icon

Akého psa do bytu?

andrejka2424
11. jún 2016

Ahojte, rozmýšľame už dlho a stále sa nevieme rozhodnúť aké zvieratko si do bytu kúpiť. Syn má 5 rokov je jedináčik a to je aj dôvod,prečo chceme nejaké zviera,aby mal aj doma nejakého parťáka. uvažujeme vážne nad morčaťom,alebo psom. Syn sa samozrejme prikláňa ku psovi. Aké plemeno máte doma v byte vy a ako ste s ním spokojní? Uvažujeme buď nad miniyorkom-kôli neplznutiu,ale páčia sa nám aj mopsy a cavaliere-odrádza nás plznutie a časté zdr. problémy.

andrejka2424
autor
11. jún 2016

@puklica13 aha...jasné ďakujem za názor. ...

puklica13
11. jún 2016

@andrejka2424 macka skriabe nabytok ak nema skrabadlo alebo je v strese.ak uvazujes takto..ze mas strach zo zdevastovaneho bytu..naozaj a myslim to v dobrom..NEKUPUJ ziadne zviera..

jana_eyre
11. jún 2016

@ckatka to je pravda s tou srstou, ale zas na druhej strane, mne sa hrozne nepacia nacancani yorksirovia 😀 a tak nasu striham sama, uplne na kratko, nieco na styl dasenky z knizky, takze vlastne ani nevyzera ako yorksir..

a veru, stretnut normalneho yorka je rarita - lebo fakt si ho kupuju ludia zvacsa ako nahradu za deti, alebo vnucata..

/minuly vikend boli u nas krstni mojho muza.. maju doma tiez yorksira, normalne sa mi stavali chlpy na zatylku, ked som videla ako sa s nasim psom bavia.. a ked som ja nieco rozkazala, tak namna zhrozene pozerali, ako sa to s tou malou chudinkou bavim.. no normalne ako so psom 😀 😅/

andrejka2424
autor
11. jún 2016

@moni244 Aj tak sa to dá chápať,avšak ja to vidím z tej stránky,že nechcem sa zachovať nezodpovedne,že pre hurá efekt darujem synovi na Vianoce psa,či mačku s ružovou mašľou a potom za 2 mesiace budem riešiť čo s tým. Nepísala som tu kôli odsudzovaniu,ale kôli skúsenostiam. pretože zďaleka všetci čo si zviera kúpia ho nechovajú ukážkovo a taktiež neschvaľujem a nepáči sa mi,keď niekto zviera trápi,alebo ho vyhodí niekde do lesa

peppermint
11. jún 2016

ahoj 🙂 ja síce nebývam v byte, ale som psíčkar, takže psíka by som chcela asi aj v byte 🙂 Do bytu jednoznačne yorkshire, alebo pudlík. Nepĺznu. Ak môžem poradiť, tak psíka kupovať od skúsenej chovateľskej stanice s preukazom pôvodu. 🙂

tomiholjubavi
11. jún 2016

@andrejka2424 odporučam niečo z kratkych papuliek - mops, grifon, bostonsky terier, fr. buldoček 🙂 su to rozkosne psiky, vyslachtene hlavne preto, aby robili radost. ja mam grifona a je velmi cistotny - az priam fajnovy. nestupi do kaluze, radsej ju obide, nezje zo zeme, nevala sa v trave..a to som ho nic neucila, sam je taky 🙂 okrem toho nema lovecke pudy - neuteka, nehrabe, neničí, nevyštekáva.. 🙂 je to naše zlatíčko. je velmi naviazany na majitela a je velmi poslusny pes, co sa vychovava vlastne sam. odporucaju ho vacsinou ludom, ktori nemaju moc skusenost so psami, lebo je ozaj velmi nenaročny. chce sa zavdacit za kazdu cenu a neni tvrdohlavy. a okrem toho na pohlad vyzera ako maly oduty aristokrat 😀
ak sa vam nepačia "narazene" nosíky, tak by som odporučala nejake ine spoločenske plemeno..napr. kavaliera 🙂 alebo niečo ine lenivšie, čo nepotrebuje kopu pohybu a aktivit.

andrejka2424
autor
11. jún 2016

ďakujem všetkým pekne za názory a skúsenosti a týmto pre mňa končí,lebo klasika modrého koníka, nech nakuknem do akej koľvek diskusie, vždy sa to tam zvrhne na urážky, osočovanie a pod. T ak v podstate čo som chcela som sa viac menej dozvedela a s dovolením skeptikov,rozhodnutie či sa nakoniec rozhodneme zvieratko mať a aké preberiem doma s kompetentnými a nie tu. 😎 😎 😎

jana_eyre
11. jún 2016

@andrejka2424 a kde prosim ta vidis urazky? ja mam niekedy dojem zas, ze ked tu clovek zalozi diskusiu, ma tendenciu sa urazit za hocijaky nazor, neberie to ako druhu stranu, ale skor ako utok aj ked to tak nie je myslene... no ale budiz..

ivanka12311
11. jún 2016

Ahoj my mame parik plemena Cavalier king charles spaniel.Su to velmi spolocensky priatelsky psy.Dcerka ma 1 a pomali aj 2mesiace a stymi psikami ma neskutocne krasny vztah🙂 kazde rano ich ide pozriet na pelisok alebo do kuchyne pod stolicky kde su🙂

vintage_lady
11. jún 2016

Zviera je tvor, ktorý dýcha a cíti.Žiadny darček pre chvilkovy wau efekt. Pes z útulku nie je nijako hendikepivany oproti cistokrvnemu plemenu, dokonca si uvedomuje, čo človek pre neho urobil. Už som sa vyjadrila vo vedľajšej téme, čo si založila. Sú ľudia, ktorí by fakt nemali vlastniť zviera. Súhlasím s @moni244

tomiholjubavi
11. jún 2016

@ivanka12311 jeeeej ake zlatička 🙂

moni244
11. jún 2016

@andrejka2424 klasika zakladateliek, akonahle precita nieco, co nechcela, hned vidi urazky 😀 ja sa uz len smejem na takychto vztahovacnych a urazlivych osobach

puklica13
11. jún 2016

@andrejka2424 ja ta neodsudzujem...napisala som svoju skusenost..lepsie je predchadzat problemom ako ich potom riesit...
Priklad z praxe...predstav si ze chodis do prace a odchadzas z domu o 7.00 musis predtym vyvencit..znamena vstat aspon 15-20min skor ako doteraz(lebo spoliehat ze 5rocne dieta bude ptacidelne vencit je utopia) ..a potom co cez vikend ked si chces a mozes pospat..ale pri dverach ti bude stepovat pes a ked nedodrzis cas tak najdes pri dverach pozdrav..aj ked nemusis len dopredu to nevies aky bude tvoj konkretny pes

ivanka12311
11. jún 2016

@tomiholjubavi no robia radosti su to take zlaticka, velmi odporucam aj ku detickam 🙂 nie su otocny a agresivny su velmi peiatelsky, no ako strazny psy su uplne zly:D zlodejovi by doniesli aj poslednu papucu.

dkethe
11. jún 2016

@laurita285 a ostatne... viete preco su yorkovia ustekani drbnuti agresivni?? Lebo drviva vacsina ich ma z mnoziarni :( viete ako to chodi v mnoziarnach? ??? Ja som mala yorka s papiermi a bol to super pes, a jediny normalny spomedzi vseykych yorkov na sidlisku...

Takze york je super volba, tteba len hladat chovatelske stanice a nezabudnut ze pes je pre dieta casto hracka a rodic sa on musi starat dalsich 15 rpkov (pripadne smarit za mesiac do utulku)

bosoriak
11. jún 2016

@ericka2503 Ano to je jasne, ale v krizovom pripade staci macke byt, plna miska a cistenie zachoda 1x denne, nemusi s nou nikto ist 3x denne von. Len to som chcela povedat. Ale samozrejme, ze kazde taketo zviera je spolocenske a osamote bude trpiet (a robit blbosti) 🙂

charlie1980
11. jún 2016

Jaaaj, len som sa v tejto teme zase navnadila na nejakeho nufaka 😀 Keby som nebola tehotna, hned by som nejakeho brala. Len kto by ho potom mal chut vencit, chudaka, pri novorodencovi. Snad o par rockov.

tomiholjubavi
11. jún 2016

@ivanka12311 moj aj štekne pro forma, ked niekto zazvoni, ale inak je to posero a uteka sa mi schovat za nohy 😀 to je jeden zo znakov rasy, ze spociatku byvaju k cudzim nedoverčivi..(čo mi ale vyhovuje, lebo napr. mopslik by isiel za piškotku s hocikym preč..) .. grifon robi drahoty, kym sa s človekom spozna 😀 ale kavalierov poznam, aj jedna nasa suseda ma 4roch .a su ozaj krasni, cistučki, mili..nikdy sa s nikym nebiju pri venčeni.. 🙂

miushik765
11. jún 2016

@ericka2503 My mame bullteriera už 10 rokov a nedam na ňu dopustiť je užasna kedže žije od malička v byte je to taky maznačik 🙂

hennyinnsbruck
11. jún 2016

@laurita285 pes je tak múdry ako si ho majiteľ vychova😉

charlie1980
11. jún 2016

@hennyinnsbruck Nesuhlasim. Niektori psi na to proste nemaju predpoklady, tak ako aj ludia 😂 Mozes robit cokolvek😀

tomiholjubavi
11. jún 2016

mna vie Goričko rozosmiat tym, ze ked mu niekto niečo nuka (napr. kusok masa) vzdy sa na mna tak pýtavo pozrie ...uplne ako keby hovoril: mam si dat?? ..az ked mu poviem "možeš"..vtedy si vezme..a to som ho prisamvačku nič neučila..odjakziva som ho len hyčkala, hladkala, všade brala so sebou a mala k nemu nekritcky nezdravo zboznujuci vztah..🙂 niektore psiky su mudre, aj ked majitel vo vychove zlyha...moj je toho dokazom 😀

puklica13
11. jún 2016

Len dievcence..uprimne..ak niekto hlada psa ako partaka pre decko...tak york? Ja som teda videla vselijakych yorkov a naozaj nikdy nie takeho co by aportoval..napr..
Ak chce niekto psa pre dieta ze aktivne..take co bude behat skakat aportovat hratsa..tak napr.border kolia ..velmi inteligentny pes..ma sice dlhu srs ale ked aspon 1x do tyzdna clovek naozaj dobre vykefuje..nie je problem s chlpami

effie81
11. jún 2016

@andrejka2424 macka ti urcite nezdevastuje byt tak,ako pes.🙂 Macka ked je sama doma,tak sa zabavi aj sama.A pouziva skrabadlo.My mame teraz vnutri 2 macicky a nic okrem skrabadla neskrabu.Maju sice svoje minutky,ked sa zacnu nahanat a lietaju po dome a hraju sa,ale je to celkom zabavne,vzdy sa smejeme ako sa dokazu hrat.Predtym sme nemali vobec radi s manzelom macky,ale potom sme sa tiez rozhodovali,chcela som nejake zvieratko a nejak som zacala pozerat aj macky a zamilovali sme sa do Maine coon.Su to macicky so psou dusou.Aportuju,je s nimi sranda.Nechodia von,nenosia sem spinu,ked nemame cas,tak sa im netreba venovat,nie su z toho frustrovane.Ked chceme ist na vylet,tak tiez nemusime rozmyslat co s nimi bez nas bude.Ako som predtym nemala rada macky,tak si uz ani neviem predstavit mat vnutri psa.A toto su nase malinke.🙂

jana_eyre
11. jún 2016

@puklica13 nas york je vyborny partak deciek.. a najradsej ma aportovanie 😉 proste podla mna nejde o plemeno, ale o vychovu a na tu clovek musi mat bunky..

puklica13
11. jún 2016

@charlie1980 ale vacsinou to suvisi skor s plemenom...zober si beagla...x ludi ho maju za psa pre deti..ale je to pes zo silnymi sklonmi k lovu..takze ked ho ma rodina ktorej furt uteka je nevychoany, ale zoberie ho polovnik a nevie si ho vynachvalit...

puklica13
11. jún 2016

@jana_eyre verim...ale je to skor vynimka potvrdzujuca pravidlo ..super pes

ivanka12311
11. jún 2016

@tomiholjubavi no niekedy mam dojem ked sa u nas susti s balickom od piskot ze aj nasi za piskotku si ani panicku nepoznaju :D ....to ako si ho naucila?🙂 ten nas Laky ten by zjedol vsetko co nezje jeho strasne je pazravy :/

hennyinnsbruck
11. jún 2016

@charlie1980 ako som písala ja mam 2 a sú poslušný inteligentný. V každom plemene sa nájdu jedinci ktorým to možno nepali ale koli tomu písat škaredo o danom plemene mi nepríde férové. .

jana_eyre
11. jún 2016

@puklica13 tak mozno je to aj tym neviem.. a mozno je vdacna ze sme ju nasli.. aj preto by som volila vzdy utulok, pes vyciti, ze ho niekto zachranil..