icon

Aká je kniha vášho života?

babula90
9. dec 2009

Aká kniha sa Vám tak vryla do pamäti, že ste si povedali, že je tá naj.. niečo, čo Vás ovplyvnilo alebo dokonca zmenilo...
U mňa je to "Cesta pokojamilovného bojovníka" od Dana Millmana, teraz vyšla v novom vydaní Cesta pokojného bojovníka, mám aj jej pokračovanie, tak sa teším.

Strana
z3
povuma
12. dec 2009

moja naj naj je Zdena Frybova a jej kniha Robin a potom aj Robin druhy..........a aj ostatne od nej... 🙂

ada32
12. dec 2009

ja tiez milujem Robina aj celu Frybovu.
ale kniha mojho zivota je urcite vajce a ja,Mary a ja a aj co zivot dal a vzal od Betty MacDonald 😀 😵 to je super liek na depkove obdobie.

a najviac ma asi poznacila Sofiina volba.sama mam dve deti a fil by som asi nezvladla.kniha mi uplne stacila.

kvety v podkrovi nepoznam.to je romantika? 😕

darina77
13. dec 2009

Ada32, romantika zrovna nie. Je to o 4 detoch, ked im zomrie otec, ich matka sa s nimi vráti k jej bohatým rodičom a deti tam zamknú do podkrovia. Jedno tam aj zomrie.

ada32
13. dec 2009

och ☹ tak to by som si asi precitala.ked je to dobre napisane.
lebo romantiku nemusim.som sa bala ze to nejaka love story.
ale ani nevyhladavam ludske utrpenie.staci ked clovek pozera okolo seba.naco sa tym este krmit.ja mam rada vesele knihy.a dôvtipne.
diky darinka 😉

lenka.22
13. dec 2009

Moje naj su vsetko alebo nic a kniha stalo sa mi vsetko, obe od urbanikovej. ach ach aj som slzu upustila. A take co ma neovplyvnuju, a neslzim pri nich, ale podla mna su majstrovskym dielom su vsetky knihy od Dana Browna.

lesnamacicka
13. dec 2009

Inak to je sranda s tou knihou Vajce a ja - prvýkrát som ju čítala dakedy na ZŠ, také staré vydanie a myslela som si, že zú knihu nikto nepozná, že je neznáma a tak. A ono to je úplný hit 😀

luise
13. dec 2009

Ahojte,
ja mám rada prakticky akýkoľvek žáner a dobré tri štvrtiny kníh, ktoré ste tu vymenovali som čítala. 😵 😉

Ale mám aj knihu svojho ,,života" a tou je Krásna Catherine od Julietty Benzoniovej. 🙂 Všetky časti som čítala minimálne trinásť krát a opätovne sa k nim skoro každý rok vraciam. 😉

katuskapd
15. dec 2009

claudinka dik, je tu viac takych co zaradili medzi oblubene kvety v podkrivi, ale fakt to bolo silne

a este ma napadlo khaled hosseini Tisic ziarivych slnc, tak to je tiez na zamyslenie sa nad inym svetom 😅

blazka24
15. dec 2009

luis ja som všetky neprečítala ale milujem tiež jej knihy a catrine bola niečo ako angelika a myslím že aj pre jednu noc lásky bolo fajny..........

auriane
15. dec 2009

Moja kniha života sú Kvety v podkroví, ako to tu niekto vyššie spomínal. Čítala som ju ešte ako 10 ročná a ten dojem bol taký silný, že vydržal do dnes. A potom ešte MOja zlatá Audrina od tej istej autorky Virginie Andrews. Doteraz som prečítala dosť kníh, takisto pekných, ale žiadna vo mne nezanechala takú silnú stopu ako tie dve. Možno aj preto, že to bolo také silné a dospelé čítanie pre tak malé dievča 😀

babula90
autor
15. dec 2009

Tisíc žiarivých sĺnk som vyhrala, ale ešte nebol čas ju prelúskať. Možno v lete.

sabinazv
15. dec 2009

dievcata, ktore ste tu spominali Milmanovych bojovnikov... a Sokrata ste citali? to je take kvazi 3.pokracovanie, ale vlastne nulte k bojovnikom... uplne genialna.... Ked som si ju kupovala v takom ezoterickom obchode, tak predavacka mi ju tak zasnene blokovala so slovami: "tak vam zavidim, ze ju idete citat, je fakt vyborna" 😵

A teda mala pravdu... odporucam 😉

babula90
autor
15. dec 2009

ja som spomínala bojovníka 😉 Sokrata som nečítala, vdaka za tip, je to tusim povinen citanie, taks i ho poziciam z knižnice. 😀

sabinazv
15. dec 2009

nie nie, od Dana Millmana kniha Sokrates... vsak si spominas, ze kto bol v knihe o bojovnikoch chlapek Sokrates 🙂

babula90
autor
16. dec 2009

Jaaaj, vdaka. Zatial mam len Navrat pokojneho bojovnika, 😉

luise
16. dec 2009

Blazka 24, podľa mňa je Catherine úplne iná ako Angelika a pochopila som to správne, že si nečítala všetky časti? Ak áno, tak to je škoda... 😅 😵

blazka24
16. dec 2009

luise nečítala všetky časti, lebo som sa presťahovala a už som si tu knižný preukaz nevybavila a potom prišli na rad skriptá popri robote a tak nebol čas, uvažujem že zase behnem do knižnice a budem číííííííííííítať benzoniovú ako vždy jedným dychom ak sa to pri mojom synovi bude dať 😀

petikd
17. dec 2009

Ahojte.Tak ja som čítala veľa kníh,za posledný rok asi väčšinu,ale namám nejakú naj.Všetko od evity a z jej vydavatelstva,Sophie Kinsella,Matkin,Tisíc žiarivých slnk.No a teraz o sprievodca o New Yorku 😀 A další na ceste 😀 Ale ste mi pripomenuli tie kvety v podkrový to som čítala myslím ešte na základnej,pamätám si,aj ked neviem o čom bola viem,že som z nej mala zážitok 😀 Musím si ju prečítať 😉

luise
17. dec 2009

blazka24, tak Ti držím palce, aby Ti to vyšlo! Určite si oddýchneš. 😉 😉

mmart
26. apr 2010

Ahojte.
Mne sa pacia vsetky knihy (co som zatial citala) od Frybovej - Pripravte operacnu salu, Z neznamych dovodov, Den ako storeny pre vaznu znamost, Robin druhy. K Robinovi som sa este nedostala...
Odviate vetrom bolo pekne a Rhett Butler sa mi pacilo tiez. Lepsie ako Scarlett.
Dan Brown - tiez celkom slusna namotavka.
Paulo Coelho - asi 5 khih od neho som citala

Ale knihu mojho zivota asi nemam...

Inspirovali ste ma, baby s niektorymi tipmi. Skoda, ze je malo casu na citanie 😒

felixko
13. máj 2010

ahojte,
ja práve čítam super knihu, volá sa "Na druhej strane života" od Evelyn Elsaessera Valarina, je inšpirovaná Moodyho knihou Život po živote, fantastická kniha, nedá vám spať.

ellise
13. máj 2010

koukám že Květy zla se tady opakují poměrně často, tož ji musím sehnat.
Vybrat jednu jedinou knihu je nelehký úkol, protože takových knih je strašně moc........- Vejce a já, Jak jsem vyhrál válku, Opustíš-li mně, Norské dřevo, Ranhojič, Malevil, kompletní Zvěrolékař, Královny nemají nohy a další díly, Žila jsem již před staletími.... atd, těch by bylo.

trinka
27. feb 2011

Chcela som sa opýtať milé maminky ci náhodou nemáte niektorá trilógiu Misty, Cat a Jade od Anrewsovej. Neviem ju nikde zohnať 😉 Dakujem

veverina
27. sep 2011

U mna kniha knih- Biblia a stale sa raz za cas vratim k Jane Eyrovej,Anne zo zeleneho domu a Babicku tiez mozem 🙂

malena
29. aug 2016

Od momentu ako som sa naučíla čítať som bola úplna maniačka, moja mama bola zúfala, lebo som nechcela nič robiť len čítať, aj celú noc, aj veľmi hrubé knihy som mala zlhtnuté za 2-3 dni...
Povinné čítanie som prečítala všetko, a ked sa mi páčila kniha tak som si vyhľadala od toho autora aj ostatné, z povinného čítania sa mi najviac páčila Americká tragédia a Jennie Gerharthová - veľmí dojímavé, a tiež od Otčenáška: Když v ráji pršelo.
Pravdaže som prečítala aj ďaľšie tuná spomenuté:
Krásna Katarína
Gričská čarodejnica
Kvety v podkroví
Rebeca - veľmi páčilo !
Motýl
Egypťan Sinuhet - super !
Prečítala som všetko čo mi prišlo pod ruku ale Moja kniha života, ktorá sa mi najviac vryla do srdca aj pamäti je od Cronina:
KLOBUCNIKOV HRAD- objavila som ju v domácej knižnici ako študentka strednej školy /aj môj otec rád číta/ a tak som sa do nej pustila a....úžasné, strhujúce čítanie...odvtedy som ju prečítala už asi 5x a vždy som pri nej plakala.

bubelko
29. aug 2016

Pan Kaplan ma stale tridu rad od Leo Rostena... Genialna kniha, genialny cesky preklad...

malena
29. aug 2016

Takmer ma pichlo u srdca, ako som mohla zabudnúť na Annu zo zeleného domu, Annu z Avonlea, tieí ostatné diely už tak nie, ale tieto 2 časti som prežívala z hrdinkou románov a bolo to nádherné čítanie, zo začiatku smutné a potom už väčšinou veselé, zbožňovala som... 🙂

Strana
z3