icon

Aké máte skúsenosti s firmou Courlux?

effie81
24. máj 2010

Ahojte,
chcem sa Vas opytat ake mate skusenosti s Courlux??Respektive ako ste riesili problemy s nimi?Poslali mi balik,hned som zrusila dalsie zasielky,potvrdili mi to a teraz mi posielaju listy aby som uhradila dlh.Ze vraj mi nieco poslali a ja som to neuhradila a teraz to mam zaplatit.le oni mi nic neposlali.
Mate skusenosti ako sa ich zbavit?

denkatn
23. feb 2016

@corvin oni maju zaplatene call cetrum, ktore za nich obvolava ludi, marketing robia cez subdodavaatela, sam sa nikto nekaze tak nanutit, tak telefonne cislo ani jazyk nie je smerodajny..

mikina15
24. feb 2016

@denkatn problém nastáva v prípade, kedy sa uzavrela o tom dohoda, ktorá môže byť aj slovná, či nie?
V telefóne potrebovali počuť, že "súhlasím" so zaslaním vzorky. Vedia to pekne podať, veď sú na to školení...možno by sa vykecali z toho s tým, že sme súhlasili s podmienkami, v ktorých odznelo, že si to musíme nastaviť po obdržaní balíka...
Ale to už sa vykecať nedá, že som registráciu a ďalšie zasielanie zrušila. To už bude v práve spotrebiteľ.
Prišil mi od nich automatický mail, že moja požiadavka na zrušenie ďalšieho zasielania bola spracovaná. Tak že som v práce a hotovo 🙂

courlux
8. mar 2016

Dobrý deň, dovoľte nám reagovať na Vaše podnety. Operátori nenútia potencionálnych zákazníkov k objednávke. Úvodné balenie je zaslané len v prípade súhlasu osloveného, ktorý sám uvádza adresu, na ktorú mu môže byť balenie doručené. Počas telefonického kontaktovania operátori uvádzajú všetky podmienky, vrátane ceny úvodných i doplňujúcich balení, intervaloch zasielania, i možnosti bezdôvodného ukončenia odberu. Všetky tieto i ďalšie potrebné informácie sú naviac zhrnuté i v potvrdzujúcom liste, ktorý je zákazníkom zaslaný pred doručením úvodného balenia. Zákazník má teda možnosť objednávku zrušiť ešte pred zaslaním úvodného balenia, alebo kedykoľvek po jeho obdržaní. Obdržaním a uhradením úvodnej zásielky nie je zaviazaný k ďalšiemu odberu.
Zákazník má právo od odberu kedykoľvek odstúpiť bez udania dôvodu. Stačí len ak kontaktuje zákaznícku linku telefonicky, mailom alebo písomnou formou. Rovnako má právo vrátiť tovar, ak oň nemá záujem.
Doba splatnosti každého balenia trvá mesiac. Pri neevidovaní úhrady po uplynutí tejto lehoty, informuje firma Courlux o danej skutočnosti zákazníkov prostredníctvom SMS správy. Ak zákazník na správu nereaguje, je mu zaslané i písomné upozornenie. Zákazník je posunutý na vymáhanie až v krajnom prípade, (keď nereaguje na zasielané upozornenia).
Balenia sú expedované prostredníctvom slovenskej pošty. Sú zasielané ako klasické listové zásielky (nie na dobierku). Pošta spoločnosti Courlux neposkytuje informácie o tom, či balenia boli prevzaté zákazníkom. Preto, v prípade, že nie je evidovaná úhrada, alebo vrátenie balenia je každý zákazník kontaktovaný automaticky vygenerovanou SMS správou. Ak po jej obdržaní kontaktuje zákaznícky servis, jeho pracovníci posunú vzniknutý problém na riešenie. Následne si stratené poistené zásielky firma dohľadáva na pošte a pre zákazníka je situácia bezpredmetná, ako i zaslané upozornenia.
V prípade otázok nás môžete kontaktovať na našom zákazníckom servise na telefónnom čísle 041/2812125.

samo_blaho
8. mar 2016

@courlux
máte malé plus..

jnka
10. mar 2016

Neviete nahodou, kto robi zakaznicky servis pre courlux, resp. kde ma sidlo Courlux? Predpokladam, ze P.O.BOX v ziline nie je smerodajny.

Ma niekto fakturu od tejto fimy, ze by vedel povedat, aka splocnost to fakturovala? Nazov, pravna forma, pripadne krajina?

V priebehu 2 tyzdnov mi 3x volala jedna a ta ista pani, ktora sa predstavila ako Zdenka Ci..., zakaznicky servis pre spolocnost Courlux. Pamatam si, ze kedysi davno mi uz takto volali z tejto spolocnosti a vzdy takymto vravim, ze nemam zaujem, na ake cislo mi volate, komu volate a nasledne poviem, ze si nezelam dalsi telefonicky kontakt, nech si vymazu moje cislo z databazy.

Pred dvoma tyzdnami mi pani Zdenka volala a dorazne som jej vysvetlila, ze uz som ich ziadala o odstranenie cisla, na co ma presvedcila, ze tu nema poznamku pri mojom TC, ze nevolat, ze zaskrtne policko.
V pondelok mi pani Zdenka volala znova, na co som jej povedala, ze zavadza ludi a klame, kedze mi tvrdila, ze zaskrtava policko nevolat, na co poprela, ze by mi niekedy ona volala. TC im generuje system automaticky, ona nevie komu vola. Ale poznaci, ze mne uz nema volat a pride mi ospravedlnujuci list postou. Na otazku, komu a na aku adresu ho poslu mi povedala, ze to vie len vedenie spolocnosti. Na otazku odkial, ak sa TC generuje automaticky mi uz nevedela odpovedat.

Vrchol bol, ked mi v utorok zavolala opat pani Zdenka (mimochodom vzdy z ineho TC - pevnej linky a vzdy s inou predvolbou mesta). Najprv som sa snazila dostat z nej firmu, pravnu formu (len zakaznicky servis Courlux). Neskor som jej povedala, ze vcera sme spolu hovorili a mali ste si ma vymazat, no uz bolo polozene...

Preto chcem podat podnet na obchodnu inspekciu, ale kedze podnety sa podavaju SOI, ktora je prislusna mieste sidla podnikatela, resp vykonu cinnosti, neviem, ktore to je. A silne pochybujem, ze sa nim bude zaoberat SOI, pokial im nedam sidlo a pravnu formu (no ale predsalen asi zaslem podnet aj na Zilinsky POBOX).

@courlux

courlux
22. mar 2016

Firma Courlux International SA je švajčiarskou zásielkovou firmou. Je preto zaregistrovaná v obchodnom registri Švajčiarska, nemusí byť zaregistrovaná v slovenskom obchodnom registri. Presná adresa: Courlux International SA, rte de la Broye 117 CH - 1623 Semsales, Switzerland CH - 217 - 3531930 - 1.
Komunikáciu medzi spoločnosťou Courlux a zákazníkmi na Slovensku sprostredkuje zákaznícky servis. S uvedeným servisom je možné sa spojiť telefonicky, na telefónnom čísle 041/ 281 21 29 v pracovných dňoch od 7:30 - 18:00, faxom: 041 321 44 01, e-mailom: sk@courlux.sk, prostredníctvom internetovej stránky www.courlux.com/sk, alebo písomne na adrese Zákaznícky servis v SR, P. O. Box 7, 010 15 Žilina. Ďalším partnerom spoločnosti Courlux International SA je maďarská pošta, ktorá doručuje zásielky a vracia späť neprevzaté, preto je uvádzaná na belíkoch.
Spomínaný zákaznícky servis je len jeden , ale Spoločnosť Courlux International SA spolupracuje s viacerými call centrami na Slovensku, ktorých operátori oslovujú potencionálnych zákazníkov. Nie je však možné, aby jeden operátor volal z rôznych telefónnych čísel z rôznych miest.
V prípade, že má zákazník záujem, telefonická objednávka môže byť preverená, keďže všetky hovory sú zaznamenávané. S touto žiadosťou môže kontaktovať zákaznícky servis.

02mnbv09
20. jún 2016

Tak pridám moju skúsenosť. Zatelefonovala mi pracovníčka, že mi pošle ukážku ponožiek a ak ich nebudem chcieť odoberať môžem to na internete kedykoľvek zmeniť.
V ten deň ako som dostala ponožky som ich aj zaplatila prevodom u účtu a vzápätí som na stránke ZRUŠILA ďalší odber. Ale to som si iba myslela že som ho zrušila. 🙂 Nedostala som o tom nijaké potvrdenie..asi účelove..tvária sa že som nič nezrušila. A údajne mi preto aj poslali nejaké ďalšie ponožky. Je možné, že ich poslali, ale neviem kto ich prevzal, ja som to teda nebola. Ani nebývam doma tak som nemala ako. Neobťažovali sa mi vysvetliť že komu ich dali. Komunikácia z ich strany - samé vyhrážanie o vymáhaní dlhu !!! Poslali mi výhražné upomienky a aj list od vymáhačskej firmy. Odrazu pýtajú 30 eur za niečo čo som nikdy NEPREVZALA. Nie je u nás platná prezunkcia neviny? Označili ma za dlžníka a nemám nijaký dôkaz že im peniaze nedlhujem.
Manžel odoberá žiletky a nemal nikdy problém. Asi je to ich podnikanie také pol na pol. A evidentne im to vymáhanie vynáša viac...za nič 30 eur je lepší biznis. 🙂 Neverte im !!!! A nedávajte im adresu ani mailovú a ani poštovú !!!

02mnbv09
20. jún 2016

@jnka
Dobrý deň. Podávala ste ten podnet na inšpekciu ? Tiež ma to napadlo, alebo to nemá význam? Kedže nie sú v obchodnom registri SR uvažovala som aj nad podaním sťažnosti na európsku komisiu, tá by mala vybavovať sťažnosti čo sa týka nákupu zo zahraničia. Má s tým niekto skúsenosti? http://ec.europa.eu/your-rights/help/individual....

mikina15
21. jún 2016

A neprišla vám automatická odpoveď, že ste zadali zrušenie zasielania? Mne také vo februári došlo, mám to aj uložené a odfotené v mobile, pre istotu.

02mnbv09
22. jún 2016

No problém je v tom, že keď som to zrušila prvýkrát nič mi neprišlo. :( Ale viem celkom iste, že som to rušila. Aj som si myslela, že nejaké potvrdenie by tam mohli dať, ale len to odoslalo a keď sa nič nedialo pokúšala som sa pripojiť znovu, no už sa mi nedalo. Tak som si myslela, že je to zrušené, preto sa mi nedá pripojiť a ďalej som to neriešila. Potom, keď mi prišla upomienka, že mám zaplatiť, tak som sa pripojila znovu a vtedy sa to už zázračne dalo zrušiť a aj mi to aj potvrdili. Myslím že to majú nastavené tak, že to zrušia až ľuďom, ktorí naozaj nie sú ochotní zaplatiť. Úplne prvú obálku so vzorkou som zaplatila hneď v ten deň ako prišla cez IB a to asi bola chyba. :( Napísala som im aj na tú adresu čo som našla tu hore a dnes sa mi mail vrátil nedoručený....kebyže napíšem zlú adresu vráti sa okamžite a nie po dvoch dňoch..

pokynka
4. aug 2016

ja si myslim ze je to vzdy o komunikacii, mam od nich produkty a nikdy ziadny problem nebol maju tiez nejaky nastaveny system ktory funguje tak ako funguje,je to ako s SSE ako nahle mam preplatok znizia mi preddavkove platby na polovicu a keby som nezavolala tak platim ich donutenu platbu a mozem cakat nedoplatok vzdy musim volat ze chcem povodnu preddavkovu platbu a tak je to aj s takymito spolocnostami

courlux
8. aug 2016

@02mnbv09 Dobrý deň, dovoľujeme si reagovať na Váš podnet. Je nám naozaj ľúto, že ste mali takúto nepríjemnú skúsenosť s odhlásením odberu a vymáhaním dlžnej sumy od inkasnej spoločnosti Intrum Justicia. Pri ukončení zasielania e-mailom alebo cez internet vždy zasielame spätné potvrdenie o ukončení. V prípade, že Vám takéto potvrdenie neprišlo nebol odber ukončený správne, prípadne mohol nastať technický problém na našej webovej stránke čo nás samozrejme veľmi mrzí. Ak ste sa opätovne snažili prihlásiť do zákazníckej zóny a nedalo sa, tak skutočne mohol byť vzniknutý technický problém. V tomto prípade Vám odporúčame skúsiť prihlásenie vo väčšom časovom odstupe, prípadne si overiť ukončenie odberu prostredníctvom našej zákazníckej linky na telefónnom čísle 041/2812125, e-mailom: sk@courlux.com alebo listom na našej adrese: Zákaznícky servis v SR, P.O.BOX 7, 010 15 Žilina. E-mailový kontakt je určite správny nakoľko nám denne prichádzajú požiadavky o našich zákazníkov. Zásielky sú zasielané zo Švajčiarska zákazníkom ako obyčajna listová zásielka, takže žiaľ spoločnosť Courlux nemá ako zistiť či Vám balenie bolo skutočne doručené alebo nie. Zásielky sú však doručované prostredníctvom Slovenskej pošty, kde si spoločnosť Courlux v takomto prípade reklamuje stratené zásielky. Spoločnosť Courlux International sa snaží predchádzať prípadom posunutých na inkasnú spoločnosť Intrum Justicia a to tak, že zákazíkom ktorím uplynula doba splatnosti faktúry posielame upozorňujúcu SMS správu. V prípade, že zákazník nereaguje na túto výzvu sa posiela 1.upomienka, 2. upomienka a až následne sa posiela 3.upomienka od inkasnej spoločnosť. Zákazník má teda dostatok času nato, aby nás kontaktoval a informoval nás z akého dôvodu nebola uhradená faktúra. Danú situáciu sa vždy snažíme vyriešiť k spokojnosti nášho zákazníka. V prípade, že máte stále nejaké nejasnosti ohľadom Vašej registrácie, prosím, kontaktujte nás akoukoľvek formou, hore uvedenou a radi doriešime problém k Vašej spokojnosti. S pozdravom zákaznícky servis v SR.

babatko77
15. aug 2016

@courlux
Tejto firme asi nehovori nič neoprávnená faktúracia, zmluva o zasielkovom obchode, zavádzanie vydieranie!!!

Takže drahá spoločnosť ja už som Vám aj telefonovala aj mail poslala a teším sa na dalsí list od Vás a moji právnici sa taktiež na Vás tešia, aj europska komisia....
už tu bolo dost týchto vydieračov!!!! Narazila kosa na kamen. nikdy neviete komu sa dovolate aj na to by ste si mali teda davat pozor.
ked podnikate na uzemi slovenskej republiky tak aj s nasimi zakonmi!! ktore vobec neakceptujete.

miroslava235
16. sep 2016

ja som si od tejto spoločnosti už objednávala viackrát a nikdy som nemala problém.takže vás nechápem ľudia čo vlastne riešite,alebo neviete komunikovať.momentálne mi chodia zásielky s kozmetikou Vevay a nemám problém to kedykoľvek zrušiť na ich internetovej stránke alebo na telefónom čísle 041 281 21 31.takže sa naučte v prvom rade komunikovať

pokynka
16. sep 2016

@miroslava235 presne to som pisala aj ja

moncittaa
3. okt 2016

@babatko77 ja teda mozem za seba povedat ze tovar mi vzdy prisiel v poriadku, mala som viacero produktov ktore mi ponukli a nikdy som s nimi ziaden problem nemala. Ked som vyskusala tovar, zavolala som im a zasielanie zrusila, vzdy mi vyhoveli bez akychkolvek namietok. Podla mna by ste mali citat aj listy ktore Vam pridu ked si nieco objenate pretoze tam som mala jasne vsetko napisane a podla toho som vzdy postupovala a nebol ziaden problem. Ludia ved ked nemate o nieco zaujem proste nesuhlaste so zaslanim a nemusite sa potom vyhrazat pravnikmi. To je aspon moj nazor.

babatko77
3. okt 2016

@moncittaa mne bohuzial od nich ziaden list nikdy nedosiel rovno faktura a tovar nikde takze neopravnena faktuuuura

courlux
5. okt 2016

@babatko77 Dobrý deň, dovoľujeme si reagovať na Váš podnet. Je nám naozaj ľúto, že ste mali takúto nepríjemnú skúsenosť. Zásielky sú doručované prostredníctvom Slovenskej pošty, kde si spoločnosť Courlux v takomto prípade reklamuje stratené zásielky. V prípade, že máte stále nejaké nedoriešene zásielky, prosím, kontaktujte nás a radi doriešime problém k Vašej spokojnosti. S pozdravom zákaznícky servis v SR.

bebitko
16. feb 2017

@babatko77 - mozem sa spytat, ci mas este s touto firmou problem? Nahodou som natrafila na tuto diskusiu a kedze od nich beriem par produktov a sem tam riesim aj nejake zmeny, mozem ti dat nejake info na doriesenie tych tvojich, ak potrebujes. Co sa mna tyka, vzdy, ked som chcela nieco odhlasit alebo zmenit, mi vysli v ustrety. Ak neprislo nieco, o com tvrdia ze to poslali, staci im to povedat. Oni si to poznacia a je to OK 🙂

mirkamikl
22. feb 2017

Dnes mi prišla od fy Courlux upomienka, že som im nezaplatila za tovar, pritom som už 14.9.2016 poslala email na sk@courlux.com, v ktorom som odhlásila zasielanie ich ponožiek a okrem úvodného balíčka, za ktorý som zaplatila 1 euro, som žiadne ďalšie ponožky nedostala (resp. neviem o tom, že by mi dajaké poslali) . Pani na tel. č. 0412812124 mi tvrdila, že žiadny mail odo mňa nedostali , že v systéme žiadne zrušenie objednávok neevidujú a stále sa ma pýtala, či som od nich dostala potvrdenie zrušenia. Danej pani som povedala, že ja nemusím vedieť, či oni posielajú dajaké potvrdenie. Keď som jej povedala, že ľutujem, že som si s ich fy. začínala , že sa z ich strany jedná o klamanie zákazníka a že by sa na to mala pozrieť SOI hneď reagovala, že som žiadne ďalšie ponožky neprevzala a teda že im nič nedlhujem. Pre istotu som im ešte 2X preposlala to zrušenie obj. z 14.9. , ale po prečítaní príspevkov na Modrom koníku neviem, či nemám pre istotu poslať aj dajaký doporučený list.

bebitko
22. feb 2017

@mirkamikl podla mojej skusenosti to staci riesit telefonicky. Ak chces istotu, zavolaj este raz a spytaj sa, ci to mas odhlasene 🙂
ak im pride email, odpisu ti a potvrdia to, ale moze byt zle napisana adresa a email neprejde 🙂

pokynka
22. feb 2017

@mirkamikl co sa tyka tejto spolocnosti, da sa ju kontaktovat telefonicky, emailom,postovym listom alebo cez webove stranky. Infolinka je Vam k dispozicii od 7,30 do 18,00 hod. Robia tam naozaj operatorky ktore robia maxiimum, ale su tiez len ludia a nie roboty. Nikto nie je neomylny. Pekny den

mirkamikl
24. feb 2017

@bebitko emailova adresa bola určite napísaná správne, skontrolovala som to.

liskinka
4. okt 2017

stačí sa pozrieť na faktúru, ktorá prišla s balíčkom.
nenájdete tam ani IČO ani DIČ len bankové spojenie a nejaké údaje.
ak Vám predsa firma vystavuje faktúru musia tam byť uvedené jej údaje z OR.
firma Courlux ale zaregistrovaná v OR SR nie je, takže nemôže ani od Vás chcieť, aby ste im platili faktúry, pretože ako to potom zdania???

bebitko
9. okt 2017

Ahoj liskinka.
Spolocnost Courlux International SA je registrovana vo Svajciarsku, preto nemusi na fakturach na Slovensku uvadzat ICO, ani DIC. Informacie o nej je mozne si overit na stranjach obchodneho registra Svajciarsko. Pre pripadne informacie mozete kontaktovat Zakaznicky servis pre SR, ktory tu ma spolocnost zriadeny, na tel.c. 041/2812121, radi Vam zodpovieme vsetky otazky.

Zakaznicky servis v SR
@liskinka

vojtik1
28. jan 2018

@lilinka59 Tato firma pouziva velmi nekale no zaroven napocudovanie uplne zakonne praktiky. Figel spociva v tom,ze vyjadrenim telefonickeho suhlasu (ktory sa mimochodom aj nahrava) s prvou zasielkou za 1e zaroven suhlasis aj s dalsimi zasielkami za vyssie sumy... Ked ma niekto oslovi s ponukou,ja osobne nahlas a zrozumitelne odmietnem ponuku a tym to je ukoncene... Dalsia moznost je suhlasit s ich ponukou avsak okamzite po doruceni prvej zasielky poslat im list so ziadostou o stopnutie dalsich zasielok pre nezaujem o dalsi tovar. Potom mozu poslat aj s kamionom,mozes aj prevziat a nemusis ani zaplatit... rozhoduje peciatka posty,kedy si list odoslala a po tomto termine si mozu trhnut nohou... podvodnici,ktori zarabaju aj na postovnom, ked ti poslu tovar za 1e alebo 0e + postovne 3.90...

vojtik1
28. jan 2018

@robo3578
@liskinka Omyl! Firmy so sidlom v statoch EU sa riadia EU smernicami a kedze je SR clenom EU su aj pre nu tieto smernice smerodajne... Jedine riesenie ako sa vyhnut problemom s rovnakymi zahranicnymi firmami je negovat ich telefonicke ponuky...

adrianaam
28. mar 2020

Ja som si dala tu námahu, že som ich výrobky poslala na rozbor do laboratória. Uvidíme co príde aké vyjadrenie.

duskkko
4. dec 2020

Uzasna firmicka objednas vzorku 3 mesiace nic nepride a potom poslu sms o nezplatenej fakture uvydim ako dopadne komunikacia cez mail, ale nech uz dopadne akokolvek tak odomna nemozu vymahat nic lebo som v bankrote cize maju smolu.

duskkko
4. dec 2020

Vazeny pan Duskkko-zmenene meno mnou,

dalsi odber zasielok znacky Visage pod zakaznickym cislom 84653790885 bol ukonceny dna 04.12.2020.
Ziadna dalsia zasielka na Vasu adresu nebude odoslana. Zasielanie tovaru je mozne kedykolvek obnovit.

SMS je bezpredmetna. Objednavka bola robena cez Facebook.

S pozdravom a prianim pekneho dna,

Miroslava Kulichova
Zakaznicky servis v SR
PS:Z Facebooku som odysiel v decemri 2018 a moje konto bolo vymazane.