoch veciach ktoré treba oddeliť.
Ľudské telo, vs duša.
Ľudské telo má aj embryo, má ho aj jednodňová zygota (ludska DNA), rovnako tak však ma ľudskú dna a ľudské telo mŕtvola po smrti.. Vždy ide o dušu.
Ak niekto neverí že človek má dušu, tak interupcia pre neho vpodstate nič neznámena (rozčuľovať sa nad tým môžeš koľko chceš). Potom je tu ešte druhý možnosť - že verí že dušu ma. Táto možnosť sa však znovu delí. Niektorí ľudia veria že dušu Boh dáva pri pocati (alebo sa to nedefinuje, tj kresťanstvo) , iní že v po 30.dni (judaizmus), ďalší že medzi 30-110 dňom (islam)... Atď.
Preto, tie reči o sterilizácii si nechaj pre seba. Netušíš ako to je, rovnako ako všetci ostatní. Tiež len v niečo veríš..

niekto2hy
3. apr 2021

Niektore preplaca poistovna,zo zdravotnych dovodov.Nad 40 rokov si ich zena musi hradit sama.
https://www.cas.sk/clanok/1088770/novinka-z-die...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
3. apr 2021

@zazvorka87 precitaj si co som pisala a zistis ze nad potratom vobec nerozmyslam, len ma zaujima kolko to realne stoji paneboze

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
niekto2hy
3. apr 2021

@zazvorka87 Myslim ze je to na osobnom rozhodnuti kazdej jednej zeny,ci to dieta chce,dokaze ho vychovat sama,alebo s partnerom a tak isto ci bude schopna sa on postarat ak by sa nahodou narodilo s nejakou diagnozou.Zo vzduchu sa neda zit...
Stat a ani cirkev jej nema co do to kecat.

elementissa
3. apr 2021

@zazvorka87 samozrejme, ako som napisala, je lepsie dat dieta na adopciu, je velmi vela parov cakajicich, je to lepsia volba. Len som vedela, ako to tu bude vyzerat, preto som dala pohlad z druhej strany. Na dialku sa kazdemu dobre sudi. Jednoducho, netreba sudit ludi, kym nie sme v ich kozi a v ich situacii. Ako som napisala vyssie, pre vsetky zeny je potrat posledna moznost, ked uz nemaju kam. A racionalne je lepsie ak sa dieta nenarodi, ako keby malo byt nechcene, nemilovane, zanedbavane atd.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5