icon

Aké práva má po rozchode otec dieťaťa ak ešte nebol súd?

chisanatte
16. aug 2019

Ahojte, rozišla som sa s priateľom. Odvtedy bol párkrát navštíviť malého v mojej prítomnosti. Súd ešte nebol a vyžaduje si zobrať malého von bez mojej prítomnosti, malý má rok a pol. Som povinná mu ho odovzdať ak si želá bez mojej prítomnosti, ak ja nesúhlasím?

Strana
z2
kristina2412
16. aug 2019

@mogaa ona mu neurci,dá na výber napr. z 5 popoludní kedy bude doma. Momentálne ona je tá ktorá sa o neho väčšinu času stará , možno ma naplánované aktivity s dieťaťom ktoré ho budú tešiť,napr výlet,zoo alebo napr. hodiny plávania atď ,tak si myslím že má právo aj ona ako matka nebyt doma. A keď mu navrhne čo ja viem 10 časov kedy to bude možné ,tak predpokladám že sa v záujme dieťaťa dohodnú.

ydnew
16. aug 2019

@chisanatte ak už teraz nefungujete ak by ste aj bývali v jednom mieste striedavka by nebol dobry nápad nedohodli by ste sa podľa mna

mamcotka
16. aug 2019

Vykasli sa na debilné príspevky zastankyn ocinkov.nie su v tvojej kozi. Ak nechce platiť dobrovoľne tak mu dobrovolne ani nie si povinna dat msleho ktoreho este kojis. Ak ho chce vidieť moze v tvojej prítomnosti kedy ti to vyhovuje a nech pride. Ved mu branit nebudes. Bude s malým v tvojej prítomnosti..

renatik91
16. aug 2019

@draik 😄😄 Idem ich zrátať.

renatik91
16. aug 2019

@chisanatte
Predovšetkým bod 2, prvá veta bodu 6 a bod 14:
https://www.modrykonik.sk/blog/renatik91/article/vyzivovacia-povinnost-rodicov-voci-detom-5bgc0w/

@barbellka Čo znamená predbežné opatrenie z ÚPSVaR do trvania súdu?

@ydnew Neodkladné opatrenie je riešením. A následne existuje viac spôsobov, ktorými možno povinného rodiča prinútiť k plneniu vyživovacej povinnosti. Ak striedavá starostlivosť naráža na ľudskú hlúposť, to nie je chyba “projektu”.

martina2ve
16. aug 2019

Pokial neprebehol sud tak mu nemozes zakazat styk s dietatom. Aj ked ti neplati s tym nic nespravis... bohuzial sa moze clovek od tych nervov aj roztrhat ale take su skutocnosti... mne EX neplatil do 2heho sudu lebo vraj " chodim do roboty" a peniaze mam. Btw maly bol v skuromnej skolke za 460€ mesacne a ani to mi nechcel prispet ze bola to moja volba, mam si to platit sama.
Na 1sude som schytala debilnu sudkynu a odpiskala ma ze pokym to mam mat hodene v sufliku a ex neni trestany tak to nepodpise... mohla som argumentovat ako som chcela...
2sud s pravnikom a vsetko Ok. Platit musi, nic mi spatne nevratil ale nestyka sa s nim podla papierov,chodi tak ako mu to vyhovuje.
A neboli sme manzelia

barbellka
16. aug 2019

@renatik91 ja som myslela to neodkladne opatrenie, len som si pomylila nazov bo kedysi to doma mamina nazyvala ako predbezne, ked robila na tom oddeleni.

stela01
16. aug 2019

@chisanatte píšeš že kojis .
2 dni ok , to nevadí že kojis ?
Bližšie ak bude bývať nemáš problém .
Raz tak napíšeš raz onak !
Koly pojednávaniu si daj na to pozor . Aby si tvrdila jedno a nie ako sa ti to hodí .

anethka
16. aug 2019

Pozri, všetko sa musí diať V ZÁUJME DIEŤAŤA. Ak kojíš, nemôžeš mu ho dať bez Tvojej prítomnosiani na celý deň - to má byť hladné? On túto skutočnosť jednoducho musí prijať v záujme dieťaťa. Ak by ju neprijal, ide proti dieťaťu. Ale v teoretickej rovine, ak by Ti ho nevrátil, nemôžeš nič, lebo je otec dieťaťa. Súd by potom mal v konaní prihliadať na to, že úmyselne poškodzoval zdravie dieťaťa, tým, že Ti znemožnil kojiť. Čím skôr si to musíš vyriešiť súdnym Rozhodnutím. Vyhľadaj právnu pomoc.

fkata
16. aug 2019

Striedavka sa u takého malého neschváli.

ydnew
17. aug 2019

@fkata to nieje pravda poznam v rodine striedavku od 1,5r ale ona nekoji
A kojiť raz prestane každá , takze hneď ako kojiť skončí po nej muž pojde ako po udenom ak mu pojde o striedavú.
Lenže na to sa musia dva vedieť normálne dohodnúť a to je málokedy možné aby dieťa vychovávali spoločne ale nie spolu 😉podľa mna by sa mali robiť psychotesty pre oboch rodičov pred tým kým schvália striedavku
Lebo papier znesie veľa a keď človek chce niečo dosiahnuť vie zo seba urobiť masku

Strana
z2