Aká je cena potratu??
@littlebubble to je vec prednastavenia. Pohybujem sa v spolocnosti, kde neexistuje predmanzelsky sex. A aj napriek tomu je rozvodovost nizka, lebo pary maju zaujem manzelstvo udrzat a rozvod je posledny definitivny krok. Ak sa chce, vsetko sa da, ale je to fakt o nastaveni cloveka.
@vevesh Nespoznala som este ani jedneho muza ani manzelov kamaratiek ktori by uz sex nemali.
Asi by som musela vyslovene vyhladavat krestansky zalozeneho cloveka, ale kedze ja tak zalozena nie som tak by som sa v takej spolocnosti citila zle.Netvrdim vsak, ze sex po svadbe nie je nieco krasne.Velmi zavidim parom ktorym to funguje a takto sa nasli.
Neviem si vsak predstavit zazit nieco podobne co som zazila a zazit to az v manzelstve.Mna clovek musi aj pritahovat a byt mne blizky.Mne sa dokaze clovek velmi rychlo zhnusit svojim spravanim v intimnej oblasti a neviem si predstavit ani zit s muzom ktory chce sex raz za rok alebo ho chce az prilis.
Je pre mna velmi dolezite poznat cloveka aj v tejto oblasti aby som sa necitila zle v spolocnosti vlastneho manzela.
Obdivujem vsak vsetky taketo manzelstva a je to naozaj krasne.
@vevesh Zároveň poznám viacero mužov ktorí sa ženiť nechcú a ani ten môj to nemal v pláne.Nevyhľadával ženy ani vzťahy.Neriešil to.
A keby mal čakať na mňa 🤷 tak by sa načakal tak dlho, že by už možno ani nebol zdravý.
Nespoznali by sme sa nikdy a ja som rada, že je pri mne on a nie niekto iný.
@vevesh My sme nastavení tak, že sa vôbec nehádame a aj keď sme obaja už niekoho mali tak ani jeden rozvod neuznávame ak sa už ľudia berú.To nie je o sexe, že ten kto nikoho nemal sa nikdy nerozvedie.Ja slovo rozvod nechcem ani počuť.Vstúpiť však do manželstva s niekym kto sa mi v posteli hnusí a zhnusí sa mi každý jeho dotyk.Nedokázala by som takto pokračovať vo vzťahu.
@zazvorka87 Ešte raz.Embryo či už ľudské, psie, mačacie nemá nervovú sústavu.Nič necíti ani nevníma tak ako niečo čo nemá ešte základné črty žijúceho tvora môžem považovať za niečo viac než živočícha ktorý už cíti a vníma?
Ak už plod začína cítiť a vnímať tak je pre mňa interupcia jeden hnus.Tak či onak nevnímam interupciu ako zákrok na ktorý by som šla s úsmevom na tvári.Uvedomujem si, že to embryo nevníma no zároveň tiež mám svoju vieru.Neverím v žiadne náboženstvo, ale uvedomujem si, že by som spáchala niečo s čím by som musela žiť a potom po smrti si možno aj niesť následky kedže si myslím, že tento život sa nekončí smrťou.
Nesúdim ostatné ženy pretože viem, že by som nechcela mať dieťa s nejakým iným mužom než so svojím.Ako by som sa v takej chvíli zachovala, neviem, ale uisťujem ťa, že by to vôbec nebolo ľahké rozhodnutie kedže verím v niečo vyššie.
Z biologického hľadiska sa však nedá považovať človek za človeka, pes za psa v plnej miere pokiaľ nemá to čo živú bytosť charakterizuje.A nie sú to ani vlasy ani farba očí.To majú aj mŕtvi.Živú bytosť charakterizuje vnímanie pocitov a nejaká základná nervová sústava ktorá funguje.Bez toho je to len prázdna schránka.
Pre mňa je zabiť kuru a človeka taký istý hnus.🤷 Bolo mi veľmi ľúto krájať mäso keď som vedela kedy to zviera zomrelo.Ledva som to zjedla lebo nebolo z pultu z obchodu.Vtedy si to človek viac uvedomuje.Môj muž by tiež mohol poľovať a nerobí to lebo by to nedokázal.Lenže ono je už mŕtve a tak z úcty k nemu sa ho snažím zjesť celé a nič nevyhodiť.Ja zvieratá nezabíjam, ale mäso potrebujem ak som tak žila a vyrastala.A nechcem dopadnúť ako moja známa ktorá mäso nejedla a keby ho jesť nezačala tak tu už dnes nie je.Jej telo potrebovalo tieto živiny.
Ale nebudem tvrdiť, že som niečo viac.Potrebujem jesť tak isto ako aj pes ako aj lev.Mám však úctu ku všetkému živému a je mi ľúto ak nejaké zviera zomrie pre zábavu.
Nikdy.Nikdy si nedovolím povedať, že môj život je dôležitejší než život zvieraťa.Každý z nás sa snaží prežiť, to ale neznamená, že som niečo viac.Prežije silnejší.Nič viac nič menej.V prírode by som to nič bola ja a zožral by ma lev.Vážim si každé mäso ktoré zjem a je mi naozaj ľúto, že neviem žiť bez neho, ale názor aký máš ty by som mala mať skôr ja kedže ja mäso konzumujem a nie človek ktorý sa toho vzdal.
A nebudem tvrdiť, že by som zviera nezabila ak by som bola v situácií keby som nemala na výber.Vtedy človek zje aj mŕtveho a koná pudovo.
Tiež si nedovolím povedať, že život môjho dieťaťa bude viac než život tvojho.Život sa nedá porovnávať, ale dá sa vyhodnotiť čo už živé je a čo nie.Neberiem ti však vôbec názor čo sa týka tvojho náboženstva pretože aj ja verím, že sme všetci niečo viac než len schránka, ale treba pochopiť, že nie každý v niečo verí a každý si bude svoju ťarchu sám nosiť na pleciach.Žiadna interupcia sa ťa netýka takže ťa nemá ani čo ťažiť.Bez viery je to len embryo ktoré z človeka má len DNA a podobá sa na človeka.Jeho existencia sa však začína až neskôr inak je to ako cysta ktorá necíti, nevníma.A takto to vníma aj medicína.
@zazvorka87 Našla som ti iný preklad, lebo evidentne nechápeš čo znamená 1. "len" potrat 2.smrteľná nehoda (smrteľné zranenie tej ženy) a vzťahuješ si obe časti súvetia na jednu osobu (evidentne iba na ten plod).
Ex 21,22
Ak sa muži medzi sebou pobijú a úder pritom zasiahne tehotnú ženu tak, že potratí, no SAMA nepríde o život, vinník zaplatí také odškodné, aké bude žiadať jej muž, a odovzdá ho podľa rozhodnutia sudcov.
23 Ak príde o život (TÁ ŽENA), dáš život za život, 24 oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu, 25 popáleninu za popáleninu, ranu za ranu, modrinu za modrinu.
https://biblia.sk/citanie/seb/ex/21/22
Čiže:
- potrat = peňažné odškodné
- zabitie ženy = zabitie človeka = oko za oko, zub za zub, trest smrti
Lepšie pochopiteľné? 🙂
@zazvorka87 Nenútim ťa 🤷
@zazvorka87 Neviem o tom, že by Lenka niekedy dehonestovala nejaké náboženstvo.
Ty si však vykladáš náboženstvo podľa toho čo tebe vyhovuje.
A je to presne takto.Väčšina ľudí nerozumie tomu čomu verí a potom tu máme v parlamente veriacich vševedov ktorí by najradšej zakázali antikoncepciu lebo chudák chlap musí ejakulovať do pošvy a žena nesmie brániť počatiu.
nech si každý veri, v co chce a zije podla toho, ale nech do svojej viery nenuti druhych a neobmedzuje ich. Ak niekto nesuhlasi s potratmi, nech na ne nechodi, ale nech neberie toto pravo zenam, ktore sa pre potrat z nejakych dovodov rozhodnu.
@zazvorka87 čo s tým majú nevinné zvieratá?! Si chorá?! Zákon chráni predovšetkým deti, ktoré brutálne zavraždili svojich milujúcich rodičov! Príklad.
Ahoj, odporucam pozriet naor tuto stranku
https://www.cenapotratu.sk/
@zazvorka87 Znevažovať a kritizovať alebo pohŕdať.
No to je toho 🤷, ale chápem chceš byť zaujímavá tak sa chytíš aj somariny.
Slovíčko dehonestovať má toľko významov, že sa ním môžeš ohadzovať.
@elementissa presne

@vevesh Plánovala som.Plánovala.A ajtak ma každý nechal 🤷 alebo ja ich.
Nešla som tiež hneď s prvým ktorý to chcel ani s druhým.Bála som sa.Nechal ma aj priateľ po 3 rokoch aj po roku aj po mesiaci.
Dopredu človek nikdy nevie kto je ten pravý.
Ako má človek vedieť, že ho druhá osoba nenechá hneď po sexe? Muži to vedia natiahnuť aj na mesiace a počkať a už sa neozvať.Ajtak to nič nezaručuje.
To sú len pekné predstavy, že sex je len vo vzťahu.Ja som mala vzťah a nakoniec som zistila, že to som si myslela len ja 🤷.On si pokojne behal už inde.
Začiatky mojej predstavy boli.Zoberiem si prvého.Tak druhého, tretieho? Neovplyvníš to.Aj vzťah o ktorom som si myslela, že nikdy neskončí skončil jednou vetou.
Aj môj muž mohol byť len hajzlík ktorý si počká a už sa potom neozve.
Niektoré by ma nazvali hocijak 😂 ale mne o sex nikdy nešlo.Len je to podstatná vec ktorá ma dokázala aj odradiť od človeka.Ja by som už prestala škatuľkovať a určovať si počet aj vek a hlavne si dávať pozor.Naozaj by som si nechcela zobrať niekoho kto vydržal 3 sekundy alebo ani nezačal a toto zistiť až po svadbe alebo po 2 rokoch zažiť v posteli traumu.
Myslím si, že aj sex ľudí zbližuje a musia si rozumieť aj v tejto oblasti a ten kto nezažil traumu, šok alebo nezažil čo je to chlap ktorý tam nič nemá tak to nikdy nepochopí.
Tiež by som chcela aby som stretla svojho muža ako prvého a aby všetko bolo ideálne, ale nie každý má to šťastie.
Tiež som si vyberala chlapov.Vzdelaní, slušní...
A? Ajtak zdrhli alebo sa z nich stali psychicky narušení.Niektoré veci sa ukážu až časom.A dokonca aj rodičia chlapcom doma hučia do hláv, že si majú ženy vyskúšať v mladosti.
To sa mi zdôverila mládež čo im oteckovia hučia do hláv.