Aké máte skúsenosti s morským prasiatkom pre deti?
Ahojte, potrebujem poradit. Maly velmi túži po škrečkovi alebo morskom prasiatku. Nieco, co je take maznave. Neviem sa rozhodnut, co by bolo lepsie. Potkana a mysi nie, ja mam fóbiu, cize s tym by som mu nepomohla. Ktory s nich menej smrdi? Da sa naucit na cikanie na podložku? Su v noci moc hlučne, lebo to bude mat v izbe. Morske prasiatko zije dlhsie, takze z tohto hľadiska sa mi zda lepsie. Ale vazne neviem. Maly bude mat 9 rokov, takze uz si bude vediet okolo zvieratka porobiť viac veci. Pozerala som aj to morske prasiatko bez chlpov. Poprosim Vas, ked si najdete minútku, dajte mi nejake postrehy ci ano ci nie. Ak ano, tak ktore mi z Vasej skusenosti odporúčate. Dakujem
Prosím vás a čo prenosné choroby na človeka? Stretli ste sa aj v praxi s tým,dostal niekto niečo niekedy ? Alebo je to raritné ? Chceme kúpiť morčata deťom, ale majú oslabenú imunitu (aj sa na ňu liečia od narodenia obaja), 4r. a 6 r., tieto choroby sú jediný dôvod,prečo váham.
(Umyť ruky je samozrejmosťou, ale medzitým si ich stokrát pooblizuju a vytru všetky telesné otvory, kým sa s nimi dohrajú a pôjdu sa umyť).
@anastacia1103 ja by som povedala nie. Treba im naozaj pravidelne čistiť, kazdy týždeň, niekedy aj 2x do týždňa. Inak smrdia. Tiež, seno dosť cítiť, ak majú deti slabšiu imunitu, tak nebude im vadit to seno? A klietka 120x60 pre dve morčatá je malá.

Prosím vás a čo prenosné choroby na človeka? Stretli ste sa aj v praxi s tým,dostal niekto niečo niekedy ? Alebo je to raritné ? Chceme kúpiť morčata deťom, ale majú oslabenú imunitu (aj sa na ňu liečia od narodenia obaja), 4r. a 6 r., tieto choroby sú jediný dôvod,prečo váham.
(Umyť ruky je samozrejmosťou, ale medzitým si ich stokrát pooblizuju a vytru všetky telesné otvory, kým sa s nimi dohrajú a pôjdu sa umyť).
@anastacia1103 veru som sa s tym nikdy nestretla.
podla mna je najvacsie riziko prenosu plesni, ale teda tu je dolezite aj to, aby aj morcatko sa plesnovym infekciam vyhybalo. resp plesne su vsade, dolezita je odolnost organizmu.
treba mu udrziavat cisto, dnes som akurat dostala info na probioticke hobliny.
moze sa mu cistit castejsie, ako je bezne. treba dbat na to aby boli hobliny vhodne, musia byt bezprasne, mozu byt jemnejsie, ale aj hrubsie, pripadne na spodku sa mozu pouzit aj peletky,ci neico ine, no musi to byt zakryte hoblinami, elbo peletky su tvrde. musi byt dostatocne hruba vrstva. u nas predavaju 30l hoblin a to davam do klietky na 1x. klietka by mala byt dost velka, najlepsie je zobrat aspon 2 morcatka a klietka by mala mat apson 120x60cm. tam pasuje tych 30l hoblin.