icon

Aké su vaše skúsenosti s poverami v tehotenstve?

lumimi
8. máj 2011

Povera 1.: V tehotenstve s dievčatkom je chut na slané, pri chlapcoch na sladké
povera 2. : V tehotenstve s dievčatkom býva zle, pri chlapcoch nie.
Dakujem za reakcie

Strana
z3
daniela242
2. júl 2012

mám dcéru aj syna ale zle mi nebolo ani pri jednom, nemala som chuť v podstate na nič lebo mi obidve deti nejako tlačili na žalúdok takže pri obidvoch tehotenstvách nechuť do akéhokoľvek jedla 🙂 Pri dcére som mala strašné problémy s pleťou takže asi podľa povery dievčatko kradlo krásu 🙂 pri synovi som taký problém nemala

sakura77
2. júl 2012

ja na ziadne povery neverim a tym padom sa mi ani nic take nestava🙂 a mam chlapca aj dievcatko a pri oboch mi bolo rovnako priserne zle 😅

1234lubka
2. júl 2012

bludy bludy...byvam u babky som sa toho napocuvala...a este aj teraz pocuvam ked mi rastie maly..je mi stoho zle. ked som bola tehotna jedna babka vestila chlapca druha dievca..vsetko su blsoti nieco vyjde ale to je vec nahody...aj teraz ked uz maly ma 5 mesiacov...nemam veci susit vonku bo nesmie ich mesiac osvietit, nesmie sa pozerat do zrkadla lebpo sa bude bat_hlavne ze sa na seba skeri od ucha k uchu, ked sa mu cikuta tak to vraj preto ze je popiskany-no katastrofa....

natalienka12
2. júl 2012

ja žiadnym poverám neverím, sú to somariny

jenny6
2. júl 2012

Hlúposti, žiadnym poverám never 😀

abriela
2. júl 2012

Tak toto sa mi aj paci 😀 a zatial z polovicky na mna aj sedi

nikki28
2. júl 2012

suhlasim s natalienka12, su to blbosti, ja mam syna a zle mi bolo od 2 mesiaca asi 8 tyzdnov a sestra ma dcerku a vobec nic jej nebolo, zjedla vsetko, co pred nou neutieklo 🙂

ivanka85
2. júl 2012

u mna prva plati ale aj bez tehu som na sladke takze diskutabilne a druha u mna plati tiez - tehu bez problemov

brumka
2. júl 2012

ja tiez na povery neverim, mam dceru a cele tehu mi bolo zle koli anemiii, a chut som mala ako na slane aj na sladke. take veci ze nepozerat do ohna alebo ked sa popalis babo bude mat flak na sebe alebo nevesat pradlo inak sa zamota do snury su podla mna len fakt povery nic ine...

kris557
2. júl 2012

Ja som mala chuť zo začiatku na klobásky potom neskôr na sladké a potom na všetko 🙂 Bývalo mi zle v prvých mesiacoch iba a čo sa hovorí o brušku, tak to sedelo, mala som bruško v krížoch ako to zvykne bývať pri dievčatku

beja6
2. júl 2012

na mna nepasovalo nic, mala som chut na maso a slaninu pri prvom babatku,co je na chlapcov, a bolo to dievca, spicate brusko je tiez na chlapca, a bolo to dievca v oboch pripadoch.....skrtaka na mna nic neplatilo 😉

margotka666
2. júl 2012

hehe, tak ja by som mala mat podla povery jasneho chalana..
aj brusko ide do predu - vraj to je na chlapa..
aj vlasy vraj ked vypadavaju, tak ma byt chlap..
aj ked ma zena viac chlpkov, pripadne chlpky na brusku, tak chlap..
..no pipik sme este nevideli na sone..

jankamgr
2. júl 2012

😀 😀 😀 jasné 😀 😀 😀
Ja som celé tehotenstvo milovala banány, a tlačila sa tyčinkami = chlapec 😉
sestru celé tehotenstvo pálila záha, ale nikdy jej nebolo zle = dievčatko, do dvoch rokov bez jediného vláska 😅
druhá sestra mala pásik cez celé bruško (že vraj to má byť chlapec) = baba ako lusk 😝

ale už som počula napríklad, že by tehotná nemala ísť za krstnú mamu, alebo by tehotná nemala ísť na pohreb, alebo že tehotná nesmie chodiť po schodoch (bývame na druhom bez výťahu a odkvapová rúra by ma určite neuniesla 😀 😀 😀 ), alebo špicaté bruško, veľké bruško, nizko bruško... všetko možné, ale u nás vždy vyšiel pravý opak... 😀 😀 😀 😀

katecameron
2. júl 2012

pri dcere mi bolo zle tak som ocakavala babu pri 2tehotenstve mi bolo este horsie tak som v kutiku duse dufala ze bude druha baba a prd bol chlapcisko a pri tretom mi zle nebolo vobec keby som nemala brusko tak ani netusíjm ze som v tom takze asi tak hlupost je ta povera a pri chalanoch som mala chut na kysle obidvaja rovnako dokonca pri malom som doslova zrala drozdie ako blazon pri dcer nepamatam viem akurat ze som ryby nenavidela totalne pritom ich zboznujem ked niesom tt

jaruska8
2. júl 2012

Moje skúsenosti, nebolo mi zle, mala som bruško ako pri chlapcovi, ,,neošpatnela som" 😀 a mám dievčatko!! Čiže total mino. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lussy23
2. júl 2012

podľa mňa sú to všetko hlúposti. ja neveím nijakej povere a nebudem veriť, an itýmto tehotenským

pingu1
2. júl 2012

vsetko su nahody a blbosti

piacere
2. júl 2012

ja som grcala od 6tt do 41tt, ale tak, že ak by to bola pravda, tak čakám štvorčatá - baby... Mám jedného chlapa...

A slané, sladké? Nechutilo mi nič 😝

fra
2. júl 2012

do štatistiky- 2x dievča, 2xchlapec tie tehotenstvá sa nelíšili vobec, zle mi byvalo rovnako aj pri chlapcoch aj pri dievčatach (vždy po 3.mesiac), chute som nemala žiadne, len mi tak celkovo menej chutilo jesť... ale ked sa mi snivalo, tak sa mi snivalo vždy so spravnym pohlavím- ale to bolo asi skor podvedomie ako povera...

zuzana1992
3. júl 2012

ako sa hovorí pri chlapcoch bruško do špica pri dievčatách aj do šírky... ja čakám babu a máám pocit že ma je všade veľa :D

cerez
3. júl 2012

Ak je žena úzkeho drieku, bruško musí ísť automaticky viac dopredu. Ani dcéra ani syn sa mi neukladal na kríže. Rovnako, ak žena je zrazu do tváre nepekná, nie je to tým, že čaká dievčatko. Ak miminko pre polohu viac tlačí na orgány, nemôže chcieť byť krásna. Všetko je to o predispozícii ženy.

masinka
3. júl 2012

mam tri baby, ani raz mi nebolo zle a vzdy som v tehotenstve opeknela 😀. pri prvej som mala strasnu chut na ovocie, sladkosti mi nechutili. pri druhej som mala chut na mastne - pecenu kacicu, langose, slaninu. pri tretej som nejake extra chute nemala.
podla Jonasa a vsetkych cinskych tabuliek (podla veku, datumu pocatia...) som mala mat minimalne 2 synov.....
co mam ale odskusane je to, ze ak sa nervacis v tehotenstve, aj dieta bude nervak - pri prvej a tretej som si tehulkovnie uzivala a baby boli pohodove babatka, pri druhej sme mali zle trippletesty a absolvovala som aj amniocentezu a mala je doteraz dost "narocne" dieta.

siusinocka
3. júl 2012

mam 2 chalanov a každé tehotenstvo bolo iné. raz na dievku raz na chlapca a sú chalani. ale vyšiel mi výpočet že pohlavie je podľa toho, ktorý rodič je bližšie k násobku č. 7. napr. muž ma 34 a žena 31 tak bude chlapec, lebo muž je bližšie k 35 🙂 skús teda vypočítať

huxy
3. júl 2012

ja vôbec na povery neverím,a tiež nie na povery v tehotenstve.podľa mňa sú to všetko hlúposti.

ja som mala počas tehotenstva vkuse chuť na sladké-na nič konkrétne,ale na všetko sladké.a vôbec mi nebývalo zle,ja vôbec neviem čo je to ranná tehotenská nevoľnosť.a mám krásne dievčatko 😎

evitka82
3. júl 2012

no mňa zvykne furt tá ľavá dlaň svrbieť a čakáám a čakáám že dostanem peniaze a nič.... 😀 😀 😀 😀 poverám sa fakt nedá veriť!!! 😀 😀 😀 😀 😀

nela82
14. júl 2012

nic take nie je 😉 Pri prvom som chute ani nemala...a pri druhom skor na sladke-a mam synov 😅 Ranne nevolnosti neboli len ranne...skor celodenne a nocne 😖 😒 Brusko som mala pekne okruhle,nie spicate...a pri druhom ked som lezala v nemocnici mi jedna pani okolo 50-tky dala "kompliment" "Vy budete mat urcite dievcatko-ked som prisla na izbu-prve dni ste sa mi zdala pekna...no ste dost poskarednela....." 😅 😅 😅
A co sa tyka nakupovanie a chystania kocika,postielky v predstihu-to nerobim...no nie z dovodu,ze verim na nieco...Skor z dovodu takeho,ze ak sa nieco stane-ovela horsie by som to znasala...

lucka1987
15. júl 2012

byvalo mi zle a milovala som sladke.. v 2 polovici tehu zas slane.. a mam chpalca. takze u mna to nevyslo

ockayova
27. okt 2012

ahojte, ja som mala pri prvom chute na mäso, slaké, slané, nerobilo mi žiadne jedlo neviem aký prolém, alebo že by mi inak chutilo a bol to chlapček, teraz mäso nemôžem ani cítiť, skôr všetko také bzmeité, veľa zeleniny ovocia jem a aj sladké, slané moc nie, neviem či sa dá takýmto poverám veriť, ale niekto možno má skúsenosti, neviete čo možno čakám?

Strana
z3