Aké práva má po rozchode otec dieťaťa ak ešte nebol súd?
Ahojte, rozišla som sa s priateľom. Odvtedy bol párkrát navštíviť malého v mojej prítomnosti. Súd ešte nebol a vyžaduje si zobrať malého von bez mojej prítomnosti, malý má rok a pol. Som povinná mu ho odovzdať ak si želá bez mojej prítomnosti, ak ja nesúhlasím?
@chisanatte ak už teraz nefungujete ak by ste aj bývali v jednom mieste striedavka by nebol dobry nápad nedohodli by ste sa podľa mna
Vykasli sa na debilné príspevky zastankyn ocinkov.nie su v tvojej kozi. Ak nechce platiť dobrovoľne tak mu dobrovolne ani nie si povinna dat msleho ktoreho este kojis. Ak ho chce vidieť moze v tvojej prítomnosti kedy ti to vyhovuje a nech pride. Ved mu branit nebudes. Bude s malým v tvojej prítomnosti..
@chisanatte
Predovšetkým bod 2, prvá veta bodu 6 a bod 14:
https://www.modrykonik.sk/blog/renatik91/article/vyzivovacia-povinnost-rodicov-voci-detom-5bgc0w/
@barbellka Čo znamená predbežné opatrenie z ÚPSVaR do trvania súdu?
@ydnew Neodkladné opatrenie je riešením. A následne existuje viac spôsobov, ktorými možno povinného rodiča prinútiť k plneniu vyživovacej povinnosti. Ak striedavá starostlivosť naráža na ľudskú hlúposť, to nie je chyba “projektu”.
Pokial neprebehol sud tak mu nemozes zakazat styk s dietatom. Aj ked ti neplati s tym nic nespravis... bohuzial sa moze clovek od tych nervov aj roztrhat ale take su skutocnosti... mne EX neplatil do 2heho sudu lebo vraj " chodim do roboty" a peniaze mam. Btw maly bol v skuromnej skolke za 460€ mesacne a ani to mi nechcel prispet ze bola to moja volba, mam si to platit sama.
Na 1sude som schytala debilnu sudkynu a odpiskala ma ze pokym to mam mat hodene v sufliku a ex neni trestany tak to nepodpise... mohla som argumentovat ako som chcela...
2sud s pravnikom a vsetko Ok. Platit musi, nic mi spatne nevratil ale nestyka sa s nim podla papierov,chodi tak ako mu to vyhovuje.
A neboli sme manzelia
@chisanatte píšeš že kojis .
2 dni ok , to nevadí že kojis ?
Bližšie ak bude bývať nemáš problém .
Raz tak napíšeš raz onak !
Koly pojednávaniu si daj na to pozor . Aby si tvrdila jedno a nie ako sa ti to hodí .
Pozri, všetko sa musí diať V ZÁUJME DIEŤAŤA. Ak kojíš, nemôžeš mu ho dať bez Tvojej prítomnosiani na celý deň - to má byť hladné? On túto skutočnosť jednoducho musí prijať v záujme dieťaťa. Ak by ju neprijal, ide proti dieťaťu. Ale v teoretickej rovine, ak by Ti ho nevrátil, nemôžeš nič, lebo je otec dieťaťa. Súd by potom mal v konaní prihliadať na to, že úmyselne poškodzoval zdravie dieťaťa, tým, že Ti znemožnil kojiť. Čím skôr si to musíš vyriešiť súdnym Rozhodnutím. Vyhľadaj právnu pomoc.
Striedavka sa u takého malého neschváli.
@fkata to nieje pravda poznam v rodine striedavku od 1,5r ale ona nekoji
A kojiť raz prestane každá , takze hneď ako kojiť skončí po nej muž pojde ako po udenom ak mu pojde o striedavú.
Lenže na to sa musia dva vedieť normálne dohodnúť a to je málokedy možné aby dieťa vychovávali spoločne ale nie spolu 😉podľa mna by sa mali robiť psychotesty pre oboch rodičov pred tým kým schvália striedavku
Lebo papier znesie veľa a keď človek chce niečo dosiahnuť vie zo seba urobiť masku

@mogaa ona mu neurci,dá na výber napr. z 5 popoludní kedy bude doma. Momentálne ona je tá ktorá sa o neho väčšinu času stará , možno ma naplánované aktivity s dieťaťom ktoré ho budú tešiť,napr výlet,zoo alebo napr. hodiny plávania atď ,tak si myslím že má právo aj ona ako matka nebyt doma. A keď mu navrhne čo ja viem 10 časov kedy to bude možné ,tak predpokladám že sa v záujme dieťaťa dohodnú.